Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورهای غربی از انتقال تجهیزات برای مبارزه با قاچاقچیان به ایران خودداری می‌کنند و با تحریم‌ پی‌درپی، دست ایران را در مبارزه هر چه بهتر با قاچاقچیان مواد مخدر می‌بندند حال اینکه تجهیز ایران به جهت مقابله با ورود مواد مخدر به غرب از اهمیت بالایی برخوردار است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ «بر اساس اطلاعات موثق هواپیما‌های ناتو عملیات قاچاق مواد مخدر را در افغانستان انجام می‌دهند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این اظهارات اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دومین نشست تخصصی ویدئو کنفرانسی پیشگیری از اعتیاد است. در سال ۲۰۰۰ میلادی، تمام تولیدات مواد مخدر در افغانستان حدود ۲۰۰ تن بود و در سال ۲۰۱۷ میلادی به بیش از ۹ هزار تن رسید یعنی تولید مواد مخدر در افغانستان نزدیک به ۵۰ برابر شد.
کشور افغانستان در همسایگی ایران قرار گرفته است و کشت خشخاش و به ‌تبع آن صنعت تولید مخدر تریاک و هروئین در این کشور رونق فراوانی دارد. «دین محمد مبارز راشدی»، سرپرست اسبق وزارت مبارزه با مواد مخدر در این ‌باره می‌گوید که افغانستان ۹۰ درصد تریاک جهان را تولید می‌کند و همچنین آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶۹ درصد تریاک در ولایات جنوبی کشور تولید می‌شود.
مخدر تریاک به‌ عنوان یکی از قدیمی‌ترین مواد اعتیادآور در دنیا شناخته‌ شده و عصاره در هوا خشک‌ شده گل خشخاش است که با تیغ کشیدن به دور کاسبرگ این گل به دست می‌آید. با اضافه کردن مواد شیمیایی به تریاک، هروئین به دست می‌آید.   وقتی آمریکا به کشت خشخاش رونق می‌بخشید
در سال ۲۰۰۰-۲۰۰۱، دولت طالبان با همکاری سازمان ملل ممنوعیت کشت خشخاش را وضع کرده بود. در سال ۲۰۰۱ تولید تریاک در افغانستان به بیش از ۹۰ درصد کاهش یافت اما با عملیات نظامی به رهبری آمریکا و سقوط رژیم طالبان، تولید تریاک در این کشور رشد چشم‌گیری پیدا کرد.  
«آلفرد مک کوی» استاد تاریخ دانشگاه ویسکانسین، بر این اعتقاد است که اقتصاد وابسته به مواد مخدر افغانستان پروژه‌ای است که با دقت تمام از سوی سازمان سیا و به کمک سیاست خارجی آمریکا طراحی می‌شود.
برخی از کارشناسان افغانستان بر این باورند که نظامیان خارجی مستقر در افغانستان در کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر سهم فعال دارند. آن‌ها همچنین اعلام کردند که ولایت‌های «قندهار»، «هلمند» و «ارزگان» خود زمین‌هایی تحت کشت تریاک دارند که به‌رغم در تیررس بودن نیرو‌های خارجی، بدون هیچ مشکلی این محصولات برداشت می‌شوند. کشاورزان محل مدعی هستند که بالگرد‌ها و هواپیما‌ها شبانه‌روز در ولایت‌هایشان فرود می‌آیند و با بارگیری مواد مخدر دوباره محل را به سمت مقاصد نامعلومی ترک می‌کنند.   «انریکو پیووسانا»، خبرنگار ایتالیایی، در گزارشی در سال ۲۰۱۰ می‌نویسد: «وجود هروئین افغانستان در هواپیما‌های حامل سربازان انگلیسی و کانادایی که از جبهه بازمی‌گردند، بر سوءظن‌ها پیرامون منافع اقتصادی واقعی که در پس جنگ افغانستان پنهان است، صحه می‌گذارد». روزنامه «گاردین» در افشاگری دیگری می‌نویسد که ارتش آمریکا مواد مخدر را در تابوت‌های کشته‌شدگان جایگزین اجساد گذاشته و این تابوت‌ها از هروئین مملو است.     «ضمیر کابلوف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که آن دسته از نیرو‌های اطلاعاتی آمریکا که ما را به موضوعات مختلفی متهم می‌کنند، خود در قاچاق مواد مخدر در افغانستان نقش دارند.
فرستاده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان در این خصوص ادامه داد: «هواپیما‌های آن‌ها از «قندهار» و «بگرام» پرواز می‌کنند و به آلمان، رومانی و هر کجا که بخواهند بدون هیچ‌گونه بازرسی می‌روند. همه شهروندان کابل به شما این را خواهند گفت و  آماده هستند تا در این مورد صحبت کنند».
در همین راستا نیز، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: «گزارش‌هایی از قاچاق مشتقات افیونی از افغانستان به دیگر کشور‌ها از جمله اروپا، با استفاده از هواپیما‌های نظامی ائتلاف ناتو منتشرشده است».  

بلک واتر در حال کمک لجستیکی به ارتش آمریکا در افغانستان

آمریکا با حمله نظامی به افغانستان و ایجاد ناآرامی در این کشور، با کمک شرکت بلک واتر (آکادمی) که فعالیت جدی خود را از سال ۲۰۰۱ با ارائه خدمات امنیتی و لجستیک، در جنگ افغانستان آغاز نموده و همراهی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، توزیع مواد مخدر از افغانستان به کشور‌های دیگر را مدیریت می‌کند.   درآمد آمریکایی‌ها از جنگ افغانستان
زمانی که برخی سناتورهای مجلس سنا نسبت به تصویب مجدد بودجه نظامی برای ادامه جنگ اعتراض کردند، «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه سابق امریکا، درباره درآمد افغانستان برای کاخ سفید می‌گوید: «اگر نمی‌دانید، بدانید که ما تنها یک‌دهم از آنچه در افغانستان به دست می‌آوریم، در همان کشور خرج می‌کنیم. تصویب این بودجه ده برابر بازدهی و سودآوری دارد».   تحریم تسلیحاتی ایران؛ همسویی با قاچاقچیان مواد مخدر
جمهوری اسلامی ایران یکی از مسیر‌های اصلی ترانزیت برای قاچاق مواد مخدر از افغانستان به کشور‌های اروپایی است و در سطح جهانی نقش اصلی را در چالش کنترل مواد مخدر بر عهده داشته است. بر اساس تخمین گزارش جهانی مواد مخدر ۲۰۲۰ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۱۸، جمهوری اسلامی ۹۱ درصد کشفیات تریاک جهان، ۴۸ درصد کشفیات مرفین جهان و ۲۶ درصد کشفیات هروئین جهان را به خود اختصاص داد.
ایران بار‌ها از جانب دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، به‌عنوان کشور پیشتاز در مبارزه با مواد مخدر معرفی‌شده و تاکنون به‌عنوان خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر در جهان حدود سه هزار و ۸۱۹ شهید و ۱۲ هزار جانباز در این راه تقدیم کرده است. این در حالی است که دولتمردان آمریکای متجاوز، ایران را محور شرارت در منطقه معرفی می‌کنند و زحمات نیرو‌های مسلح ایران را در راستای مبارزه با مواد مخدر نادیده می‌گیرند. آمریکا و کشور‌های اروپایی از انتقال تجهیزات پیشرفته برای مبارزه با قاچاقچیان مسلح به ایران خودداری می‌کنند و با تحریم‌های ظالمانه پی‌درپی خود و ممنوعیت فروش نفت ایران به کشور‌های دیگر، درآمدی که باید صرف مبارزه با مواد مخدر شود را به حداقل می‌رسانند.
سرلشکر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران دراین‌باره می‌گوید: «اگر تحریم‌ها ادامه یابد، ایران بیش از این، هزینه جلوگیری از ورود مواد مخدر به اروپا را نمی‌پردازد. تحریم‌ها باعث شده مشکلاتی در تأمین هزینه‌های مبارزه با مواد مخدر ایجاد شود که دود آن در نهایت به چشم اروپا خواهد رفت».
جمهوری اسلامی در کمال حسن نیت، حداکثر توان خود را برای مبارزه با مواد مخدر به کار گرفته است اما کشور‌های غربی که مدعی دفاع از «حقوق بشر» هستند، درآمد‌های حاصل خود از تجارت مواد مخدر را برای ناامن ساختن خاورمیانه و پیشبرد اهداف امپریالیستی‌ استفاده می‌کنند. به نقل از «ورلدنیوز دیلی‌ریپورت»، «جان اباتسفورد» مأمور سابق سازمان سیا اعلام کرد که «واشنگتن» از عواید مالی به‌دست‌آمده از تجارت مواد مخدر در افغانستان، گروه داعش را تأمین مالی می‌کند تا کشور‌های خاورمیانه را بی‌ثبات سازد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تریاک تسلیحات نظامی ایران مواد مخدر قاچاق تحریم شهید اروپا ناتو مواد مخدر در افغانستان مبارزه با مواد مخدر قاچاق مواد مخدر هواپیما ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟

روزنامه کی‌یف پست در گزارشی مدعی شده که ایالات متحده ۸۱ فروند هواپیمای جنگی قدیمی و از رده خارج دوران شوروی را از قزاقستان خریداری کرده است.

به گزارش روزیاتو، قزاقستان که در حال ارتقای ناوگان هوایی خود است، ۱۱۷ هواپیمای جنگنده و بمب افکن متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، جنگنده بمب افکن‌های میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب افکن‌های سو-۲۴ مربوط به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ را به حراج گذاشته است.

به گفته این روزنامه اوکراینی، ارزش فروش اعلام شده یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) قزاقستانی یا ۲.۲۶ میلیون دلار بوده است که بر اساس آن، معادل میانگین ارزش هر هواپیما ۱۹،۳۰۰ دلار برآورد می‌شود. به نقل از کی‌یف پست، کانال تلگرامی اوکراینی Insider UA تایید کرده است که ایالات متحده ۸۱ فروند از این هواپیما‌های جنگی قدیمی و از رده خارج را خریداری کرده است.

MiG-۳۱

به گزارش این روزنامه، انگیزه پشت خرید این جنگنده‌های ساخت شوروی توسط ایالات متحده فاش نشده است، اما احتمال استفاده از آن‌ها در اوکراین، جایی که هواپیما‌های مشابه در حال خدمت هستند، افزایش یافته است. ریپورتر، یک سایت خبری انگلیسی زبان روسی گفته که این فروش از طریق شرکت‌های خارج از کشور انجام شده است. به گفته کی‌یف پست، با توجه به اتکای مداوم اوکراین به سلاح‌های دوران شوروی، این هواپیما‌ها می‌توانند به عنوان منبع قطعات یدکی یا به صورت استراتژیک به عنوان طعمه در فرودگاه‌ها مستقر شوند.

Mig-۲۹

بر اساس گزارش مجله Airforce Technology، جنگنده Mikoyan MiG-۳۱ یک رهگیر مافوق صوت است که برای دفاع از حریم هوایی شوروی طراحی شده و در دوران جنگ سرد نقش مهمی ایفا کرد. میگ-۲۷ که از میگ-۲۳ گرفته شده است، یک هواپیمای با تخصص در حمله به اهداف زمینی بوده و در درگیری‌هایی مانند جنگ شوروی و افغانستان به کار گرفته شد. میگ-۲۹ در نبرد‌های هوا به هوا تبحر داشت، به طور گسترده صادر شد و همچنان در خدمت برخی از نیرو‌های هوایی در سراسر جهان قرار دارد. با وجود قدمت بالایش، Su-۲۴ – یک بمب افکن تاکتیکی مناسب عملیات در تمام شرایط آب و هوایی – همچنان در خدمت چندین نیروی هوایی، از جمله نیرو‌های هوافضای روسیه و نیروی هوایی اوکراین قرار دارد.

sukhoi su-۲۴

قزاقستان که قبلاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، روابط نزدیکی با روسیه داشته و از نظر تاریخی یکی از قوی‌ترین متحدان این کشور بوده است. اما این رابطه پس از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده، قزاقستان بیشتر با غرب همسو شد که خشم برخی‌ها در روسیه را برانگیخت. بر اساس تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشور‌های غربی، نشان‌دهنده دور شدن قزاقستان از روابط تاریخی با مسکو است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در مارس ۲۰۲۳ از قزاقستان دیدن کرد و تصریح کرد که ایالات متحده قویا از “استقلال و تمامیت ارضی آن” حمایت می‌کند. برخی از طرفداران پرسروصدای روسیه پیشنهاد کرده اند که روسیه پس از حمله به اوکراین باید به سراغ قزاقستان برود. یکی از مفسران تلویزیون روسی، ولادیمیر سولوویوف، تصریح کرده که کشورش «باید به این واقعیت توجه کند که مشکل بعدی قزاقستان است، زیرا فرآیند‌های نازیستی مشابه می‌تواند مانند اوکراین در آنجا رخ دهند». توافق‌نامه‌های متعدد در زمینه تجارت، آموزش، محیط‌زیست و ذخایر معدنی نشان‌دهنده تعمیق روابط بین قزاقستان و کشور‌های غربی است، در حالی که این کشور در حال مدیریت چالش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از رقابت کشور‌های همسایه مانند روسیه، چین و افغانستان است.

دیگر خبرها

  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • ناکامی قاچاقچی در انتقال ۴۲۴ کیلو تریاک