Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین ـ محمد باریکانی: سفر خودرویی در روزهای کرونایی ایران باز هم از بامداد چهارشنبه گذشته تا بامداد روز یکشنبه رکورد زد. مسافران جاده‌ای بی‌توجه به هشدارهای ستاد ملی مقابله با کرونا که از آنها خواسته بود از هرگونه سفر غیرضروری خودداری کنند به دل جاده‌های کشور زدند و ۳ استان شمالی باز هم میزبان بیشترین حجم تردد مسافران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس پیگیری همشهری از آمار سفرهای انجام‌شده به شمال کشور و ۴ محور پرتردد منتهی به قزوین، زنجان، قم و مرکزی تا روز عاشورا تعداد ۳ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۹۸۵ مسافر به دل جاده‌های ایران زدند.

اگرچه هنوز آمار کامل مرتبط با سفر از سوی وزارتخانه‌ها و متولیان بخش سفر در ایران منتشر نشده است، اما اطلاعات دریافتی همشهری از مدیریت راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای مشخص کرد که استان مازندران، همین حالا که کرونا در ایران می‌تازد، همچنان رکورددار سفر به نوار سبز شمالی است و پس از آن، استان گیلان و سپس استان گلستان رکورد تازه سفر را در روزهای کرونایی ایران شکستند.

رشد ۲۱ درصدی سفر به مازندران

محسن هاشمی، رئیس اداره مدیریت و اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان مازندران، با اشاره به اینکه سفرهای انجام‌شده به استان مازندران در روزهای تعطیل منتهی به تاسوعا و عاشورای حسینی با افزایش ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه هفته گذشته مواجه شد به همشهری گفت: از بامداد روز چهارشنبه هفته گذشته تا بامداد یکشنبه تعداد ۳۸۷ هزار و ۶۶۷ خودرو به استان مازندران وارد شده‌اند.

رئیس اداره مدیریت و اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان مازندران افزود: در صورت تحلیل این آمار متوجه خواهیم شد که سفر به مازندران نسبت به روزهای عادی ۲۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش همشهری و براساس اطلاعات ارسال‌شده از اداره راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان مازندران اگر تعداد سرنشینان خودروهای ورودی به استان مازندران را براساس داده‌های آماری و ضریب اشغال خودروها بر پایه ۳.۵ سرنشین محاسبه کنیم، مشخص می‌شود در تعطیلات منتهی به تاسوعا و عاشورای حسینی ۱ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۳۳۴ مسافر ورودی از چهارشنبه گذشته تا بامداد دیروز با خودرو به استان مازندران سفر کرده‌اند.

ورود ۳۲۷ هزار و ۶۳۲ خودرو به استان گیلان

استان گیلان رتبه دوم سفر به نوار سبز شمالی در تعطیلات منتهی به تاسوعا و عاشورای حسینی را به‌ خود اختصاص داد. استان گیلان درست در روزهایی که بسیاری از هیئت‌های مذهبی از برپایی مراسم عزاداری سالار شهیدان با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کوویدـ۱۹ در کشور خودداری و اقدام به برپایی آنلاین مراسم عزاداری در فضای مجازی کردند، میزبان مسافرانی بود که در همین شرایط کرونایی کشور خط مرزی آن استان را شکافتند و به سفر رفتند.

عارف بابازاده، سرپرست اداره مدیریت اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان گیلان، درباره تعداد خودروهای ورودی به استان گیلان به همشهری گفت: از بامداد روز چهارشنبه تا بامداد دیروز (یکشنبه) ۳۲۷ هزار و ۶۳۲ خودرو به استان گیلان وارد شدند.

او نیز از افزایش تعداد خودروهای ورودی به استان گیلان نسبت به روزهای عادی هفته خبر داد.

بدین‌ترتیب و براساس اظهارات رئیس اداره مدیریت و اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان گیلان و با اتکا به روش تحلیل آماری کارشناسان اداره راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای برای استخراج تعداد مسافران ورودی براساس خودروهای واردشده به یک مقصد، می‌توان به این نتیجه رسید که استان گیلان در ۵ روز گذشته میزبان یک ‌میلیون ‌و ۱۴۶ هزار و ۷۱۲ مسافر ورودی بود.

گلستان رتبه سوم در تعطیلات

محسن میرصالحی، رئیس اداره مدیریت و اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان گلستان، نیز از افزایش مسافران ورودی به آن استان هم‌زمان با تعطیلات تاسوعا و عاشورا خبر داد.

رئیس اداره مدیریت و اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان گلستان به همشهری گفت: از بامداد چهارشنبه گذشته تا بامداد روز یکشنبه (دیروز) ۴۹ هزار و ۷۸۶ خودرو به استان گلستان وارد شدند.

براساس تحلیل آماری محاسبه تعداد مسافران ورودی، با شمارش حجم خودروهای ورودی به یک مقصد نیز درمی‌یابیم استان گلستان نیز رتبه سوم سفر به نوار سبز شمالی را در تعطیلات تاسوعا و عاشورا به‌ خود اختصاص داده و میزبان ۱۷۴ هزار و ۲۵۱ مسافر ورودی شده است.

با تجمیع آمار مسافران ورودی به ۳ استان مازندران، گیلان و گلستان مشخص می‌شود که از چهارشنبه گذشته تا بامداد دیروز، تعداد ۲ میلیون ‌و ۶۸۱ هزار و ۲۹۷ شهروند ایرانی تنها در ۴ روز به ۳ استان واقع در شمال کشور سفر کرده‌اند.

رکورد تازه سفر

براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی طی ۲۴ ساعت منتهی به روز عاشورا نیز تردد ۲۴۲ هزار و ۳۷۷ خودرو تنها در بزرگراه کرج ـ قزوین و قزوین ـ زنجان ثبت شد. ۶۱ هزار و ۶۷۰ خودرو نیز از تهران عازم قم شدند و در آزادراه تهران ـ ساوه هم ۵۷ هزار و ۸۶۴ خودرو ثبت شدند.

بدین‌ترتیب تنها در ۴ محور پرتردد کشور، ظرف ۲۴ ساعت، ۳۶۱ هزار و ۹۱۱ سفر با خودرو انجام شد که باز هم براساس محاسبه آماری براساس خودروی ورودی به مقصد سفر، یک ‌میلیون و ۲۶۶ هزار و ۶۸۸ شهروند تنها در روزهای تاسوعا و عاشورا در ۴ محور پرتردد سفر کردند. بدین‌ترتیب تا روز عاشورا حدود ۴ میلیون ایرانی در جاده‌های کشور سفر کردند.

طغیان دوباره کرونا؟

ستاد ملی مقابله با کرونا از بهمن‌ماه گذشته تا همین امروز به ‌طور مکرر از مردم درخواست کرده ‌است تا اعلام پایان مهار و کنترل بیماری کرونا در کشور از سفر پرهیز کنند. اما ظاهرا حساسیت عمومی نسبت به این درخواست‌ها کاهش یافته و بخشی از مردم بدون درنظر گرفتن درخواست‌های ستاد ملی مقابله و مدیریت بیماری کوویدـ۱۹، همچنان هر تعطیلات طولانی را زمان مناسب سفر می‌دانند و هشدارهای مکرر کادر بهداشت و درمان، درخواست‌های عاجزانه وزیر بهداشت و سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا از مردم برای خودداری عمومی از سفر نیز کارساز نیفتاده است. 

همین دیروز تصاویری در خروجی برخی رسانه‌ها و حتی فضای مجازی قرار گرفت که نشان می‌داد سواحل مازندران در قرق همان مسافرانی است که بدون در نظر گرفتن هشدارهای کرونایی نه‌تنها به جاده‌های شمالی زدند و ریسک ابتلا به کوویدـ۱۹ را به جان خریدند که حتی برای ساعتی حضور در ساحل خزر رعایت حال ساکنان شهرهای شمالی کشور را هم نکردند. بنابراین شاید دور از ذهن نباشد که در این شرایط، نمودار آمار ابتلا به کرونا در ۲ هفته آینده بار دیگر در شمال ایران و حتی شهرهای مبدأ سفر از جمله تهران روند تصاعدی داشته باشد.
 

کد خبر 545022 برچسب‌ها سفر استان مازندران استان گیلان استان گلستان ستاد ملی مقابله با کرونا كرونا در ايران آمار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر استان مازندران استان گیلان استان گلستان ستاد ملی مقابله با کرونا كرونا در ايران آمار استان مازندران خودروهای ورودی ستاد ملی مقابله تاسوعا و عاشورا خودرو به استان استان گیلان مسافران ورودی استان گلستان بامداد روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۰۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • ترافیک سنگین جاده‌ها و ورودی‌های تهران
  • ترافیک سنگین جاده‌ها و ورودی‌های تهران | تردد در این مسیرها به سمت تهران روان است
  • آمادگی مازندران برای برگزاری الکترونیکی دور دوم انتخابات
  • فیلم/ ترافیک سنگین شبانگاهی در جاده‌های خروجی گیلان
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ترافیک سنگین در محور رشت - قزوین و ورودی رودبار