Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، روزنامه‌‌های فرهیختگان و آفرینش از جمله روزنامه‌های دانشگاهی کشور هستند که اخبار و موضوعات حوزه آموزش عالی را منعکس می‌کنند.

مهم‌ترین عناوین امروز روزنامه فرهیختگان به شرح زیر است:

فاصله نجومی دانشگاه‌ها با حقوق بین‌الملل روز

فقدان وکلای توانمند در دعاوی بین‌الملل یکی از چالش‌های کشور در سال‌های اخیر بوده، فرهیختگان ریشه‌های این مساله را در روند پرورش دانشجویان حقوق بررسی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود اخوان‌فرد، استاد بازنشسته حقوق بین‌الملل با بیان اینکه نظام آموزش کشور در ابعاد مختلف قابل‌نقد و بررسی است، گفت: در رشته‌های علوم‌انسانی که موردتوجه رهبری نیز بوده، باید نقادی بسیار دقیق صورت بگیرد و نکته حائز اهمیت این است که در این حیطه دین اسلام نظریات مبنایی را در ارتباط با رشته حقوق، جامعه‌شناسی، اقتصاد، روانشناسی و مدیریت دارد که باید مورد تحلیل، تببین و تدوین قرار گرفته و بتوان به‌وسیله آن خطوط محور غرب را به چالش کشید. با این‌حال متاسفانه اکثر دانشگاه‌های کشور در این حوزه از خود ضعف نشان داده‌اند تا جایی که حداکثر کاری که برای گسترش مباحث علمی مرتبط با این حوزه‌ها نشان داده‌اند، به شکل ترجمه‌ای بوده است.

وی با تاکید بر اینکه نهضت ترجمه فی‌نفسه نه بد و نه خوب است، اظهار کرد: اما باید به بومی‌سازی علوم منجر شود و همه کشورها هم به این مقوله رسیده‌اند و ما نیز باید با مبانی دقیق اسلامی به این مساله ورود کنیم. در حوزه حقوق به‌ویژه حقوق بین‌الملل که به‌دلیل تعاملات کشور با جهان مساله بسیار حساسی محسوب می‌شود، نیاز است تا در عرصه‌های مختلف آن، رشته‌های مرتبط را تبیین کرده و دست به تربیت نیروهای مختصص بزنیم، اما نگاه جامعه دانشگاهی به رشته حقوق بین‌الملل، نگاه عقب‌مانده، کلاسیک و بدون توجه به تحولات علم در عرصه نوین است.

این استاد بازنشسته حقوق بین‌الملل افزود: امروزه حقوق بین‌الملل در کشور حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود. به‌طور مثال حقوق هسته‌ای اساسا جزو حقوق بین‌المللی است که امروزه یکی از چالش‌های کشور بوده و باید متخصصان مرتبط با آن را تربیت کنیم تا بتوانند از حق کشور در این زمینه دفاع کنند و نباید فراموش کرد اکثر کشورهای جهان نیز رشته مرتبط با آن را دایر کرده‌اند. همچنین حقوق فضای مجازی نیز از لحاظ ماهیتی، حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود، اما ما در این زمینه با تحجر در فضای علمی مواجه هستیم. از طرف دیگر حقوق هوافضا نیز که جزء حقوق بین‌الملل است، ما باید باتوجه به رشد تکنولوژی در این حوزه به گرایش حقوق هوافضا در عرصه بین‌الملل توجه کنیم.

لیزینگ دانش‌بنیان‌ها؛ راهی برای جبران سرمایه‌گذاری در علم

براساس این عنوان روزنامه فرهیختگان، در آبان‌‎ماه سال 98 تسهیلات طرح لیزینگ محصولات دانش‌بنیان و فناور با هدف کمک به توسعه بازار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در دستورکار فن‌بازار ملی ایران قرار گرفت. فن‌بازار که درواقع یک بازار فناوری و محلی برای مبادلات فناوری است،‌ یک بنگاه معاملات فناوری محسوب می‌شود که با ایفای نقش واسطه اطلاعاتی و حقوقی، وظیفه نزدیک‌کردن طرف‌های عرضه و تقاضا در حوزه فناوری و محصولات پیشرفته را برعهده دارد. بر این اساس شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که مورد تایید فن‌بازار ملی ایران باشند می‌توانند از تسهیلات این طرح استفاده کنند. صندوق نوآوری و شکوفایی، پشتیبانی مالی این طرح را برعهده گرفت و این امکان برای سایر صندوق‌های نوآوری فراهم شد تا از محل اعتبارات این طرح با ارزیابی شرکت‌ها تا سقف ۵ میلیارد ریال، تسهیلات ارائه دهند.

اما طبیعتا محصولاتی که می‌توانند از تسهیلات لیزینگ استفاده کنند باید دارای شرایط ویژه‌ای باشند. اصلی‌ترین خصوصیتی که امکان استفاده از این تسهیلات را به شرکت‌های دانش‌بنیان می‌دهد این است که محصولات تولیدشده باید مجوز فناور را از شبکه ملی فن‌بازار دریافت کرده‌ باشند. علاوه‌بر تسهیلات لیزینگ،‌ تسهیلات سفارش ساخت یا «استصناع» نیز برای توسعه شرکت‌‌های دانش‌بنیان اختصاص داده شده است. به این ترتیب شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند برای فروش محصولات خود با استفاده از تسهیلات لیزینگ یا استصناع خریداران را ترغیب به خریداری محصولات‌شان کنند.

تسهیلات لیزینگ و استصناع درواقع به خریداران محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان تعلق می‌گیرد. این یعنی اگر مشتری در خرید محصول دانش‌بنیان با مشکل کسری نقدینگی مواجه باشد، می‌تواند تنها با پرداخت 30 درصد از مبلغ محصول آن را خریداری کرده و باقی‌مانده بهای محصول را از صندوق نوآوری و شکوفایی وام بگیرد. در تسهیلات لیزینگ و استصناع، صندوق مبلغ تسهیلات را پس از تایید تحویل محصول، مستقیما به شرکت فروشنده محصول دانش‌بنیان می‌پردازد اما تضمین تسهیلات و بازپرداخت اقساط فقط برعهده خریدار است. البته در تسهیلات استصناع،‌ ارائه تضمین ازسوی فروشنده برای دوره ساخت ضروری است. براساس قانون، نرخ این تسهیلات 9 درصد تعیین شده است. همچنین متقاضیانی که از این تسهیلات بهره‌مند می‌شوند درمجموع برای بازپرداخت 3 سال وقت دارند.

تسهیلات استصناع نیز به‌صورت مرحله‌ای و با توجه به پیشرفت کار پرداخت می‌شود. برای مثال وقتی شرکت دانش‌بنیان 50 درصد سفارش را آماده کرد، یک بخش از تسهیلات را دریافت می‌کند.

این تسهیلات حداکثر به میزان 80 درصد قیمت محصول نهایی پرداخت می‌شود. بنابراین ارائه تسهیلات لیزینگ و استصناع یک سیاست اقتصادی است که می‌تواند به توسعه بازار محصولات دانش‌بنیان کمک کند. طبیعی است که برای ارائه هرگونه تسهیلاتی، باید شرایط و زیرساخت‌هایی نیز فراهم باشد تا تسهیلات‌دهنده و تسهیلات‌گیرنده بتوانند از منافع تسهیلات بهره‌مند شوند؛ موضوعی که با توجه به عمر نه‌چندان طولانی صنعت لیزینگ در ایران، با نقاط ضعف و قوت فراوانی همراه است.

مهم‌ترین عناوین امروز روزنامه آفرینش به شرح زیر است:

حداقل و حداکثر افزایش شهریه دانشگاه های سراسری اعلام شد

رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت های ممیزه وزارت علوم حداقل و حداکثر افزایش شهریه دانشگاه ها در سال تحصیلی جدید را اعلام کرد.عبدالرضا باقری درباره حداقل و حداکثر افزایش شهریه دانشجویان در سال تحصیلی جدید گفت: افزایش شهریه مشابه با سال های قبل بین 10 تا 20 درصد بسته به دانشگاه ها متفاوت است.

رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت های ممیزه وزارت علوم ادامه داد: هیئت های امنای دانشگاه های مختلف بسته به شرایط محیطی و هزینه ها، شهریه را تعیین کرده‌اند.درحالی افزایش شهریه دانشگاه‌ها همانند سال قبل اعلام شده است که دانشجویان به شهریه های ترم قبل به دلیل برگزاری کلاس‌ها در بستر فضای مجازی و برخی شبکه‌های اجتماعی و نبود زیرساخت‌های لازم، اعتراض داشتند.بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های شهریه‌پرداز بر این باور بودند که دریافت شهریه در ازای خدمات دانشجویی و برپایی کلاس‌ها و دست‌کم کلاس‌های عملی است و باتوجه‌ به برخط‌شدن آموزش‌ها، پرداخت شهریه مانند نرخ پیش از وقوع کرونا موجه نیست.برخی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در واکنش به اعتراض دانشجویان خود، با دادن تخفیف، قسط‌بندی یا حذف ترم به آنان کمک کردند و برخی دانشگاه‌ها هم این کار را نکردند تا به هر شکل، نیمسال دوم سال تحصیلی گذشته به پایان برسد.

انتهای پیام/

31 / 320 روزنامه فرهیختگان آفرینش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روزنامه فرهیختگان آفرینش شرکت های دانش بنیان تسهیلات لیزینگ حقوق بین الملل افزایش شهریه دانشگاه ها فن بازار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۶۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ایرانی برای خودروی ایرانی

به گزارش همشهری آنلاین، تولید موتور خورجینی ۴ لیتری با این حجم بالا که مناسب خودروهای شاسی‌بلند و آفرودی است می‌تواند شرکت‌های خودروسازی داخلی را برای تولید این مدل‌ها بی‌نیاز کند.

محصولی کاملا دانش‌بنیان

تیم سازنده این موتور، متشکل از حدود ۴۰متخصص و عضو هیأت‌علمی دانشگاه‌های برتر ایران و جهان هستند که حضور این افراد نشانه اهمیت بالای تولید چنین قوای محرکه‌ای است. این تیم بیش از ۳سال پیش با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶سیلندر گام گذاشتند و در نتیجه موفق شدند این محصول باکیفیت در سطح استاندارد جهانی را منطبق با روزآمدترین طراحی، تولید و مورد آزمایش قرار دهند.

توان تولید انبوه

روح‌الله دهقانی، معاون علمی رئیس‌جمهوری در رونمایی از این دستاورد مهم دانش‌بنیان گفت: «قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملا راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی‌سازی و تولید آن گام برداشته‌اند». او افزود: «امروز توانمندی تولید موتور ۶سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴هزار سی‌سی دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به‌زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.»

توانمندسازی خودروسازی بومی

بومی‌سازی محصولاتی مانند موتور ۶سیلندر خورجینی ۴لیتری، ازجمله فناوری‌های راهبردی‌ و کلیدی‌ است که می‌تواند منجر به ساخت دیگر محصولات بومی شود. صنعت خودروسازی کشور نیز با تکیه بر توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند با ارتقای سطح تولیدات خود، زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود. دهقانی با تأکید بر این موضوع گفت: «معاونت علمی به‌عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را برعهده گرفته است.»

بیشتر بخوانید:

خودروهای برقی این شرکت گوشی ساز با قیمت قبل به‌روزرسانی شد توجه به نیاز کشور

کلید پروژه ساخت موتور ۶سیلندری با توجه به نیاز کشور از سوی پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف زده شد. طبق تخمین این شرکت دانش بنیان، نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰هزار خودرو تخمین زده شده است و با درنظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰هزار عدد نیز می‌رسد. برای پیشبرد این پروژه از حدود ۱۳۰موتور بنزینی الگوبرداری شد و دستاورد ۱۳سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و درنهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی ۶سیلندر، انتخاب و پس از چند سال تلاش، نخستین نمونه از این موتور ساخته شد.

کد خبر 847304 برچسب‌ها روح‌الله دهقانی فیروزآبادی تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • عناوین برگزیده روزنامه‌های صبح امروز
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • آمریکا شایستگی اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها