Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@03:01:29 GMT

دولت سعودی در صدد کودتا در پاکستان است

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۱۸۴۳۱

دولت سعودی در صدد کودتا در پاکستان است

یک روزنامه هندی با بیان افزایش اختلافات میان ریاض و اسلام‌آباد، نوشت که دولت سعودی تلاش دارد فرماندهان ارتش پاکستان را برای کودتا علیه «عمران خان» مجاب کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک روزنامه هندی به نقل از منابع خود نوشت که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به سرکردگی دولت سعودی در فکر انجام کودتای نظامی علیه دولت «عمران خان» نخست‌وزیر پاکستان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه تی فی پست، پاکستان در آستانه یک کودتای نظامی به رهبری ژنرال «قمر جاوید» رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور است که از سوی ریاض و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حمایت می‌شود. همچنین قرار است پس از برکناری عمران خان، ژنرال «رحیل شریف» رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رهبری کشور را در دست بگیرد.

به نوشته این روزنامه، دولت سعودی تلاش‌هایی برای اقناع «رحیل شریف» جهت ورود به عرصه سیاست در پاکستان و پذیرش مسئولیت آغاز کرده است و هم اکنون اختلافاتی میان اسلام‌آباد و تعدادی از کشورهای عربی خلیج فارس بر سر برخی مسائل از جمله مسأله «کشمیر» وجود دارد و پاکستان از بی توجهی دولت سعودی به درخواست‌های مکرر خود مبنی بر تشکیل جلسه در سازمان کنفرانس اسلامی، برای بررسی مسأله کشمیر ناراحت است.

از این رو بود که «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه پاکستان به صورت علنی دولت سعودی را تهدید کرد که کشورش در ماجرای «کشمیر» به سوی یاری دیگر کشورهای اسلامی که تفکر مشابه اسلام‌آباد دارند، متمایل خواهد شد.

در تاریخ پنجم آگوست نیز او از دولت سعودی خواست تا موضع خود را در قبال ماجرای تسلط هند بر منطقه کشمیر به وضوح اعلام کند و نشست سازمان همکاری اسلامی که رهبری‌اش را در دست دارد، برگزار کند. اما تا کنون ریاض توجهی به درخواست اسلام‌آباد نشان نداده است.

وزیر خارجه پاکستان دلیل عدم اقدام ریاض برای تشکیل جلسه سازمان همکاری اسلامی را اینگونه دانسته است که دولت سعودی مجبور است از کشورهایی چون مالزی، اندونزی و ایران نیز برای حضور در چنین نشستی دعوت کند، کشورهایی که موضع یکسانی با اسلام‌آباد دارند.

اینگونه مواضع مقامات پاکستانی موجب شد تا در جریان سفر اخیر فرمانده کل ارتش پاکستان به همراه رئیس سازمان اطلاعات این کشور به ریاض، مقامات سعودی به شدت به آن‌ها بی احترامی کنند و محمد بن سلمان نیز حاضر به دیدار با آن دو نشد. از سوی دیگر ریاض کمک‌های اقتصادی خود به پاکستان از جمله کمک‌های نفتی را متوقف کرده و خواستار بازپرداخت سریع بدهی خویش شده است که این امر موجب شد تا «عمران خان» به سرعت وزیر خارجه خود را به چین بفرستد تا در خصوص روابط دو جانبه با پکن بحث و گفت‌و‌گو کند.

حجم بدهی مالی پاکستان به عربستان سعودی که در قالب وام است، یک میلیارد دلار است. دولت ریاض در نوامبر ۲۰۱۸ قول پرداخت وام سه میلیارد دلاری به اسلام‌آباد داد و یک میلیارد دلار آن را تا کنون پرداخت کرده است.

این روزنامه هندی در بخش پایانی نوشت که پاکستان در این شرایط به سوی کشورهای دیگر اسلامی از جمله، ایران، قطر، ترکیه، مالزی و اندونزی خواهد رفت، رخدادی که این سؤال را باعث می‌شود که آیا ریاض به دولت پاکستان اجازه چنین کاری را خواهد داد؟ به خصوص اینکه در جریان اجلاس سران کوآلالامپور ۲۰۱۹ که با حضور سران ایران، ترکیه و قطر برگزار شد، دولت سعودی تمام تلاش خود را برای ممانعت از سفر «عمران خان» به این اجلاس به کار گرفت و در نهایت نیز موفق شد.

در همین راستا «عائشه صدیقه» کارشناس امنیتی پاکستانی به وبسایت «گاندرا» گفت که اسلام‌آباد تصمیم گرفته است با رویگردانی از دولت سعودی به سوی ایران متمایل شود که به احتمال زیاد به پروژه مشترک سه جانبه ایران، چین و پاکستان به نام «کمربند و جاده» (BRI) نیز مربوط است.

انتهای پیام

منبع: فارس

 

منبع: دانا

کلیدواژه: اسلام آباد دولت سعودی عمران خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۸۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رستگاری ورزشگاه خرم‌آباد به‌وقت دولت سیزدهم

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مرکز لرستان قرار بود روزی «دهکده المپیک» داشته باشد؛ اما رؤیای ایجاد این طرح تحقق پیدا نکرد و از ۲۶ پروژه تنها یک سالن دوومیدانی و یک ورزشگاه ۱۵ هزارنفری نیمه‌تمام باقی ماند.

ساخت دهکده المپیک در مرکز لرستان در سال ۸۶ با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس وقت سازمان تربیت‌بدنی و مسئولان لرستان آغاز شد.

هدف از اجرای این دهکده المپیک که کلنگ آن در زمینی به مساحت ۲۵۲ هکتار در منطقه کمالوند خرم‌آباد به زمین زده شد افزایش سرانه ورزشی و ایجاد محلی برای برگزاری مسابقات مهم بین‌المللی و جهانی و برپایی اردوهای مختلف ورزشی در لرستان اعلام شد.

اجرای نامناسب و جزیره‌ای، تهیه طرح آرمان‌گرایانه و دست‌نیافتنی باعث شد طرحی که مصوبه هیئت دولت را نیز داشت از یک دهکده با ۶۰ زیرمجموعه به مجموعه‌ای ورزشی با ۲۶ زیر مجموعه تبدیل شود و تغییر نام بدهد.

بعد از سال‌ها، از مجموع طرح‌های این مجموعه دو پروژه سالن دوومیدانی و همچنین ورزشگاه ۱۵ هزارنفری آن در دستور کار قرار گرفت.

در تیرماه ماه ۹۸، سالن دوومیدانی با حضور وزیر ورزش و جوانان افتتاح شد؛ اما ورزشگاه ۱۵ هزارنفری همچنان متوقف و نیمه‌کاره باقی ماند تا در سفر اول دولت سیزدهم به لرستان در بین مصوبات این سفر قرار گیرد.

حالا رستگاری این مجموعه ورزشی خرم‌آباد به‌وقت دولت سیزدهم رسیده تا با پیگیری و تخصیص اعتبارات لازم از سوی این دولت زمینه برای تکمیل و افتتاح آن فراهم شود.

لزوم احداث راه دسترسی به ورزشگاه

کرامت نرگس نژاد مدیرکل طرح‌های ملی مناطق پنج و شش سازمان مجری ساختمان‌ها و تجهیزات وزارت راه و شهرسازی در جریان بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه، اظهار داشت: این مجموعه ورزشی ۱۵ هزار صندلی دارد.

وی عنوان کرد: در این مجموعه حدود پنج هزار مترمربع فضای اداری و پشتیبانی داریم.

مدیرکل طرح‌های ملی مناطق پنج و شش سازمان مجری ساختمان‌ها و تجهیزات وزارت راه و شهرسازی، ادامه داد: ۱۹۰ میلیارد تومان تا کنون برای این مجموعه ورزشی اعتبار تخصیص‌داده‌شده است.

نرگس نژاد، گفت: ۸۰ میلیارد تومان هم پیمانکار در این پروژه طلب دارد.

وی با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار روز این پروژه است، ادامه داد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد این اعتبار طی دو تا سه سال اخیر پرداخت شده است.

مدیرکل طرح‌های ملی مناطق پنج و شش سازمان مجری ساختمان‌ها و تجهیزات وزارت راه و شهرسازی با اشاره ساخت مخازن آب مجموعه و اینکه باید این مخازن نصب شوند، گفت: این مجموعه ظرفیت ۵۰۰ پارکینگ را دارد که از ۹۰ مورد از آنها برای اتوبوس و ۴۱۰ مورد نیز برای سواری می‌توان در نظر گرفته شود.

نرگس نژاد با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های مجموعه خوب در نظر گرفته شده است، گفت: تنها راه دسترسی به مجموعه مانده که باید عملیاتی شود.

احیای پروژه در دولت سیزدهم

احمدرضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: در زمان استقرار دولت سیزدهم، این مجموعه کاملاً تعطیل شده بود.

وی عنوان کرد: به‌نوعی این مجموعه در حال تخریب بود.

معاون عمرانی استانداری لرستان، گفت: در دولت سیزدهم، مجموعه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

ورزشگاه خرم‌آباد در ایستگاه ۹۴ درصد پیشرفت

بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: برای اجرای این پروژه در سال ۱۴۰۰، ۴۸ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: همچنین در سال ۱۴۰۱، ۴۶ میلیارد تومان اعتبار جذب شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه همچنین در سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان برای این پروژه اعتبار تخصیص پیدا کرد، افزود: در حال حاضر این مجموعه ورزشی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

شاکرمی، تأکید کرد: برای اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه به ۱۰۰ درصد برسد، باید مخازن آبی که خریداری شده نصب شود، بخش تمرین این مجموعه ورزشی هم باقی‌مانده که بر عهده بهره‌برداری برای اجرا گذشته شده است.

ورزشگاه ۱۵ هزارنفری خرم‌آباد با حضور رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح سال ۸۸ آغاز و طی سال‌های گذشته پیشرفت مطلوبی نداشته است.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌های فنی، طی یک سال و ۲ ماه گذشته با کمک دولت سیزدهم، اقدامات جهادی و انقلابی و تخصیص‌های مالی این طرح ۴۰ درصد پیشرفت کرده است و هم اکنون با ۹۵ درصد پیشرفت در آستانه افتتاح قرار دارد.

سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری، تصریح کرد: این طرح باارزش مالی روز ۱۵ هزار میلیارد ریال در تراز ورزشگاه‌های منطقه‌ای خواهد بود که باتوجه‌به استعدادهای ورزشی خوب در لرستان، جزو ملزومات حوزه جوانان به شمار می‌رود.

منصوری، یادآور شد: تکمیل زیرساخت‌های ورزشی موجب شکوفایی استعدادهای مطلوب در لرستان می‌شود که افتتاح این ورزشگاه هدیه دولت در راستای تعالی و سلامت روحی و جسمی جوانان این استان است.

بنابراین گزارش، سرانه ورزشی لرستان ۶۱ سانتیمتر مربع است و ۳۹ سانتیمتر مربع با میانگین کشوری فاصله دارد و تعداد ۵۰ پروژه نیمه‌تمام ورزشی با مساحت ۱۹۰ هزار مترمربع در استان وجود دارد که در صورت تکمیل آنها ۱۱ سانتیمتر به سرانه ورزشی اضافه خواهد شد.

در این راستا ورزشگاه ۱۵ هزارنفری خرم‌آباد یکی از پروژه‌هایی است که پس از ۱۳ سال تعطیلی در سفر آذرماه ۱۴۰۰ رئیس‌جمهور به لرستان جزو مصوبات سفر قرار گرفت.

کد خبر 6099566

دیگر خبرها

  • دکتر شهریاری: امروز تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده است
  • اقتصاد چپاولی
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • رستگاری ورزشگاه خرم‌آباد به‌وقت دولت سیزدهم
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است