Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان آرامستان‌ها یکی از مهم‌ترین سازمان‌های تحت نظارت مدیریت شهری است که روزانه محل مراجعه شمار فراوانی از شهروندان است. شرایط ویژه و روحیات خاص مراجعان به این سازمان بر اهمیت و حساسیت آن افزوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهرداری مرجع اصلی اداره امور شهرها و ارائه خدمات مختلف به شهروندان از بدو تولد تا پس از مرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت شهری برای ارائه این خدمات، تأمین رفاه شهروندان و احقاق آنان مجموعه‌ای از امکانات، تأسیسات و سازمان‌های خدماتی را در اختیار دارد که یکی از آن‌ها سازمان آرامستان‌ها است.

فعالیت آرامستان‌ها و خدمات سازمان‌های متولی اداره آن‌ها همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است، اما با شیوع ویروس کرونا و شرایط ویژه متوفیان ناشی از ابتلای به این بیماری، بر حساسیت عملکرد این بخش از حوزه مدیریت شهری افزوده شده است.

برای آشنایی با سازمان آرامستان‌های شهرداری سمنان، چالش‌ها و ظرفیت‌های فراروی آن و نیز تمهیدات مدیریت آن برای تغسیل و تدفین متوفیان کرونایی، با علیرضا جندقی، سرپرست سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری سمنان گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

یکی از نیازهای اساسی سازمان آرامستان‌ها برای ارائه خدمات مناسب به شهروندان برخورداری از طرح جامع است، آیا این طرح برای آرامستان سمنان آماده شده است؟

آرامستان وادی‌السلام سمنان ۵۰ هکتار مساحت دارد و از سال ۱۳۶۴ تاکنون، شش هکتار از مساحت آن استفاده شده است. این مجموعه دارای یک میدان به نام میدان رستاخیز و خیابان قیامت و پنج بلوار اصلی به نام‌های بلوار فردوس، جنت، آخرت، بهشت و صراط است. این سازمان در دو سال اخیر به عنوان سازمان معرفی شده و شکل رسمی پیدا کرده است؛ این سازمان در راستای انجام رسالت خویش همواره سعی در ارائه به موقع خدمات مطلوب به مراجعان و خانواده‌های متوفی و زیارت کنندگان اهل قبور داشته و اقداماتی نیز تاکنون در جهت توسعه و بهسازی آرامستان‌ها و ارتقای سطح کیفی خدمات به شهروندان به عمل آورده است. این سازمان همچنین به منظور گسترش و توسعه خدمات و تسکین خاطر مراجعان تمام توان خود را به کار گرفته که امید است؛ از جمله این اقدامات می‌توان به تدوین طرح جامع آرامستان اشاره کرد که شامل کاربری‌های مختلفی مانند بهسازی و ایجاد میادین، بلوارها، آبنما، قطعات و بلوک‌ها و توسعه فضای سبز است که باید در سالیان متمادی انجام شود.

آیا مساحت آرامستان سمنان برای پذیرش اموات جدید کافی است؟

خوشبختانه در حال حاضر کمبودی از نظر مساحت آرامستان وجود ندارد، اما با توجه به افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش مرگ و میر در سال‌های آینده، اگر مساحت آرامستان افزایش پیدا کند، قطعاً در آینده نیز با مشکلی مواجه نخواهیم بود، البته بنا داریم در ماه‌های آینده برای تملک زمین‌های بیشتر و الحاق به آرامستان وادی‌السلام اقدام کنیم. در حال حاضر چالش اصلی سازمان آرامستان‌های شهرداری سمنان، شناسایی خانواده‌هایی است که از حدود ۳۰ سال قبل قطعاتی را در اختیار گرفته‌اند، اما برای تشکیل پرونده اقدام نکرده‌اند. از شهروندان درخواست داریم با مراجعه حضوری و یا با ثبت اطلاعات خود در سامانه ۱۵۳۰ ما را در این امر یاری کنند. اگر این خانواده‌ها به آرامستان مراجعه نکنند، قبور واگذار شده به آنان از طریق مراجع ذیصلاح در اختیار متقاضیان و واجدان شرایط قرار می‌گیرد.

چه مقدار از عملیات اجرایی احداث ساخت ساختمان اداری آرامستان انجام شده است؟

ساختمان اداری آرامستان در زمینی به مساحت بالغ بر ۵۶۰ مترمربع و اختصاص اعتبار یک میلیارد و یکصد میلیون تومان در حال احداث است. در حال حاضر تمام سازه‌های این بنا نصب شده و در حال اجرای تأسیسات مکانیکی و برقی هستیم؛ سعی می‌کنیم این ساختمان امسال به بهره‌برداری برسد. برای خدمات رسانی بهتر به خانواده‌های مراجعه کننده به آرامستان آلاچیق سنگی، آب‌نما و المان در بخش‌های مختلف نصب شده است؛ نصب المان‌های جدید مرتبط با فضای آرامستان نیز در دستور کار سازمان قرار دارد. در سال گذشته دو هزار اصله درخت و نهال در محوطه آرامستان کاشته شد.

در خصوص انتخاب سمنان به عنوان شهر پایلوت در استفاده از قبور پیش‌ساخته، توضیح دهید.

با توجه به اینکه از گذشته قبور با سازه‌های آجری ساخته می‌شد که از لحاظ هزینه و سرعت کار به صرفه نبود، پس از رایزنی انجام شده با اتحادیه آرامستان‌های کل کشور و انجام بازدید میدانی ناظران این اتحادیه از قبور و محوطه آرامستان سمنان، قرار شد ایجاد قبور پیش‌ساخته به صورت پایلوت در آرامستان سمنان انجام شود؛ مزیت قبور پیش ساخته این است که از لحاظ هزینه بسیار مقرون به صرفه است و استحکام قوی دارد که قابل نشست نیست و از نظر سرعت کار نیز بهتر است. متأسفانه با وجود تبلیغات گسترده، شهروندان برای ساخت آرامگاه خصوصی همکاری نکردند، لذا تا زمانی که افراد و خانواده‌ها به این سازمان مراجعه نکنند و سازه آرامگاه شکل نگیرد، اجازه تدفین اموات در آن قبور داده نمی‌شود. از شهروندان تقاضا می‌کنیم برای زیباسازی سیما و منظر آرامستان و دیوارکشی و ساخت پیاده‌روی اطراف آن به این سازمان مراجعه کنند، زیرا تا زمانی که این اقدامات انجام نشود، جدول‌گذاری و آسفالت و پیاده‌سازی و حتی توسعه فضای سبز محوطه آرامستان در جوار آرامگاه‌های خصوصی انجام نمی‌شود.

آیا برای توسعه خدمات الکترونیک سازمان آرامستان‌ها اقدامی انجام شده است؟

سامانه مدیریت آرامستان معراج قبل از تشکیل سازمان مدیریت آرامستان ایجاد شد؛ با تشکیل سازمان، بخش‌های جدیدی به این سامانه افزوده شد و تمام قبور و قطعات و بلوک‌ها از طریق عکس‌برداری هوایی در آن بارگذاری و همچنین برای همه افراد پرونده الکترونیک تشکیل شد. با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری سمنان نرم‌افزار تلفن همراه طراحی می‌شود تا به محض ورود شهروندان به محوطه آرامستان آدرس دقیق قبور مورد نظر در اختیار آنان قرار گیرد.

آیا محل جدیدی برای تدفین بیماران کرونایی اضافه شده است؟

بله، با توجه به وضعیت مرگ و میر بیماران کرونایی در سال جاری در قسمت پهنه شرقی آرامستان (بلوار جنت) قطعات جدیدی احداث شد و به دفن اموات کرونایی اختصاص یافت. علاوه بر شهر سمنان تمام روستاهای جنوب، شمال، شرق و غرب سمنان را نیز پوشش دادیم. نواقص آرامستان‌های شهرهایی که در ضلع غربی سمنان وجود داشت هم تا جایی که امکان‌پذیر بود با هماهنگی حوزه علمیه رفع شد؛ همچنین تمام واجبات شرعی اموات خانواده‌هایی که عزیزان خود را بر اثر ابتلاء به کرونا از دست داده بودند و قرار بود که به شهرستان‌های گرمسار، ایوانکی، سرخه و آرادان انتقال دهند توسط سازمان آرامستان‌های سمنان انجام با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دفن شدند. خودروی آمبولانس مخصوص با حضور و نظارت ناظران مرکز بهداشت محیط سمنان جهت اعزام اموات کرونایی استفاده می‌شود.

چه اقداماتی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کاهش تداخل تشییع‌کنندگان انجام شده است؟

تلاش کردیم از تهدید ناشی از شیوع کرونا به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و به موجب قراردادی که با شرکت ارکیده سپید که زیر نظر این سازمان فعالیت می‌کند منعقد شد فعالیت مداحان اهل بیت و قاریان که صرفاً در مجالس ختم خدمات‌رسانی می‌کنند، شکل رسمی پیدا کرد و خدمات‌رسانی به خانواده‌های متوفیان با سهولت بیشتری انجام می‌شود. از بازماندگان هم خواسته شده قبل از برگزاری مراسم هماهنگی‌های لازم را با این دفتر انجام دهند تا در ایام هفته بویژه روزهای پنجشنبه و جمعه تداخل مراسمات ایجاد نشود.

کد خبر 432466

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران مدیریت شهری شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان فرهنگ شهروندی آموزش شهروندی منشور حقوق شهروندی شهرداری شهرداری سمنان شهر سمنان وادي السلام سمنان آرامستان آرامستان ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان آرامستان ها محوطه آرامستان آرامستان سمنان شهرداری سمنان خانواده ها انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۵۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست‌ هم‌افزایی مسئولان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نمایندگان خانه ملت به منظور ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش حمایت از نخبگان در محل این بنیاد برگزار شد.

سید سلمان سیدافقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این بنیاد خانه نخبگان است، گفت: افتخار می‌کنیم که بنیاد ملی نخبگان با تدبیر مقام معظم رهبری و دغدغه‌مندی ایشان نسبت به موضوع نخبگان شکل گرفته و بعد از دو دهه به بلوغ رسیده و منشا اثر است و برخی از افرادی که در سال‌های گذشته از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شدند، حالا در زمره مسئولان کشور و مدیران میانی قرار دارند.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان یک شجره طیبه است که عرض و طول بسیار زیادی پیدا کرده و در آینده، انقلاب و نظام را بیش از پیش منتفع خواهد کرد.

ضرورت وجود هسته‌های اندیشه‌ورزی در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی

سیدافقهی با بیان اینکه محور فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، اظهار داشت: این سند به حدی از نظر حضرت آقا اهمیت دارد که ایشان در دیدار با نخبگان و مسئولان در سال ۹۸ فرمودند که یکی از مشکلات مهم در حوزه علم و فناوری کشور عمل نشدن به این سند است و اجرایی شدن سند را مطالبه کردند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان مسئول مستقیم نظارت بر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، ادامه داد: طبق بندها و بخش‌های مختلف این سند، بنیاد ملی نخبگان باید در همه سطوح حاکمیتی و قوای سه گانه و حتی نیروهای مسلح پشتیبانی فکری و اندیشه‌ورزی نخبگان را محقق کند. مصداق دیگر از اجرایی شدن این سند اینست که در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی باید هسته‌های اندیشه‌ورزی با حضور نخبگان تشکیل شود تا این افراد به تناسب و فراخور موضوعات مختلف به مجلس شورای اسلامی کمک فکری دهند.

لزوم تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی در تمام دستگاه‎های اجرایی کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: البته این مورد در حال حاضر توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی محقق شده است، اما فراموش نکنیم بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ایجاد چنین فضایی در تمام کشور را بر عهده دارد و باید در تمام دستگاه‌ها هیئت‌های اندیشه‌ورزی را تشکیل دهد.

وی با اشاره به لزوم شناسایی استعدادهای برتر در سراسر کشور، تصریح کرد: مسئله شناسایی به حدی مهم است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید داشته و فرمودند فرایندها باید به گونه‌ای طراحی شوند که هیچ استعدادی حتی در دورترین نقاط کشور مورد غفلت قرار نگیرد. ایشان فرمودند اگر فردی استعداد ویژه داشته باشد، به دنیا بیاید، رشد کند و بدون آن که استعداد او شناسایی شود از دنیا برود، در حق او ظلم شده است. به همین دلیل است که حضرت آقا تاکید دارند از بین میلیون‌ها جوان ایرانی حتی یک استعداد هم نباید هدر رود. این مطالبه ایشان تکلیفی سنگین بر ذمه بنیاد ملی نخبگان است تا توان خود را برای شناسایی استعدادهای متنوع در سراسر کشور به کار بگیرد.

تعامل و همکاری بنیاد ملی نخبگان با اتاق بازرگانی

سیدافقهی اضافه کرد: در حوزه کارآفرینی نیز بنیاد ملی نخبگان برنامه ویژه طراحی کرده و تلاش دارد در تعامل و همکاری با اتاق بازرگانی، نخبگان بخش خصوصی را شناسایی کند تا به عنوان استاد راهبر، مستعدان برتر این حوزه را در مسیر نخبگی تا تبدیل شدن به کارآفرینان برتر آینده هدایت کنند. البته بستر اصلی برای اثربخشی نخبگان در اقتصاد، دستگاه‌های اجرایی هستند؛ چراکه بیش از ۷۰ شرکت‌ بزرگ کشور دولتی مدیریت می‌شوند. به همین دلیل مسیر اثربخشی نخبگان در اقتصاد نیز باید از دولت بگذرد.

نهادها، دستگاه‌های دولتی در قبال نخبگان مسئولیت دارند/ تشکیل کمیته پیگیری امور نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر همین مبنا، رئیس جمهور وظایف محوله هر دستگاه در قبال نخبگان را به تفکیک ماموریت‌ها و رسالت‌های هر وزارتخانه و دستگاه ابلاغ کردند. این یعنی هر نهاد دستگاه و وزارتخانه دولتی با توجه به ماموریت‌ها و وظایف خود در قبال نخبگان مسئولیت دارد. از طرفی، طبق این ابلاغیه در هر وزارتخانه نیز کمیته پیگیری امور نخبگان به ریاست شخص وزیر و دبیری یکی از معاونان تشکیل خواهد شد تا اموری مانند پایش و رصد فعالیت نخبگان جذب‌شده در وزارتخانه مذکور و نگهداشت آنان و همچنین ایجاد زمینه برای اثربخشی حداکثری نخبگان را محقق کند. این دو هدف طبق آسیب‌شناسی از مرحله اول جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی تعیین شده‌اند.

همراهی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها با نخبگان نیاز به قانون مصوب مجلس دارد

 قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: گرچه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک سند بالادستی و به مثابه قانون است، اما واقعیت این است که این سند از الزام کافی برای همراهی وزارتخانه‌های مختلف به جز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخوردار نیست و همراهی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها نیاز به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی دارد. 

وی  ادامه داد: بر اساس همین نیاز، بنیاد ملی نخبگان پیش‌نویس لایحه قانون حمایت جامع از نخبگان ایرانی را در ۵۵ ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت ایشان در دستگاه‌های اجرایی، آماده کرده است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند. 

احکامی پیشنهادی برای برنامه هفتم توسعه

سیدافقهی در ادامه با بیان اینکه این قانون بر حمایت مستقیم از نخبگان تاکید ندارد، گفت: این مسئله یک تجربه شکست‌خورده است. از طرفی بنیاد ملی اعتقاد دارد اگر فرد نخبه به اثربخشی برسد از حمایت مالی مستقیم بی‌نیاز خواهد بود. همچنین تصویب احکام پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه نیز یکی دیگر از زمینه‌هایی است که مجلس شورای اسلامی می‌تواند نظام نخبگانی کشور را همراهی کند؛ به خصوص اینکه در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب بر استفاده از نخبگان تاکید کرده و آن را مطالبه کردند.

ضرورت حمایت مجلس شورای اسلامی از بنیاد ملی نخبگان

 وی با اشاره به مشکلات بودجه بنیاد ملی نخبگان، نیز یادآور شد: در سال گذشته تنها ۴۷ درصد بودجه بنیاد ملی نخبگان محقق شد و همین امر سبب شد بخش زیادی از تعهدات سال گذشته انجام نشوند. با توجه به اینکه بنیاد ملی نخبگان برنامه‌های تحولی متنوع و متعددی دارد و این بنیاد با تاکید مقام معظم رهبری ایجاد شده و ایشان همواره بر نقش مهم و راهبردی آن اشاره کردند و رئیس جمهور نیز بارها موضوع نخبگان را از الزامات کشور دانسته،‌ انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بخش بودجه بنیاد ملی نخبگان را بیش از گذشته حمایت کند. 

برنامه گفتاورد ملی نخبگان اجرایی می‌شود

قائم مقام بنیاد ملی در پایان با بیان اینکه حمایت از نخبگان در لایه اندیشکده‌ای هزینه‌بر نیست اما به شدت برای کشور اثربخش است، گفت: در لایه اندیشکده‌ای، بنیاد ملی نخبگان برنامه گفتاورد ملی نخبگان را در سال جاری به صورت رقابت ملی اجرا می‌کند تا نخبگان حول مسائل کلان کشور با یکدیگر مناظره کنند. قطعاً رسانه‌ای شدن نظرات نخبگان سبب پیدا شدن راهکارهای برون‌رفت از مشکلات فعلی کشور خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری آنا، علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات،  محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، عبدالحسین روح الامینی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی، مهدی شریفیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از جمله نمایندگان مدعو در این نشست بودند که به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

همچنین، پیگیری مطالبات نخبگان در رسانه‌های کشور و ارتباط مرتب و مشخص میان دولت و مجلس، لزوم ایجاد جهش مطلوب در حوزه نخبگانی کشور، افزایش انعکاس صدای نخبگان و بنیاد ملی نخبگان و توجه بیشتر به بانوان نخبه و به ویژه بانوان متخصص و مهارت‌محور، جلوگیری از محصور شدن در قالب‌ها و شاخص‌های شناسایی نخبگان، ایجاد مطالبات جدید از سوی بنیاد ملی و لزوم شکل‌گیری ساز و کار ارتباط جدی بنیاد ملی نخبگان با مجلس شورای اسلامی در قالب ارتباطی منسجم و قوی و به ویژه ارتباط با کمیسیون‌های مجلس از جمله دیگر مباحث عنوان شده در این نشست توسط نمایندگان خانه ملت بود.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه‌های عبور از اوج مصرف برق در تهران
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • سهمیه ارز مسافران حج چقدر شد؟
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید
  • سهمیه ارز مسافران حج اعلام شد
  • چند نفر به حج عمره اعزام می‌شوند؟
  • موافقت بانک مرکزی با عرضه ۵۰۰ یورو به زئران حج ۱۴۰۳
  • موافقت بانک مرکزی با عرضه 500 یورو به زئران حج 1403
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر