Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@17:30:49 GMT

کووید -۱۹؛ فرصتی برای پیشبرد گردشگری پایدار

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۴۷۹۳۷

کووید -۱۹؛ فرصتی برای پیشبرد گردشگری پایدار

علی‌رغم ایجاد مشکلات و صدمات بسیار، بحران کووید -۱۹ فرصت مناسبی را برای بازسازی صنعت گردشگری با روشی پایدارتر فراهم آورده است که در این راستا حمایت از بوم‌گردی می‌تواند هم برای این صنعت و هم برای طبیعت مفید باشد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در شرایط فعلی که صنعت گردشگری به شدت تحت تأثیر همه‌گیری کووید -۱۹ قرار دارد و در سطح جهانی تنها در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ با ۲۲ درصد افت (معادل با ۸۰ میلیارد دلار) مواجه بوده است، همچنین پیش‌بینی سازمان ملل مبنی بر از دست رفتن شغل بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون نفر از شاغلان این صنعت، بازگشایی مجدد مقاصد گردشگری و یا برنامه‌ریزی برای آن نیازمند تفکر درباره این سوالات است که آیا ویروس کرونا یک زنگ هشدار برای تشویق جهانیان برای پیشبرد اهداف گردشگری پایدار در راستای کربن‌صفر شدن محسوب می‌شود و یا اینکه آیا این پایداری می‌تواند باعث بهبودی اقتصاد در حال فروپاشی شود یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأثیرگذاری متفاوت کرونا در نقاط مختلف جهان

واقعیت این است که نمی‌توان انکار کرد شیوع کروناویروس جدید علی‌رغم مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی فرهنگی فراوانی که به همراه داشت برای بسیاری از کشورهای سراسر جهان دربردارنده مزایای زیست‌محیطی بسیار بالایی بود، تا حدی که باعث افزایش گونه‌های حیات وحش، نجات حیوانات در معرض خطر از انقراض، بازسازی طبیعت، بهبود کیفیت هوا، کاهش انتشار کربن و مواردی از قبیل شد ولی با وجود تمامی مزایای گفته شده، این همه‌گیری نمی‌تواند به تنهایی جلوی تغییرات آب‌وهوایی را بگیرد. از سوی دیگر تأثیر این ویروس در کشورهای در حال توسعه کاملاً متفاوت از دیگر نقاط جهان بوده و آن‌ها را در شرایط بسیار دشواری قرار داده است.

علاوه بر این سازمان‌هایی که برای تأمین بودجه و هزینه‌های پروژه‌ها، استخدام نیرو و حمایت از جوامع محلی به سرمایه‌گذاری‌های عمومی متکی هستند، به دلیل نبود سرمایه‌گذار و کاهش درآمد، توانایی تأمین مالی فعالیت‌های اجرایی و پرداخت حقوق کارمندان خود را ندارند و بدین‌ترتیب ضربات ویرانگری به پیکره اصلی آن‌ها وارد آمده است. در بعضی از جوامع نیز کم شدن تمرکز روی مسائل حفاظت از محیط زیست و تخصیص بودجه این بخش‌ها به مبارزه با کووید -۱۹ منجر به افزایش فعالیت‌های غیرقانونی از جمله شکار گونه‌های کمیاب، ماهی‌گیری غیرقانونی و جنگل‌زدایی توسط عده‌ای از ساکنان خصوصاً افرادی شده است که به دلیل همه‌گیری کرونا مشاغل و سایر منابع درآمدی خود را از دست داده‌اند.

اهمیت گردشگری بوم‌گردی در حفظ طبیعت

گردشگری بوم‌گردی منبعی ارزشمند برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست محسوب می‌شود زیرا در آن هم به طبیعت و هم به فرهنگ زمان‌های گذشته و حال یک منطقه احترام گذاشته می‌شود. در بوم‌گردی گردشگران با دیدی مسئولانه به رعایت تمامی اصولی می‌پردازند که به حفظ پایداری و رشد زیست‌بوم‌ها منجر می‌شود و کیفیت زندگی ساکنان محلی آن‌ها را پایین نمی‌آورد. به‌منظور کسب لذت از محیط‌های طبیعی و درک ارزش طبیعت، بوم‌گردان مناطقی بکر و ناب را برای گردش انتخاب می‌کنند و با کسب آموزش‌های لازم برای پیشگیری از آسیب‌رساندن به بافت منطقه، به انجام فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی سودرسان برای مردم محلی و دارایی طبیعی آن‌ها می‌پردازند و از برجای گذاشتن هر گونه ردپای بشری در طبیعت بکر مقصدشان خودداری می‌کنند.

بهبودی مسئولانه صنعت گردشگری

در حال حاضر که کووید -۱۹ باعث بروز مشکلات فراوانی برای گردشگری شده است، این صنعت باید از بحران اقتصادی و بهداشتی فعلی به‌عنوان فرصتی برای بازسازی و بازگشت با روشی پایدارتر استفاده کند. بدین‌منظور پایداری نباید هم‌چون گذشته مزیتی برای گردشگری به شمار رود بلکه لازم است به‌عنوان یک هنجار جدید، به جزئی جدایی‌ناپذیر برای هر بخش آن تبدیل شود. شیوع کرونا و بسته شدن مرزهای کشورهای گوناگون به روی گردشگران خارجی نقطه عطفی برای دستیابی به این هدف به شمار می‌رود. بازگشایی مجدد این صنعت با توجه به شرایط جاری نیازمند به‌کارگیری اقدامات بهداشتی برای حفظ سلامت و ایمنی گردشگران، بدون استفاده بیش‌ازحد از مواد و محصولات یک‌بار مصرف یا آلاینده‌های مضر به جای ضدعفونی‌کننده‌های سازگار با محیط زیست است، همچنین باید دقت داشت که پروتکل‌های حفظ فاصله اجتماعی نباید دسترسی افراد مسن یا دارای معلولیت را محدود کند. لازم است فعالان این حوزه تدابیر لازم برای کاهش ردپای کربن و نیز ادغام آن با فرآیندهای اقتصاد مدور یا دایره‌ای را برای بازسازی بهتر و سریع‌تر امور به شرایط عادی به کار گیرند و با بازسازی گام به گام این صنعت، پایداری را به تدریج به قلب بهبود اقتصادی و گردشگری وارد کنند.

بهبودی مسئولانه صنعت گردشگری باید شامل حمایت هدفمند از جوامع آسیب‌پذیر از جمله زنان، جوانان، جوامع روستایی و ساکنان بومی مقاصد گردشگری شود، به‌ویژه افرادی که به دلیل وابستگی به این صنعت به‌عنوان منبع اصلی تأمین معیشت به شدت از فراگیری بحران موجود دچار آسیب و خسارت شده‌اند، معمولاً به مشاغل رسمی اشتغال ندارند، از کمک‌های مالی دولتی در راستای مبارزه با بیماری محروم بوده و یا مجبورند علی‌رغم نبود امکان رعایت موارد بهداشتی یا حفظ فاصله ایمن اجتماعی در محل کار خود حاضر شوند.

کد خبر 441786

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان گردشگری کرونا و گردشگری ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ کرونا در جهان شیوع کرونا کرونا و اقتصاد دوران پسا کرونا کرونا در شهر کرونا و بیکاری گردشگری و کرونا گردشگران گردشگر مراکز گردشگری صنعت گردشگری گردشگری روستایی بوم گردی بومی بومی و محلی پایداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صنعت گردشگری بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

ایسنا/فارس سرمربی یونانی تیم فوتبال گل‌گهر سیرجان از بار فنی  تیم فجرسپاسی شیراز به نیکی یاد کرد اما تاکید کرد که تیمش با تمام تمرکز خود برای صعود به مرحله بعد به شیراز آمده و می‌داند که فرصتی برای اشتباه ندارد.

مارینوس اوزونیدیس سرمربی تیم‌ فوتبال گل‌گهر سیرجان امشب، ۶ اردیبهشت در کنفرانس خبری پیش از بازی با تیم فجر شهید سپاسی شیراز از مرحله یک هشتم نهایی‌ جام حذفی، گفت: جام حذفی همواره فرصت خوبی برای برخی تیم‌هاست تا از یک مسیر میان‌بُر به یک جام و سهمیه حضور در آسیا برسند. به‌خصوص تیم‌هایی که در لیگ برتر شانس کمی برای قهرمانی یا کسب سهمیه دارند، می‌توانند روی جام حذفی حساب ویژه‌ای بازکنند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا تیمش با توجه به کار سختی که در لیگ برتر دارد، اولویت را به جام حذفی خواهد داد یا خیر، اظهار کرد: بله طبیعتا جام حذفی برای ما یک هدف است، اما به‌صورت تک بازی برگزار می‌شود و یک بار میزبان هستیم و بار دیگر میهمان، نمی‌توان آنقدرها روی آن به‌صورت بلند مدت هدف‌گذاری کرد.

مارینوس اوزونیدیس افزود: جام حذفی یکی از اهداف ماست اما باید مرحله به مرحله روی آن تمرکز کنیم، چون وقتی این بازی را رد نکنیم، نمی‌توانیم به بازی بعدی فکر کنیم.

وی در خصوص دیدار فردا با فجرسپاسی نیز گفت: ما بازی‌های این تیم را دیدهایم و می‌دانیم تیمی هستند که می‌خواهند فوتبال خوبی بازی کنند. من سبک بازی این تیم را دوست دارم و فکر می‌کنم اگر همینطور در لیگ یک به کارشان ادامه بدهند، به‌عنوان تیم اول راهی لیگ برتر خواهند شد.

ملی‌پوش سابق فوتبال یونان با تاکید بر اینکه تصور نمی‌کند نبرد راحتی با یک تیم لیگ یکی داشته باشد، گفت: باید تمرکز خودمان را در تمام طول بازی حفظ کنیم و مطمئن هستم که بازیکنان هم بهترین نمایش خودشان را به اجرا می‌گذارند. اگر همان سطحی که از تیم خود سراغ دارم را در طول بازی با فجر به نمایش بگذاریم، به مرحله بعد خواهیم رفت.

اوزینیدیس که سابقه هدایت تیم‌های بزرگ یونانی مثل پاناتینایکوس و آ.ا.ک آتن را در کارنامه دارد، در خصوص نتایج ضعیف اخیر گل‌گهر در لیگ برتر گفت: فکر می‌کنم بازی‌های بدی ارائه ندادیم اما نتایجی که انتظار داشتیم رقم نخورد که مصدومیت برخی بازیکنان و بدشانسی نیز در این امر تاثیرگذار بود.

سرمربی گل‌گهر سیرجان در پایان ضمن ابراز خشنودی نسبت به حضور در شهر زیبای شیراز، گفت: تمام تمرکزمان روی بازی فردا و صعود به مرحله بعد است و همیشه باید در ذهنمان باشد که بازی حذفی یک تک بازی است و جای اشتباه وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، دیدار تیم‌های فجرشهید سپاسی شیراز و گل‌گهر سیرجان از مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی فوتبال کشور از ساعت ۱۸ فردا، ۷ اردیبهشت در ورزشگاه حافظیه شیراز آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معاونت املاک و حقوقی اقدامی موثر در پیشبرد اهداف دارد
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • آرنه اسلوت: لیورپول فرصتی است که نمی‌خواهم از دست بدهم؛ می دانم فاینورد موافقت می‌کند
  • سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم
  • ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد