Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-کارشناس مسائل آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری ایالات متحده به دنبال آن است با خروج از بغداد یک برگ برنده به نخست‌وزیر عراق اعطاء کند تا او بتواند مخالفان داخلی‌اش را تا حدودی ساکت کند.

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل کاهش نظامیان ایالات متحده در عراق و با اشاره به پیامدها و سناریوهای پشت‌پرده آن در گفت‌وگو یی عنوان کرد: اخیراً روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی با استناد به اظهارات مقام‌های ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این نهاد قصد دارد تعداد سربازان مستقر در عراق را تا دو یا سه ماه دیگر به سه هزار و ۵۰۰ نفر کاهش دهد و این بدان معنی است که ایالت متحده نیروهای خود را در عراق حدود یک سوم کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام در حالی انجام می‌شود که رئیس جمهوری ایالات متحده اخیراً در دیدار با مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق اعلام کرده بود که نظامیان خود را تا سه سال دیگر از این کشور خارج خواهد کرد و کمی قبل‌تر هم به خبرنگاران اعلام کرده بود که این اقدام را به زودی و به مرور زمان عملیاتی خواهد کرد.

وی ادامه داد: اینکه چرا در این زمان آمریکایی‌ها قصد دارند نیروهای خود در عراق را تا یک سوم کاهش دهند، موضوعی است که بخش اعظمی از آن به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ربط دارد که مشابه آن را در مورد افغانستان هم دیدیم. ترامپ به دنبال آن است تا با مانور تبلیغاتی، به پایگاه اجتماعی و طرفداران خود بگوید که من به شعارهای انتخاباتی خود که در سال ۲۰۱۶ میلادی ارائه کردم وفادار ماندم و آنها را عملیاتی کردم. از سوی دیگر، باید متوجه باشید که ترامپ به دنبال آن است با این کار یک برگ برنده به مصطفی الکاظمی اعطاء کند تا او بتواند مخالفان داخلی در عراق را تا حدودی ساکت کند. در مقابل عده‌ای معتقدند که اگر الکاظمی بر اساس راهبردهای آمریکا در عراق و منطقه جلو برود بدون تردید ما شاهد روند بومی‌سازی حرکات آمریکا در این کشور خواهیم بود که هم بر افکار عمومی آمریکا و هم بر افکار عمومی عراق تاثیرگذار خواهد بود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: کاهش نیروهای ایالات متحده در عراق در حالی انجام می‌شود که لابی‌های قدرت در آمریکا به دنبال آن هستند تا درگیری و به هم ریختگی در عراق ادامه داشته باشد؛ چرا که این طیف عموماً در لابی سلاح و فروش تسلیحات دست دارند و نمی‌خواهند روند فعلی به ضرر آنها رقم بخورد. بسیاری از تحلیلگران در داخل آمریکا معتقدند که ترامپ با کاهش نیروهای خود در عراق به دنبال آن است تا بتواند رای خود را در میان لایه‌های خاکستری و مردم آمریکا تثبیت کند و حداقل در مورد جنگ‌ها این حس را به آنها القاء کند که او در حال کم کردن هزینه‌های نظامی است و می‌خواهد خود را با این طیف و افکار عمومی هماهنگ و همراه نشان دهد. به همین دلیل من معتقدم که بخشی از اقدام او در عراق را باید نوعی جهت‌دهی به آرا در فضای روانی دانست. در این راستا باید متوجه بود، اینکه آمریکا به دنبال کاهش این حجم از نیروهای خود در عراق است، یک دروغ محض به حساب می‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ و به طور کلی مقام‌های ایالات متحده به دنبال آن هستند تا بتوانند با اعلام خبر کاهش یک سوم نیروهای خود در عراق این مفهوم را در سراسر منطقه و دنیا مخابره کنند که آنها در حال جابه‌جایی  نیروهای خود به خارج از عراق هستند. نمی‌توانیم به صورت صریح اعلام کنیم که هدف ایالات متحده از این اقدام چیست اما از اوضاع و احوال منطقه و اتفاق‌هایی که طی روزهای اخیر رخ داده، مشخص است که واشنگتن یک سناریوی جدید را کلید زده است. همین چند شب پیش چند فروند کاتیوشا به سمت سفارت آمریکا در بغداد شلیک شد و چندی بعد هم پایگاه آمریکایی‌ها در اطراف میدان نفتی کونیکو واقع در دیرالزور سوریه مورد حمله قرار گرفت. این اقدام‌ها طبیعی نیست و کمی بعد از این وقایع، ترامپ گزارش‌ها در مورد کاهش نیروهایش در عراق را تایید کرد و گفت که نیروهای آمریکا برای مبارزه با داعش توانایی خوبی دارند. بر این اساس احتمال دارد در آینده برای عراق هزینه‌تراشی‌هایی شود که بغداد مجبور به درخواست برای حضور آمریکا شود. این همان سناریوی مطلوبِ ترامپ و کاخ‌سفید است که بخشی از آن به ساکت کردن مخالفان آنها در بغداد مربوط است.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نیروهای خود در عراق دنبال آن ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند

به گزارش خبرگزاری، «دریاسالار جان لانگ آکیولینو» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه این دو-پاسفیک چین را متهم به اتخاذ راهبرد «قورباغه آب‌پز» کرد، چون فعالانه تنش‌ها در این منطقه را به‌صورت تدریجی افزایش می‌دهد.

جان لانگ در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت که در طول سه سالی که به عنوان فرمانده نیروهای آمریکا در ایندوپاسفیک بوده، چین سرعت توسعه نظامی خود را افزایش داده و توانایی‌های رو به رشد خود را با رفتارهای بی ثبات کننده تر مطابقت داده است.

وی دراین‌باره گفت: «چین روزبه‌روز تهاجمی‌تر، جسورتر و خطرناک‌تر می‌شود.»

آکیلینو همچنین افزود که چین رفتار تهاجمی خود را از طریق راهبرد «قورباغه آب‌پز» تشدید می‌کند، که از طریق آن به تدریج دما را بالا می‌برد به طوری که خطر نهایی تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، نادیده گرفته می‌شد.

این مقام نظامی آمریکا مدعی شد که «باید رفتار بد چین که خارج از هنجارهای حقوقی بین المللی است توصیف شود. و این موضوع را باید همه کشورهای منطقه بیان کنند» وی افزود که پکن در کل منطقه درگیر راهبرد «شاید برابر است» است.

کد خبر 6091096

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند