Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-27@23:30:47 GMT

افزایش ۴۲۰ میلیون مترمکعبی برداشت گاز از پارس جنوبی

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۲۰۵۴۴

افزایش ۴۲۰ میلیون مترمکعبی برداشت گاز از پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ظرفیت کنونی برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: ۴۲۰ میلیون مترمکعب از این مقدار در دولت تدبیر و امید وارد مدار تولید شد.

به گزارش شانا، محمد مشکین‌فام در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما به تحقق ۹۴ درصدی برنامه ابلاغی این شرکت اشاره و با بیان اینکه بخش دریایی میدان مشترک پارس جنوبی جز فاز ۱۱ تکمیل شده است، تصریح کرد: از ۳۹ سکوی دریایی این میدان، ۳۷ سکو نصب شده و  از ۱۳ پالایشگاه طراحی شده، ۱۲ پالایشگاه وارد مدار تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی باقی مانده که امیدواریم بخش نخست آن تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

وی با تاکید بر اینکه بخش توسعه‌ای این میدان در حال تکمیل است و از این پس باید بخش دوم توسعه پارس‌جنوبی را شروع کنیم که به مراتب مهمتر از بخش نخست است و آن هم حفظ و نگهداشت تولید در این میدان است، افزود: هم‌اکنون بخش زیادی از انرژی کشور از این میدان مشترک تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در نظر داریم در ۲۵ سال آینده با توسعه میدان‌های دیگر و تقویت فشار چاه‌های میدان پارس‌جنوبی، همچنان ۷۵ درصد از گاز مورد نیاز کشور را از این میدان تامین کنیم، تصریح کرد: همچنین هم اکنون ۴۰ درصد خوراک تولید بنزین کشور از این میدان مشترک تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در همه مراحل توسعه و نگهداشت میدان پارس‌جنوبی و دیگر میدان‌های تحت مدیریت این شرکت به توان داخلی اتکا می‌شود، گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در صورت تدوام تحریم خللی در تولید گاز کشور ایجاد نشود و با اتکا به دانش و توان بومی کار توسعه و بهره‌برداری را دنبال خواهیم کرد.  

پیشی گرفتن از قطر

مشکین فام با تاکید بر اینکه از حدود ۲۰ سال پیش برداشت گاز از میدان گازی پارس‌جنوبی آغاز شده است، افزود: این روند در هشت سال گذشته شتاب بیشتری به خود گرفته است به‌طوری‌که از ۳۷ سکوی فعال دریایی ۲۶ سکو در هشت سال گذشته نصب شده که حدود ۷۰ درصد از عملیات توسعه و نصب سکوهای دریایی را شامل می‌شود.

وی این آمار را در بخش چاه‌های حفر شده ۶۸ درصد عنوان کرد و با بیان اینکه از ۳۳۶ حلقه چاه حفرشده در میدان پارس‌جنوبی ۲۲۸ حلقه آن در هشت سال گذشته تکمیل و به بهره برداری رسیده است، تصریح کرد: از مجموع ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر خطوط لوله دریایی، ۲ هزار و ۱۶۰ کیلومتر آن در سال‌های اخیر نصب شده است و در ردیف‌های پالایشگاهی نیز از مجموع ۵۰ ردیف، ۳۰ ردیف آن در سال‌های اخیر به بهره‌برداری رسیده‌اند.  

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ظرفیت کنونی تولید میدان مشترک پارس‌جنوبی را ۷۰۰ میلیون مترمکعب عنوان و با بیان اینکه ۴۲۰ میلیون مترمکعب از این مقدار در دولت تدبیر و امید وارد مدار تولید شد، اظهار کرد:  هم‌اکنون کشور ما در برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی از کشور قطر پیشی گرفته است. این دستاورد در حالی بدست آمده که دو سوم میدان در سمت قطر قرار دارد.

وی به میدان کیش نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این میدان پشتیبان میدان پارس‌جنوبی است و تاکنون ۷۵ درصد کار توسعه آن به پایان رسیده و کار احداث خط لوله ۲۰۰ کیلومتری انتقال گاز از این میدان به پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی مستقر در منطقه عسلویه نیز آغاز شده است، گفت: با توجه به حفظ ظرفیت تولید پارس‌جنوبی باید توسعه میدان کیش از پایه در اولویت قرار گیرد.  

مشکین فام با اشاره به اینکه از ۲۸ حلقه چاه مورد نیاز میدان کیش، ۲۶ چاه حفر شده است، گفت: در صورت تکمیل توسعه، این میدان روزانه ۳ میلیارد فوت مکعب (۸۴ میلیون مترمکعب) که معادل ۳ فاز پارس‌جنوبی است برداشت و به پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی منتقل خواهد شد.

منبع: شانا

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس پارس جنوبی دولت تدبیر و امید مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس میدان مشترک پارس جنوبی میدان پارس جنوبی میلیون مترمکعب بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندرای فارس با تأکید بر ضرورت کاهش ضایعات برداشت گندم، امکان کاهش ۲۰ درصد این ضایعات را با استفاده از روش‌های علمی و حرفه‌ای میسر دانست.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه با اشاره به پتانسیل ارزشمند استان در عرصه‌های علمی، گفت: ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقاتی دانشگاه‌های استان وجود دارد که آن را سرآمد کشور می‌کند.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان، مهندسین مشاور و مجموعه‌های فنی و مهندسی استان فارس دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی هستند که باید از قابلیت‌های آن‌ها بهره برد.

شیخ‌نیا تصریح کرد: شماری از بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای آن‌ها می‌تواند چراغ راهی در زمینه افزایش بهره‌وری باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به تاثیرگذاری صنعت کشاورزی در عرصه اقتصاد ملی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان فارس باید از مبانی علمی در زمینه آبیاری محصولات کشاورزی به نحو مطلوب‌تری استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: کشاورزان استان فارس سرآمد کشور هستند و چنانچه از ظرفیت‌های علمی و تجربی آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری بهره‌مند شویم به افزایش بهره‌وری دست خواهیم یافت.

به گفته شیخ‌نیا، با اصلاح بذر می‌توانیم میانگین تولید گندم را از دو و نیم تن در هکتار را به پنج تن برسانیم و دورنمای تولید ۱۲ تن گندم در هر هکتار هم دور از ذهن نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حلقه برداشت گندم آمارهای مختلفی وجود دارد که بر ضایعات هفت تا هشت درصدی گندم اشاره دارند که باید نسبت به این موضوع دغدغه جدی داشت.

شیخ‌نیا در این رابطه گفت: می‌توان با بهره‌مندی از روش‌های حرفه‌ای و علمی تا ۲۰ درصد از ضایعات برداشت گندم را کاهش داد و شاهد اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشاورزان و میزان تولید در کشور بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نقش زنجیره ارزش در افزایش بهره‌وری را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی قلمداد کرد و افزود: دولت با تمام توان در راستای افزایش بهره‌وری به میدان آمده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در پایان گفت: نقش محصولات کشاورزی در عرصه سلامت جامعه سرنوشت‌ساز است و به همین دلیل بر نقش نظارتی دولت در این حوزه، تاکید ویژه‌ای داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت