Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، ایران مانند بیشتر کشورهای مسلمان دیگر، از راه اول حرکت کرده است و مراسم‌های عزاداری با دستورالعمل‌های مختلف وزارت بهداشت در حال برگزاری است، دستورالعمل‌هایی مثل عدم عزاداری در فضای بسته، ممنوعیت حرکت به صورت دسته، عدم عزاداری گروه بیشتر از دو ساعت، پوشیدن ماسک و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. .

دو روز گذشته رییس سازمان اورژانس کشور تایید کرد که موارد اعلام شده توسط وزارت بهداشت به خوبی رعایت شده است، پیرحسین کولیوند در این رابطه گفته بود: «آنچه اکنون در هیات‌ها و غالب جاهایی که مراسم عزاداری برگزار می‌شود، شاهدیم، این است که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.»

اما کشورهای دیگر هم با روش‌های مختلفی به برگزاری مراسم‌های عزاداری ماه محرم پرداخته‌اند، روش‌هایی که شیوع ویروس کرونا را به حداقل برساند، این روش‌ها در برخی مناطق سختگیرانه است و اما در مناطقی هم نواقص زیادی در آن‌ها دیده می‌شود.

پاکستان؛ عزاداری با دستورالعمل‌های بهداشتی

برای مثال پاکستان یکی از کشورهایی است که با برنامه‌هایی مشابه با ایران، برای سوگواری در محرم برنامه‌ریزی کرده است، مسئولان وزارت بهداشت این کشور اعلام کرده‌اند مردم با رعایت برخی پروتکل‌های اجتماعی مثل فاصله‌گذاری اجتماعی، ضرورت پوشیدن ماسک و ... به سوگواری بپردازند.

مرکز فرماندهی ملی پاکستان هم از مدیران محلی درخواست کرده است که مطمئن شوند مردم در اجتماعات بزرگ دستورالعمل‌ها را رعایت می‌کنند و جلوی شیوع ویروس گرفته شده است. قرار است در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها پلیس پاکستان به عزاداران هشدار بدهد. براساس گزارش تسنیم، عمران خان نخست وزیر پاکستان در این باره گفته بود: «ماه محرم را در پیش داریم و باید در عزاداری ها نیز توصیه های بهداشتی را جدی بگیریم تا مجدداً شاهد گسترش ویروس کرونا نباشیم.»

عراق؛ نگرانی نسبت به عدم رعایت پروتکل‌ها و قوانین

عراق هم مانند ایران و پاکستان مراسم‌های محرم را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کرده است، اما با وجود هشدار بسیاری از مراجع و مسئولین این کشور نگرانی‌های نسبت به عدم رعایت برخی پروتکل‌های در این کشور وجود دارد.

برای مهار هرگونه شیوع احتمالی بیماری کمیته عالی بهداشت و ایمنی عمومی عراق تصمیم گرفت که به زائران خارجی اجازه ورود به این کشور ندهد، سفرهای استانی را ممنوع کند و همچنین از مردم بخواهد ماسم بپوشند و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی عذاداری کنند.

اما به نظر می‌رسد بسیاری از این قوانین رعایت نشده است، رویترز در این رابطه نوشته: «عزاداران از اولین روز محرم از طریق راه‌های غیراصلی به کربلا سفر کردند، از سویی در برخی از مراسم‌ها رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی بیشتر یک رویاست.»

کویت؛ ۱۵ تا ۶۰ ساله‌ها عزاداری کنند

در کویت هم قوانین سختگیرانه‌ای برای جلوگیری از شیوع کروناویروس در هنگام عزاداری تصویب شده است، به طوری که زمان سوگواری در مراسم‌های این کشور ۱۵ دقیقه است، افرادی بدون بیماری خاصی که بین ۱۵ تا ۶۰ ساله هستند ی‌توانند در مراسم شرکت کنند، در هنگام ورود به مراسم دمای بدن افراد کنترل می‌شود و پوشیدن ماسک  و رعایت فاصله ۱.۵ متری با دیگران هم اجباری است.

بحرین؛ پخش زنده مراسم‌

برخلاف بیشتر کشورها، براساس گزارش العربیه سوگواری‌های محرم در بحرین به شکل حضوری برگزار نمی‌شود، هیئت مدیره اوقاف جعفریه این کشور اعلام کرده است که مراسم محرم امسال از حسینیه‌ها به طور زنده پخش می‌شود و فقط کارمندان همان مساجد با پوشیدن ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی می‌توانند در سوگواری شرکت کنند.

اسامی این افراد هم ثبت می‌شود، تا بعد از عزاداری‌ها وزارت بهداشت وضعیت آن‌ها را کنترل کند، همچنین قرار شده است تا مانند ایران اهالی خانواده‌ها در خانه به عزاداری محرم بپردازند.

عربستان؛ عزاداری در حسینیه‌ها با جمعیت محدود

در عربستان هم برنامه‌های متفاوتی برای برگزاری عزاداری محرم برای ۴ میلیون جمعیت شیعه این کشور ایجاد شده است، در مناطقی از این کشور دستورالعمل‌های بهداشتی به مساجد و حسینیه‌ها ابلاغ شده است تا جلوی جمع شدن بیش از ۵۰ نفر گرفته شود و عزاداران ماسک بپوشند. جمعیت شیعه عربستان می‌توانند مراسم عزاداری را به شکل زنده هم تماشا کنند.

کد خبر 544751 برچسب‌ها كروناويروس اسلام و مسلمانان ماه محرم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس اسلام و مسلمانان ماه محرم فاصله گذاری اجتماعی دستورالعمل ها وزارت بهداشت رعایت فاصله پوشیدن ماسک پروتکل ها مراسم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۱۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین

محمد دسالی، مدیر انجمن دانشجویی حمایت از فلسطین در کشور آفریقای  جنوبی  در گفتگو با خبرگزاری تقریب با بیان اینکه فلسطین فارغ  از این که سرزمینی مقدس و دومین قبله گاه مسلمانان به شمار می رود، مهم ترین محور وحدت آنها نیز هست، افزود: دلیل اهمیت فلسطین در وحدت مسلمانان از آن جهت است که هیچ بخشی از جهان اسلام از آغاز رسالت پیامبر(ص) تا امروز به اندازه فلسطین موضوع مورد دغدغه مسلمانان نبوده است و این تنها سرزمینی است که بر سر آن میان مسلمانان، مسیحیان و یهودیان جنگ به وقوع پیوسته و دست به دست شده است.

محمد دسالی همچنین افزود: وقوع جنگی که اسرائیل در پی طوفان الاقصی علیه غزه به راه انداخت، سبب شد تا بار دیگر این واقعیت معلوم شود که فلسطین جزو معدود موضوعاتی است که مسلمانان از هر مذهب، مسلک و مرامی نسبت به آن حساسیت ویژه ای دارند و از این رو دولت و مردمی که در حمایت از فلسطین پیشتازتر و فعال تر باشند، در نزد مسلمانان از اعتبار و موقعیت بیشتری برخوردار است. اما مهم اینجاست که کشورهای مسلمان به تنهایی نمی توانند برای حمایت از فلسطین آستین همت بالا بزنند.

او در توضیح بیشتر افزود: در شرایط کنونی که حامیان اسرائیل به دنبال اجرای طرح های سازش برای تثبیت موقعیت منطقه ای اسرائیل هستند، هیچ امری مهم تر از همبستگی کشورهای مسلمان برای مقابله با این طرح ها نیست. حال آن که وجود بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان که از امکانات زیادی بهره مند هستند، این فضا را برای آنها فراهم می کند که بتوانند با اسودگی خیال مسئله فلسطین را مورد توجه قرار دهند و از طریق وحدت آن را حل کنند.

محمد دسالی در نهایت تصریح کرد: در حال حاضر حیاتی ترین مساله جهان اسلام آزادی قدس و فلسطین است و همه ظرفیت و امکانات مادی و معنوی مسلمانان باید برای خدمت به این هدف بسیج شود. در همین روند کشورهای مسلمان باید یک جبهه متحدانه و قوی بسازند که برای تحقق آن راهی ندارند جز اینکه از منافع ملی و سیاسی خاص خود در این موقعیت سرنوشت ساز عبور نمایند.
 

دیگر خبرها

  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان
  • برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق در ۱۵ امامزاده گلستان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام صادق(ع) در هیات عشاق الحسین
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • چند کشور غربی به دنبال کاهش فروش تسلیحات نظامی به اسراییل هستند