Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن حاجی میرزایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره سند تحول بنیادین و تاثیر آن در آموزش و پرورش اظهار داشت: سند تحول بنیادین به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اسنادی محسوب می‌شود که مبتنی بر تجربه چند دهه فعالیت‌های آموزشی بوده است.

وی با بیان اینکه اندیشمندان سندی تدوین کرده اند که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، افزود: سند تحول بنیادین زیر نظام‌ها، الزامات و جهت‌گیری‌های بسیاری دارد که برنامه‌های آموزش و پرورش را به سمت و سوی مورد نظر هدایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر آموزش و پرورش پیشتر گفته بود: علاقه مندان نظام تعلیم و تربیت کشور را به تهیه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور واداشته‌اند. این سند محصول تجربیات دهه های پیشین، مطالعات تطبیقی کشورهای موفق و همچنین تجربیات آن‌ها است.

حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش محصول نگرش به آینده است، این سند با درک و پیش بینی وضعیت آینده کشور تدوین شده است.

وی تاکید کرد: آموزش و پرورش برای استقرار سند تحول به کمک همگان نیاز دارد یا به تعبیر بهتر همه بخش های کشور برای دستیابی به اهداف تعیین شده خود به تحول آموزش و پرورش نیازمند هستند و این یک نیاز متقابل است.

به گزارش ایرنا، سند راهبردی تحول نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران در جلسه ۸۲۶ شورای عالی آموزش و پرورش مورخ دوم مرداد ۱۳۸۹ تایید کلی شد و مبنای تمام سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و تولید اسناد تحولی در نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور قرار گرفت.

همچنین سند تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر آرمان های بلند نظام تعلیم و تربیت کشور تدوین شده است که معطوف به چشم اندازی در افق روشن ۱۴۰۴، ترسیم گر ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویتی اسلامی انقلابی، الهام بخش جهان اسلام همراه با تعاملی سازنده و موثر در عرصه روابط بین المللی است.

بر اساس نظر اندیشمندان، تحقق ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی در نتیجه کوشش تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی جامعه دیده می شود که این امر نیز در گرو تربیت انسان‌های عالم متقی، آزاده و اخلاقی است.

سال‌های گذشته نیز تلاش‌های بسیاری از سوی مسوولان آموزش و پرورش به منظور بهبود و اصلاح امور نظام آموزشی صورت گرفته اما هنوز هم نظام تعلیم و تربیت با چالش‌هایی روبه‌رو است.

رفع چالش‌های کشور نیازمند تدوین الگویی اسلامی-ایرانی است؛ به همین منظور برای جلوگیری از الگوهای وارداتی تدوین سند تحول بنیادین مورد توجه قرار گرفته است.

با درک ضرورت و اهمیت مسائل نظام تعلیم و تربیت و همچنین در پاسخ به ندای هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، طرح تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مثابه سند تحول راهبردی این وزارت‌خانه در افق چشم‌انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران در دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و سرانجام پس از شکل‌گیری حلقه‌های کارشناسی ـ پژوهشی با مشارکت صاحب‌نظران حوزوی و دانشگاهی و مدیران و کارشناسان مجرب آموزش و پرورش به تصویب این شورا رسید.

در این میان، وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی فرآیند تعلیم و تربیت در همه ساحت‌ها، قوام بخش فرهنگ عمومی و تعالی‌بخش جامعه اسلامی بر اساس نظام معیار اسلامی، با مشارکت خانواده، نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی است.

از این رو، این وزارتخانه بر اساس اهداف سند تحول بنیادین ماموریت دارد تا با تاکید بر شایستگی‌های پایه، زمینه دستیابی دانش‌آموزان در سنین لازم التعلیم طی ۱۲ پایه (چهار دوره تحصیلی سه ساله) تحصیلی به مراتبی از حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی را به صورت نظام‌مند، همگانی، عادلانه و الزامی در ساختاری کارآمد و اثربخش فراهم سازد.

در واقع این سند با ۶ ساحت از جمله تربیتی و اعتقادی، جسمانی، اجتماعی، سیاسی، علمی و فناوری چراغ راهی برای آموزش و پرورش است و این وزارتخانه در هفت سال گذشته برنامه‌ و جهت‌گیری های خود را بر مبنای این سند تغییر داده است.

برچسب‌ها سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش محسن حاجی‌ میرزایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش محسن حاجی میرزایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش محسن حاجی میرزایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نظام تعلیم و تربیت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۱۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه اجتماعی شاخص‌ترین دارایی نظام است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شعاعی ظهر پنج‌شنبه در همایش روز شوراها که در سالن همایش‌های غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان بازوان قدرتمند در پیشبرد امور عمل می‌کنند، افزود: این بدان معنی است که مسؤولان نیز باید برای اینکه شوراها کارآیی خود را داشته باشند، یاری‌گر آن‌ها باشند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از اقدامات جدی دولت، تلاش برای توسعه و آبادانی کشور و نیز رفع مشکلات مردم بوده و تا به امروز گام‌های جدی در این خصوص برداشته است، تصریح کرد: دولت سیزدهم تلاش کرده است تا با توجه به اقتضائات هر سال، در امور مختلف فعالیت داشته باشد.

این مسؤول در ادامه با اشاره به نام‌گذاری شعار سال از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، این نام‌گذاری‌ها را بسیار هوشمندانه عنوان کرد و یادآور شد: شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری شده است، به همین خاطر با توجه به اهمیت شعار سال باید همه تلاش خود را برای تحقق آن به کار گیریم.

معاون عمرانی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای جدی استان در همان روزهای آغازین سال جدید، اهتمام به تحقق شعار سال بود که در این راستا اقدامات قابل توجه صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: نمی‌توان شعار سال را محدود به همان سال دانست، بلکه باید همواره مورد تاکید بوده و برای تحقق آن در سال‌های آتی نیز تلاش کنیم.

شعاعی با بیان اینکه با مشارکت دادن مردم در امور به ویژه بخش تولید، شاهد تحقق عدالت اجتماعی نیز خواهیم بود، اضافه کرد: وقتی صحبت از توسعه به میان می‌آید، ناخودآگاه اذهان به سمت توسعه اقتصادی و اعداد و ارقام می‌شود، این در حالی است که نباید از توسعه اجتماعی که اصلی‌ترین شاخص و دارایی نظام است، فاصله بگیریم.

وی یکی از اقداماتی که دولت به جد به دنبال تحقق آن است، به سرانجام رساندن نهضت ملی مسکن دانست و با یادآوری اینکه اهمیت این موضوع به دلیل در ارتباط بودن آن با تولید و معیشت مردم دو چندان است، تصریح کرد: بی‌تردید این نهضت در دل خود جهش تولید را نیز جای داده است، به همین خاطر باید در راستای تحقق شعار سال بکوشیم.

کد خبر 6088489

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • تحقق تمدن نوین اسلامی در مسیر آموزش و پرورش قرار دارد
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • توسعه اجتماعی شاخص‌ترین دارایی نظام است
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد