Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از وزارت امور خارجه روسیه، در بیانیه گفته شده است: روز ۲۵ ماه اوت در شورای امنیت، گفت وگویی درخصوص درخواست اخیر آمریکا برای ازسرگیری اجرای قطعنامه های تحریمی در مورد ایران که پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) لغو شده بود، صورت گرفت.

در بیانیه آمده است: نتیجه گیری قطعی است و هیچ گونه اقدامی بر اساس این درخواست آمریکا در شورای امنیت انجام نخواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت خارجه روسیه می گوید: شرکای آمریکایی فرصت یافتند تا اطمینان حاصل کنند که جامعه جهانی ادعای آنها برای استفاده از مکانیسم مربوطه پیش بینی شده در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را رد می کند.فقط شرکت کنندگان در برجام می توانند از این ساز و کار استفاده کنند. 

«این گام های واشنگتن، نقض قابل توجه برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و سبب دلسردی عمومی و قابل محکومیت است.»

وزارت خارجه روسیه می گوید: تلاش آمریکا برای تحمیل تفسیر نادرست از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و طفره رفتن از مسئولیت خود برای نقض آشکار تعهدات خود، از سوی شورای امنیت پذیرفته و حمایت نمی شود.

در بیانیه یادآوری شده است: چند روز پیش رئیس شورای امنیت سیگنال های رسمی و روشن از بسیاری از اعضای شورای امنیت دریافت کرد که حاکی از رد حق آمریکا برای آغاز روند ازسرگیری تحریم ها در مورد ایران بود.

«بی ارزش بودن اقدامات طرف آمریکایی ازمنظر حقوقی و تشریفاتی را به این کشور گوشزد کردند که این اقدامات هیچ وجه مشابهی با اهداف حفظ صلح و امنیت جهانی ندارد و نمی تواند قطعنامه هایی را که از مدتها پیش لغو شده است، دوباره به اجرا درآورد. به این ترتیب پیشنهاد آمریکا برای تحریم ایران هیچ چشم اندازی برای اجرا ندارد و پیامدهای حقوقی هم ندارد.»

در ادامه بیانیه گفته شده است: جای نگرانی است که مقامهای آمریکایی بجای درس گرفتن از آنچه که رخ داد، شورای امنیت و اعضای آن را متهم کرده و در اظهارات خود از چارچوب پذیرفته شده دیپلماتیک خارج شدند. 

وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرد: آمریکا در تنهایی قرار گرفته است همچنان بر رهبری خود اصرار دارد. بدیهی است که مسیری که برای نادیده گرفتن واقعیت ها انتخاب کرده اند منجر به تشدید اوضاع می شود.  

 در پایان بیانیه از آمریکا خواسته شده است این مساله را مورد توجه قرار داده و به مسیر درست بازگردد.

به گزارش ایرنا، دولت ترامپ پس از پایان دادن به مشارکت خود در برجام، در این ماه بر آن شد تا مانع از پایان یافتن محدودیت تسلیحاتی مندرج در پیوست ب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شوند. از این رو ابتدا یک قطعنامه ۱۳ صفحه‌ای ارائه دادند که با مخالفت کلی اعضای شورا روبه رو شد، در نتیجه وادار شدند مفاد آن را به کلی حذف و در ۴ بند ارائه دهند که هدف اصلی آن تداوم محدودیت تسلیحاتی فعلی ایران بود.
این قطعنامه هم نتوانست حد نصاب لازم برای تصویب را به دست آورد و نیازی به وتوی چین و روسیه نبود. هرچند این دو کشور متحد ایران به این قطعنامه رای منفی دادند.
با تحمل این شکست، مایک پمپئو در ۳۱ مرداد ماه امسال با سفر به نیویورک و حضور در سازمان ملل متحد، به عنوان بالاترین مقام به اصطلاح دیپلماسی آمریکا، نامه درخواست فعال‌سازی مکانیسم ماشه را به رئیس شورای امنیت ارائه داد.
با گذشت حدود یک هفته از آن، در نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور رسمی اعلام شد با توجه به نظر مخالف اکثریت قریب به اتفاق اعضا با درخواست آمریکا، اقدام دیگری برای آن نمی‌تواند انجام شود و اینگونه آمریکا بار دیگر در عرصه بین‌المللی با شکست دیگری در برابر ایران مواجه شد.

برچسب‌ها برجام روسیه ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه ایالات متحده آمریکا برجام روسیه ایالات متحده آمریکا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خارجه روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۹۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد

ایالت هاوائی به نخستین ایالتی تبدیل شد که در کنگره ایالتی خود قطعنامه‌ای در حمایت از آتش‌بس دائمی در غزه به تصویب رساند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مجلس نمایندگان و مجلس سنای ایالتی در هاوائی با تصویب قطعنامه‌ای از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته‌اند در غزه آتش‌بس برقرار کند. هاوائی نخستین ایالتی در آمریکا است که چنین قطعنامه‌ای به تصویب رسانده است.

پیش از این در ماه مارس مجلس سنای هاوائی با 24 رأی موافق و یک رأی مخالف این قطعنامه را تصویب کرده بود. مجلس نمایندگان با 48 رأی موافق و 3 رأی مخالف این قطعنامه را روز جمعه به تصویب رساند. با آنکه هاوائی نخستین ایالتی است که اقدام به تصویب چنین قطعنامه‌ای می‌کند اما «اتاق دسترسی عمومی» کنگره ایالتی هاوائی به هافینگتون‌پست گفت که از قدرت لازم برای اجرایی کردن این قانون برخوردار نیست و این قطعنامه به امضای فرماندار نیاز ندارد.

طبق نوشته یاهونیوز، قانونگذاران ایالتی خواستار آن شده‌اند که جو بایدن برای برقراری آتش‌بس فوری و دائمی در غزه تلاش کند. علاوه بر این، قطعنامه مذکور خواستار آن شده که دولت بایدن در جهت ترک خصومت‌ها و تسهیل ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه تلاش کند.

دولت جو بایدن در 207 روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد از اصلی‌ترین موانع برقراری آتش‌بس دائمی در غزه بوده و تا کنون چند قطعنامه را در شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از آتش‌بس وتو کرده است. این در حالی است که از زمان آغاز جنگ در غزه بیش از 34 هزار نفر به شهادت رسیده و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

روز 207 طوفان‌الاقصی|تداوم حملات هوایی اسرائیل به غزهبایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیمرسانه عبری: جنگ غزه واردات خودرو را در اسرائیل فلج کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • دیدار وزیر دادگستری با رییس کانون فدرال سردفتران روسیه
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد