Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

سال تحصیلی 1400ـ1399 قرار است از 15 شهریور آغاز شود؛ البته مدل آغاز سال تحصیلی بستگی به وضعیت  کرونا  در کشور دارد. به عبارت دیگری مناطقی که از نظر وضعیت کرونا، قرمز هستند، کلاس‌های درس به صورت مجازی برگزار می‌شود. در مناطق سفید، کلاس‌های درس به صورت حضوری و در مناطق زرد، ترکیب حضوری و مجازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اجتماعی- داشتن کتاب درسی هیچ ارتباطی به مدل آغاز سال تحصیلی ندارد و دانش‌آموزان در هر کدام از این شرایط که باشند باید کتاب درسی را داشته باشند؛ البته امسال کتاب درسی فقط از طریق ثبت‌نام اینترنتی و توزیع از طریق مدرسه انجام می‌شود.

ثبت‌نام کتب درسی بر اساس اعلام سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و در مدت زمان مقرر شده در حال انجام است؛ البته با توجه به شروع زودهنگام سال تحصیلی، این زمان دستخوش تغییر هم شد. قرار بود ثبت‌نام کتاب‌های درسی آمادگی مقدماتی(پیش‌دبستانی استثنایی) و پایه اول دوره ابتدایی(عادی و استثنایی)، پایه هفتم دوه اول متوسطه، پایه هفتم دوره اول متوسطه پیش‌حرفه‌ای استثنایی، پایه دهم دوره دوم متوسطه و پایه دهم دوره دوم متوسطه حرفه‌ای استثنایی که هشتم تیر آغاز شد، 20 مرداد پایان یابد اما در مرحله اول تا 31 مرداد و در مرحله دوم تا 10 شهریور تمدید شد.

ثبت‌نام کتاب‌های درسی دانش‌آموزان به دو روش فردی و گروهی از طریق سامانه www.irtextbook.ir یا www.irtextbook.com انجام می‌شود؛ در روش فردی، خانواده دانش‌آموز با مراجعه به سامانه، ثبت‌نام را انجام می‌دهد؛ به این شکل که برای ورود به سامانه، کد ملی دانش‌آموزان، نام کاربری آنها و 6 رقم سمت راست شماره سریال شناسنامه دانش‌آموزان، «رمز عبور» آنها به سامانه است. 

بعد از ورود به سامانه، مشخصات دانش‌آموز، نام مدرسه، پایه تحصیلی و قیمت کتاب درسی قابل مشاهده است و خانواده با تأیید صحت اطلاعات، ثبت‌نام را انجام داده و هزینه کتاب درسی که بر اساس قیمت پشت جلد کتاب درسی است، دریافت می‌شود؛ برای خانواده‌هایی که امکان ثبت‌نام فردی وجود ندارد، مدیریت مدرسه ثبت‌نام گروهی دانش‌آموزان را انجام می‌دهد.

اسدالله مرتضایی معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اول شهریور در خصوص دلایل در نظر گرفتن مهلت زمانی بیشتر برای ثبت سفارش کتاب درسی، اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های به وجود آمده به دلیل بیماری همه‌گیر کووید 19 نظیر اجتناب از تجمع بیش از حد دانش‌آموزان و والدین آنها برای ثبت‌نام در مدارس، محدودیت فعالیت مدارس در استان‌های با وضعیت هشدار و قرمز به دلیل مصوبات ستاد مبارزه با کرونای استان، متأسفانه تعداد قابل توجهی از دانش‌آموزان در تمامی دوره‌های تحصیلی در مهلت زمانی مقرر یعنی 31 مرداد نتوانسته اند در مدارس ثبت نام کرده و به تبع آن اقدام به ثبت سفارش کتاب های درسی در سامانه فروش مواد آموزشی کنند. 

تمامی اطلاعات دانش آموزان موجود در سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی نظیر دوره، پایه، رشته و شاخه و محل تحصیل دانش آموزان از سناد تغذیه می شود

مرتضایی ادامه داد : به دلیل ضرورت دسترسی همگانی به کتاب درسی به عنوان یکی از مولفه های اصلی و تاثیر گذار در فرآیند یاددهی ـ یادگیری دانش آموزان و درخواست های مکرر ادارات کل آموزش و پرورش استان ها و والدین دانش آموزان ، همچنین وجود مسایل دیگری نظیر مشخص نشدن نتایج سنجش دانش آموزان ورودی اول ابتدایی و آزمون های مدارس خاص پایه های دوره های اول و دوم متوسطه، طبق مصوبه کارگروه ستادی برنامه ریزی و توزیع کتاب های درسی مقرر شد، این فرآیند تا روز دوشنبه 10 شهریور تمدید شود.

 وی تاکید کرد: با در نظر گرفتن این موضوع که تمامی اطلاعات دانش آموزان موجود در سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی نظیر دوره، پایه، رشته و شاخه و محل تحصیل دانش آموزان از سناد تغذیه می شود، بنابراین دانش آموزان برای ثبت سفارش کتاب درسی، ضرورت دارد دانش آموزان برای دریافت کتاب درسی در مدرسه محل تحصیل خود ثبت نام کنند.

البته مسأله اینجاست که هنوز تعدادی از دانش‌آموزان در مدارس ثبت‌نام نکردند و وقتی در مدرسه ثبت‌نام نکرده باشند، بالتبع ثبت‌نام کتاب درسی نیز انجام نشده است چرا که ثبت‌نام کتاب درسی منوط به ثبت اطلاعات دانش‌آموزان در سامانه سناد است.

قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش سوم شهریور امسال درباره آمار ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس گفت: «تا کنون از 8 میلیون و 278 هزار و 131  نفر در دوره ابتدایی بیش از 8 میلیون و 220 هزار نفر یعنی حدود 99 درصد آنها ثبت‌نام شدند».

آیا همه دانش‌آموزان در مدرسه ثبت‌نام کردند؟

وی افزود: «در مقطع متوسطه اول 100 درصد دانش‌آموزان ثبت‌نام شدند و تکلیف خانواده‌ها روشن است و نگرانی نداریم اما  75.15 درصد دانش‌آموزان در متوسطه دوم ثبت‌نام کردند که فکر می کنیم دلیلش امتحانات شهریور و هدایت تحصیلی باشد که از 15 تا 20 شهریور نمراتشان نهایی خواهد شد و ثبت نام در این مقطع کمی به طول خواهد انجامید».

 آمار ثبت‌نام شدگان توسط معاون حقوقی وزیر آموزش و پرورش در شرایطی اعلام شد که هنوز دانش‌آموزانی هستند که حتی در پایه متوسطه اول ثبت‌نام در مدرسه نشدند و ناگفته نماند آمار این تعداد دانش‌آموزان در متوسطه اول و ابتدایی زیاد نیست؛ ولی در هر صورت در شرایطی امروز، آخرین روز مهلت چندباره ثبت‌نام کتاب درسی است که هنوز برخی دانش‌آموزان به ویژه متوسطه دوم در مدرسه ثبت‌نام نشدند و نگران سال تحصیلی جدید و کتاب درسی خود هستند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کرونا آغاز سال تحصیلی آموزش و پرورش دانش آموز مدرسه ثبت نام کتاب درسی مدرسه ثبت نام دانش آموزان کتاب های درسی ثبت نام کتاب سال تحصیلی کتاب درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد