Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:01:02 GMT

واقعه عاشورا، حماسه‌ای اجتناب‌ناپذیر بود

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۴۰۶۳

واقعه عاشورا، حماسه‌ای اجتناب‌ناپذیر بود

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا علی مطهری در هفتمین شب از مجموعه برنامه‌های عاشورا و امروز ما شامگاه یکشنبه (نهم شهریور) مصادف با شام غریبان سالار شهیدان در سخنرانی با موضوع حماسه حسینی و اصلاح امت با اشاره به تاریخ صدر اسلام گفت: وقتی پیامبر اسلام در سال هشتم هجری قمری شهر مکه را فتح کرد ابوسفیان و خاندان بنی امیه در ظاهر اسلام را پذیرفتند؛ زیرا مجبور به پذیرش اسلام شدند ولی در واقع منتظر فرصت مناسبی بودند تا ضربه خود را به اسلام بزنند و جاهلیت را بار دیگر برگردانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادوار هشتم تا دهم با اشاره به رویدادهای پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) گفت: استانداری سرزمین گسترده شامات در زمان خلیفه دوم به یکی از پسران ابوسفیان به نام یزید و بعد از او به معاویه رسید؛ به این ترتیب معاویه ۲۰ سال استاندار شام و ۲۰ سال خلیفه مسلمانان بود.

معاویه تعصب جاهلی را زنده کرد

وی افزود: معاویه در این دوران بسیاری از رسوم جاهلی مانند تعصب و برتری اعراب بر غیرعرب‌، تبدیل حکومت به سلطنت موروثی و بر نیزه کردن سر مخالفان را بار دیگر رواج داد و به طور کلی تعصب جاهلی را که اسلام میرانده بود، زنده کرد.

مطهری موروثی کردن سلطنت را اشتباه بزرگ معاویه خواند و گفت: موروثی کردن سلطنت برای یزید که متجاهر به فسق بود باعث شد امام حسین (ع) علیه او قیام کنند زیرا قیام اجتناب ناپذیر بود. در حالیکه ایشان در ۱۰ سال حکومت معاویه که حداقل ظواهر اسلام را حفظ می کرد قیام نکردند. ولی در زمان یزید تشخیص دادند اگر قیام نکنند اثری از اسلام باقی نمی ماند.

وی گفت: بر خلاف آنچه برخی از مورخان و کارشناسان اسلام معتقدند عامل قیام امام حسین (ع) اصرار یزید برای بیعت گرفتن یا دعوت مردم کوفه از ایشان نبود، بلکه امام حسین (ع) احساس کرد اگر قیام نکند اثری از اسلام نمی ماند.

اقدامات امام حسین (ع) در واقعه کربلا حساب‌شده بود

وی به خصوصیات تاریخی واقعه کربلا اشاره کرد و افزود: امام حسین (ع) سوم شعبان (سال ۶۱ هجری) وارد مکه شد و هشتم ذیحجه از مکه به سمت کوفه خارج شد.

مطهری دلیل امام حسین (ع) برای انتخاب این روز برای خروج از مکه را اطلاع رسانی بیشتر به مسلمانان دانست و گفت: در این روز که روز ترویه است زوار زیادی برای ادای فریضه حج وارد این شهر می شوند. این اسلوب و روش امام حسین بود که بردن اهل بیت با خود به سمت کوفه، خارج شدن در روز ترویه و حتی ندای یاری خواستن در روز عاشورا با گفتن جمله مشهور هل من ناصر ینصرنی از دیگر مولفه های این روش به شمار می‌آیند.

امام حسین با همه این روش ها می خواست پیام قیام به شکل بهتری به افراد بیشتری برسد. بنابراین اقدامات امام حسین (ع) کاملا محاسبه‌شده بود.

مطهری با اشاره به نقل هایی که عامل اصلی در واقعه عاشورا را دعوت مردم کوفه می دانند، گفت: اینکه امام با پاسخ مثبت دادن به مردم کوفه و بعد از مقاومت شهید شد ارزش دارد ولی ارزش قیام امام حسین (ع) را پایین می‌ آورد.

زینب (س) پیام‌رسان اصلی واقعه عاشورا بود

وی با اشاره به خطبه های امام حسین (ع) بعد از شهادت حضرت مسلم گفت: خطبه های امام برای اینکه پیام را صریح تر به مردم برساند بعد از شهید شدن حضرت مسلم تندتر شد.

وی افزود: امام حسین (ع) با تمهیدی که برای بردن اهل بیت با خود اندیشید، اعضای خانواده خود را به عنوان مبلغ تا قلب دشمن برد و آنها واقعیت را برای مردم توضیح دادند. اهل بیت عصر روز یازدهم از کربلا به سمت کوفه برده شدند و قبل از آن، حضرت زینب (س) به عنوان اولین زائر امام حسین (ع) روضه ای در قتلگاه خواند که دوست و دشمن را تحت تاثیر قرار داد.

همچنین حضرت زینب بعد از ورود به کوفه و در مجلس عبیدالله ابن زیاد با حفظ حریم یک زن شجاع و مسلمان پاسخی کوبنده به او داد و پیام قیام امام حسین را به روشنی تصویر کرد.

مطهری در پایان به سوالات حاضران در جلسه و آنها که از فضای مجازی سخنرانی را دنبال می کردند پاسخ داد.

مجموعه برنامه عاشورا و امروز ما به همت انجمن اندیشه و قلم و با همکاری بنیاد اندیشه و احسان توحید با سخنرانی استادان مطرح حوزه و دانشگاه، از دوشنبه سوم تا چهارشنبه دوازدهم شهریور (چهارم تا سیزدهم محرم ۱۴۴۲) ماه برگزار می‌شود.

این برنامه در چهارمین سال اجرا با رعایت دستورالعمل‌ های بهداشتی و رعایت فاصله ‌گذاری فیزیکی و ظرفیت محدود، هر شب از ساعت ۲۱ تا ۲۲:۳۰ در کانون توحید برپاست و به صورت مجازی نیز از صفحه اینستاگرام انجمن اندیشه و قلم و اینستاگرام کانون توحید نیز قابل پیگیری است. 

برچسب‌ها کانون توحید ماه محرم علی مطهری امام حسین (ع)

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کانون توحید ماه محرم علی مطهری امام حسین ع کانون توحید ماه محرم علی مطهری امام حسین ع امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۴۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود

حجت الاسلام و المسلمین سید صدر الدین قبانچی امام جمعه نجف اشرف در خطبه های نماز جمعه که در حسینیه اعظم نجف اشرف ایراد شد، گفت: کمپینی در بغداد و استان های عراق برای مبارزه با فساد اخلاقی و مواد مخدر راه اندازی شد و تعداد زیادی دستگیر شدند.

وی افزود: علاوه بر طرح آبادانی، باید با فساد اخلاقی مبارزه شود و این موضوعی است که به دلیل پیگیری این موضوع از سوی دولت و استانداری شهر نجف اشرف، جای تشکر دارد.

امام جمعه نجف اشرف اشاره کرد: پروژه‌هایی که در نجف اشرف در حال انجام است، پروژه‌هایی هستند که در خور قدردانی هستند، زیرا کار در سه مرحله برای آبادانی خیابان‌های شهر نجف‌ اشرف و همچنین کمپین کاشت یک میلیون درخت در نجف‌ اشرف به منظور سر سبز کردن شهر در حال انجام است.

وی در همین راستا گفت: عراق شاهد ثبات امنیتی، سیاسی و اقتصادی است که آن را به ستاره درخشان در منطقه تبدیل می کند.

حجت الاسلام و المسلمین قبانچی در خصوص اوضاع جهانی بیان داشت: بیش از ۲۰۰ روز از جنگ غزه می گذرد و غزه همچنان در حال مقاومت است و این ماجرا از غزه به سطح جهان گسترش یافته، به گونه ای که آمریکا شاهد تظاهرات در دانشگاه های خود در حمایت از توقف جنگ غزه است؛ زیرا اوضاع جهان به نفع و سمت اسلام و تشیع پیش می رود.

خطیب جمعه نجف اشرف در خطبه دینی ضمن گرامیداشت روز جهانی کارگر، در خصوص کار و کارگر در اسلام گفت: اسلام بر کار تأکید کرده است و حدیث شریف می‌فرماید، کسی که برای افراد تحت تکفل خود زحمت می‌کشد مانند مجاهد فی سبیل الله است.

وی افزود: پیامبرانی هستند که کارگر بودند تا به مردم ثابت کنند که کار امری محبوب نزد خداوند متعال است، به شرطی که کار با اخلاص و به صورت درست و کامل انجام شود.

دیگر خبرها

  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • مرقد هانی بن عروه از یاران خاص امام علی(ع) مسجد کوفه
  • چهره‌های ورزشی که در ایران مسلمان شدند
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • حماسه پورحمیدی با چشمان گریان (عکس)
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه