Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش شدید حماس به نخستین پرواز مستقیم تل آویو به ابوظبی، جدال جدید قطر و امارات در دیوان بین‌المللی دادگستری و مقابله پدافند هوایی ارتش سوریه با حمله موشکی اسرائیل، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به جزئیات اولین پرواز اسرائیل به امارات نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ جارد کوشنر، مشاور ارشد و داماد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بعد از ورود به ابوظبی اظهار کرد: معاهده صلح بین اسرائیل و امارات روند صلح در منطقه را تغییر خواهد داد.

کوشنر با ادعای این‌که خواهان گسترش صلح در منطقه و جهان هستیم، ادامه داد: صلح برای ملت‌های منطقه ضروری است.

او به محض ورود به فرودگاه اصلی پایتخت امارات به همراه هیات مشترک از آمریکا و اسرائیل گفت: آینده منطقه نباید در گرو گذشته باشد.

کوشنر افزود: از فلسطینی‌ها می‌خواهم به مذاکره بازگشته و گام‌هایی به سمت صلح بردارند.

مشاور ارشد ترامپ همچنین از عربستان برای موافقت با عبور این پرواز از حریم هوایی‌اش تشکر کرد.

در این راستا، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در توییتر ویدیویی را منتشر کرد که او را در حال مکالمه تلفنی با هیات اسرائیلی نشان می‌داد که در راه ابوظبی بودند و از حریم هوایی عربستان می‌گذشتند.

نتانیاهو در حالی که با دستش به مسیر عبور هواپیما از حریم هوایی عربستان اشاره می‌کرد، گفت: این روز تاریخی است؛ شما با هواپیمای اسرائیلی در اولین پرواز در حال عبور از حریم هوایی عربستان هستید.

او افزود: برای توافق صلح با امارات در سال‌های گذشته تلاش کردم، تا این‌که باور پیدا کردم که تحقق صلح مقابل صلح به منظور صلح ممکن است.

کوشنر گفت، فلسطینی‌ها نمی‌توانند به گذشته تکیه کنند، بلکه باید به میز مذاکرات بازگردند.

مشاور ترامپ همچنین افزود: آمریکا می‌تواند برتری نظامی ویژه اسرائیل را در منطقه حفظ کند، در حالی‌که از روابط واشنگتن با امارات نیز حمایت نماید. در عین حال روابط نظامی امارات و آمریکا نیز ویژه است.

او باز هم گفت، آمریکا ایران را بزرگترین تهدید در منطقه می‌داند.

به ادعای کوشنر، صلح رهبران اسرائیل و امارات مورد استقبال‌ مردم دو طرف قرار گرفته است.

رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز گفت: تبادل سفیران از سوی دو طرف انجام خواهد گرفت و همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله آموزش، بهداشت و تکنولوژی صورت می‌گیرد.

اوبراین تاکید کرد: توافق صلح بین امارات و اسرائیل، سرآغاز روند صلحی تاریخی است و به لطف "شجاعت" محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا این توافق حاصل شد.

این سفر هیات مشترک به امارات در چارچوب اعلام بیانیه سه جانبه مشترک و طرح نقشه‌ای انجام گرفت که سرآغازی برای همکاری مشترک بین اسرائیل و امارات خواهد بود. 

رویترز به نقل از رسانه‌های اماراتی گزارش داد، انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه به استقبال از دو هیات آمریکایی و اسرائیلی در فرودگاه ابوظبی رفت.

این هیات همچنین شامل نمایندگان بخش‌های مختلف اسرائیل در اولین پرواز تجاری اسرائیل بود که در خاک امارات به زمین نشست.

این هیات دربرگیرنده نمایندگان بخش‌ها و زمینه‌های حیاتی از جمله سرمایه‌گذاری، مالی، برنامه فضایی غیرنظامی، امور دیپلماسی، گردشگری، فرهنگی، بهداشت بود.

همچنین تعدادی از نمایندگان بخش‌های دولتی امارات قرار است به بررسی چشم‌اندازهای روابط در این زمینه‌ها و تقویت تلاش مشترک و بررسی فرصت‌های همکاری در نتیجه معاهده صلح بپردازند.

این در حالی است که لیور حیاة، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل در گفت‌وگو با خبرگزاری "وام" امارات از تصمیم شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان درباره لغو قانون فدرال در زمینه تحریم اسرائیل و مجازات در پی آن تقدیر کرد و آن را "تصمیمی تاریخی" خواند.

حیاة گفت، این تصمیم گامی مهم در راستای برقراری روابط اقتصادی است.

واکنش شدید حماس به نخستین پرواز مستقیم تل آویو به ابوظبی

حماس به پرواز نخستین هواپیمای اسرائیلی از تل‌آویو به سمت ابوظبی به شدت واکنش نشان داد و اعلام کرد: حکام ابوظبی با امضای توافقی شرم‌آور با رژیم صهیونیستی، همچنان اصرار دارند به اشتباه خود در عادی‌سازی روابط با این رژیم ادامه دهند.

طبق اعلام این جنبش،‌ سفر هیات آمریکایی-اسرائیلی به امارات، خنجر زدن به پشت مردم فلسطین است.

حماس تاکید کرد: موضع حکام اماراتی مسیر تاریخ را تغییر نمی‌دهند و باعث نمی‌شود مردم وجود اشغالگران را بپذیرند و آن را به رسمیت بشناسند.

این جنبش فلسطینی همچنین درباره ادامه انجام چنین اقدامات و پیامدهای آن بر روی امنیت ملی کشورهای عربی و حقوق ثابت مردم فلسطین هشدار داد.

جدال جدید قطر و امارات در دیوان بین‌المللی دادگستری

روز دوشنبه، جلسات دیوان بین‌المللی دادگستری درباره اعتراضات بین‌المللی که امارات علیه قطر در پرونده اجرای توافقنامه بین‌المللی قضایی در مورد تبعیض نژادی ارائه کرده، برگزار شد.

به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، جلسات دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه به دلیل محدودیت‌های مربوط به کووید -۱۹ به صورت ویدیو کنفرانس و مجازی از سر گرفته شد و یک هفته ادامه خواهند داشت.

این دادگاه مربوط به سوالی فنی است که آیا دیوان بین‌المللی دادگستری تخصص حل نزاع بین امارات و قطر در خصوص توافقنامه قضاوت درخصوص تبعیض نژادی را دارد یا نه؟

حصه عبدالله العتیبه، سفیر امارات در هلند گفت: تدابیری که امارات در زمان قطع روابط با قطر لحاظ کرد، در چارچوب اجرای توافقنامه قضایی در خصوص تمام اشکال تبعیض نژادی قرار نمی‌گیرد.

او مدعی شد، ادعاها علیه امارات متناسب با تعریف تبعیض نژادی طبق توافقنامه مربوطه نیست.

سفیر امارات اشاره کرد، پرونده قطع روابط امارات با قطر از تداوم حمایت دوحه از تروریسم و افراط‌گرایی نشات می‌گیرد و دولت امارات در سال ۲۰۱۷ برخی امتیازات افراد دارای تابعیت قطر و مشخصا امکان سفر بدون ویزای شهروندان قطری به امارات را تعدیل کرد.

او خاطرنشان نمود: این امتیازها در گذشته به عنوان امتداد روابط بین دو کشور داده می‌شد و برداشته شدن آنها هیچ ارتباطی به تبعیض نژادی که قطر بابت آن شکایت کرده‌، ندارد. اجبار درخواست ویزا از شهروندان قطری در نتیجه اختلافات و قطع روابط است.

مقابله پدافند هوایی ارتش سوریه با حمله موشکی اسرائیل

تلویزیون سوریه به نقل از مقامات مسئول در ارتش این کشور اعلام کرد، پدافند هوایی سوریه چندین موشک شلیک شده توسط جنگنده های رژیم صهیونیستی را بر فراز مناطق جنوبی دمشق منهدم کرده است.

بنا بر این گزارش، موشک های شلیک شده از جانب بلندی های اشغالی جولان به سمت مناطق جنوبی دمشق شلیک و به دنبال آن، بسیاری از آنها توسط پدافند هوایی ارتش سوریه منهدم شدند.

برخی منابع هم از اصابت موشک به یکی از پایگاه های ارتش سوریه در جنوب دمشق خبر داده اند.

یک منبع دولتی هم به خبرگزاری سانا گفته است که در حمله رژیم صهیونیستی دو نظامی سوری کشته و هفت تن دیگر زخمی شده اند و خسارات مادی نیز در یک پایگاه نظامی در جنوب دمشق به بار آمده است.

پیشتر هم سابقه داشته است که جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک های هوا به زمین از فراز جولان اشغالی حملاتی را علیه اهداف نظامی یا غیر نظامی در داخل مرزهای سوریه اجرا کنند که بیشتر  این حملات با واکنش پدافند هوایی سوریه خنثی می شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دارا دوم روستای ابوالفضل شام غریبان مصطفی ادیب مهدی تاج تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین دارا دوم روستای ابوالفضل شام غریبان مصطفی ادیب مهدی تاج دیوان بین المللی دادگستری پدافند هوایی ارتش سوریه رژیم صهیونیستی حریم هوایی اولین پرواز تبعیض نژادی تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۵۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری را جدی می‎‌گیرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «نیویورک تایمز» به نقل از پنج مقام خارجی ازجمله مقام‌های اسرائیلی، نوشت که به باور آنها دیوان بین‌المللی کیفری علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و برخی دیگر از مسئولان این رژیم احکامی را صادر خواهد کرد.

مقام‌های صهیونیست باور قوی دارند به اینکه مسئولان بلندپایه این رژیم به اتهام آنچه در غزه در جریان است، از سوی دیوان بین‌المللی کیفری مشمول حکم بازداشت خواهند شد.

آن‌گونه که از اظهارات دو تن از این منابع آگاه برمی‌آید، ازجمله اتهام‌هایی که نتانیاهو و دارو دسته‌اش به خاطر آنها محکوم می‌شوند، می‌توان به ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و عدم تناسب واکنش اسرائیل با اقدام ۷ اکتبر حماس اشاره کرد.

اگرچه رسانه‌های غربی می‌کوشند اقدام حماس در حمله روز ۷ اکتبر را که باعث کشته شدن ۱۲۰۰ صهیونیست شده است، نقطه آغاز درگیری جلوه دهند، اسرائیل نمی‌تواند با هیچ روایتی کشتار بیش از ۳۴ هزار غیرنظامی فلسطینی را توجیه کند.

گمان می‌رود که نام نتانیاهو هم در میان اسم آنهایی باشد که حکم بازداشت برایشان صادر می‌شود. همچنین ادعا می‌شود که احکامی هم علیه حماس صادر خواهد شد حال‌آنکه اتهام‌های نسبت داده‌شده به مقاومت اسلامی فلسطین مشخص نیست.

مقام‌های اسرائیلی درباره سرنخ‌هایی که آنها را به اتفاق‌نظر درباره احتمال (نزدیک به‌یقین) صدور حکم دیوان کیفری علیه نتانیاهو رسانده است، اظهارنظری نکرده‌اند.

البته بعد از ۶ ماه بمباران بی‌امان غزه و گرسنگی دادن عامدانه مردم ساکن در این باریکه، صدور قرار بازداشت برای برخی از سران رژیم بیشتر شبیه یک سرزنش اخلاقی فروتنانه است به‌ویژه آنکه هرگونه قرار بازداشت باید از سوی هیئتی از قضات تأیید شود و نتیجه آن هم لزوماً به معنای محاکمه آن افراد و یا حتی بازداشت سریع آنها نیست؛اما این خوش‌بینی وجود دارد که سیاست‌های افراطی رژیم صهیونیستی را تحت‌الشعاع قرار دهد.

همچنین، صدور قرار بازداشت می‌تواند برای افرادی که مشمول این حکم می‌شوند، موانعی برای سفر به سایر کشور‌ها ایجاد کند.

«یسرائیل کاتز» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با اشاره به عواقب صدور این حکم مدعی شده که اگر لازم باشد مقامات رژیم در فلسطین اشغالی می‌مانند و آن را ترک نخواهند کرد.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • ترکیه به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل می‌پیوندد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • ورود ترکیه به عنوان حامی در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • شکست سامانه پدافند هوایی آمریکا در مقابله با عملیات «وعده صادق»
  • احتمال صدور مخفیانه حکم بازداشت مقامات اسرائیل
  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • اسرائیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری را جدی می‎‌گیرد