Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@07:09:34 GMT

هم نشینی ماه و مشتری در آسمان بامداد فردا

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۱۹۱۸۹

هم نشینی ماه و مشتری در آسمان بامداد فردا

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره همنشینی ماه و مشتری گفت: بامداد شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۹، زمان همنشینی ماه با سیاره برجیس «مشتری» از دید ناظر زمینی  یا قِران (Gheran) این اجرام است.

او در ادامه بیان کرد: سیاره غول‌پیکر مشتری (با نام‌های پارسی برجیس، زاوش و هُرمُز یا اورمزد)، تقریبا ۱/۴ درجه و سیاره حلقه بر گردن کیوان (زحل) حدود ۲/۲ درجه شمال کوژ ماه افزاینده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عتیقی بیان کرد: غول سامانه خورشیدی سیاره برجیس در صورت فلکى کمان (قوس Sagittarius) و سیاره کیوان در صورت فلکی بزماهی (Capricornus) از صورت‌های فلکی منطق البروج بوده و تا پیش از غروب این اجرام در بامداد این تاریخ، در پهنه آسمان زیبای تابستان با چشم و بدون نیاز به ابزار‌های رصدی دیده خواهند شد، هر چند که نور ماه تا حدودی مزاحم مشاهده سیاره درخشان برجیس و کیوان زرد رنگ در آسمان خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: موقعیت این اجرام در تاریخ مورد اشاره در زمینه صورت فلکی کمان و سیاره کیوان به همراه سیاره کوتوله پلوتو! در تصویر در جایگاه خود نسبت به برجیس جانمایی شده اند.

گفتنی است، مُشتَری بزرگ‌ترین سیاره در منظومه شمسی است. این سیاره غول گازی با جرم یک هزارم خورشید است، ولی جرمی دو و نیم برابر مجموع دیگر سیاره‌های منظومه شمسی را داراست و دومین جسم در منظومه شمسی بر پایه جرم و حجم است. از نظر دوری از خورشید، مشتری پنجمین سیاره پس از عطارد، زهره، زمین و مریخ است.

مشتری چهارمین جسم درخشان در آسمان پس از خورشید، ماه و زهره است. اگرچه گهگاه مریخ (بهرام) درخشان‌تر به‌نظر می‌آید. به کمک دوربین دوچشمی برخی از قمر‌های مشتری نیز قابل دیدن هستند. جرم مشتری ۲/۵ بار از مجموع جرم دیگر سیاره‌های منظومه شمسی بیشتر و جرم مشتری ۳۱۸ بار بیشتر از جرم زمین است؛ این سیاره می‌تواند ۱۳۰۰ زمین را درخود جای دهد و میانگین دوری آن از خورشید در حدود ۷۷۸ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتر است یعنی بیشتر از ۵ برابر دوری زمین از خورشید.

ستاره‌شناسان با تلسکوپ‌های برپاشده در زمین و ماهواره هایی که در مدار زمین می‌گردند به بررسی مشتری می‌پردازند. ایالات متحده تا کنون ۶ فضاپیمای بدون سرنشین را به مشتری فرستاده‌است.

بیشتر بخوانید

آخرین بارش‌های شهابی قرن در آسمان ایران اوج می‌گیرد آسمان، بامداد فردا شهاب ‌باران می‌شود ماجرای برخورد سیارک به کره زمین در روز جمعه چیست + عکس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رویداد نجومی سیاره مشتری منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عنایتی: سیاست باشگاه پیکان جوان‌گرایی است

ایسنا/قزوین سرمربی تیم پیکان با اشاره به اینکه در بازی فردا با شمس‌آذر اگر هر ۲ تیم با بازیکنان جوان بازی کنند هیجان بازی بیشتر می‌شود، گفت: سیاست باشگاه پیکان جوان‌گرایی است، هفته‌های گذشته هم اگر ما کمتر به بازیکنان جوان میدان دادیم به خاطر شرایط سخت جدول بوده و الان با اینکه هنوز شرایط‌مان کاملاً خوب نشده ولی سعی می‌کنیم آرام آرام بازیکنان جوان را به تیم اضافه کنیم.

به گزارش ایسنا، رضا عنایتی دوشنبه شب، ۱۰ اردیبهشت در نشست خبری پیش از بازی مقابل شمس‌آذر با اشاره به اینکه بازی سختی پیش‌روی آن‌هاست، اظهار کرد: بازیکنان پیکان برای بازی مقابل شمس‌آذر انگیزه بالایی دارند چون می‌دانند که با یک تیم جنگنده و دونده بازی دارند بنابراین باید ۹۰ دقیقه بازی را با تمرکز در زمین باشند.

وی ادامه داد: به مجموعه شمس‌آذر تبریک می‌گویم چون تیم خوب و قابل قبولی را ساخته‌اند و من چون خودم در چنین شرایطی بودم می‌دانم تیم‌هایی که از دسته‌های پایین‌ به لیگ برتر صعود می‌کنند کار سختی را پیش‌ روی دارند، اتفاقاتی که برای شمس‌آذر افتاد و شروع فصل با سه امتیاز منفی هم مزید بر علت شد تا شمس‌آذر کار سخت‌تری را در پیش داشته باشد.

سرمربی پیکان تصریح کرد: همه فکر می‌کردند این تیم به مشکل بزرگی بربخورد اما دیدیم که انگیزه همیشه می‌تواند از همه مسائل و حواشی جلوتر باشد، تیم پیکان هم آماده است و تمام توان خود را به کار می‌گیریم تا فردا بتوانیم با دست پر از زمین بازی بیرون بیاییم و امیدواریم بتوانیم تمریناتی که انجام دادیم و تاکتیک‌هایی که تمرین کرده‌ایم را به درستی در زمین اجرا کنیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاران با اشاره به اینکه در بازی فردا اگر هر ۲ تیم با بازیکنان جوان بازی کنند هیجان بازی بیشتر می‌شود، گفت: سیاست باشگاه پیکان جوان‌گرایی است، هفته‌های گذشته هم اگر ما کمتر به بازیکنان جوان میدان دادیم به خاطر شرایط سخت جدول بوده و الان با اینکه هنوز شرایط‌مان کاملاً خوب نشده ولی سعی می‌کنیم آرام آرام بازیکنان جوان را به تیم اضافه کنیم.

عنایتی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره ضعف در خط دفاعی پیکان، خاطرنشان کرد: ما باید روی ساختار دفاعی یک تیم صحبت کنیم، به این صورت که وقتی تیمی گل می‌خورد مطمئناً فشار از جلو روی تیم حریف کمتر بوده است، یعنی بازیکنان جلوتر باید به بازیکنان خط دفاعی کمک کنند و ما سعی کردیم در فوتبال روی گل زدن تمرکز کنیم و ساختار دفاعی را ترمیم کنیم و امیدواریم فردا بتوانیم بدون گل خورده از زمین خارج شویم.

وی اظهار کرد: در فوتبال از دقیقه اول تا آخر باید منتظر اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی باشیم و شاید آنچه تمرین کرده‌ایم در زمین اتفاق نیفتد بنابراین باید صبر کنیم ببینیم فردا چه اتفاقی خواهد افتاد، آرزو دارم بازی خوبی ببینیم زیرا همه از هر ۲ تیم توقع دارند ضمن اینکه در هفته‌های گذشته بازی‌های جذاب و پرگلی از پیکان شاهد بودیم.

این مربی فوتبال در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره کمبود زمان برای ریکاوری تیم پیکان گفت: من فقط یک سؤال از مسئولان دارم و آن اینکه چه دلیلی وجود داشت بازی شمس‌آذر و پیکان یک روز زودتر از سایر بازی‌ها انجام شود؟ در نیم‌فصل اول هم این اتفاق بارها برای پیکان افتاد که دلیل آن را هیچ وقت متوجه نشدم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • عنایتی: سیاست باشگاه پیکان جوان‌گرایی است
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه 
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟