Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@21:23:57 GMT

رنجی که برنج رشت از باران برد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۸۷۷۲

رنجی که برنج رشت از باران برد

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: با افزایش تمام شده برداشت برنج به رنج تولید این محصول افزوده شد.

مسعود اسدی‌پرور در گفت و گو با ایسنا گفت: رشت بزرگترین شهرستان برنج‌خیز کشور است و تاکنون ۸۸ درصد برنج این شهرستان برداشت شده است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تا ده روز دیگر برداشت برنج در این شهرستان به اتمام برسد، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد از برنج این شهرستان به صورت ماشینی برداشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسدی‌پرور تصریح کرد: با وجود آسیبی که بارش شدید باران به شالیزارهای شهرستان رشت زد، اغلب کشاورزان به دلیل هزینه بالای دستمزد کارگری باز هم ترجیح دادند، به صورت مکانیزه برنج‌ها را برداشت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت ادامه داد: هزینه کارگری در شهرستان رشت برای برداشت برنج بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است، این در حالیست که کمباین‌ها با برداشت هر ۱۸ گونی شلتوک یک گونی به منظور اخذ دستمزد خود برمی‌دارند و به این ترتیب مشکل نبود نقدینگی کشاورزان نیز برطرف می‌شود. برای برنج‌های نیمه خوابیده به ازای هر ۱۶ گونی، یک گونی از آن مالک کمباین می‌شود.

اسدی‌پرور گفت: در برخی از شالیزارهای رشت برنج ها کاملا خوابیده بودند که کشاورزان مجبور شدند به ازای هر ۱۴ گونی، یک گونی را برای کمباین دستمزد بدهند و به این ترتیب، ورس به رنج تولید برنج این شهرستان افزود.

وی از مسئولین کشوری خواست تا در جهت حمایت از برنجکاران از واردات برنج خارجی جلوگیری کنند تا شالیکاران ما در زمان فروش این محصول دیگر با مشکل مواجه نشوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که می‌تواند به کشاورزان ما کمک کند، اختصاص ارز ۴۲۰۰ برای خرید سم و کود کشاورزی است.

اسدی‌پرور گفت: اگر به کشاورزان با وجود رنجی که در اثر خسارت باران وارد شده است، حمایت لازم صورت نگیرد، انگیزه افزایش تولید برنج و کشت دوم از کشاورزان گرفته خواهد شد.  

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی برداشت برنج خسارت رشت شهرستان رشت اسدی پرور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۸۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت

ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از دهه دوم فروردین امسال تاکنون بیش‌ از ۲۱ هزار ۳۲۰ تن گندم از کشاورزان استان به ارزش افزون بر ۳۶۰ میلیارد تومان خریداری شده است.

سید محمدرضا سید حسینی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته است، افزود: کار برداشت حدود ۳۰ درصد از گندمزارهای سیستان وبلوچستان به اتمام رسیده است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰دستگاه دروگر جهت برداشت محصول گندم و  ۱۶ مرکز خرید جهت تحویل گندم کشاورزان در سطح استان پیش بینی و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک می کنند.

سیدحسینی اظهار کرد: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در سیستان وبلوچستان گندم کشت و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • برداشت توت فرنگی از مزارع مازندران (فیلم)
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان