Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@14:53:09 GMT

برندگان بورسی مرداد ماه که بودند؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۰۲۷۰

برندگان بورسی مرداد ماه که بودند؟

در حالی گرم‌ترین ماه سال با افت ۳/ ۸ درصدی دماسنج اصلی بازار سهام به پایان رسید که با توجه به آمار اعلامی از تورم ۵/ ۳ درصدی مردادماه، میزان افت واقعی این نماگر ۴/ ۱۱ درصد برآورد می‌شود.

به گزارش پول نیوز،  هرچند در مرداد ماه دو‌سوم بازار همسو با شاخص کل حرکت کردند و سهامداران خود را متضرر کردند؛ اما اولین ماه قرمز سال ۹۹ برای تمام سهامداران مایوس‌کننده نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
شرکت‌هایی بودند که در این ماه توانستند جامه سبز به تن کنند و حتی با بازده سه رقمی همراه شوند.
بررسی ها نشان می‌دهد ۳۰ درصد از سهام معامله‌شده در دومین ماه تابستان مسیر عکس شاخص در پیش گرفته و با رشد قیمت همراه شدند. در این میان اما یک چهارم بنگاه‌های بورسی موفق به پوشش دادن تورم ماهانه و رشد بیش از ۵/ ۳ درصدی قیمت شدند. ۲۴ سهم اما با وجود ثبت بازده مثبت، سودی کمتر از تورم ماهانه از آن سهامداران خود کردند و نتوانستند در حفظ ارزش سرمایه خود موفق عمل کنند.

پس از ثبت تاریخی‌ترین رشد شاخص کل بورس تهران در اولین ماه تابستان، مردادماه اما شاهد ریزش ۳/ ۸ درصدی این نماگر بودیم که در ۲۰ ماه گذشته بی‌سابقه بود. این عملکرد منفی اما حاصل معاملات نیمه دوم مردادماه بود که نماگر سهام پس از تجربه سقف ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحد در نوزدهمین روز این ماه، مسیر نزولی را در پیش گرفت و حتی به فاز خرسی نیز وارد شد. در این ماه ضمن افت قیمت سهام، اما افزایش تب تورم البته با حرارت پایین‌تر بر داغ سهامداران افزود. به طوری که با احتساب نرخ تورم ماهانه میزان افت واقعی مردادماه شاخص سهام ۴/ ۱۱ درصد برآورد می‌شود. در مورد سهام بازار نیز با احتساب تورم، تعداد ۱۳۳ سهم مثبت دومین ماه تابستان به ۱۰۹ سهم تقلیل پیدا می‌کند.
برندگان بورسی مردادماه
مردادماه برای تمامی سهامداران مایوس‌کننده نبود. سهامی بودند که در این ماه توانستند جامه سبز به تن کنند و حتی با بازده سه رقمی همراه شوند. با این حال حدود دو سوم بازار همسو با شاخص کل حرکت و سهامداران خود را متضرر کردند. بررسی ها نشان می‌دهد از ۴۴۹ نماد معامله‌شده در مرداد ماه، ۱۳۳ نماد معادل ۳۰ درصد مسیر عکس شاخص در پیش گرفتند و با رشد قیمت همراه شدند.
براساس داده‌های مرکز آمار، نرخ تورم ماهانه در مردادماه به ۵/ ۳ درصد رسیده است. این رقم تقریبا نصف نرخ تورم ماهانه تیرماه است با این حال دومین تورم بالای ماهانه در سال‌جاری محسوب می‌شود. ضمن آنکه آمارها نشان می‌دهد در مردادماه سال‌جاری، تورم نقطه‌ به ‌نقطه ۴/ ۳۰ درصد بوده که بیشترین مقدار نرخ تورم نقطه ‌به ‌نقطه از شهریور ۹۸ به بعد است. از این رو شاخص کل بورس تهران که در دومین ماه تابستان با افت اسمی ۳/ ۸ درصد مواجه شده بود، با احتساب نرخ تورم ماهانه افت واقعی ۴/ ۱۱ درصد را ثبت کرد. در میان سهام نیز با احتساب نرخ تورم، آمارها دستخوش تغییراتی می‌شوند. بررسی ها از بازده واقعی سهام معامله شده در مردادماه نشان می‌دهد از ۴۴۹ سهم، تنها ۱۰۹ شرکت (معادل ۲۴ درصد از کل) با رشد قیمت همراه شدند و در مقابل شاهد افت واقعی قیمت سهام ۳۴۰ با نگاه بورسی بودیم.
سهامی که تورم را پوشش دادند
بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود بازده مثبت حدود یک سوم سهام بورسی و فرابورسی در دومین ماه تابستان، اما همه این شرکت‌ها نتوانستند تورم مردادماه را پوشش دهند. به این ترتیب از ۴۴۹ نماد معامله شده در این ماه، ۱۰۹ نماد معادل ۲۴درصد موفق به پوشش دادن تورم ماهانه و رشد بیش از ۵/ ۳ درصدی قیمت شدند. ۲۴سهم اما با وجود ثبت بازده مثبت در دومین ماه تابستان سودی کمتر از تورم ماهانه (۵/ ۳ درصد) از آن سهامداران خود کردند و از این رو نتوانستند در حفظ ارزش سرمایه خود موفق عمل کنند. در مجموع ۳۱۵ شرکت با در نظر گرفتن میزان تورم ماهانه بین صفر تا ۷۶ درصد زیان به سهامداران خود تحمیل کردند. این سهام عمدتا در گروه‌های کوچک بازار جای گرفته‌اند. گروه‌هایی که پس از رشد پرشتاب قیمت در سال ۹۸، از ابتدای سال‌جاری چندان مورد اقبال فعالان بازار قرار نگرفتند و بعضا با کاهش قیمت نیز مواجه شدند. بیشترین زیان ماهانه (با کسر تورم) در این میان به سهام شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس اختصاص پیدا کرد. «غفارس» در حالی از ابتدای سال‌جاری روندی مثبت برای سهامداران خود رقم زده بود که از اواخر اردیبهشت ماه تغییر مسیر داد و در اغلب روزهای معاملاتی با صف فروش مواجه شد و در مجموع مردادماه را با افت ۳/ ۷۶ درصدی (با احتساب تورم) به پایان رساند. «وتوکا» دیگر نماد بورسی بود که در ماه گذشته روندی نزولی را تجربه کرد و با کاهش قیمت ۷/ ۵۱ درصدی (با احتساب تورم) مواجه شد. سومین مقام در میان زیان‌ده‌ترین سهام در این لیست نیز به «ختوقا» اختصاص پیدا کرد.
برندگان مردادماه که بودند؟
همان‌طور که اشاره شد در ماهی که گذشت ۱۰۹ بنگاه بورس توانستند بازده بالاتر از تورم ماهانه از آن سهامداران خود کنند و با احتساب تورم ۵/ ۳ درصدی مردادماه، با رشدی بین ۱/ ۰ درصد تا ۱۷۲ درصد همراه شدند. از همه گروه‌ها می‌توان در میان برندگان بورس مردادماه یافت اما عموما سهام تازه‌وارد بازار بودند که صدرنشین جدول سهام پرسود دومین ماه تابستان شدند. در این خصوص می‌توان به سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری پویا، مجتمع صنایع لاستیک یزد و صنعتی دوده فام اشاره کرد که هر سه شرکت به ترتیب با رشد قیمت واقعی ۶/ ۱۷۱، ۴/ ۱۴۶ و ۷۱ درصدی در مردادماه در جمع پربازده‌ترین سهام این ماه قرار گرفتند.
مردادماه از دریچه صنایع بورسی
بررسی‌ها نشان می‌دهد در مردادماه از ۳۹ صنعت فعال بورسی، شاهد افت شاخص ۲۷ گروه بودیم اما ۱۲ صنعت نیز توانستند در مقابل فضای منفی حاکم بر بازار مقاومت کرده و شاهد رشد قیمت زیرمجموعه‌های خود بودند. گروه وسایل ارتباطی با تک‌نماد «لپارس» با بیشترین رشد ماهانه قیمت اسمی به میزان ۶/ ۶۲ درصد و بازده واقعی ۵۷ درصد همراه شود. در آن سوی بازار سایر معادن با تک‌سهم «کماسه» افت اسمی ۳/ ۳۱ درصدی و افت واقعی ۷/ ۳۳ درصد را متحمل شد. گروه‌های بزرگ کامودیتی‌محور نیز همگی در این ماه قرمزپوش شدند.
در این میان بیشترین افت قیمت‌ها در هفته پایان بازار رقم خورد که شاخص سهام نیز تاریخی‌ترین افت در مقیاس هفتگی (۱۱ درصد) را تجربه کرد. در این هفته تنها چهار گروه با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شدند. در این میان بیشترین ارزش معاملات به زیرمجموعه‌های گروه فرآورده‌های نفتی اختصاص پیدا کرد و در این گروه شاهد معامله ۴۱ هزار و ۲۶۹ میلیارد تومانی بودیم. بیشترین حجم دادوستدها نیز از آن بانکی‌ها با معامله ۵۶ میلیارد و ۸۴۵ میلیون سهمی شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بنگاه های بورسی شاخص بورس تهران قیمت دومین ماه تابستان بررسی ها نشان می دهد نرخ تورم ماهانه احتساب تورم سهامداران خود معامله شده رشد قیمت همراه شدند افت واقعی سال جاری مواجه شد گروه ها ۳ درصدی ۱۱ درصد شاخص کل ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید

موسسه آمار ترکیه روز جمعه گزارش داد که تورم سالانه ترکیه در ماه آوریل به ۶۹٫۸ درصد رسیده است.

به گزارش اتاق ایران، براساس گزارش مرکز آمار ترکیه، بیشترین عوامل افزایش‌دهنده نرخ تورم در ماه آوریل در این کشور، افزایش قیمت مصرف‌کننده در بخش‌های مربوط به آموزش‌وپرورش با ۱۰۳٫۸۶ درصد جهش و هتل‌ها، کافه‌ها و رستوران‌ها با ۹۵٫۸۲ درصد افزایش نسبت به ماه مشابه در سال گذشته بوده است.

تورم ماهانه ترکیه هم ۳٫۱۸ درصد افزایش یافته است که افزایش قیمت نوشیدنی‌ها، تنباکو، هتل‌ها، کافه‌ها و رستوران‌ها بوده است.

نرخ تورم آوریل بالاترین افزایش سالانه از نوامبر ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد، یعنی زمانی که تورم حدود ۸۵ درصد بود.

در حالی‌که نرخ افزایش تورم ماه آوریل بسیار قابل‌توجه به شمار می‌رود، اما این رقم کوچک‌تر از رقمی است که بسیاری از تحلیلگران انتظار آن را داشتند. بااین‌همه به گفته اقتصاددانان، امید به کاهش نرخ بهره بسیار دور است.

بانک مرکزی ترکیه با استناد به نیاز مستمر برای مقابله با افزایش تورم در این کشور، نرخ بهره اصلی خود را به ۵۰ درصد افزایش داده است. این بانک در ماه مارس اعلام کرد که تا زمانی که کاهش قابل‌توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه مشاهده نشود، موضع پولی فشرده حفظ خواهد شد.

لیام پیچ، اقتصاددان ارشد بازار‌های نوظهور در کاپیتال اکونومیکس باور دارد که افزایش اندکی کمتر از حد انتظار تورم ترکیه در آوریل به ۶۹٫۸ درصد سالانه (اجماع ۷۰٫۳ درصد) نشانه‌های دلگرم‌کننده‌ای است که فشار‌های قیمتی دوباره کاهش‌یافته است.

به گفته او این احتمال وجود دارد که تورم در نیمه دوم سال جاری کاهش یابد؛ اما نسبت به سرعت کاهش تورم ث، خوش‌بینی چندانی وجود ندارد. با این شرایط، انتظاری برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ترکیه تا سال آینده وجود نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود