Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، روح الله شیرازی در بازدید میدانی از محوطه‌های نقش رستم، شهر استخر و محوطه تل قلعه، اقدامات صورت گرفته و در حال انجام را در این محوطه‌ها مطلوب توصیف کرد و از برنامه ریزی های آتی مربوط به حفاظت و ساماندهی مربوط به این آثار و محوطه‌ها خبر داد. رئیس پژوهشکده باستان شناسی در این بازدید که با همراهی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و کارشناسان این مجموعه انجام شد، اقدامات مربوط به حفاظت و مرمت آرامگاه خشایارشا را ضروری و حائز اهمیت فراوان دانستند که نتایج و تجربه‌های موفق و مثبت آن می‌تواند در آثار پیرامونی، منطقه و حتی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشکده باستان شناسی در ادامه از فعالیت‌های مربوط به ساماندهی شهر تاریخی استخر و همچنین محوطه پیش از تاریخ تل قلعه به عنوان یکی از محوطه‌های شاخص در جوار رود سیوند که در بردارنده آثاری از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوران هخامنشی است، بازدید و نسبت به برنامه ریزی در خصوص تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی که اکنون در معرض تهاجم زمین‌های کشاورزی قرار گرفته، تاکید کرد.

حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در حین این بازدید، ضمن ارائه جزئیات بیشتری از فعالیت‌های صورت گرفته در محوطه‌های نقش رستم و شهر استخر، از برنامه ریزی به منظور انتشار نتایج مستندنگاری و مطالعات انجام شده در محوطه نقش رستم خبر داد و در این زمینه افزود: فعالیت‌های انجام شده بر روی آرامگاه خشایارشا از جمله انجام مستندنگاری، آسیب نگاری، مطالعات آزمایشگاهی و همچنین حفاظت‌های اضطراری انجام شده بر روی آرامگاه در جهت رسیدن به طرح جامع حفاظت و مرمت این آرامگاه انجام شد و چارچوبی را ارائه می‌دهد که قابل تعمیم به دیگر آرامگاه‌ها و میراث صخره‌ای در محوطه نقش رستم می‌باشد.

وی بیان کرد: انتشار نتایج مطالعات از جمله اهداف پایگاه است و به خصوص با توجه به وجود مشکلات مشابه در آثار صخره‌ای، چارچوب‌های اتخاذ شده در مطالعات نقش رستم می‌تواند الگویی باشد که در دیگر محوطه‌های دارای میراث صخره‌ای در ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، ساماندهی مسیرهای بازدید از شهر تاریخی استخر را از فعالیت‌های بسیار تأثیرگذار و کارآمد ارزیابی کرد و نسبت به فعالیت‌های آتی این پایگاه در این محوطه، مطرح کرد: حفاظت بخش‌های کاوش شده که محل ترانشه های آن امروزه به هنگام بارندگی بدل به حوضچه‌های آب می‌شوند از جمله برنامه‌های آتی پایگاه است. همچنین ساماندهی آثار سنگی در محل‌های کاوش و حفاظت و نمایش بهینه آنها موضوعی است که در حال انجام است.

وی افزود در حال حاضر با بهسازی کانکس‌های موجود در محوطه شهر استخر و تجهیز آن بعنوان مکانی برای حضور مداوم کارشناسان در محوطه، زیرساخت‌های لازم برای آغاز فعالیت‌های گسترده مستندنگاری، حفاظت و مطالعه فراهم شده است.

فدایی در بازدید تل قلعه، تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی را قابل اهمیت دانست و در رابطه با فرآیند مداخلاتی آن، تصریح کرد: متأسفانه عدم وجود عرصه و حریم در خیلی از محوطه‌های دشت مرودشت و از جمله در محوطه تل قلعه باعث تجاوز به حریم آن شده است و در حال حاضر بخشی از این محوطه در فرایند شخم زنی مداوم به منظور کشت قرار دارد. بنابراین با هماهنگی‌های بعمل آمده با ریاست پژوهشکده باستان شناسی و بازدید ایشان طی چند روز گذشته، مقرر شده است با تسهیل فرآیند اخذ مجوزهای باستان شناسی، محوطه تل قلعه و به تدریج سایر محوطه‌ها و تپه‌های موجود در منطقه تعیین عرصه و حریم گردند.

مدیر پایگاه تخت جمشید افزود: بررسی و مطالعه روشمند محوطه تل قلعه و همچنین لایه نگاری محوطه نیز از برنامه‌های پژوهشی پایگاه خواهد بود که به شناخت توالی فرهنگی محوطه و الگوهای استقراری آن خواهد انجامید.

کد خبر 5010072

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز میراث فرهنگی فارس پاسارگاد مرمت و احیا محرم 99 هفته دولت ویروس کرونا مراسم عزاداری شیراز ماه محرم بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا کرمانشاه شهرکرد گرگان قزوین بیرجند باستان شناسی برنامه ریزی مدیر پایگاه عرصه و حریم تخت جمشید محوطه ها نقش رستم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت

احمد احمدی صدر گفت: بهشت زهرا (س) یک نقطه اشتراک بین همه شهروندان تهرانی است و به هر حال هم احترام اهل قبور و هم احترام خانواده‌های داغ دیده باید حفظ شود و به همین دلیل این مکان باید منظره زیبایی داشته باشد و از آن صیانت گردد.

وی افزود: در طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی یکی از نقاطی که در دو سال گذشته بسیار برای ما اهمیت داشت بهشت زهرا (س) بود. خوشبختانه با همکاری صددرصد و همه جانبه از سوی مدیریت بهشت زهرا (س) پایگاه‌هایی را در این مکان ایجاد کردیم که در دوره‌های قبلی مدیریت شهری شاهد این اتفاق مهم نبودیم. همچنین قصد داریم تعداد مددسرا‌های نزدیک به این محدوده را هم افزایش بدهیم تا بتوانیم به تمامی آسیب دیدگان اجتماعی و مددجویانی که در سراسر بهشت زهرا (س) به خدمات نیاز دارند خدمت رسانی کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی افزود: باید در این زمینه بین مردم هم فرهنگسازی شود. مردم باید بدانند برخی‌ها سودجو هستند و اجازه بدهند سبد سودجویان را از نیازمندان جدا کنیم و کسانی که ممکن است معتاد متجاهر باشند و خسارت ایجاد کنند وضعیت آنها را در طرح ساماندهی آنها را مشخص کنیم.

احمدی صدر با بیان اینکه بهشت زهرا (س) باید شبیه اسم خودش یک بهشت آرامش باشد تأکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه آسیب اجتماعی در محوطه بهشت زهرا (س) برای ساماندهی این آسیب دیدگان با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته تا گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی حامی شهر سازمان نسبت به ساماندهی این افراد اقدام کنند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پایان گفت: در دوره مدیریت شهری فعلی از زیرساخت‌ها و بستر‌های مناسب به منظور ساماندهی آسیب‌های اجتماعی پایتخت و کاهش این آسیب‌ها رشد ۸۰۰ درصدی داشته است و ان‌شاءالله قصد داریم تا پایان این دوره از مدیریت شهری زیرساخت هایی، چون مددسراها، مراکز یاورشهر، مراکز پویاشهر، همراه سرا‌ها و... را چندین برابر افزایش دهیم.

منبع: شهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس
  • متقاضیان خودرو‌های خارجی بخوانند؛ زمان دقیق عرضه خودرو‌های برقی
  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان