Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد- وقتی ارگ بم به‌عنوان بزرگ‌ترین قلعه خشتی جهان به‌واسطه زلزله تخریب شد همان زمان چشم‌های بسیاری برای یزد به‌عنوان بزرگ‌ترین شهر تاریخی و خشتی جهان رو به نگرانی گذاشت اما شاید هیچ شخصی تصورش را نمی‌کرد که روزی صنعت گردشگری این شهر بدون زلزله و فقط با شیوع یک ویروس ذره‌بینی رو به نابودی برود!

قدس آنلاین-گروه استان ها: اگر تا دیروز بحران اقتصادی در اروپا  و هم‌چنین تبلیغات سوء دشمنان درصدد بود که از آمار گردشگران به ایران بکاهد حالا کرونا آب پاکی بر روی دست این صنعت ریخته و موجب تعطیلی بسیاری از کارگاه‌ها و اماکن و هم چنین مشاغل وابسته به این صنعت در یزد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزد به‌عنوان دومین شهر تاریخی جهان در برخورداری از معماری متکی به خشت خام و هزاران اثر گران‌قدر به‌جامانده آن دارای اهمیت فراوان است و از جاذبه‌های غنی طبیعی، تاریخی و به‌یادماندنی، مذهبی فرهنگی و نیز موقعیت خوب جغرافیایی همه‌ساله موجب جذب و جلب‌توجه جهانگردان و ایران‌گردان است.

امسال متأسفانه با شیوع بیماری کرونا این صنعت پررونق و البته درآمدزا برای مردم این استان و هم‌چنین دولت به رکود فرو رفته و بسیاری از دست‌اندرکاران این صنعت را ازجمله هتل داران، راهنمایان گردشگری، صنعتگران صنایع‌دستی و سایر مشاغل مرتبط با آن را تا آستانه ورشکستگی پیش برده است.

بیکاری راهنمایان گردشگری

افزون بر هفت ماه است که به دلیل تعطیلی تورهای گردشگری افزون بر ۱۳ هزار نفر از افرادی که به‌عنوان راهنمای گردشگری در این حرفه دارای پروانه اشتغال بودند از کار بیکار شدند و بسیاری از آن‌ها به دلیل اجبار در تأمین معیشت زندگی به مشاغل دیگر روی آوردند.

در این استان که بنا بر گفته مدیرکل میراث فرهنگی افزون بر ۶۵۰۰ نفر در حوزه صنایع‌دستی به‌طور فعال اشتغال دارند در حال حاضر شغل آن‌ها به مخاطره افتاده و برای تأمین حداقل معیشت خود با مشکلات بسیاری در حال دست‌وپنجه نرم کردن هستند.

امسال فقط ۲۰ هزار گردشگر داخلی و ۶۶ گردشگری خارجی داشتیم که فقط یک درصد گردشگران استان را در شرایط عادی تشکیل می‌دهند

اگرچه فعالان و تولیدکنندگان صنایع‌دستی بیکار ننشسته و به فروش در فضای مجازی روی آورده‌اند اما بنا بر گفته آن‌ها این اقدامات ابتکارانه دردی از آن‌ها دوا نکرده و بازار آن‌ها هم چنان با رکود روبروست.

ضرورت حمایت‌های دولتی

در همین راستا عضو هیئت‌مدیره انجمن راهنمایان گردشگری استان یزد بابیان اینکه بیکاری راهنمایان گردشگری به مدت یک سال و نیم قابل پیش‌بینی است می‌افزاید: راهنمایان گردشگری حدود ۹ ماه بیکاری مطلق را از آبان ماه به دنبال نوسانات سیاسی و اجتماعی موجود در کشور تجربه کردند و با شروع فصل دوم کرونا تا زمان کشف واکسن این ویروس وضعیت بیکاری و مشکلات راهنمایان گردشگری همچنان ادامه خواهد داشت.

سید محسن حاجی سعید می‌افزاید: در حال حاضر بیکاری بی‌سابقه‌ای بر راهنمایان گردشگری چیره شده و ضرورت دارد دولت در خصوص ارائه تسهیلات به این قشر و قوانین مربوط به آن، تدبیر کند.

طبق گفتهٔ وی، بازپرداخت تسهیلات راهنمایان گردشگری با تنفس سه‌ماهه با توجه به بیکاری درازمدت این قشر، گرهی از مشکلات معیشتی و اقتصادی این قشر باز نمی‌کند؛ ضمن اینکه مبالغ در نظر گرفته‌شده نیز کافی نیست و باید دولت با نگاهی منطقی، در این حوزه تجدیدنظر کند.

وی بابیان اینکه نابودی صنعت گردشگری در سایه بی‌توجهی دولت دور از انتظار نیست اظهار می کند: پرداخت تسهیلات با بازپرداخت کم و تنفس یک سال و نیم جزو خواسته‌های اولیه این قشر است.

خسارت غیرقابل‌جبران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری یزد نیز خسارت‌های وارده به این صنعت را غیرقابل‌جبران می‌داند و می‌گوید: تعداد۳۵۰۰ صنعتگر و ۳۰۰۰ کارگر این بخش، بازار فروش خود را ازدست‌داده‌اند به‌گونه‌ای که حتی مایحتاج اولیه زندگی خود را هم نمی‌توانند تأمین کنند.

مصطفی فاطمی این مشکل را جهانی و برای تمامی کشورها فراگیر دانسته و ابراز می‌کند:  در سه ماه نخست پارسال ۶۴ هزار گردشگر از این استان دیدن کردند که این رقم در مدت مشابه امسال به زیر ۲۰۰ نفر رسیده است. 

وی اضافه کرد: امسال فقط ۲۰ هزار گردشگر داخلی و ۶۶ گردشگری خارجی داشتیم که فقط یک درصد گردشگران استان را در شرایط عادی تشکیل می‌دهند.

وی بابیان اینکه بخش گردشگری با اوضاع اقتصادی نامطلوبی دست‌وپنجه نرم می‌کند و هتل‌ها با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند و برخی از آن‌ها با فقط ۱۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند یادآور شد: هر اتاق یک هتل ۱۲ میلیون ریال هزینه دارد درحالی‌که هتلداران، این اتاق‌ها را به قیمت هر واحد چهار میلیون و ۸۰۰ هزار ریال به متقاضی می‌دهند.

مدیرکل میراث یزد با ابراز نگرانی از اینکه ممکن از بخشی از زیرساخت‌های گردشگری را از دست بدهیم و بازسازی دوباره آن‌ها به زمان زیادی نیاز داشته باشد تصریح کرد: کم‌کم در حال از دست دادن نیروهای انسانی مجرب این بخش هم هستیم که بازگرداندن آن‌ها هم‌زمان بر است هم پرهزینه.

فاطمی با اشاره به اینکه دولت وام ۱۶ میلیون تومانی برای این منظور، تعیین کرده بود اظهار داشـت: این وام برای بیمه‌شده‌ها است و برای آن‌هایی که بیمه نبودند هم وام شش میلیونی منظور شده اما هنوز این وام‌ها پرداخت‌نشده است.

به گفته وی ۱۵ هزار نفر در بخش گردشگری و صنایع دستی استان اشتغال وجود دارد که ۶۰ درصد آنها مشکلات درآمدی دارند و بقیه هم با حداقل درآمد فعالیت می کنند .

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: یزد گردشگری صنعت گردشگری راهنمایان گردشگری صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۴۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در پارسال

مختار احمدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران، گفت : خوشبختانه سال گذشته روند کاهشی بیکاری در استان را شاهد بودیم، بگونه‌ای که در فصل بهار کاهش ۵.۲ درصدی، در فصل تابستان کاهش ۳.۳ درصدی و در فصل پاییز کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری را نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن شاهد بودیم، اما در فصل زمستان نرخ بیکاری استان حدود ۲.۳ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار سال گذشته ۱۰.۲ درصد، در فصل تابستان ۱۰.۳ درصد، در فصل پاییز ۱۱.۲ درصد و در فصل زمستان ۱۷.۴ درصد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه از معدود استان‌هایی است که کاهش نرخ بیکاری را برنامه محور دنبال می‌کند و سند اشتغال تدوین شده دارد، اظهار کرد: بر اساس این سند در سال گذشته ایجاد ۳۴ هزار و ۵۱۷ شغل ناخالص را هدفگذاری کردیم که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه رصد این میزان هدفگذاری تحقق ۱۱۸ درصدی داشته و در مجموع سال گذشته ۴۰ هزار و ۵۶۰ شغل برای استان کرمانشاه در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

احمدی از راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در این سامانه با هدف جلوگیری از ثبت افراد تکراری و... نیز خبر داد و تاکید کرد: ۹۶ درصد اشتغال ثبت شده کرمانشاه در سامانه رصد صحت داشته و تنها چهار درصد انحراف داشتیم.

به گفته این مسئول، سال گذشته و بر اساس آمار تامین اجتماعی حدود ۹۰۰۰ نفر افزایش بیمه شده اجباری حاصل از ایجاد اشتغال داشتیم که باعث شد پوشش بیمه تامین اجتماعی استان کرمانشاه از ۳۸ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳ درصد در پایان سال گذشته افزایش یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره تفاوت آمار بیمه شدگان اجباری و آمار ثبت شده در سامانه رصد نیز یادآور شد: تعدادی از افرادی که مشغول به کار می‌شوند در حوزه اصناف و یا مشاغل خانگی هستند که الزام بیمه ندارند. از سوی دیگر تعدادی از شاغلین نیز از بیمه روستاییان و عشایر برخوردار می‌شوند.

احمدی در پاسخ به اینکه چرا تاثیر این میزان اشتغالزایی در نرخ بیکاری استان چندان مشهود نیست نیز خاطرنشان کرد: برای هر یک درصد کاهش نرخ بیکاری به ایجاد هشت هزار شغل خالص نیاز داریم، در حالی که مشاغل ثبت شده در سال گذشته ناخالص بوده و در کنار آن احتمال ریزش مشاغل قبلی نیز وجود دارد.

وی سپس از هدفگذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان در سال جاری نیز یاد کرد و گفت: طبق اطلاعاتی که از دستگاه‌ها اخذ شده برای امسال ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ شغل را هدفگذاری کرده ایم که امیدواریم محقق شود.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، امسال تمرکز ویژه‌ای بر اشتغال فارغ‌التحصیلان است، بگونه‌ای که مقرر شده بیش از ۱۴ درصد اشتغالی که دستگاه‌ها به ثبت می‌رسانند، از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

احمدی از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان یاد و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان پرداخت شده که شامل تسهیلات تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و تسهیلات سفر رئیس جمهور بوده است.

وی از تسهیلات یازده هزار میلیارد تومانی سفر رئیس جمهور برای استان یاد کرد که تاکنون بالغ بر ۴۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و افزود: با توجه به دو ساله بودن فرصت پرداخت این تسهیلات، امیدواریم تا پایان این موعد شاهد جذب تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان باشیم.

احمدی به وضعیت تعاونی‌های کرمانشاه اشاره کرد و از وجود ۳۲۰۰ تعاونی فعال در استان خبر داد که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارند و اشتغالزایی آنها بالغ بر ۵۰ هزار نفر است.

وی با بیان اینکه این تعاونی‌ها در حوزه تولید، توزیع، مصرف، مسکن، بهداشت، عمران و ... هستند، یادآور شد: تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش تعاونی‌های مرزنشین هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تاکید کرد: برخی تعاونی‌های استان در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند که صادرات تعاونی‌های کرمانشاه سال گذشته به حدود ۶۳ میلیون دلار رسید.

احمدی از ایجاد ۵۶ تعاونی جدید در استان در سال گذشته با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر نیز خبر داد.

وی یکی از اقداماتی که امسال با جدیت پیگیری می‌شود را تلاش برای افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد استان اعلام و اظهار کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد باید نزدیک به ۲۵ درصد باشد، این سهم در کرمانشاه و در کل کشور کمتر از پنج درصد است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از آخرین وضعیت پروژه‌های شستا که از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است یاد کرد و ادامه داد: شستا چهار پروژه اصلی در استان دارد که یکی از آنها سیمان غرب بوده و از واحد‌های بسیار فعال و خوب به شمار می‌رود.

وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را کاغذ غرب اعلام کرد که مقرر شده در صورت عدم اجرا به سرمایه‌گذار واگذار شود و اکنون نیز یک سرمایه‌گذار برای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

احمدی با بیان اینکه برای پروژه بیستون تامین نیز مقرر شده بانک رفاه منابعی را پرداخت کند که البته تاکنون پرداخت نشده، گفت: طبق پیگیری که انجام داده‌ایم بانک رفاه مشکلی برای پرداخت این منابع ندارد.

وی ادامه داد: کارخانه اسیدسیتریک نیز اکنون تولید آزمایشی را انجام می‌دهد و نزدیک به ۷۰ نفر نیز در آن مشغول به کار هستند و پیگیری برای تولید صنعتی آن در دست اقدام است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه ما پیگیر پروژه‌های شستا در استان هستیم، گفت: عدم اجرای این طرح‌ها وجهه خوبی ندارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به سه ورزشگاهی که برای رفاه کارگران در سطح استان وجود دارد، افزود: دو ورزشگاه اکنون فعال است. اگرچه بخش استخر مجموعه ورزشی کارگران واقع در سه راه حافظیه نیز فعال بوده و در حال استفاده است، اما بخش‌های دیگری از آن هنوز تکمیل نشده است.

احمدی با بیان اینکه وزیر کار در سفر اخیر خود به استان بازدیدی از این پروژه داشت، تاکید کرد: در آن زمان پیشرفت این پروژه حدود ۷۵ درصد بود که اکنون بیشتر شده است.

وی از تصویب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه خبر داد که ۱۵ میلیارد تومان آن ملی و مابقی استانی است و گفت: امیدواریم با تخصیص به موقع منابع، این پروژه ظرف شش ماه آینده به بهره‌برداری برسد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در پارسال
  • تمایل گردشگران عمانی به حضور در مازندران
  • نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید