Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چهار سال پیش با پیروزی در کالج الکترال و در حالی که در مجموع رای کمتری از هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود کسب کرده بود راهی کاخ سفید شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،رئیس جمهوری ایالات متحده این روزها که نظرسنجی ها از پیروزی جو بایدن، رقیب او در انتخابات پیش رو حکایت دارد بارها وضعیت چهار سال پیش را یادآوری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیلاری کلینتون در تابستان سال 2016 نیز مانند جو بایدن در نظرسنجی ها پیش افتاده بود. با این حال دونالد ترامپ برای تکرار آنچه چهار سال پیش روی داد با شرایط دشوارتری روبرو است.
عوامل پیش بینی ناپذیر زیادی بر کارزار انتخاباتی امسال تاثیر گذاشته است. مهمترین عامل شیوع ویروس کرونا است که همزمان با رقابت های مقدماتی دموکرات ها در آمریکا شیوع یافت و دوره کارزار انتخاباتی را به کل تحت تاثیر قرار داده است. تاکنون بیش از 170 هزار نفر در ایالات متحده بر اثر ابتلا به بیماری همه گیر «کووید 19» جان خود را از دست داده اند.
تنها دلیل کاهش محبوبیت دونالد ترامپ آمار بالای مرگ و میر بر اثر شروع ویروس جدید کرونا نیست. اقتصاد آمریکا که تا پیش از شیوع بیماری همه گیر «کووید 19» در دوره رونق و شکوفایی به سر می برد اکنون رکورد و بیکاری گسترده را تجربه می کند.
از سوی دیگر اعتراض ها علیه نژادپرستی و خشونت پلیس در ایالات متحده نیز یکی از عواملی است که می تواند بر نتیجه رای گیری روز سوم نوامبر (13 آبان) تاثیر بگذارد. دونالد ترامپ و به طور کلی جمهوریخواهان نه تنها این بحران ها در حوزه های بهداشت و سلامت، اقتصاد و اجتماعی را پیش بینی نمی کردند بلکه حالا یکی از عواملی را که مانند برگ برنده بر روی آن در جریان کارزار انتخاباتی حساب می کردند از دست داده اند.
کارزار دونالد ترامپ بر روی اشتباهات ناخواسته جو بایدن در جریان کارزار انتخاباتی که به ارتکاب چنین اشتباهاتی مشهور است حساب می کرد. شیوع ویروس جدید کرونا اما باعث شد که جو بایدن تقریبا هیچ وقت از خانه اش خارج نشود. کارزار مجازی جو بایدن در عمل امکان اشتباهات ناخواسته او را به حداقل رسانده است.

نقشه کالج الکترال چه نشان می دهد؟
اکثر تحلیلگران بر این باور هستند که دونالد ترامپ مانند چهار سال پیش امکان پیروزی در آرای عمومی را ندارد. آرای ایالت های پرجمعیتی مانند کالیفرنیا و نیویورک که دموکرات ها طی دهه های اخیر همواره در آنها پیروز شده اند در عمل باعث خواهد شد که جو بایدن چند میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کند. از سوی دیگر دونالد ترامپ در حالی که کمتر از سه ماه به رای گیری باقی مانده است محبوبیت زیادی در نظرسنجی ها ندارد.
هیلاری کلینتون در سال 2016 نزدیک به سه میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کرد اما در نهایت این نامزد جمهوریخواهان بود که با 304 رای الکترال در برابر 227 رای الکترال برای هیلاری کلینتون به کاخ سفید راه یافت.
روسای جمهور آمریکا براساس آرای هر ایالت در کالج الکترال انتخاب می شوند. هر نامزدی که بیشترین رای را در یک ایالت به دست بیاورد تمام آرای الکترال آن ایالت را کسب می کند.
مدل هفته نامه «اکونومیست» که روزانه پیش بینی خود از نتیجه آرای کالج الکترال را به روزرسانی می کند نشان می دهد که بخت پیروزی جو بایدن هم اکنون 88 درصد است و دونالد ترامپ تنها 12 درصد شانس برد دارد. بنا به پیش بینی «اکونومیست» جو بایدن 343 رای و دونالد ترامپ 195 رای در کالج الکترال کسب خواهند کرد. حد نصاب لازم برای راهیابی به کاخ سفید کسب 270 رای در کالج الکترال است.
با این حال باید در نظر داشت که همچنان بیش از دو ماه به روز رای گیری باقی مانده است و جمهوریخواهان امیدوارند که احیای اقتصاد، انتشار آمارهایی از کاهش بیکاری و کشف احتمالی واکسن بیماری «کووید 19» بتواند به کمک آنها بیاید.
احتمال عملکرد ضعیف جو بایدن در ادامه کارزار انتخاباتی به ویژه در جریان سه مناظره با دونالد ترامپ نیز یکی دیگر از عواملی است که جمهوریخواهان هنوز به آن امید دارند.
آلن لیکتمن که از سال 1984 تاکنون نتیجه هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به درستی پیش بینی کرده است نسبت به برگشتن ورق به نفع جمهوریخواهان محتاطانه سخن می گوید. او بر این باور است که بهبود شرایط اقتصادی در نهایت چندان تعیین کننده نخواهد بود. به گفته آلن لیکتمن تاثیر رکود اقتصادی در سال انتخابات و رشد منفی اقتصادی به راحتی از بین نخواهد رفت.
دونالد ترامپ برای پیروزی در کالج الکترال و رسیدن به 270 رای مورد نیاز باید بتواند پیروزی سال 2016 خود در اکثر ایالت های کلیدی مانند ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا، فلوریدا، کارولینای شمالی و اوهایو را تکرار کند.
دیوید بارکر، استاد علوم سیاسی معتقد است که اگر دونالد ترامپ در یکی از این ایالت ها شکست بخورد همچنان می تواند بار دیگر به کاخ سفید راه یابد اما اگر در دو ایالت کلیدی شکست بخورد امکان رسیدن به 270 رای در کالج الکترال را نخواهد داشت.
بیل استپین، مدیر کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ نیز بر این باور است که رئیس جمهوری کنونی آمریکا با پیروزی در یکی از ایالت های ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا و همه دیگر ایالت هایی که در سال 2016 در آنها به پیروز شد می تواند برنده انتخابات باشد.
در نظرسنجی هایی که این روزها منتشر می شود جو بایدن در تقریبا همه ایالت های کلیدی پیشتاز است. او حتی در ایالت تگزاس که طی دهه های گذشته همواره به جمهوریخواهان رای داده است رقابتی نزدیک با دونالد ترامپ دارد

شانس بایدن برای جلب آرای الکترال 91 درصد است
تارنمای اکونومیست در مدل ارزیابی خود پیش‌بینی کرده که بایدن با کسب 347 رای الکترال، پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا را از آن خود خواهد کرد.
 اغلب نظرسنجی‌ها حاکی از پیشی گرفتن جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از دونالد ترامپ رقیب جمهوریخواه و کلیددار فعلی کاخ سفید است.
نشریه «اکونومیست» هم در تازه‌ترین پیش‌بینی که از نتیجه رقابت انتخاباتی 2020 داشته، نظر مشابهی را القا می‌کند.
تارنمای اکونومیست در مدل ارزیابی خود پیش‌بینی کرده است که شانس بایدن برای کسب آراء الکترال (رای نخبگان) 91 درصد است و وی می‌تواند از هر 10 هیئت انتخاباتی، نظر مساعد 9 هیئت را جلب کند.
به این ترتیب، در مقایسه با ترامپ، نسبت آرای الکترال بایدن 347 به 191 خواهد بود.
همچنین شانس بایدن برای جلب آرای مردمی 99 درصد پیش‌بینی می‌شود.
این در حالی است که ترامپ ناکامی خود در اغلب نظرسنجی‌ها را دروغین و محصول سیاه‌نمایی رسانه‌های مخالف، عنوان می‌کند.
وی حتی مدعی است که در سال 2016 نیز، رسانه‌ها هیلاری کلینتون دموکرات را بر وی مقدم می‌دانستند حال آنکه نهایتاً نتیجه رقابت به نفع وی تمام شد.

چگونه ممکن است ترامپ با از دست دادنِ 5 میلیون رأی باز هم در انتخاباتِ 2020 پیروز شود؟
به گزارش پایگاه خبری یواس فکت، به دنبالِ توئیت هایی که ترامپ در آنها از چند تن ا زنانِ غیرِسفیدپوستِ ترقی‌خواهِ عضوِ کنگره خواسته بود به کشورهایشان باز گردند (در حالی که سه تن از آنان زاده ی آمریکا هم بودند)، دموکراتها امیدوار شدند که بادِ موافقِ این اظهارات بر آتشِ تنوعِ نژادیِ روزافزونِ رأی‌دهندگانِ آمریکایی بدمد و احتمالِ پیروزیِ مجددِ وی را سخت بسوزاند.
اما حقیقتِ تلخی که دموکراتها باید بپذیرند این است که بخشِ عمده ی ناهمگونی‌های نژادی در ایالتهایی است که در تعیینِ آراءِ کالجِ الکترال کمترین تأثیر را دارند.
هولناک‌ترین کابوسِ دموکراتها در نوامبرِ 2016 تعبیر شد، زمانی که هیلاری کلینتون 2.9 میلیون رأی بیشتر از ترامپ کسب کرد اما ترامپ با خیالِ راحت آراءِ کالجِ الکترال را با اختلافِ 306 به 232 از آنِ خود کرد. دموکراتها خیلی تلاش می کنند که این نتیجه را از خاطرِ خود پاک کنند، اما اگر آن را ناشی از تصادف و شانس بدانند، خود را به خواب زده اند. در سالِ 2020، ممکن است ترامپ حتی 5 میلیون از رقیبِ خود کمتر رأی بیاورد اما برای دورِ دوم پیروزِ انتخابات گردد.
دو ایالتِ پرجمعیت‌ترِ آمریکا یعنی تگزاس و کالیفرنیا در صدرِ مشکلاتِ دموکراتها قرار دارند.
تنوعِ نژادی در این دو ایالتِ پروزن خیلی سریعتر از باقیِ کشور دارد اتفاق می افتد (به واسطه ی جمعیتِ لاتین و آسیایی) و آن دو را به سمتِ دموکرات شدن پیش می برد. با این حال نه کالیفرنیای دموکرات و نه تگزاسِ جمهوریخواه نقشِ سرنوشت‌سازی در انتخاباتِ 2020 نخواهند داشت و چه بسا میلیونها رأی از جانبِ دموکراتها هرز برود.
ناکارآمدیِ بالقوه ی دموکراتها محدود به کالیفرنیا و تگزاس نمی شود. فهرستِ 15 ایالتِ‌ آمریکا که سرعتِ تنوعِ نژادی شان بیشتر از بقیه است شاملِ ایالتهای آبی‌رنگِ نیویورک، ماساچوست، مریلند، واشینگتن و اوریگان نیز می شود که جمعیتِ دموکراتها در آنها اگرچه قابلِ ملاحظه است اما خطری برای جمهوریخواهان نیست.
از طرفی، در نواره ی باریکی از ایالتها که بیشترین تأثیر را در تعیینِ آراءِ الکترال دارند، رشدِ ناهمگونیِ نژادی با سرعتِ یادشده اتفاق نمی افتد؛ عاملی که به ترامپ شدیداً کمک می کند.
دموکراتها با تمامِ وجود دل به این خوش کرده اند که در سالِ 2018 در انتخاباتِ فرمانداران و مجلسِ سنا، در میشیگان و پنسیلوانیا و ویسکانسین قاطعانه پیروز شده اند و برای بازپس گرفتنِ مجلسِ نمایندگان نیز 2 کرسی در میشیگان و 4 کرسی در پنسیلوانیا پیشروی کرده اند.
روی هم رفته،  شش ایالت (آریزونا، فلوریدا، میشیگان، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین) در تعیینِ اینکه کدام کاندیدا 270 رأیِ الکترال را از آنِ خود خواهد کرد بیشترین نقش و اهمیت را دارند. این بدان معنا نیست که سایرِ ایالتها بی‌اهمیت هستند. ممکن است ترامپ بتواند ایالتِ مین،‌ مینه سوتا، نوادا یا نیوهمپشیر را ببرد یا اینکه نامزدِ دموکراتها بتواند ایالتِ جرجیا، آیوا، اوهایو یا تگزاس را ببرد. اما هر کدام از این دو احتمال که به وقوع بپیوندد،‌ انتخاباتِ پیشِ رو ناوردگاهی خواهد بود که پیروزِ آن احتمالاً آن کسی است که از پسِ این شش ایالتِ سرنوشت‌ساز به راحتی برآمده باشد.
 ترامپ در باتلاقِ محبوبیتِ 50-40درصدی گیر کرده و راهِ صعبی تا پیروزیِ مجدد دارد. اما متمرکز بودنِ نژادهای متنوّع در ایالتهایی که در رقابت وزنه محسوب نمی شوند، به ویژه کالیفرنیا و تگزاس، ممکن است شکافِ بینِ آراءِ مردمی و کالجِ الکترال را هرچه بیشتر کند و این راه را برای وی هموارتر نماید. ترامپ می تواند یکبارِ دیگر با کمتر از 47درصدِ آراء پیروز شود، که از میزانِ رأیِ مردمی ئی که کاندیدای دموکرات احتمالاً به آن نیاز داشته باشد بسیار پایین تر است.
آخرین سناریوی ترسناکِ احتمالی برای دموکراتها این است که ترامپ بیش از پنج میلیون از آراءِ مردمیِ خود را از دست بدهد و نماینده ی دموکراتها مجدداً میشیگان و پنسیلوانیا را به رنگِ خود (آبی) درآورد، و با این همه ترامپ ایالتهای آریزونا، فلوریدا، کارولینای شمالی، ویسکانسین و حوزه ی دومِ انتخاباتیِ مین (یکی از سفیدپوست‌ترین و دانشگاه‌نرفته ترین حوزه های انتخاباتیِ آمریکا) را با چنگ و دندان حفظ کرده و با دو رأیِ الکترال مجدداً در انتخابات پیروز شود.
سناریویی چنین عجیب البته چندان محتمل نیست، اما پس از انتخاباتِ 2016، دموکراتها نباید آن را هم دور از ذهن بدانند

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری 2020 ترامپ جمهوریخواهان دموکراتها کارزار انتخاباتی کالج الکترال هیلاری کلینتون دونالد ترامپ چهار سال پیش رای الکترال جو بایدن نظرسنجی ها کاخ سفید پیش بینی ایالت ها ی آمریکا سال 2016

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه امروز یکشنبه تلفنی گفتگو کردند.

به گزارش مهر، در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن در این مکالمه تلفنی بر پایبندی کامل آمریکا به حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرده است. بایدن همچنین بر ضرروت افزایش ورود کمک‌ها به غزه با هماهنگی نهاد‌های فعال در زمینه بشردوستانه تاکید کرده است.

کاخ سفید تاکید کرد که بایدن و نتانیاهو در مورد عملیات نظامی در رفح گفتگو کردند و بایدن بار دیگر بر موضع صریح خود در این زمینه تاکید کرده است.

در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن و نتانیاهو در مورد افزایش کمک‌ها به غزه و آمادگی برای بازگشایی گذرگاه‌های شمالی از این هفته گفتگو کردند.

مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا از درگیری محور‌های گفت و گوی بایدن و نتانیاهو بوده است.

از سوی دیگر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در اقدامی عوام فریبانه با به تصویر کشیدن یکی از آزادشدگان از سوی گروه‌های مقاومت فلسطینی ادعا کرد: تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسیران) مانند «ابیگل» (Abigail) که توسط (مقاومت اسلامی فلسطین) حماس از خانواده‌های خود جدا و نگهداری شده‌اند، به آغوش خانواده‌های خود باز گردند، آرام نخواهم گرفت!

رئیس جمهور آمریکا با نادیده گرفتن شرایط طاقت فرسای هزاران اسیر مظلوم فلسطینی در بند اشغالگران قدس در این خصوص مدعی شد: به آن‌ها قول می‌دهم. به خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهم.

از سوی دیگر، «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اِی بی سی اعلام کرد که اشغالگران قدس پیش از آغاز حمله به رفح دیدگاه‌ها و نگرانی‌های واشنگتن را دریافت خواهد کرد.

هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این گفتگوی تلویزیونی ادامه داد: آن‌ها به ما اطمینان داده‌اند که تا وقتی درباره چشم انداز‌ها و نگرانی‌های خود گفتگو نکرده‌ایم، به رفح حمله نکنند.

«جان کربی» در این مصاحبه اضافه کرد که «در صدر برنامه سفر آتی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا)» به منطقه، «تلاش برای حصول آتش بس موقت ۶ هفته‌ای ادامه خواهد داشت».

این مقام آمریکایی در ادامه افزود که در صورت موافقت حماس با توافق تبادل اسرا، ممکن است این آتش بس برقرار شده و طرح حمله نظامی به رفح منتفی اعلام شود.

رویترز پیشتر اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری دو روزه به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقه‌ای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.

وزارت خارجه آمریکا دیروز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در یک سفر دو روزه طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در سقر دو روزه قریب الوقوع به عربستان سعودی طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری با شرکت در نشستی با شرکای منطقه‌ای خود مسئله آتش بس در نوار غزه و مذاکرات بر سر آزادی اسرای اسرائیلی را از نزدیک رایزنی و بررسی کند.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • دیدار بایدن و اردوغان به تعویق افتاد
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکا که شاهد تظاهرات حمایت از فلسطین هستند