Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@09:21:46 GMT

اطلس هوا و اقلیم شناسی فارس منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۴۰۶۹۷

اطلس هوا و اقلیم شناسی فارس منتشر شد

ایسنا/فارس رئیس دفتر فن آوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: اطلس هوا و اقلیم شناسی استان به عنوان یک مجموعه مرجع در بخش کشاورزی با هدف دسترسی بهتر کارشناسان، تصمیم سازان و فعالان این بخش تهیه و منتشر شده است.

حسین صحرائیان جهرمی با اشاره به اینکه اطلس مذکور شامل نقشه‌های هم مقدار آب و هوایی (هم دما، هم رطوبت، هم بارش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) است، افزود: رسم نقشه‌های هم مقدار آب و هوایی این امکان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا بتواند به سهولت و آسانی یک دید کلی از شرایط آب و هوایی منطقه داشته باشد، اطلاعات اولیه مورد نیاز خود را استخراج و شرایط آب و هوایی مناطق مختلف را با یکدیگر مقایسه کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی  استان فارس، صحرائیان جهرمی با بیان اینکه ارائه اینچنین اطلاعاتی در جداول فضای بسیار بیشتری را اشغال کرده است و دسترسی و دریافت داده‌ها را با مشکل رو به رو می‌کند، عنوان کرد: از سوی دیگر بسیاری از کاربران توانایی استفاده از آمار خام را ندارند، در حالی که کار با نقشه برای تمام کاربران با سهولت همراه است. همچنین مقایسه میان مناطق مختلف تنها با صرف نگاه کردن به داده‌ها چندان میسر نمی‌شود، که رسم نقشه‌های همقدار این امر را مسیر می‌کند. 

صحراییان جهرمی، به موقعیت جغرافیایی استان فارس نیز اشاره و اضافه کرد: این استان به‌طور تقریبی بین مدارهای ۲۷ و ۳۲ درجه شمالی و نصف‌النهارهای ۵۰ و ۵۶ درجه طول شرقی واقع شده و از نظر اقلیمی در سه دسته کوهستانی، معتدل و گرم قرار گرفته است.

رئیس دفتر فن آوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: نقشه‌های تهیه شده در این دفتر در سه دسته بلند مدت (طولانی مدت ۲۰ ساله)، میان مدت (ماهانه، فصلی و سالانه)،کوتاه مدت (نقشه‌های موردی در سال ۹۸) رسم شد.

او افزود: اولین مرحله در این فرآیند، دریافت آمار اقلیمی بود که این آمار از ایستگاه‌های سینوپتیک، اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی سازمان هواشناسی استان فارس، ایستگاه‌های خودکار هواشناسی اسکادا و کما (متعلق به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس) تهیه شد و بعد از دریافت داده‌ها، "آزمون‌های آماری صحت سنجی" انجام شد.

صحرائیان جهرمی با بیان اینکه پس از اطمینان از صحت داده‌ها و یا اصلاح و بازسازی آن‌ها به رسم نقشه‌ها اقدام شد، گفت: به منظور رسم نقشه‌های مورد نیاز از نرم‌افزارArcGIS   (ماژولArcMap ) و روش‌های مختلف زمین آمار برای میان یابی داده ها استفاده و در نهایت بهترین روش برای رسم هر نقشه انتخاب شد.

وی با اشاره به اینکه پارامترهای آماری مورد بررسی شامل بارش، میانگین دمای روزانه و متوسط تبخیر از دشت طولانی مدت (بازه‌ی آماری ۲۰ ساله) و دما (کیمنه، بیشینه، میانگین)، رطوبت نسبی و بارش در سال ۱۳۹۸ بود، اضافه کرد: از دلایل انتخاب این پارامترها می‌توان به اهمیت و نقش پررنگ اقلیم شناسی در بخش کشاورزی اشاره کرد به طور مثال داشتن اطلاعات از کمینه دما می‌تواند به پیش‌بینی رخداد سرمازدگی کمک کند از سوی دیگر دما و بارش دو پارامتر اصلی هواشناسی بوده که نقش عمده‌ای در تعیین اقلیم منطقه داشته و سایر پارامترها هر یک به نحوی در آن‌ها مستتر شده‌اند. همچنین این دو پارامتر به میزان قابل توجهی در رشد و نمو گیاهان اثر گذار بوده و کوچکترین تغییری در آن می‌تواند اثرات جبران ناپذیری را به بارآورد، بنابراین مطالعه و بررسی این پارامترها در حوزه‌ی هواشناسی و خصوصا هواشناسی کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس دفتر فن آوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی فارس، گفت: هوا و اقلیم شناسی دانشی است که در آن نمی‌توان تنها به اطلاعات و دانش موجود در خصوص یک نقطه و یا یک پهنه کوچک و محلی اکتفا کرد، چرا که شرایط آب و هوایی اطراف بر منطقه‌ی مورد نظر سایه افکنده و آن را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد. بنابراین همواره باید شرایط آب و هوایی در مقیاس‌های وسیع‌تر مورد بررسی قرار گیرند تا بتوان به درک درست‌تری از شرایط موجود دست یافت.

صحرائیان جهرمی خاطرنشان کرد: فایل PDF این مجموعه که با استفاده از کُل داده‌های در درسترس در واحد هواشناسی دفتر فن‌آوری‌های نوین تهیه شده، در پورتال سازمان جهاد کشاوزی، بخش فن‌آوری‌های نوین، زبانه هواشناسی برای استفاده علاقمندان قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اطلس سازمان جهاد کشاورزی دفتر فن آوری شرایط آب و هوایی اقلیم شناسی استان فارس داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۰۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماری‌محور و سلامت‌محور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماری‌محور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختی‌رفتاری، روان‌تحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده می‌کنیم که ماحصل رویکرد بیماری‌محور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و به‌ویژه جنگ جهانی دوم بود.

وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامت‌محوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامت‌محوری و جامعه‌محوری سرمایه‌هایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوش‌بینی، تاب‌آوری و خودکارآمدی مطرح است.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفه‌ای را در دی‌ماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفه‌ای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام می‌شود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفه‌ای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استان‌ها ۳۷.۵۴ درصد بود.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاه‌هایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینه‌های بالا برگزار می‌کردند، برنامه مدرسه مهارت‌آموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانه‌ها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ‌فارس از امروز بارانی می‌شود/ تگرگ و صاعقه در راه است
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • گزارش سازمان جهانی هواشناسی در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد