Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، پروژه قطار شهری تبریز سالیان سال است که در دست اجرا بوده و تاکنون که خط یک آن با وجود برخی نواقص آغاز به کار کرده است، همواره با حاشیه‌هایی همراه بوده است، به طوری که مواردی چون تأمین بودجه این پروژه و تاخیرهایی که در روند ساخت فازهای مختلف نسبت به سایر شهرها وجود داشته، بارها مورد انتقاد شهروندان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرداران تبریز البته در این مدت همواره نسبت به عدم همکاری دولت و اختصاص بودجه تعهد داده شده به پروژه از طرف آنها گلایه کرده و گفته‌اند که شهرداری بیش از سهم خود برای مترو هزینه کرده است.

در کنار بحث تحویل واگن‌ها، افتتاح ناقص خط یک مترو و ظاهر نه چندان مناسب برخی ایستگاه‌ها همچنان نمایانگر لزوم تزریق مالی و تلاش مسئولان مربوطه و نمایندگان مجلس برای جذب اعتبارات لازم تکمیل و راه‌اندازی نواقص قطار شهری است.

شهرداری در تأمین بودجه مترو پیشقدم بوده است

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در خصوص وضعیت پروژه قطار شهری تبریز گفت: امروز بخش قابل توجهی از مردم شهر تبریز با افتخار از خدمات قطار شهری از منطقه لاله تا ائل گولی در خط یک مترو بهره‌مند هستند و امیدواریم شاهد استفاده تمام همشهریان از قطار شهری باشیم.  

علیرضا منادی ادامه داد: ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هر ایستگاه مترو معادل پنج روگذر و زیر گذر هزینه بر است. در جهت تأمین مالی متروی تبریز سال گذشته از محل اوراق مشارکت، مبلغ قابل توجهی به این پروژه اختصاص یافته است و با توجه به ترکیب این دور از مجلس شورای اسلامی، امیدواریم بتوانیم مبالغ قابل توجهی از محل سهم دولت با تخصیص بالا را در این پروژه شاهد باشیم.

همچنین لازم است از همکاری مجموعه شهرداری تبریز که همواره طی سال‌های اخیر در تأمین بودجه موردنیاز پیشقدم بوده است تقدیر کنیم و امیدواریم این روند همچنان در سال‌های آتی تا تکمیل تمام خطوط و فازها ادامه دار باشد.

علیرغم افزایش قیمت‌ها پیشرفت خوبی داشتیم

شهردار کلانشهر تبریز هم در خصوص وضعیت خط یک مترو و تأمین مالی سایر خطوط گفت: تکمیل خط یک قطار شهری تبریز ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۳۵۰ میلیارد تومان از این مبلغ از سوی شهرداری تبریز تأمین می‌شود و باقی مانده نیز به صورت غیرنقدی، قابل تأمین است.

ایرج شهین باهر ضمن اشاره به افزایش شدید قیمت ارز در طی چند ماهه ابتدایی سال جدید، یادآور شد: برای فاز یک خط دوم، ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق دولتی دریافت کرده‌ایم و در کنار آن پرداخت‌های شهرداری نیز انجام می‌شود. البته عملیات اجرایی خطوط جدید مترو نیز پیش از تکمیل خط یک آغاز شده است و جای نگرانی برای تکمیل خط یک وجود ندارد، چرا که عملیات احداث هر خط مترو منابع مالی مستقل و اعتبار مخصوص به خود را دارد که در دیگر خطوط هزینه نمی‌شود و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

وی اظهارکرد: امروز مترو به عنوان حمل و نقل پاک مطرح است و اجرای آن در شورای پنجم، علی‌رغم افرایش قیمت‌ها، پیشرفت بسیار خوبی داشته است. امسال به اندازه تمام سال‌های گذشته به مترو اعتبار تزریق کردیم و در حال حاضر فعال‌ترین پروژه ساخت مترو در کشور، مربوط به شهر تبریز است. ۱۵۰۰ نفر هم‌اکنون در کارگاه‌های مترو فعالیت دارند که تلاش داریم خط یک قطار شهری تبریز را سریعاً و به طور کامل افتتاح کنیم.

شهین باهر ادامه داد: البته مشکلاتی را هم در این زمینه داریم، مثلاً در حالی که مطابق قانون باید سهم دولت و شهرداری در ساخت مترو برابر باشد، اما شهر تبریز بهره کمتری از کمک‌های دولتی برده و شهرداری بیش از دولت در این پروژه هزینه صرف کرده است.

به دلیل آماده نبودن فاز دو متروی تبریز خواهان انتقال واگن‌ها بودند

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در خصوص بحث واگذاری‌های سهمیه واگن‌های تبریز به سایر شهرها گفت: به دلیل اینکه هنوز خط دوم قطار شهری تبریز به بهره برداری نرسیده و خط یک هم امسال به پایان رسیده است، شرکت واگن سازی به دنبال واگذاری این واگن‌ها به شهرهای دیگر بود که با آن مخالفت شده است. بحث واگذاری واگن‌های صرفاً در حد صحبت و پیشنهاد بودند که هیچکس و هیچ نهادی در تبریز با آن موافقت نکرده است. واگن‌های خریداری شده تبریز در شرکت واگن سازی ابهر موجود است و به زودی برای حمل به تبریز بارگیری خواهد شد.

جواد رحمتی ادامه داد: رویکرد شرکت واگن سازی ابهر این بود که چون خط ۲ قطار شهری تبریز آماده نیست به جای انبار کردن این واگن‌ها، آن‌ها را به شهرهای دیگر واگذار کنند تا موقع آماده شدن خط ۲ قطار شهری تبریز، واگن‌های جدید به تبریز واگذار شود که با این موضوع مخالفت کرده‌ایم.

نمایندگان مجلس اجازه کاهش سهمیه واگن‌های تبریز را نخواهند داد

حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز از خرید تعداد ۳۱۵ واگن مترو توسط دولت طی ماه‌های اخیر خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۸۰ واگن توسط تبریز پیش خرید شده است، اما متأسفانه زمزمه‌هایی برای کاهش سهمیه تبریز به گوش می‌رسد که نمایندگان مجلس به هیچ عنوان چنین اجازه‌ای را نخواهند داد.

وی ادامه داد: پروژه قطار شهری تبریز سال‌ها است که به دلیل کمبودهای اعتباری، به ویژه از طرف دولت، دچار وقفه و کندی عملیات اجرایی شده است، اما طی سال‌های اخیر تحرکات مناسبی را در این این حوزه شاهدیم که باید تمامی مسئولان اعم از دولت، مجلس و شورای اسلامی شهر و شهرداری تبریز تلاش کنند تا این پروژه مهم عمرانی به سرانجام برسد.

میرتاج الدینی افزود: امیدواریم با انتقال ۱۸۰ واگن به مجموعه قطار شهری تبریز، خدمات رسانی به شهروندان در خطوط راه اندازی شده سرعت بیشتری به خود گرفته و موجب رضایت مندی مردم فراهم شود.

کد خبر 544281 برچسب‌ها استان آذربایجان شرقی مترو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی مترو قطار شهری تبریز شهر تبریز واگن ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۷۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند

به گزارش قدس آنلاین، «مرتضی جعفری» در واکنش به فضاسازی رسانه‌ای کنسرسیوم ایرانی «توسعه ریلی افغانستان» افزود: از سال گذشته و پس از بازدید معاون فنی راه‌آهن از خط ریلی افغانستان، به ذکر مستندات ایرادات گسترده خط به منظور بهره‌برداری تجاری به‌طرف مقابل اعلام و مقرر شد پس از رفع این ایرادات فنی و مهم در حوزه ایمنی قطار تجاری بهره‌برداری شود که تا کنون برطرف‌شدن این ایرادات به راه‌آهن اعلام نشده است.

وی بیان‌داشت: از سوی دیگر مشخص بود که رفع این ایرادات مهم توسط کنسرسیوم قابل‌اجرا نیست، زیرا نیاز به ماشین‌آلات تخصصی خط دارد که در اختیار هیچ‌کدام از این شرکت‌ها نیست و راه‌آهن بارها به‌طرف افغانستانی اعلام کرده آمادگی این را دارد که با ارسال ماشین‌آلات تخصصی به خاک افغانستان این ایرادات را برطرف کند.

جعفری تاکید کرد: با این‌ وجود، راه‌آهن موافقت کرد برای توسعه خط ریلی از «روزنک» به هرات، فقط قطار عملیاتی برای انتقال تراورس و بالاست به روزنک وارد افغانستان شود که به نظر می‌رسد کنسرسیوم از حُسن‌نیت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرده و آخرین قطار عملیاتی که فرستاده شده را بدون هماهنگی و اطلاع راه‌آهن پس از تخلیه، به تعداد ۱۰ واگن بارگیری کرده و پس از کار رسانه‌ای از روزنک راهی «شمتیغ» کردند.

معاون بهره‌برداری راه‌آهن گفت: پس از انتشار خبر حرکت قطار ترانزیتی از افغانستان و باتوجه‌به اینکه ما در مرز شمتیغ اساساً هیچ‌گونه ارتباط تلفنی و بیسیم و تلفن همراه نداریم، با «رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم و لکوموتیوران قطار تماس گرفتم که آن‌ها به‌دروغ اعلام کردند لکوموتیو به‌صورت منفصل به سمت ایران آمده و هیچ واگن بارداری لکوموتیو را همراهی نکرده است و با استناد به همین مورد اعلام شد که قطاری وارد کشور نشده است.

وی گفت: فردای همان روز برای اطمینان بیشتر یکی از ماموران راه‌آهن را به مرز شمتیغ فرستادیم که در بازدید میدانی مشخص شد که ۱۰ واگن بارگیری شده به همراه لکوموتیو وارد شمتیغ شده‌اند و ازآنجاکه هیچ هماهنگی حتی با گمرک هم انجام نشده بود و هیچ نهاد مرتبطی در حوزه ترانزیت از ارسال این بار خبر نداشت، این بار در مرز متوقف شده بود که با موافقت و دستور مدیرعامل راه‌آهن تصمیم بر ارسال واگن‌ها اتخاذ شد که از همان روز تا الان کنسرسیوم هیچ اقدامی برای طی تشریفات گمرکی و ارسال این ۱۰ واگن انجام نداده است.

جعفری با اشاره به ۲ مرز ترانزیتی با افغانستان و مرزهای ریلی با ترکیه و پاکستان، گفت: فعالان بخش خصوصی امروز ترانزیت خود را به‌صورت روزانه در این مرزها انجام می‌دهند و هیچ مشکلی از طرف ما وجود ندارد؛ اما گویا کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» قصد انجام مقررات مرسوم در حوزه ترانزیت را ندارد و به همین دلیل تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی‌های رسانه‌ای جو را تخریب و خارج از مقررات فعالیت کند که توصیه ما به‌طرف افغانستانی این است که کارشان را از طریق قانونی و بر اساس مقررات پیگیری کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم