Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@03:40:07 GMT

نگارش نمایشنامه هایی برای خیابان، پارک و پارکینگ

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۲۷۶۵۹

نگارش نمایشنامه هایی برای خیابان، پارک و پارکینگ

این استاد دانشگاه و پژوهشگر تئاتر به ایسنا گفت: چندی پیش سه نمایشنامه خیابانی من در مجلدی با نام «اجرا در شهر» منتشر شد.
او نگارش این نمایشنامه‌ها را پاسخی به یک دغدغه قدیمی دانست و افزود: با اینکه سال‌ها پیش کتاب‌هایی درباره تئاتر خیابانی نوشته شده است ولی هنوز فلسفه تئاتر خیابانی بدرستی فهمیده نشده و همچنان در بسیاری از موارد، درک درستی از این نوع تئاتر وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ابراز تاسف کرد: جوانان متوجه نیستند تئاتر خیابانی هم ژانری از نمایش است مانند تراژدی، کمدی، پرفورمنس و ... و ژانری است که سال‌هاست قدمت دارد و در دنیا در حال اجراست.
زاهدی خاطرنشان کرد: همچنان بیشتر نمایشنامه‌های خیابانی ما مکتوب نیست و آنچه اجرا می‌شود، کوچکترین ارتباطی به تئاتر خیابانی به عنوان یک ژانر ندارد.
این مدرس تئاتر اضافه کرد: کتاب «اجرا در شهر» شامل سه نمایشنامه کوتاه خیابانی است و با هدف آشنایی جوانان با این ژانر نوشته شده است.
زاهدی گفت: نمایشنامه‌های این کتاب هم کوتاه هستند و هم قابلیت اجرا در مکان‌های گوناگون همچون پارک، خیابان، پارکینگ و ... را دارند. هر یک از این نمایشنامه‌ها در مدت زمان حدود ۳۰ دقیقه اجرا می‌شوند چراکه ویژگی این ژانر به گونه‌ای است که حتی رهگذری هم که رد می‌شود، اگر سه دقیقه فرصت توقف دارد، باید از آن نمایش جذب کار شود و  بخشی از آن را دریافت کند.
این پژوهشگر تئاتر در ادامه از برگزاری یک سخنرانی مجازی به دعوت پرفسور اوزا وا استاد دانشگاه هنرهای معاصر توکیو خبر داد و گفت: سال ۲۰۱۸ یک پروفسور ژاپنی به ایران آمد و با همکاری یکدیگر بر تئاتر آوانگارد ژاپن کار کردیم. در این همکاری به آثار یکی از هنرمندان آوانگارد ژاپن هم پرداختیم. هنرمندی که در جشن شیراز ، نمایشی آوانگارد اجرا کرد. با اینکه همزمان با او هنرمندان بزرگ دیگری مانند پیتر بروک و گروتفکسی هم حضور داشتند، ولی کار او بسیار متفاوت بود و مورد توجه قرار گرفت و من در یکی از کتاب‌هایم درباره اجرای او نوشته‌ام. 
زاهدی که در زمینه تئاتر ژاپن مطالعات زیادی دارد، ادامه داد: در حال حاضر ژاپنی‌ها مشغول راه‌اندازی موزه‌ای از حضور هنرمندان خودشان در سراسر جهان هستند که بخشی هم به حضور آنان در ایران مربوط می‌شود. من نیز مقاله‌ای برای کاتالوگ موزه نوشته‌ام و یک سخنرانی هم دارم که کمتر از یک ماه دیگر به صورت مجازی انجام می‌شود.

2323

کد خبر 1426945

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تئاتر خیابانی نمایش ایرانی ایران و ژاپن تئاتر خیابانی نمایشنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۷۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»

کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» از مصطفی عظیمی‌فر منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در ۱۰۶ صفحه با شمارگان ۲۰۰ نسخه و با قیمت ۲۵۰ هزار تومان در انتشارات سیب کال راهی بازار کتاب شده است.

 در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: «مصطفی عظیمی‌فر در کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» از ورای روزمرگی‌های زندگی، دغدغه‌های اجتماعی خویش را نسبت به دنیای اطراف در قالب کوتاه‌ترین داستان‌ها و نوشته‌های ادبی به تصویر کشیده است.

 از دیگر آثار این نویسنده می‌توان به «هزار سال پس از پاییز و هر خودی همیشه تنهاست» (انتشارات کتاب هرمز) و «من نویسنده این کتاب نیستم» (انتشارات سیب‌کال) اشاره کرد. 

در برشی از کتاب می‌خوانیم: نزدیک ظهر به محله خودمان می‌رسم. جوانی با ماشین شیک و گران‌قیمتی از کنارم عبور می‌کند و ردی از غبار روی موها و لباس‌هایم به جا می‌گذارد. خیلی زود شروع به مقایسه داشته‌های خود با آن شخص می‌کنم. نگاهی به کفش‌هایم می‌اندازم! غبار گرفته و خسته به نظر می‌آیند. یک سالی از فروش دوچرخه‌ام برای خرید یک ماشین اصلاح مو می‌گذرد. از آن روز به بعد تنها وسیله نقلیه‌ای که دارم، پاهایم هستند و این بسیار دردآور است.

 حسرت که شرایط را مهیا می‌بیند، شروع به بیدار کردن حسادت می‌کند. ولی خیلی زود با اخطاری روبه‌رو می‌شود که می‌گوید: به داشته‌های مادی دیگران حسادت نکن. زیرا آن‌ها و گذشتگانشان یا زیاد تلاش و قناعت کرده‌اند و یا شرافت خود را زیر پا گذاشته‌اند. اکنون که چنین است یا زیاد تلاش کن و یا...

خوشبختانه حسرت هشدار را می‌پذیرد و من... »

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها
  • خیابان های بوکان به پارکبانان سپرده می شوند
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید