Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@22:43:08 GMT

مارک اسپر: نوسازی نیروی هسته‌ای آمریکا ضروری است

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۲۷۷۶۹

به گزارش فارس، «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا روز شنبه بر ضرورت تقویت توان هسته‌ای آمریکا تأکید کرد.

اسپر در توئیتر نوشت: همزمان با حرکت چین به سمت دو برابر کردن اندازه زرادخانه هسته‌ای خود، نوسازی توان هسته‌ای ما و حفظ آمادگی، برای داشتن ایندوپاسیفیک آزاد و باز ضروری است.»

اسپر این اظهارات را بعد از دیدار با «تارو کانو»، وزیر دفاع ژاپن مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسپر گفت که هر دو کشور از «اقدامات چین در منطقه» نگران هستند.

دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» پیش از این مدعی شده که زیرساخت‌های سلاح‌های هسته‌ای آمریکا مسن هستند. ترامپ خواستار اختصاص بودجه‌های بیشتر برای نوسازی این سلاح‌ها شده است. 

ترامپ، همزمان گفته خواستار دستیابی به توافق برای محدود کردن مسابقه هسته‌ای بین آمریکا، چین و روسیه است؛ اما هنوز در چین نشانه‌هایی از قصد این کشور برای مشارکت در چنین مذکراتی دیده نمی‌شود. 

ترامپ بر همین اساس ادعا کرده چاره‌ای جز هزینه‌کرد بیشتر برای نوسازی سلاح‌های هسته‌ای آمریکا ندارد. دکترین هسته‌ای او اخیراً نگرانی کارشناسان را به همراه داشته است. 

طبق دکترین اتمی جدید ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، «پنتاگون» باور دارد با استفاده از سلاح های اتمی می‌تواند «شرایطی برای حصول نتایجی قاطع و بازیابی ثبات راهبردی ایجاد کند».

 این اسناد با عنوان «عملیات‌های اتمی» در تاریخ ۱۱ ژوئن ۲۰۱۹ منتشر شد و طی ۱۴ سال اخیر در نوع خود بی‌نظیر بود. به گفته کارشناسان کنترل تسلیحات، این اسناد تغییر طرز تفکر ارتش آمریکا به سمت استفاده از جنگ اتمی برای حصول پیروزی را نشان می‌دهد و خط مشی بسیار خطرناکی است.

در این اسناد آمده است: «با استفاده از سلاح‌های اتمی می‌توان شرایطی را برای حصول نتایج قطعی و بازیابی ثبات راهبردی ایجاد کرد. به‌خصوص استفاده از سلاح‌های اتمی به‌طور بنیادین شالوده نبرد را تغییر داده و شرایطی را ایجاد می‌‌کند که چگونگی پیروزی فرماندهان در جنگ را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد».

اسناد عملیات‌های اتمی پس از یک هفته از روی سایت پنتاگون برداشته شد و اکنون تنها از طریق کتابخانه الکترونیک، دسترسی بسیار محدودی به آن وجود دارد.

اما قبل از این‌که این اسناد از روی سایت برداشته شوند، توسط «استیون افترگود» مدیر پروژه پنهان‌کاری دولت در فدراسیون دانشمندان آمریکایی دانلود شدند.

سخنگوی ستاد مشترک نیروهای مسلح گفت این اسناد «به دلیل این‌که تصمیم گرفته شد مانند برخی دیگر از مدارک ستاد مشترک، باید فقط برای کارکنان رسمی قابل دسترس باشند [از روی سایت] برداشته شدند».

دکترین عملیات‌های اتمی دیگری نیز سال ۲۰۰۵ و در زمان ریاست‌جمهوری «جرج دبلیو بوش» منتشر شد که آن هم نگرانی‌های بسیاری را به‌دنبال داشت.

آمریکا در زمان دولت «باراک اوباما» به‌دنبال کاهش نقش سلاح‌های هسته‌ای در برنامه‌ریزی‌های ارتش این کشور بود.

موسسه تحقیقات و صلح (سیپری) اخیراً در تازه‌ترین گزارش خود نوشت که چشم‌اندازی از جهان بدون تسلیحات اتمی وجود ندارد و برعکس، قرارداد مهم میان آمریکا و روسیه هم میان طرفین رو به انقضاست که این وضعیت می‌تواند رقابت تسلیحاتی را به دنبال داشته باشد. 

طبق گزارش «بولتن علوم اتمی» که چند ماه پیش منتشر شد،  وزارت دفاع آمریکا چیزی حدود ۶۱۸۵ کلاهک هسته‌ای در زرادخانه‌های خود دارد که ۲۳۸۵ کلاهک قرار است امحاء شود و ۲۰۵۰ کلاهک نیز در انبارها نگهداری می‌شود. این میزان طی یک سال گذشته بدون تغییر مانده است.

در این گزارش آمده است تعداد بمب‌های اتمی تاکتیکی در پایگاه‌های عملیاتی «پنتاگون» در کشورهای اروپایی ۱۵۰ عدد است که در یک سال گذشته تغییری نداشته است. این بمب‌های اتمی که از نسخه‌های ۳ و ۴ بمب‌های تاکتیکی هستند، در ۶ پایگاه واقع در ۵ کشور اروپایی مستقر شده‌اند.

از این میان دو پایگاه در ایتالیا و در هریک از کشورهای آلمان، ترکیه، بلژیک و هلند یک پایگاه وجود دارد.

منبع: الف

کلیدواژه: هسته ای آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا از تاس، زاخارووا تصریح کرد: ما به این دلیل با این پیش‌نویس مخالفت کردیم که آمریکا تلاش کرد در شورای امنیت سازمان ملل تعهدات حقوقی جدیدی درباره امنیت فضا ایجاد کند که فراتر از پیمان‌ها و توافقنامه‌های فعلی است؛ که مهمترین آنها پیمان ماورای جو ۱۹۶۷ است.

روسیه چهارشنبه شب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

این رای‌گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد. آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

مسکو این ادعاها را رد کرده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

دیگر خبرها

  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • مانورهای فضایی مشترک آمریکا و کره جنوبی