Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@22:40:18 GMT

توقف توسعه کمی موسسات آموزش عالی از سال ۹۲

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۴۴۷۹۷

توقف توسعه کمی موسسات آموزش عالی از سال ۹۲

منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آمایش آموزش عالی گفت: در بحث آمایش به مباحث امکانات، نیاز‌ها و سنجش برنامه‌های منتهی به تامین نیاز‌ها بر اساس امکانات موجود پرداخته می شود که در بخش‌های مختلف جامعه صورت می‌گیرد. در آموزش عالی که بخشی از آمایش کلی سرزمینی است هم این اقدامات انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش طرحی تحت عنوان ساماندهی آموزش عالی اجرا شد که مبنای آن توجه به آمایش موسسات آموزش عالی بوده است.

او در ادامه درباره جزئیات این طرح بیان کرد: در طرح ساماندهی آموزش عالی به این مسائل می پردازیم که آموزش عالی را در چه گستره‌ای از نظر کمی لازم داریم. البته در گذشته گاهی اعداد و ارقامی که برای مراکز دانشگاهی و موسسات گفته می‌شد به نظر می‌رسید بیش از نیاز و ظرفیت کشور باشد که در برخی موارد هم جلوی رشد این موسسات گرفته می‌شد، درحالی که آن‌ها یکی از فاکتور‌های توسعه جامعه هستند و باید وجود داشته باشند.

توقف توسعه کمی موسسات آموزش عالی از سال ۹۲

وزیر علوم، تحقیقات  و فناوری ادامه داد: طرح آمایش آموزش عالی انجام شده و ساماندهی آموزش عالی صورت گرفت. یکی از کار‌هایی که در این طرح انجام شد این بود که از سال ۹۲ به بعد توسعه کمی موسسات آموزش عالی متوقف شد. واحد‌های دانشگاهی جدید مجوز نگرفتند و فقط واحدهای موجود کمی گسترش پیدا کردند. در شرایطی بودیم که در آن زمان تعدادی از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها برای خودشان دانشگاه تاسیس کردند.

غلامی در ادامه اظهار کرد: قبل از سال ۹۲ تعداد واحدهای بعضی از زیر نظام‌های آموزش عالی مثل علمی کاربردی و پیام نور به شکلی خارج از سیستم‌ گسترش پیدا کرده بود.

دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های دولتی تعطیل شدند

او ادامه داد: گسترش خارج از سیستم واحدهای برخی دانشگاه ها در طی چند سال سازماندهی شده و دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌ها دولتی تعطیل شدند. البته مراکز پژوهشی این دانشگاه‌ها را بر اساس تخصصی که داشتند حفظ کردیم.

غلامی گفت: دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی بعضی از وزارتخانه‌ها مثل وزارت دفاع و... که فقط برای تکمیل کادر خودشان نیرو تربیت می‌کردند،  حفظ شد و فقط مراکز علمی کاربردی،  وابسته به مراکز دولتی این دانشگاه‌ها تعطیل شدند؛ لذا تعداد مراکز و موسسات  آموزش عالی کاهش پیدا کرد.

وزیر علوم افزود: بر اساس طرح آمایش آموزش عالی تمام مراکز آموزش عالی کشور در یک شبکه علمی قرار می‌گیرند و نقاط اصلی منطقه ای این شبکه مراکز استان ها محسوب می‌شود. دانشگاه‌های بزرگ مراکز استان به عنوان مرکز معین یا هاب مراکز کوچک داخل استان عمل می‌کنند که از آن‌ها حمایت کرده و بر این مراکز نظارت می‌کنند.

بیشتر بخوانید

حذف امتحان نهایی، کنکور را ضروری کرده است در نظر گرفتن سه ماموریت برای دانشگاه‌های کشور

او در ادامه بیان کرد: بعد از آن استان‌ها در داخل منطقه (۱۰ منطقه) با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و سپس در سطح ملی ارتباط برقرار می‌کنند. این شبکه علمی در انتهای خط ماموریت‌های محلی آموزش و پژوهشی، در استان‌ها ماموریت‌های استانی و منطقه‌ای و در سطح کشور ماموریت ملی دارند.

غلامی اضافه کرد: وقتی به سطح ملی می‌رسیم توان ملی و ظرفیت دانشگاه‌ها است که می‌تواند بگوید این دانشگاه‌ها می‌توانند در ماموریت ملی شرکت کنند یا خیر؟. تفاوتی ندارد که واحد دانشگاهی کجای استان یا کشور قرار گرفته باشد، ممکن است در یک شهر خارج از مرکز استان دانشگاهی بزرگ و قوی شکل بگیرد که بتواند ماموریت ملی را انجام دهد.

وزیر علوم در پایان تاکید کرد: مجموعه آموزش عالی کشور یک ماموریت بین المللی هم دارد؛ یعنی در بحث تعاملات بین المللی، دیپلماسی علمی و حرکت در صحنه‌های علمی دنیا برای دانشگاه‌‌ها ماموریت بین المللی تعریف کرده ایم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزیر علوم آموزش عالی موسسات آموزش عالی دانشگاه ها وزیر علوم سال ۹۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۱۹۸ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

دکتر ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از این جلسه در خصوص پیشنهاد تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار بیان کرد: براساس تأکید رئیس جمهور بر ضرورت وجود هیئت امنای مشترک و متمرکز برای هدایت تمامی ستادهای فناوری با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه شماره ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد ماده واحده‌ای در خصوص تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار تدوین و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شود.

وی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به منظور ارتقای عملکرد و بهره‌وری ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و ایجاد زمینه ساختاری لازم برای رفع چالش‌های اداری و مالی موجود این ستادها ماده واحده پیشنهادی خود را برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد علم و فناوری ارسال کرد که پس از بررسی‌های دقیق و کارشناسی در این ستاد، موضوع در این جلسه ارائه شد و با استماع نظرات اعضای شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مقرر شد در جلسه آتی این شورا در خصوص اعضای این هیات امنا و حوزه وظایف آن جمع‌بندی صورت گیرد.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص نهایی‌سازی پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی بیان کرد: پیشنهاد تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی توسط سازمان انرژی اتمی مطرح شد و در جلسه ۱۳۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورخ مقرر شد تدوین سند در دستور کار ستاد علم و فناوری قرار گیرد. به منظور مشارکت سایر دستگاه‌ها در تدوین این سند مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت و با توجه به تدوین سندهای مختلف بخشی در این خصوص توسط دستگاه‌های مختلف، تمامی این سندها برای تهیه سند واحد و یکپارچه کوانتوم با ابعاد ملی دریافت و مقرر شد بررسی و نهایی‌سازی پیش‌نویس این سند در قالب میز تخصصی تدوین سند کوانتوم انجام گرفته و برای طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.

وی افزود: میز تخصصی تدوین سند کوانتوم پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اولین پیش‌نویس این سند برای طرح در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آماده کرده است. در این جلسه پس از بیان اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی در علوم و فناوری‌های کوانتومی و ملزومات توسعه این فناوری، کلیات سند مطرح شد. در جلسات آتی ستاد، در خصوص جزئیات و برخی موارد باقیمانده تصمیم گیری خواهد شد، و امیدواریم طی هفته های آینده بتوانیم به تصویب ‌پیش نویس در ستاد، جهت طرح و تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برسیم.

کد خبر 6094487

دیگر خبرها

  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • تغییر در محتوای آموزش‌های پلیسی / تحلیل عملیات‌های انتظامی با کمک خبرگان
  • تربیت نیروهای متخصص برای کشور بزرگترین خدمت محسوب می‌شود
  • تغییر در محتوای آموزش‌های پلیسی/ تحلیل عملیات‌های انتظامی با کمک خبرگان
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی