Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، فرهاد بهنیا در گفتگو با فارس اظهار داشت: علی رغم وعده‌های خودروسازان برای به روزرسانی قیمت خرید قطعات، در حال حاضر با مشکلات و تأخیر در این زمینه روبه‌رو هستیم.

وی با بیان اینکه خودروسازان فقط قیمت ارز را برای قطعه‌سازان بابت سه ماهه چهارم سال 98 از 11 هزار تومان به 13 هزار و 100 تومان تغییر داده‌اند، گفت:‌ این در حالی است که حتی بهمن سال گذشته قیمت دلار 14450 تومان بود و در اسفند ماه نیز به 15100 تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب اختلاف 2 هزار تومانی بابت محاسبه هر دلار در قیمت‌گذاری خودروسازان و نرخ ارز در سه ماهه چهارم سال گذشته وجود دارد.

بهنیا ادامه داد: البته همین تغییر نرخ نیز برای قطعه‌سازانی که ارزبر هستند لحاظ شده و در مورد قطعه‌سازانی که تولیداتشان بر مبنای ریال صورت می‌گیرد تاکنون تغییر قیمتی از سوی خودروسازان اعمال نشده است.

سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که برای سه ماهه پایانی سال 98،‌ به همان اندازه که افزایش قیمت دلار را برای قطعه‌سازان، ارزی لحاظ کرده‌اند، برای قطعه‌سازان ریالی نیز این رشد قیمت اعمال شود که حدود 18 درصد می‌شود.

به گفته وی،‌ روال معمول برای بازنگری در قیمت قطعات، سیکل پیچیده‌ای دارد که زمان‌بر بوده و نیازمند برگزاری جلسات مختلف و توافقات مدیریتی است که حدود 3 تا 4 ماه وقت می‌برد، به همین دلیل پیشنهاد ما این است که فعلاً میانگین رشد قیمت قطعه‌سازان ارزی را برای قطعه‌سازان ریالی نیز لحاظ کنند.

به گفته بهنیا، 80 درصد قطعه‌سازان کشور از نظر تعداد، تولیدشان بر مبنای ریال است و از نظر ارزش تولیدات نیز حدود 60 درصد قطعه‌سازان، تولید ریالی دارند که البته مؤلفه نرخ ارز باز هم بر قیمت مواد اولیه این دسته از قطعه‌سازان که از بورس کالا خرید می‌کنند، تأثیرگذار است.

وی ادامه داد:‌ خودروسازان برای محاسبه قیمت تولیدات قطعه‌سازان نیز تعهد کرده بودند که در سال 99، قیمت‌ها را مطابق با نرخ تورم تعیین کنند که این مسأله نیز عملی نشده است. پیشنهاد ما این است که برای سه ماهه اول و دوم امسال نیز میزان تورم موجود در بازار را حداقل در مورد قیمت ارز محاسبه کنند و این مسأله در مورد قطعه‌سازان ریالی و ارزی عملی شود.

بهنیا با بیان اینکه در سال جاری هیچ قطعه‌سازی از ارز نیما برخوردار نشده است و همه از ارز اشخاص استفاده می‌کنند، گفت: ارزی که در اختیار قطعه‌سازان قرار می‌گیرد ارز با قیمت بازار آزاد به اضافه یک و نیم درصد هزینه امتیاز خرید ارز است.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر قیمت دلار بیش از 23 هزار تومان است که اگر این مبلغ در قرارداد قطعه‌سازان اعمال شود، قیمت خرید قطعات حدود 80 درصد افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد:‌ هم اکنون قطعه‌سازان با بحران مالی روبه‌رو هستند و خودروسازان برای به روزرسانی قیمت قطعات، از قطعه‌سازان آنالیز قیمت می‌خواهند که بررسی این آنالیزها نیز زمان‌بر است و با توجه به اینکه کلیت قطعه‌سازان مشمول افزایش قیمت تولیدات شده‌اند، سیکل بررسی این درخواست‌ها سنگین می‌شود. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که درصدی از افزایش قیمت برای قطعه‌سازان اعمال شود تا قراردادهای مربوطه سر فرصت بررسی شوند.

سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو با بیان اینکه در حال حاضر 60 تا 70 درصد ظرفیت صنعت قطعه‌سازی فعال است،‌گفت:‌ خطوط تولید برخی قطعات در بعضی کارخانه‌ها تعطیل شده و تولید این قطعات به صورت تک‌ سورس (تک منبع) صورت می‌گیرد که اگر این خطوط متوقف شوند تولید این قطعات به طور کامل قطع می‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خودروسازان قطعه سازان دلار ارز نیما پیشنهاد ما برای قطعه سازان سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی سه واحد متخلف توزیع عمده قطعات خودرو غیراستاندارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مطهری در جمع کارشناسان دوایر حقوقی و اجرای استاندارد گفت: در راستای اجرای برنامه ابلاغی بازرسی از بازار توزیع و فروش قطعات خودرو از سوی سازمان ملی استاندارد ایران، کارشناسان این اداره کل با همراهی اداره امور حقوقی از مراکز عرضه وفروش قطعات خودرو در سطح استان یزد بازدید و بازرسی کردند.


وی افزود: این ۳ واحد مذکور به تمرکز، توزیع و فروش عمده قطعات خودرو مغایر با قوانین و مقررات استاندارد مبادرت کرده، که انواع سیبک، چراغ، لنت ترمز و آئینه از جمله این قطعات می‌باشند که این اقلام پس از توقیف در محل، به مراجع قانونی معرفی شده اند.


مدیرکل استاندارد استان یزد تصریح کرد: نشانه گذاری و علامت استاندارد بر روی لوازم یدکی خودرو و بسته بندی آنها الزامی است، ضمن این که درج کدرهگیری استاندارد و آدرس واحد تولیدی نیز بر روی بسته بندی لوازم یدکی به منظور بررسی اصالت و صحت سنجی نشان استاندارد اجباری است.


مطهری در پایان گفت: همشهریان عزیز می‌توانند، با ارسال کد ۱۰ رقمی زیر نشان ملی استانداردایران، به شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ پس از گذشت چند ثانیه، از اصالت نشان استاندارد درج شده بر روی محصول و یا بسته بندی مربوطه اطمینان حاصل نمایند.

دیگر خبرها

  • مونتاژکاران؛ وارثان بیشتر ارز کشور!
  • خدمات ویژه امداد کرمان موتور
  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • وارث بیشتر ارز کشور؛ مونتاژکاران/ خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • شناسایی سه واحد متخلف توزیع عمده قطعات خودرو غیراستاندارد
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است