Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-27@14:52:17 GMT

آموزش جنسی را از چه زمانی آغاز کنید!

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۴۵۱۰۸

آموزش جنسی را از چه زمانی آغاز کنید!

  رویداد۲۴ برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با ابعاد و زوایای فراوان آن، به ویژه کودک‌آزاری، بر آنیم تا با ارائه راه کار‌های لازم و ضروری ضریب چنین اتفاقاتی را تا حد امکان کاهش دهیم. یکی از این راه کار‌ها آموزش برخی مسائل جنسی به کودتان است تا در موقع حادثه، موضوع را تشخیص داده و روش‌هایی برای فرار Escape از چنین خطراتی در ذهن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باید توجه داشت که عده‌ای با آمزش و یا تربیت جنسی کودکان مخالفند. در حالی که منظور از "آموزش جنسی"؛ آموزش‌های ابتدایی شناخت جنسی کودک به خود او می‌باشد تا توانایی تشخیص و تمییز تعرض به خویش را با رفتار‌های غیر از آن پیدا کند.بیشتر بخوانید: آموزش مراقبت‌های جنسی؛ تابویی که شکسته نمی‌شود!/ ۷۰ درصد تجاوز به کودکان از طریق افراد آشنا صورت می‌گیردبنا به ضرورت این مهم، از مدت‌ها قبل برنامه‌هایی پیرامون آموزش "تربیت جنسی" و حقوق کودکان در مناطق حاشیه نشین تهران انجام می‌شود. حائز اهمیت آنکه در این زمینه سامانه‌ای برای پاسخگویی به سوالات جنسی نیز راه اندازی شده. این سامانه که اطلاعات مربوط به حقوق کودکان و تربیت جنسی آنان می‌باشد؛ در اختیار خانواده‌ها قرار دارد تا مطالب آموزشی لازم را در این سامانه یافته و به کودکان خود آموزش دهند. ضرورت پاسخ به سوالات جنسی کودکان کنجکاوی جنسی کودکان بسته به هوش و روابط اجتماعی آن‌ها از ۳ تا ۶ سالگی شروع می‌شود. آنچه مهم است این است که بچه‌ها شوق و هیجان زیادی در کشف جنسیت خودشان دارند.

نداشتن اطلاعات کافی والدین از مسائلی مانند اهمیت تنها گذاشتن کودک با دیگران، یا نداشتن اطلاعات کافی کودکان از مسائلی مانند نقاط خصوصی بدن هراز گاهی موجب پیش آمدن پدیده‌های کودک آزاری جنسی می‌شود. آموزش مسائل جنسی به کودکان چگونه مسائل جنسی را به کودکان خود آموزش دهیم: درست است که سن آموزش مسائل جنسی به کودکان از ۳ سالگی شروع می‌شود، اما والدین باید بدانند که تنها در صورتی که کودک از آن‌ها سوال جنسی کرد باید پاسخ دهند نه اینکه خودشان بی‌مقدمه برای کودک توضیح دهند.

اگر والدین در مورد آزار و تعارض جنسی کودک حرفی نزنند و موضوع را نادیده بگیرند، کودک فکر می‌کند گناهی انجام داده است.

نداشتن اطلاعات کافی والدین از مسائلی مانند اهمیت تنها گذاشتن کودک با دیگران، یا نداشتن اطلاعات کافی کودکان از مسائلی مانند نقاط خصوصی بدن هراز گاهی موجب پیش آمدن پدیده‌های کودک آزاری جنسی می‌شود.

به عوارض تعرض جنسی دقت کنید: کودکی که مورد تعرض قرار می‌گیرد به خصوص اگر با خشونت همراه باشد دچار پدیده PTSD یا استرس پس از حادثه Incident می‌شود.

علائم زودرس و دیر رس آزارجنسی کودکان: بررسی آثار و عواقب سوءاستفاده جنسی بسته به سن کودک و تعداد دفعات آزار جنسی متفاوت است.

واکنش خانواده‌ها تعیین‌کننده است: اگر خانواده به موقع از اتفاق آزار جنسی ناگوار مطلع و متوجه شود که کودکش یک یا چندبار مورد آزار قرار گرفته، مداخلات روانشناختی زودهنگام می‌تواند از بروز تبعات درازمدت تا حدودی جلوگیری کند. چند اصل مهم در تربیت جنسی کودکان زیر ۷ سال اصل اول: تربیت جنسی، لازمه تربیت کامل

اصل دوم: مراقبت والدین در رابطه با خود (مناسبات جنسی)

اصل سوم: محل خواب و استراحت

اصل چهارم: شوخی و مزاح

اصل پنجم: آرایش زوج‌ها برای همدیگر

اصل ششم: رعایت پوشش

اصل هفتم: تماشای فیلم

اصل هشتم: مراقبت والدین در رابطه با فرزندان

اصل نهم: شستشو و تطهیر، پوشش و لباس

اصل دهم: ختنه

اصل یازدهم: نوازش

اصل دوازدهم: دستکاری‌ها و لمس‌ها

نداشتن اطلاعات کافی والدین از مسائلی مانند اهمیت تنها گذاشتن کودک با دیگران، یا نداشتن اطلاعات کافی کودکان از مسائلی مانند نقاط خصوصی بدن هراز گاهی موجب پیش آمدن پدیده‌های کودک آزاری جنسی می‌شود. والدین باید به خاطر داشته باشند که سؤالات کودک را به صورت کلی و متناسب با سن او پاسخ دهند. هرچه سن کودک بالاتر می‌رود پاسخ‌ها می‌تواند بسط بیشتری پیدا کند. در آموزش به کودک خصوصی کردن و شخصی نشان دادن اندام‌های جنسی به بچه‌ها مهم است، زیرا یاد می‌گیرند که از خودشان مراقبت کنند. نکته مهم آن است که در این آموزش جنسی نباید کودکان به خاطر اندام جنسی‌شان شرمسار شوند.

باید دانست که آزار جنسی تبعات روانشناختی متعددی تا پایان عمر برای کودک باقی می‌گذارد. ممکن است عوارض کوتاه مدت بلافاصله بعد از وقوع آزار جنسی مشهود شود که معمولا عبارت است از: شب ادراری، گوشه‌گیری، اضطراب شدید، ترس و ....

عوارض بلند مدت نیز ممکن است در نوجوانی یا بزرگسالی فرد قربانی ظهور کند و وی دچار افسردگی شود و گاهی اقدام به خودکشی کند. پس نتیجه می‌گیریم بهترین کار برای جلوگیری از آسیب کودکان آموزش موارد لازم به آنان است تا از هرگونه اتفاق ناخوشایندی زمینه دفع آن فراهم شود. منبع: رکنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 رابطه جنسی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۵۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟