Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین کرمانپور روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: جامعه پزشکی روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشته، پیش بینی نادرست زمان اپیدمی کرونا و ادامه دار شدن آن، پزشکان و پرستاران را بسیار خسته کرده است، بسیاری از آنان بیمار شدند، عده زیادی به علت ابتلا به کرونا جان باختند، از طرفی مشکلات مالی برای پزشکان بخش خصوصی نیز به علت کمتر مراجعه کردن مردم به مطب بسیار زیاد است به طوری که هر هفته چهار مطب در کشور تعطیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از حدود ۲۰۰ هزار نفر جامعه پزشکی فعال در کشور بیش از ۱۴۵ هزار نفر به طور مستقیم درگیر کرونا هستند، از این تعداد بیش از ۶ هزار نفر تاکنون حداقل یکبار به کرونا مبتلا شد اند، این آمار مدام رو به افزایش است و هر روز خبر درگذشت یکی از همکاران را به علت کرونا در اقصی نقاط کشور می شنویم، همه این مسائل روحیه پزشکان و پرستاران را آسیب پذیر کرده و در کنار کار سخت شبانه روزی و پر اضطراب درمان و مراقبت از بیماران، کادر بهداشتی درمانی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی که خود یکبار ابتلای سخت به کرونا را از سر گذرانده است، افزود: تا امروز ۱۶۶ نفر از کادر پزشکی پرستاری در کشور در مبارزه با کرونا جان خود را از دست داده اند، ۲۰ درصد این افراد پرستار هستند،  ۳۰ درصد پزشک عمومی و ۳۰ درصد پزشک متخصص هستند و متخصصان داخلی، زنان و متخصصان عفونی، طب اورژانس و بیهوشی بیشترین سهم را در بین گروه های متخصص جانباخته دارند.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: بعد از شروع و اعلام اپیدمی کرونا در ایران، جامعه پزشکی با فداکاری توانست بعد از مدت کوتاهی، اپیدمی کرونا را تا حدی کنترل کند و شیب موارد ابتلا و فوت کرونا را کم کردند به طوری که تحسین مردم ایران و مجامع جهانی را برانگیخت ما مشکل از آنجا شروع شد که زمان ادامه اپیدمی کرونا در ایران طولانی شد و محاسبات اولیه اشتباه از آب درآمد.

کرمانپور گفت: این وضعیت مانند این است که به یک رزمنده پس از چند ماه سختی و مبارزه (با کرونا) بگویند، جنگ تمام شده و به خانه برگردید.  فرد رزمنده بر گشته و به درخانه رسیده اما ناگهان به او می گویند، اشتباه کردیم جنگ تمام نشده و دوباره به میدان نبرد برگردید.

وی افزود: اشتباهی که رخ داد این بود که درست پیش بینی نکردیم مدت زمان اپیدمی کرونا تا کی طول می کشد و متاسفانه برخی بازگشایی ها و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی، دورهمی ها و همنشینی ها به این مساله دامن زد تا امروز که همه می ترسیم، مراسم های مختلفی که برگزار می شود، این چرخه را تکمیل کند و دوباره با موج جدید و بزرگ کرونا در پاییز مواجه شویم.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: اشکال کار اینجاست که رعایت نکردن اصول بهداشتی و برگزاری مراسم ها و دورهمی ها اثرش را همین فردا نشان نمی دهد بلکه بعد از دو هفته تا یک ماه بعد اثر آن را در پر شدن بیمارستانها و آی سی یوها  و افزایش موارد مرگ مشاهده می کنیم یعنی اگر پروتکل ها را رعایت نکنیم احتمالا اواخر شهریور موج و پیک جدید کرونا ایجاد می شود و متاسفانه آخر شهریور با سرد شدن هوا و شرایط جدید جامعه پزشکی با یک وهم و ترس بزرگ مواجه است.

وی افزود: همه می دانیم که نبرد سخت در پاییز امسال مانده است. نه تنها در نبرد اول پیروز نشده ایم بلکه در نبرد دوم ممکن است رویکرد مناسبی نداشته باشیم و این سختگیری ها و آسان گیری ها دوباره باعث افزایش مبتلایان و فوتی ها بشود.

کرمانپور ادامه داد: هم جامعه پزشکی و هم خانواده آنها به شدت درگیر ویروس کرونا هستند و جدا از ترس و واهمه و مشکلات روحی و روانی کرونا که به آنها وارد می شود، بسیاری از جامعه پزشکی یکبار به ویروس کرونا مبتلا شده،  بهبود یافته اند و دوباره به سر کار برگشته اند، به جز شهدا و جانباختگان کرونا در جامعه پزشکی تعداد زیادی هم جانباز داریم، به عنوان مثال در بیمارستان امام حسین(ع) رزیدنت طب اورژانس داریم که مبتلا به دیابت است، این پزشک در ماه آخر دوره دستیاری که می خواست تخصص بگیرد به کرونا مبتلا شد و متاسفانه چون دیابت داشت یک چشم او نابینا شد.

وی گفت: وضعیت و حال و هوای جامعه پزشکی در سال کرونا درست مانند فضای جنگ است به همین علت به آنان مدافعان سلامت می گوییم و درست مانند فضای تبلیغات جنگ به دنبال ایجاد فضایی هستیم که به آنان روحیه بدهیم تا بتوانند دوام بیاورند.  بسیاری از هنرمندان، بازیگران و افراد سرشناس کشور در پویش «جان من، ایران من»  پیام فرستادند به جامعه پزشکی روحیه دارند و کمک کردند تا بتوانیم این فضای سخت را تحمل کنیم و جامعه پزشکی در بیمارستانها، مطب ها، آزمایشگاهها، رادیولوژی ها روحیه بگیرند.

مدیر اورژانس بیمارستان سینا افزود: پزشکان در ماههای گذشته صحنه های دلخراش زیادی در بیمارستانها دیده اند، کودکان زیادی به کرونا مبتلا شده اند. بسیاری از آنها خودشان فرزند دارند و این صحنه ها آنان را پریشان می کند، بعد هم به خانه می آِیند و باید با سختی لباس های خود را دربیاورند و تلاش کنند که خانواده مبتلا نشود.

وی گفت: جامعه پزشکی از برخی رفتارهای مردم نیز گله مند هستند، بسیاری  از مردم پروتکل های بهداشتی را جدی نگرفته اند، افراد زیادی را داریم که یکی از نزدیکان خود را به علت کرونا از دست داده اند اما بدون رعایت پروتکل در مراسم تشییع جنازه شرکت می کنند و باز هم به گسترش این ویروس دامن می زنند، این نوع رفتارها دیگر به تصمیم سازی و دولتمردان ربطی ندارد.

کرمانپور ادامه داد: گلایه های زیادی به برخی تصمیمات و رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی توسط مردم وجود دارد.  گرچه به بازگشایی ها گله داریم اما باید مسائل اقتصادی را هم در نظر بگیریم، اقتصاد بسیاری از خانواده ها مبتنی بر روز کار کردن و شب خوردن است، بسیاری از خانواده ها اندوخته و پس اندازی ندارند، این شکل اقتصاد باعث می شود که عده ای مجبور شوند، قرنطینه را بشکنند و به خیابان بیایند.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی افزود: بسیاری از پزشکان هم با مشکلات اقتصادی مواجه شده اند و در این شرایط کرونا چون عده کمتری به مطب مراجعه می کنند، اگر یک پزشک پارسال ماهی ۲۰ میلیون تومان از مطب درآمد داشت امروز این درآمد را ندارد و اگر هم فوت کند و شهید شود، واقعا خانواده او دچار مشکل می شوند. موضوع شهید خدمت نیز هنوز در حد مصوبه است و تا زمانی که خانواده شهدای مدافع سلامت از مزایای این عنوان برخوردار شوند، ماهها طول می کشد.

وی گفت: در این شرایط جامعه پزشکی از مردم می خواهند که پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، یعنی ماسک بزنند، فاصله گذاری را رعایت کنند، شست وشوی دست و عدم تجمع را انجام دهند، اگر مردم این چهار کار را انجام دهند و خسته نشوند، حداقل می دانیم که در جبهه جنگ از طرف خودی ها بمباران نمی شویم.

برچسب‌ها ویروس کرونا سازمان نظام پزشکی فاصله گذاری اجتماعی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان نظام پزشکی فاصله گذاری اجتماعی ویروس کرونا سازمان نظام پزشکی فاصله گذاری اجتماعی مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی پروتکل های بهداشتی کرونا مبتلا شد اپیدمی کرونا جامعه پزشکی پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۵۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند

به گزارش خبرنگار مهر؛ در سال‌های اخیر، ظهور فناوری هوش مصنوعی مولد و ادغام این فناوری انقلابی در صنایع مختلف، فرآیندها و نتایج را در همه ابعاد زیست و فعالیت بشر متحول کرده است. یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که هوش مصنوعی در آن تأثیر عمیقی داشته و بسیاری از فرایندهای جاری آن را دستخوش تغییر شدید کرده، سلامت دیجیتال و پزشکی است.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، در مقطع کنونی و به واسطه ظهور فناوری هوش مصنوعی، انقلاب علمی و فنی دیگری در صنعت مراقبت‌های سلامت و پزشکی درحال وقوع است. به گواه بسیاری از اعضای جامعه سلامت و کاربران، این فناوری در حال تغییر حوزه بهداشت و بهبود کیفیت خدمات و نتایج درمان‌های پزشکی است. از همین روی، استفاده از دستگاه‌ها و سیستم‌های مبتنی بر این فناوری برای تشخیص بیماری‌ها به شدت در حال افزایش بوده و فرایندهای هوشمندسازی بخش سلامت در بسیاری از کشورهای جهان روند صعودی گرفته است.

در این نوشتار کوتاه به بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تغییر چشم انداز مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازیم.

در تعریف کلی، هوش مصنوعی به شبیه سازی فرآیندهای هوش انسانی توسط ماشین‌ها از طریق سیستم‌های کامپیوتری اشاره دارد. بر همین مبنا، الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنند، از آن‌ها بیاموزند و بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده تصمیم‌گیری و پیش‌بینی کنند. از سوی دیگر، سلامت دیجیتال شامل استفاده از فناوری برای بهبود ارائه مراقبت‌های بهداشتی، تشخیص، نظارت و درمان است. در عصر حاضر و با پیشرفت شگرف فناوری، بسیاری از حوزه‌ها از سوابق الکترونیکی سلامت گرفته تا دستگاه‌های پوشیدنی، کارآمدی نظام سلامت را افزایش داده و راه‌حل‌های سلامت دیجیتال به شیوه‌های مدرن مراقبت‌های بهداشتی تبدیل شده‌اند.

با عنایت به این قابلیت هوش مصنوعی، فناوری مذکور در مراقبت‌های بهداشتی این پتانسیل را دارد که کارآمدی تصمیمات بالینی را افزایش دهد، نتایج درمان بیمار را بهبود بخشد و به صورت کلی عملیات را ساده کند. از همین روی می‌توان نتیجه گرفت که ادغام هوش مصنوعی با حوزه سلامت، قابلیت‌های سیستم‌های سلامت دیجیتال را بیشتر می‌کند و ارائه مراقبت‌های کارآمدتر و مؤثرتر را ممکن می‌سازد.

فناوری هوش مصنوعی می‌تواند در راستای غلبه بر بسیاری از چالش‌های حوزه مراقبت‌های بهداشتی، امکاناتی همچون دسترسی سریع به پزشکی و تشخیص از راه دور و برنامه‌های درمانی شخصی را به کاربران ارائه دهد. فناوری مذکور همچنین به شناسایی گسترش و پیش‌بینی شیوع بیماری‌ها کمک می‌کند. استفاده از هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی مزایای متعددی را به کاربران و پزشکان ارائه می‌دهد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشخیص بهبود یافته بیماری‌ها با یادگیری ماشینی

الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر پزشکی، نتایج آزمایش‌ها و داده‌های بیمار را تجزیه و تحلیل کنند و با نتیجه‌گیری مبتنی بر داده‌ها به ارائه دهندگان مراقبت‌های پزشکی در تشخیص دقیق کمک کنند.

شخصی‌سازی درمان با ابزار هوشمند

ابزارهای متعدد مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به تنظیم برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی شده و بهینه برای بیماران بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد و سابقه پزشکی آن‌ها کمک کنند. بیماران با این ابزار می‌توانند به تناسب شرایط خود، از امکانات و مراقبت‌های مختص به خود برخوردار شوند.

امور اداری برای کادر درمان آسان می شود

سیستم‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند وظایف اداری را به طور خودکار انجام دهند. از همین روی، استفاده از چنین ابزاری زمان بندی را برای کادر درمان بهینه می‌سازد، گردش کار را ساده می‌کند و در مجموع به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اجازه می‌دهند که بر مراقبت از بیمار تمرکز بیشتری داشته باشند.

تشخیص زودهنگام تا مداخله پیشگیرانه

هوش مصنوعی می‌تواند مجموعه کلان داده‌ها را برای شناسایی الگوها و روندها تجزیه و تحلیل کند و امکان تشخیص زودهنگام بیماری و عارضه‌های جسمی و مداخلات پیشگیرانه برای درمان را فراهم کند.

هوش مصنوعی و شخصی‌سازی پزشکی

هدف پزشکی شخصی سازی شده درمان متناسب با ویژگی‌های فردی مانند ژنتیک، سبک زندگی و محیط است. هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده‌های بیمار برای شناسایی استراتژی‌های درمانی بهینه برای افراد خاص، نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند. با در نظر گرفتن تغییرات ژنتیکی، نشانگرهای زیستی و سایر عوامل، هوش مصنوعی می‌تواند به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی کمک کند تا درمان‌های هدفمندتر و مؤثرتری به بیماران خود ارائه دهند.

تسریع کشف دارو

فرآیند کشف دارو برای شرکت‌های داروسازی و متخصصان زمان بر و پرهزینه است و بسیاری از نامزدهای دارویی بالقوه در رسیدن به محصول نهایی و عرضه به بازار ناکام هستند. در چنین شرایطی هوش مصنوعی با تسریع در شناسایی نامزدهای دارویی امیدوارکننده، پیش‌بینی تداخلات دارویی و بهینه‌سازی آزمایش‌های بالینی، فرآیند کشف دارو را متحول می‌سازد. با تجزیه و تحلیل ساختارهای مولکولی، مسیرهای بیولوژیکی و داده‌های بالینی، هوش مصنوعی می‌تواند توسعه داروها و درمان‌های جدید را تسریع کند.

پزشکی از راه دور نزدیک می‌شود

پزشکی از راه دور به بیماران این امکان را می‌دهد که مراقبت‌های پزشکی را از راه دور دریافت کنند و نیاز به مراجعه حضوری به مراکز درمانی را از بین می‌برد. هوش مصنوعی خدمات پزشکی از راه دور را با فعال کردن مشاوره مجازی، نظارت از راه دور بر علائم حیاتی بیماران و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده برای مداخله زودهنگام افزایش می‌دهد. با استفاده از چت ربات‌ها و دستیاران مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند مراقبت‌های شخصی را در هر زمان و هر مکان به بیماران ارائه دهند.

هوش مصنوعی در پایش سلامت

دستگاه‌های پوشیدنی و حسگرهای مجهز به فناوری هوش مصنوعی، نظارت مستمر سلامت و تجزیه و تحلیل داده‌ها را در زمانی اندک امکان‌پذیر می‌کنند. این دستگاه‌ها می‌توانند علائم حیاتی، سطح فعالیت و الگوهای خواب را رصد کنند و بینش‌های ارزشمندی را در مورد وضعیت سلامتی بیماران به پزشکان ارائه دهند. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند انحرافات از الگوهای عادی را تشخیص دهند و به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در مورد مسائل بالقوه سلامتی هشدار دهند و امکان مداخلات به موقع و مراقبت‌های پیشگیرانه را فراهم کنند.

بهبود مراقبت های روانی

هوش مصنوعی همچنین در زمینه سلامت روان برای بهبود تشخیص و درمان اختلالات سلامت روان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند الگوهای گفتار، حالات چهره و سایر نشانه‌های رفتاری را برای ارزیابی وضعیت سلامت روانی بیماران تجزیه و تحلیل کنند. با ارائه توصیه‌های درمانی شخصی و نظارت بر پیشرفت بیماران در طول زمان، هوش مصنوعی می‌تواند ارائه مراقبت‌های بهداشت روانی و نتایج را بهبود بخشد.

چالش‌های ادغام هوش مصنوعی در بهداشت و درمان

همان طور که پیش‌تر ذکر شد، بی شک هوش مصنوعی تحولی بدیع در حوزه مراقبت‌های بهداشتی ایجاد کرده است؛ اما علی‌رغم مزایای بالقوه ادغام هوش مصنوعی در این بخش، پیاده سازی و استفاده از آن در حوزه مذکور بدون چالش نیست. در ادامه به برخی از چالش‌های کلیدی این حوزه می‌پردازیم.

حریم خصوصی و امنیت داده‌ها

داده‌های مستخرج از فعالیت بخش مراقبت‌های بهداشتی، از جمله اطلاعات بیماران و وضعیت سلامتی شهروندان بسیار حساس هستند. همین امر، اطمینان از حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها در هنگام استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی در این حوزه را بسیار مهم و حیاتی می‌کند.

هوش مصنوعی و چالش تطابق با مقررات

مقررات و استانداردهای مراقبت‌های بهداشتی نیز مانند همه حوزه‌های دیگر باید هنگام توسعه و استقرار ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در محیط‌های بالینی مورد بازنگری قرار گرفته و پس از به روز رسانی به صورت دقیق اجرا شوند. عدم توجه به این مسئله، می‌تواند منجر به عدول از استانداردها و بروز برخی مشکلات در این بخش حساس شود.

ادغام ابزارهای مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی با سیستم‌ها و انطباق آن‌ها با فرایندهای کاری سنتی، بدون در نظر گرفتن ملاحظات و الزامات پیش‌نیاز، می‌تواند بسیار پیچیده و زمان‌بر باشد و چالش‌هایی برای نظام سلامت ایجاد کند.

نگرانی‌های اخلاقی

در نهایت می‌توان گفت که استفاده از هوش مصنوعی در بخش مراقبت‌های بهداشتی، مسائل اخلاقی بغرنجی مربوط به رضایت بیمار، سوگیری در الگوریتم‌ها و پاسخگویی در قبال تصمیمات اتخاذ شده توسط سیستم‌های هوش مصنوعی را در پی دارند. بی شک رسیدگی به این مسئله حساس، مستلزم مطالعات دقیق و اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش ملاحظات مذکور است.

نقش ناظران انسانی در تشخیص کمرنگ می شود

هوش مصنوعی در بهبود دقت و کارایی تشخیصی نویدبخش پیشرفت بسیار بزرگی است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر پزشکی اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن را برای تشخیص ناهنجاری‌ها تجزیه و تحلیل کنند و به رادیولوژیست‌ها در تشخیص یاری دهد. با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق، هوش مصنوعی می‌تواند به شناسایی الگوها و ناهنجاری‌هایی که ممکن است توسط ناظران انسانی و پزشکان نادیده گرفته شود، کمک کند.

آینده ادغام هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی

به عقیده کارشناسان، آینده هوش مصنوعی در بخش مراقبت‌های بهداشتی دارای پتانسیل بسیار زیادی برای تغییر روش ارائه و تجربه کاربران است. پیشرفت‌های حاصل شده در فناوری هوش مصنوعی، مانند پردازش زبان طبیعی، تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده و اتوماسیون رباتیک فرآیندها به نوآوری در مراقبت‌های بهداشتی ادامه خواهند داد. از برنامه‌های درمانی شخصی گرفته تا جراحی با کمک هوش مصنوعی، امکانات این فناوری در مراقبت‌های بهداشتی نامحدود یا حداقل بسیار پرشمار به نظر می‌رسد.

از همین روی می‌توان نتیجه گرفت که کاربرد هوش مصنوعی در سلامت دیجیتال و پزشکی در حال تغییر شکل صنعت مراقبت‌های بهداشتی و بهبود نتایج بیماران است. هوش مصنوعی روش ارائه مراقبت‌های بهداشتی را متحول کرده و آن را کارآمدتر، مؤثرتر و بیمار محورتر می‌کند. در حالی که چالش‌هایی در پیاده‌سازی هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی وجود دارد، مزایای آن بسیار بیشتر از خطرات آن است و راه را برای آینده‌ای هموار می‌کند که در آن هوش مصنوعی نقشی محوری در پیشرفت شیوه‌های مراقبت‌های بهداشتی و بهبود کیفیت مراقبت برای همه ایفا می‌کند.

کد خبر 6075146

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۲۷۰ نفر از کادر پزشکی لرستان در بیمارستان تخصصی دلفان
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • مردم قدردان فراجا و «طرح نور»/ سهل انگاری‌ها جبران شود
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • شک و تردید درباره رسیدن یک استقلالی به تراکتور
  • پرسپولیس با دو مصدوم مهم مقابل آلومینیوم
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند