Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، از یک‌سال گذشته که پروژه تمرکزگرایی و مأموریت‌محوری پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی کلید خورده شاهد اقدمات فراوانی در این حوزه بوده‌ایم. گام نخست این پروژه با رونمایی از طرح پایش آزاد با هدف تقویت ارتباط با صنعت و تبدیل چالش‌های جامعه و صنعت به زمینه‌های پژوهشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحان و نظریه‌پردازان در این اعتقاد هستند که طرح پایش آزاد با ایجاد پل ارتباطی مستمر بین دانشگاه و صنعت، چالش‌های آنها را احصا و در راستای اثربخشی به پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی در سامانه‌ای همواره پویا فعالیت می‌کند.

دانشگاه آزاد اسلامی با گستره جغرافیایی قابل توجه و با انتشار سالانه قریب به 80 هزار پایان‌نامه دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی فرصتی بی‌نظیر برای حل چالش‌ها و مسائل کشور به‌شمار می‌رود. دومین گام دانشگاه آزاد مأموریت‌سپاری به واحدهای دانشگاهی براساس ظرفیت‌ها و چالش‌های منطقه‌ای بود. استان اصفهان مأموریت احصای چالش‌هایی در حوزه‌های صنعت فولاد، کشاورزی و آب، استان آذربایجان شرقی مأموریت احصای چالش‌های حوزه کفش و چرم، استان یزد در حوزه نساجی و به این ترتیب استان‌ها و واحدهای دانشگاهی هرکدام در حوزه‌ای مشخص پایِ کار مسئله‌محوری دانشگاه و حل چالش‌های صنعت و جامعه شدند.

ثبت هزار پروپوزال کارشناسی‌ارشد در سامانه پایش

برای پیاده‌سازی طرح پایش پلت‌فرم پژوهشیار طراحی شد و اکنون قریب به یک‌سال است که دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد می‌توانند براساس رشته و زمینه تخصصی خود، موضوع پایان‌نامه خود را از لیست نظام موضوعات سامانه پژوهشیار انتخاب کنند. به‌گفته محمد علی‌اکبری رئیس دبیرخانه طرح پایش و برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون قریب به هزار پروپوزال کارشناسی ارشد براساس طرح پایش انتخاب شده است. همچنین قریب به 300 پروپوزال مقطع دکتری از نظام موضوعات برنامه پایش تنظیم و ارائه شده است.

پایش شغل پژوهشگری را به‌رسمیت می‌شناسد

پایش و پلتفرم پژوهشیار در کنار مأموریت‌هایی که در حوزه کاربردی‌سازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی برعهده گرفته، نیم‌نگاهی نیز به رفع مشکلات اشتغال‌زایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز دارد. سال‌هاست که مقوله به‌رسمیت شناختن «پژوهشگری» به‌عنوان یک شغل راهبردی، محلِ بحث و بررسی دانشگاهیان است درحالی که هیچ وقت نتیجه مشخصی نیز از این بحث‌ها به‌دست نیامده است. حال طرح پایش آزاد این امکان را به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌دهد که با پژوهشی کاربردی و اثرگذار را در راستای حل مشکلات صنایع ارائه بدهند و حمایت‌های مالی و معنوی مناسبی از سوی صنایع دریافت کنند.

همه این‌ها در سایه تفاهم‌نامه‌های همکاری که دانشگاه آزاد در یک‌سال اخیر با ارگان‌ها و دستگاه‌های بخش دولتی و خصوصی عقد کرده میسر خواهد بود. به‌طور مثال در تفاهم‌نامه‌ای که اخیراً فی‌مابین دانشگاه آزاد و سازمان منطقه آزاد کیش منعقد شد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کیش و استان تهران متعهد شدند تا چالش‌های اقتصاد دریا و تجارت را در این منطقه آزاد تجاری احصا و ذیل یک برنامه علمی تدوین کنند.

همچنین سازمان منطقه آزاد کیش نیز متعهد شد تا حمایت‌های مالی تحت عنوان پژوهانه و گرنت‌های پژوهشی برای حل این پالش‌ها توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در نظر بگیرد. ارتباط با کانون‌های صنعت و جامعه با سازوکار پایش نظام‌مند‌تر و شفاف‌تر شده است و تفاهم‌نامه‌های همکاری در راستای تحریک اقتصاد دانشگاه و اشتغال دانشجویان تحصیلات تکمیلی منعقد می‌شود که شاید بتوان به کارایی اصلی طرح پایش اذعان کرد.

حقیقت این است که طرح پایش آزاد در کنار دو کارکرد اصلی خود یعنی کاربردی‌سازی و حل‌مسئله در کشور، بزرگترین چالش دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی را نیز جزء اهداف راهبردی خود پیش‌بینی کرده که با توسعه روابط و تفاهمات فی‌مابین دانشگاه و کانون‌های صنعت و جامعه، گام بزرگی در جهت حل این چالش مهم نیز برداشته می‌شود.

انتهای پیام/

358 / 167 طرح پایش آزاد شغل پژوهشگری اشتغال دانشجویان دکتری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرح پایش آزاد اشتغال دانشجویان دکتری دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی طرح پایش آزاد پایان نامه نامه ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۶۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری محوری‌ترین موضوع این همکاری، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

 حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری ازدیگر بخش های این توافق نامه است .

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

در قالب این همکاری مشترک، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، از زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از طرح‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر طرح تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، حمایت از طرحهای پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها به دست معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از طرح های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری «بوت کمپ‌»های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این همکاری محقق خواهد شد.

این همکاری با هدف پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

دیگر خبرها

  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • رویداد صدرا با حضور ۶۰ شرکت در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا آغاز شد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند