Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@13:27:25 GMT

چگونه از بیماری‌های پوستی پیشگیری کنیم؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۱۴۷۲۴

چگونه از بیماری‌های پوستی پیشگیری کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پوست، قابل دیدن‌ترین اندامتان و احتمالاً یکی از مستعدترین آن‌ها از جهت آسیب و تغییر است. علی‌رغم این واقعیت که بیماری‌های پوستی معمولاً جدی نیستند؛ اما علائمی که ایجاد می‌کنند دردسرساز و ناراحت‌کننده‌اند. آیا می‌دانید چگونه می‌توانید از ابتلا به بیماری‌های پوستی پیشگیری کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ اندام دیگری در بدن انسان به اندازه‌ی پوست دستخوش تغییرات نمی‌شود. زیرا پوست در معرض عوامل متعدد داخلی و خارجی است.

عملکرد پوست در بدن چیست؟
پوست، بزرگ‌ترین اندامی است که بدن را می‌پوشاند و از آن محافظت می‌کند؛ بنابراین برخی از اصلی‌ترین عملکرد‌های آن شامل موارد زیر می‌شود:. مایعات درون بدن را حفظ می‌کند و جلوی دهیدراته شدن بدن را می‌گیرد. از شما در برابر باکتری‌ها و ویروس‌هایی که می‌توانند عفونت ایجاد کنند محافظت می‌کند. به شما کمک می‌کند دنیای بیرون را درک و حس کنید، مثلاً آیا هوا گرم است یا سرد، مرطوب است یا خشک. دمای بدن را تنظیم می‌کند. بعد از اینکه در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، ویتامین D می‌سازد

نکاتی برای جلوگیری از بیماری‌های پوستی
بیشتر اوقات، پیشگیری بهترین راه کنترل مشکلات پوستی است. گاهی درد یا ناراحتی، اولین علائم شروع یک عارضه‌ی پوستی‌اند که به شما می‌گویند دچار یک مشکل پوستی شده‌اید، حتی اگر قابل مشاهده نباشد.

بیشتر بخوانید

مواد غذایی ضد پیری و مناسب جوانسازی پوست را بشناسید

بثورات پوستی
بثورات پوستی، قرمز و دردناک و خارش دارند. برخی از بثورات پوستی نیز می‌توانند سبب تاول یا ضایعات پوستی شوند. ضمناً، بثورات پوستی علامت بسیاری از عوارض گوناگون بالینی‌اند. عده‌ای ممکن است بثورات پوستی را تجربه کنند که شبیه آکنه یا سرخک است.

راه‌های گوناگونی برای کنترل بثورات پوستی بر اساس شدت آن وجود دارد:. عوامل زیادی می‌توانند سبب بثورات پوستی شوند، بنابراین اول باید ببینید دچار چه نوع بثورات پوستی شده‌اید تا بتوانید به دنبال درمانش بروید. اگر بثورات شدید هستند، بهتر نمی‌شوند یا دچار علائم دیگری نیز هستید باید به پزشک مراجعه کنید.. درمان‌ها شامل مرطوب کننده‌ها، لوسیون‌ها و کرم‌های کورتیزون می‌شوند که التهاب را تسکین می‌دهند و آنتی‌هیستامین‌ها که تسکین‌دهنده‌ی خارش هستند.

آلرژی به خورشید
عبارت «آلرژی به خورشید» شامل بیماری‌های گوناگونی می‌شود، مثلاً جوش خورشیدی چند شکلی یا polymorphous light eruption، کهیر خورشیدی یا solar urticaria، خارش خورشیدی یا actinic prurigo و یا پورفیری. وقتی حمام آفتاب می‌گیرید، دچار کهیر‌ها یا جوش‌هایی روی صورت، گردن و دست‌ها می‌شوید. در این زمان لازم است به متخصص پوست مراجعه کنید تا عارضه تشخیص داده شود.

توصیه‌هایی برایتان داریم که می‌توانند مفید باشند:. بین ساعات یازده صبح تا چهار بعدازظهر در معرض نور خورشید قرار نگیرید.. از کلاه لبه پهن استفاده کنید.. وقتی علائم آلرژی‌تان شروع به تظاهر کرد، در معرض نور خورشید نباشید.. نواحی تحت تأثیر را بپوشانید.. از ضد آفتاب‌های مخصوص آلرژی به خورشید استفاده کنید.

ملاسما یا لکه‌های ناشی از نور خورشید
تغییرات در رنگ‌دانه‌های پوست طی فصل تابستان افزایش می‌یابد، چون طبیعتاً بیشتر در معرض تابش خورشید قرار می‌گیرید.
نکاتی برای پیشگیری از این عارضه: به نواحی بالای لب، گونه‌ها و پیشانی بیشتر دقت کنید، زیرا این قسمت‌ها بیشتر مستعد ملاسما هستند. این نواحی از پوست را تحریک نکنید، زیرا می‌تواند منجر به لکه‌های جدید شده یا لکه‌های موجود را پخش کند.

لازم است تمام اصول مراقبت از خود در برابر نور خورشید را رعایت کنید: استفاده از کلاه لبه پهن، عینک آفتابی و .... ضمناً باید در سایه بمانید. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ضد آفتاب بزنید و این کار را هر دو ساعت یک بار تکرار کنید تا اثر محافظت‌کنندگی ضد آفتاب بیشتر شود. از محصولات آرایشی تحریک‌کننده‌ی پوست استفاده نکنید؛ زیرا نور خورشید می‌تواند واکنش‌های التهابی مواد آرایشی را فعال کند.

پای ورزشکار
این عارضه پوستی یک عفونت قارچی است که پا‌ها را درگیر می‌کند، خصوصاً نواحی بین انگشتان.

برای پیشگیری از عارضه‌ی پای ورزشکار توصیه‌هایی داریم: بعد از حمام کردن پا‌های خود را خوب خشک کنید، مخصوصاً بین انگشتان. هر روز جوراب‌ها و کفشتان را عوض کنید. پاهایتان را طولانی‌مدت در آب گرم نگه ندارید، زیرا این کار باعث می‌شود قارچ راحت‌تر نفوذ کند. در استخر‌های عمومی پابرهنه راه نروید. هر روز به پاهایتان مرطوب‌کننده بزنید.. اگر عفونتی دارید، تا چند روز از کرم ضد قارچ استفاده کنید. در پایان روز پا‌های خود را در محلول ضدعفونی‌کننده‌ی مخصوص پا قرار دهید.

لکه‌های سفید روی کمر و گردن یا تینه آ ورسیکالر
این هم نوعی دیگر از عفونت قارچی است که بیشتر، مرد‌های بین ۱۵ تا ۳۰ ساله‌ای که در کشور‌های گرم و مرطوب زندگی می‌کنند به آن دچار می‌شوند. تینه آ ورسیکالر باعث ظاهر شدن لکه‌های سفید مایل به صورتی یا لکه‌های قهوه‌ای که با پوسته‌ها پوشیده‌اند، در قسمت پشت ‍و گردن می‌شود.

توصیه می‌کنیم: پیش از هر چیزی سعی کنید زیاد عرق نکنید، پوستتان خیلی چرب نماند و در دمای خیلی زیاد نباشید، زیرا این عوامل شرایط را برای رشد قارچ فراهم می‌کنند.. طی تابستان، از پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان و لباس‌هایی که از الیاف مصنوعی هستند خودداری کنید.

عرق و چربی زیادی پوست را با لوسیون‌های پاک‌کننده‌ی ملایم پاک کنید. طی بهار و تابستان از دارو‌های موضعی تینه آ ورسیکالر به‌صورت صابون یا شامپو استفاده کنید و آن‌ها را هفته‌ای یک تا دو بار به کار ببرید تا جلوی تکرار عارضه را بگیرید. استفاده از کرم ضد قارچ می‌تواند برای درمان عارضه کافی باشد، اما قارچ‌های مقاوم‌تر احتمالاً به دارو‌های خوراکی نیاز دارند.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری پوستی زیبایی پوست معرض نور خورشید بیماری های پوستی بثورات پوستی استفاده کنید ی پوستی ی پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۴۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند