Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از محورهای داغ اخبار این روزها که از سوی اکثریت قریب به اتفاق مخاطبان دنبال می‌شود، اخبار تهیه و تولید داروهای ضد کرونا است؛ داروهایی که بازار شایعه پیرامون آنها بجای درمان بیماران، بیشتر بازار دلالان دارو را پر کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  برخی از هموطنان در این روزها درگیر مراقبت از بیماران کرونایی خود هستند و به هر توصیه و پیشنهادی، از جمله توصیه‌های غیر معقول تن می‌دهند؛ حتی اگر این توصیه‌ها با کمترین ضریب صحت و موفقیت همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این راه‌های نامتعارف که از سوی اکثریت قریب به اتفاق خانواده های درگیر بیماری، خاصه بیماران کرونایی در پیش گرفته می شود، میل به تهیه دارو از بازارسیاه "ناصر خسرو" و اقبال نشان دادن به تهیه داروهای قاچاق است! شاید به این دلیل و به صرف این باور اشتباه که خارجی بودن داروها میزان اثرگذاری بر بیماری را افزایش می دهد!

به هر حال به نظر می رسد که در این شرایط منطق برخی از خریداران داروی قاچاق به کلی کنار گذاشته می شود و اعتماد خریدار بر میزان هیجان و خرج دروغ و تزویر فروشنده دارو شکل می‌گیرد.

این درحالی است که مسئولان سازمان غذا و دارو و متولیان ستاد ملی مقابله با کرونا بارها مردم را به تهیه دارو از داروخانه‌های بیمارستان تشویق و ترغیب کرده اند؛ چرا که گذشته از قیمت سرسام آور داروهای قاچاق و مسئله دار، احتمال بالای تقلبی بودن داروها و معضل رد شدن تاریخ انقضای دارو و حتی قالب کردن داروی اشتباه به واسطه نداشتن سواد پزشکی فروشندگان دارو از جمله مخاطراتی است که مال خریداران داروی قاچاق و جان بیمارانی که سلامتی خود را در گرو مصرف و استفاده از این داروها می دانند را تهدید می‌کند.  

خبر پرحاشیه تولید رمدسیویر و اکتمرای ایرانی

در 25 مرداد99 گفت و گویی با دکتر حیدر محمدی مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو؛ با تیتر "قیمت دارویی که برای درمان کرونا مفید است" منتشر شد که وی وضعیت تولید دو داروی یاد شده را اینگونه تشریح کرده است: " رمدسیویر ایرانی از اول مرداد ماه تولید و تست های پایداری آغاز شد و از این هفته توزیع انبوه داروی رمدسیویر در بیمارستان‌های کشور صورت می گیرد که ظرفیت تولید رمدسیویر هفته ای ۳۰ هزار عدد است و اگر سه شرکت تولیدکننده دیگر هم پای کار بیایند ظرفیت تولید به ۷۰ هزار عدد خواهد رسید و نیاز داخل کشور به طور کامل تامین خواهد شد همچنین با تولید ماده اولیه و افزایش تولیدکنندگان امکان صادرات هم وجود دارد.

وی در ادامه می گوید: رمدسیویر به دلیل بازار سیاهی که راه افتاده و قیمت آن به ۵۰ میلیون رسیده بود که با توجه به تایید مراجع بین المللی وارد فهرست رسمی دارویی ایران شد. اما هنوز این دارو وارد پروتکل دارویی درمان کرونا نشده است و ورود داروی رمدسیویر به پروتکل درمانی کرونا منوط به تکمیل شدن فاز مطالعاتی داروست.

وی در خصوص قیمت خرید و فروش دو داروی یاد شده اظهار میکند: ارزان‌ترین اکتمرا که بعضاً با نام "توسیلیزومب" هم شناخته می‌شود، 540 یورو ( معادل14میلیون و742هزار تومان؛ براساس قیمت یورو در تاریخ 9شهریور99) قیمت دارد و ما در سازمان غذا و دارو اکتمرا ایرانی را یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت گذاری کرده‌ایم؛ همچنین قیمت داروی "رمدسیویر" خارجی بین یک میلیون ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است که در این میان قیمت رمدسیویر ایرانی ۶۰۰ هزار تومان در بیمارستان ها فروخته می شود.

محمدی در ادامه اضافه میکند: اکنون این دارو برای بیماران در وضعیت حاد بیماری کرونا که در بخش های ویژه بستری هستند، تجویز می شود و در صورتی که اثربخشی آن در بیماران بستری در بخش های عادی هم به تایید پزشکان برسد، داروی برای بیماران بستری در بخش های عادی هم تجویز خواهد شد.

محمدی در بخش پایانی گفت‌و‌گوی مورد اشاره، یادآور می‌شود: هنوز داروی توسیلیزومب یا همان نمونه ایرانی اکتمرا قیمت گذاری نشده است؛ اما به طور قطع قیمت نمونه داخلی آن بسیار کمتر از دارو با برند اکتمرا خواهد بود. چرا که تکنولوژی تولید به طور کامل داخلی است، نمونه های خارجی که ما تهیه کردیم اهدایی بودند و برای مصارف تحقیقاتی داروی اکتمرا به صورت رایگان توزیع شد و برآوردها این است که قیمت نمونه داخلی آن کمتر از یک میلیون خواهد بود.

با این اوصاف جای سوال است که دارو یا داروهایی که هنوز اثر بخشی آنها در درمان کرونا از سوی هیچ مرجع داخلی و خارجی تایید نشده و حتی مورد کاربرد آن در درمان بیماران مبتلا به کووید19 مورد تشکیک و تردید است چگونه با این شتاب زدگی به تولید انبوه رسیده و مسئولان وزارت بهداشت به فکر صادرات این داروها افتاده اند!؟

درحالیکه تمام یافته های پزشکان و متخصصان از اثربخشی دو داروی رمدسیویر و اکتمرا به چند مورد بالینی و نه اقدامات پژوهشی و آزمایشگاهی محدود می شود.

مصداق چنین ادعایی در آن بخش از اظهارات دکتر محمدی قابل طرح است که میگوید: هنوز این دارو [ رمدسیویر ] وارد پروتکل دارویی درمان کرونا نشده است و ورود داروی رمدسیویر به پروتکل درمانی کرونا منوط به تکمیل شدن فاز مطالعاتی داروست.
 

چیده‌مان بازار قاچاق دارو بر پایه گرای مسئولان

اگر ادعا کنیم چتر حقه‌بازی چتربازان و بساط فریبکاری سوداگران و دلالان دارو بر بستر اظهارات برخی از مسئولان گسترده و پهن است، بیراه نگفته ایم؛ افرادی از قماش دلالان و قاچاقچیان دارو که همواره بنای خوشبختی پوشالی خود را بر ویرانه آرزوهای بر باد رفته بیمارانی بنا می‌کنند که به امید درمان بیماران خود، گاه خاکستر نشین می شوند.

با این اوصاف راز فتح باب دلالان و قاچاقچیان دارو اخباری است که از سوی برخی از مسئولان به اطلاع افکار عمومی میرسد؛ اخباری چون "کشف واکسن کرونا" یا "تولید داروی اکتمر"ا و یا هر خبر مسرت بخشی که مخاطبان آن اجتماع بزرگی هستند که یا خود و یا عزیزان شان درگیر نوع خاصی از یک بیماری هستند.

بنابراین شیوه عملکرد دلالان و سوداگران دارو به گونه ای است که اخبار منتشر شده را طوری مهندسی می‌کنند که ضمن صف کشیدن خریداران، متاع تقلبی و مسئله دار خود را غالباً با قیمت هایی گزاف به هموطنان قالب می‌کنند.

پیش فروش واکسن کرونا؛ دام تازه کلاهبرداران !

با این اوصاف در کوران نشر و باز نشر اخبار داغی چون کشف و تولید داروهای ضدکرونا و یا داروهای درمان‌کننده این بیماری، دلالان دارو با مهندسی اخباری که متقاضی فراوان دارد، گونه دیگری از کلاهبرداری اینترنتی رقم زدند! فاز اول این کلاهبرداری درعبارتی ساده و با مضمون "پیش فروش واکسن کرونا در ایران" کلید خورد و دست بر قضا خریداران فراوانی را جذب کرد.

هشدار به خریداران واکسن کرونا!

این معرکه جدید تا جایی مورد اقبال خریداران قرار گرفت که دکتر فاطمه فتحی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران ضمن هشدار نسبت به خرید و فروش داروهای تقلبی و فاقد اصالت درمان کرونا، میگوید: تصاویر منتشر شده در فضای مجازی پیرامون پیش فروش واکسن کرونا در ایران، به شکل مسلم کلاهبرداری است.

واکسن کرونایی که هنوز تولید نشده، چگونه می‌تواند در سایت‌های خرید و فروش پیش‌فروش شود؟ مردم باید هوشیارانه به چنین تخلفاتی بی‌اهمیت باشند و یا آن ها را به مبادی قانونی گزارش کنند.

وی با تاکید بر اینکه پس از تولید واکسن کرونا تنها راه عرضه آن مبادی قانونی عرضه دارو است، افزود: محل عرضه و واکسن و دارو داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها هستند.

پزشکی که نسخه و مریض را به خارج بیمارستان هدایت می‌کند متخلف است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تصریح کرد: ارسال هر نوع نسخه به خارج از بیمارستان در بخش‌های دولتی خلاف مقررات است و داروهایی که از طریق وزارت بهداشت در ارتباط با کرونا توزیع می‌شود، صرفا در چرخه توزیع مجاز که همان توزیع بیمارستانی است، صورت می‌گیرد و هر آنچه دارو خارج از این پروتکل در سطح عرضه است، خلاف مقررات و غیر قابل اعتماد است.

وی افزود: بخشی از این داروها قاچاق هستند و بخش دیگری نیز ماده موثره ندارند. هم آن پزشکی که نسخه به دست مریض می‌دهد و او را به خارج از بیمارستان هدایت می‌کند و هم آن کسی که خارج از چارچوب قانونی و فضای داروخانه دارو عرضه می‌کند، متخلف هستند. دارو هنوز به شکل رسمی در داروخانه عرصه نشده است و پزشک هم باید از این موضوع مطلع باشد. داروهای رمدسیویر و فاویپیراویر از طریق سازمان غذا و دارو بین بیمارستان‌ها عرضه می‌شوند.

فتحی با اشاره به برنامه‌های پیش رو برای کنترل چنین مشکلاتی، تصریح کرد: در تمام مدت شیوع کرونا هم مشغول اینکار بودیم و منابع و اسنادی را نیز پیدا کرده‌ایم که برخی از متولیان امر دارو را به شکل غیر مجاز به بیمار می‌دهند.

داروهای کرونا تاثیری جدی در درمان ندارند

10 مرداد 99 رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران، پیشگیری را مهم‌ترین استراتژی برای مقابله با کرونا دانست و گفت: هیچ کدام از داروهایی که برای درمان این بیماری اعلام شده سند محکمی برای اثرگذاری ندارند، به عبارتی داروهای موجود و توصیه شده در درمان کووید ۱۹ تاثیری در درمان این بیماری جدی ندارند.

دکتر حسین قناعتی در ادامه می افزاید: کسانی که مردم را به مصرف داروهایی مانند رمدسیویر ۵۰ میلیونی یا فاوی پیراویر حدود ۱۰ میلیون تومان تشویق می کنند یا از روی جهل بوده یا براساس منافع مادی و ارتباط با کمپانی های دارویی است.

وی تاکید کرد: مردم فکر می کنند که این داروها اثرگذاری فراوانی دارد یا به عبارتی این داروها معجزه می کنند که  این باور غلط است و هیچ تفاوتی بین کسانی که این داروها را مصرف کردند با سایر بیماران وجود ندارد.
در تایید اظهارات دکتر حسین قناعتی، دکتر قاسم جان بابایی معاون «درمان» وزارت بهداشت نیز در روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری درباره نتایج کارآزمایی بالینی داروی «فاوی‌پیراویر» صراحتا می گوید: این دارو هیچ تاثیری در درمان کرونا نداشته است.

وی که در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه سخن گفته است ادامه میدهد: چندین مطالعه بر روی این دارو صورت گرفته است و تا کنون هیچ مطالعه‌ای مبنی بر اینکه این دارو می‌تواند اثربخشی بالایی در درمان بیماران کرونا داشته باشد، وجود ندارد.

با وجود تمام آنچه که گفته شد در این اوضاع اسف بار که مردم گذشته از مشغله های روزمره خود مخاطرات بیماری کرونا را همچون سایه به دنبال خود حس میکنند، یکی از گزینه هایی که به آنان تسلا می بخشد، اظهارات کادر درمانی کشور است. با این وجود هرگونه اظهار نظر ناسنجیده موجبات سلب اعتماد مردمی را در پی دارد که پس از توکل به خدا به توان پزشکان و کادر درمانی کشور اعتماد پیدا کرده اند.

انتهای پیام/خ

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو داروی رمدسیویر درمان بیماران بیمارستان ها واکسن کرونا درمان کرونا هزار تومان یک میلیون پیش فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر

 با کاهش حدود ۱۰هزارتومانی قیمت دلار و رسیدن قیمت دلار به پایین‌تر از ۶۰هزارتومان، کاربران شبکه‌های اجتماعی در توییت‌هایی تحلیل‌های خود را به اشتراک گذاشتند. کاربران پشتوانه کاهش قیمت دلار را اقتدار نظامی و امنیتی ایران در مواجهه با نظام سلطه دانستند. آنها همچنین از سکوت برخی از رسانه‌ها و چهره‌ها که هنگام بالا رفتن قیمت دلار مدام تحلیل به اشتراک می‌گذارند، انتقاد کردند.

در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم:

 سیدمصطفی موسوی‌نژاد:
عده‌ای می‌گفتند افزایش نرخ دلار تا مرز ۷۰هزار تومان ربطی به تنش‌های ایران و اسرائیل نداره و دولت ناتوانی خودش رو به پای این داستان داره فاکتور میکنه! دلار بازار آزاد قبل از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران: ۶۱هزار تومان! دلار بازار آزاد، امروز: ۶۱هزار تومان. قضاوت با شما!

 کیان مهزاد:
کاهش قیمت دلار آن هم حدود ۱۰هزارتومان در شرایطی که برخی‌ها می‌گفتند دلار تا ۸۰ و ۱۰۰ هزار تومان هم می‌رود واقعاً خیلی از واقعیت‌ها را نشان می‌دهد. اصلی‌ترین این واقعیت‌ها قیمت‌سازی کانال‌های تلگرامی است. واقعاً راهی برای رهایی اقتصاد از این کانال‌ها نیست؟

 کیمیا مظفریان:
کاهش قیمت دلار در شرایط فعلی اقتصاد کشور، فقط یک اتفاق نیست، معجزه‌ای بسیار شگفت‌انگیزه که نتیجه ۱. تدبیر حکیمانه دولت و ۲. قدرت نمایی موشکی ایران در برابر اسرائیله.

 حسین مردانی:
قیمت دلار کاهش پیدا می‌کند، اما الان خانه هم بخواهی رهن کنی، طرف با دلار ۷۰ تومانی برات فاکتور میکنه! کاهش قیمت دلار قطعاً خوشحال کننده است، اما با قیمت سازی‌های کاذب هم باید برخورد شود. رها کردن بازار در شرایط جنگ اقتصادی عاقلانه نیست.

دکتر رخیده:
چرا اونایی که وقتی یه بحرانی ایجاد میشه و دلار میره بالا ثانیه‌ای گزارش میدن و اعصاب و روان ملت رو داغون میکنن، اما الان که چند روزه دلار سیر نزولی داره و رسیده به ۶۰ چیزی نمیگن؟!

سجاد محمدی:
موشک‌های ایران هم میتونه اسقاطیل رو شخم بزنه، هم میتونه قیمت دلار رو پایین بیاره. از هر طرف که نگاه کنی، دنیا دنیای موشکه. 

 احمد روستایی:
اقتدار امنیتی یک پشتوانه محکم برای اقتصاد است. مصادیق را در ماجرای دلار و کاهش‌های این روز‌ها دیدیم. دلاری که افسار پاره کرده بود و می‌رفت که به بالاتر از ۸۰ برسد حالا به پشتوانه اقتدار امنیتی ایران راه بازگشت را پی گرفته است. فهم این معادلات آینده‌ساز است. 

 محمد مهدی مصلحی:
اونایی که میگفتن «اگه ایران، اسرائیل رو تنبیه کنه دلار بالای ۷۰ تومن میشه» کجای مجلس نشستن؟! بله؛ اقتصاد، به قدرت نظامی هم بستگی داره. 

محمدی ثابت:
جنگ اقتصادی امریکا علیه ما، برای تضعیف ارزش ریال است که بار‌ها و بار‌ها در بیان مقامات امریکایی به این موضوع تصریح شده است. ‎#جنگ_دلار

 حسن حسن‌خانی:
لابه‌لای حرف‌های نادرست درباره ارز، عوامانه‌ترین و بی‌اساس‌ترین حرفی که در این سال‌ها شنیدم این بوده: نرخ ارز درجه تب بدن بچه است! گوینده چنین سخنی قبل از تمسخر اقتصاددانان و پزشکان، خودش را مضحکه خاص و عام کرده. 

 کاربری با نام «احترام»:
خدا کنه قیمت‌ها هم به همین دلار زیر ۶۰تومان برگرده. الان شما برو یک قطعه برای ماشینت بخر. طرف به مبنای دلار۷۰تومانی کشیده روی قطعه. همه هم حرفشون اینه که دلار الکی ریخته و برمی‌گرده. واقعاً نظارت دولت باید اینجا‌ها پررنگ بشه.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • درمان گیاهی ریزش مو
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور