Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید ظهرابی روز سه شنبه در ارتباط تصویری از راه دور با خبرنگاران  از برخورد با تصرفات غیر قانونی در پناهگاه حیات وحش بختگان شهرستان استهبان و بهرام گور در شهرستان نی ریز خبر داد و اظهار داشت : امسال ۳۶۰ هکتار اراضی تصرف شده در پناهگاه حیات وحش بختگان باز پس گیری شده است ،  در عرصه حیات وحش بختگان با دستور قضایی و مشارکت فرمانداری و منابع طبیعی و سایر دستگاهها این اراضی رفع تصرف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینکه تصرف اراضی منطقه بهرام گور در شهرستان نی ریز غیر قانونی و دست اندازی به طبیعت است گفت: محیط زیست با جدید جلوی این تصرفات می ایستد و تا بازگشت اراضی تصرف شده به منطقه و رفع کامل تصرف موضوع را پیگیری می کند.

ظهرابی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ادامه داد :  فرمانداری شهرستان نی ریز و استانداری فارس نیز تصرفات اخیر در این منطقه را در حال پیگیری دارد و تا روشن شدن کامل موضوع و بازگشت پلاک تصرف شده توسط افراد این موضوع در حال بررسی و پیگیری است .

وی با بیان اینکه پیشتر شخصی حدود ۳۰ هکتار اراضی را تصرف و مستثنیات در مجموعه بهرام گور ایجاد کرده است و اخیرا با تشکیل کمیسیونی مرتبط با تعیین حدود مستثنیات مطرح شده ، قصد افزایش محدوده تصرف به  ۶۸ هکتار را داشته است افزود: این کمیسیون به صورت مقدماتی بدون حضور نماینده محیط زیست تشکیل شده اما به صورت کارشناسی تصمیم گرفتند که سطح مستثنیات را افزایش دهند که با مخالفت شدید محیط زیست مواجه شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ادامه داد : اجازه نمی دهیم اراضی منابع ملی در منطقه بهرام گور تغییر کاربری پیدا کند ، این واگذاری ها در سال‌های گذشته  هم غیر قانونی صورت گرفته است ، اراضی منابع ملی تحت حفاظت محیط زیست بر اساس قانون روشن  و صریح غیر قابل واگذاری است.

ظهرابی اضافه کرد: حتی اراضی واگذار شده هم باید به محیط زیست برگردد ، افرادی که برای فعالیت اقتصادی در منطقه بهرام گور مجوز دادند باید پاسخگو باشند ، با پیگیری محیط زیست باغ‌ها ی احداث شده در این منطقه تخریب و رفع تصرف شده و دستگاه صادر کننده مجوز هم به پرداخت خسارت محکوم شده است.

صدور ۴۱۰ اخطار ، ۳ مورد تعطیلی ، ۱۲ مورد پیگیری قضایی

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس روز سه شنبه در ارتباط ویدئو کنفرانس با خبرنگاران  با ارائه گزارشی از عملکرد امسال محیط زیست دراستان فارس گفت: در حوزه پایش و نظارت و مراقبت از صنایع ۴۱۰ مورد اخطار رفع آلودگی در ۵ ماه امسال صادر شده ، این آمار در مقایسه با سال گذشته که ۶۵۸ مورد بوده بیانگر رشد قابل توجه  است .

ظهرابی همچنین گفت: در این مدت سه مورد از واحد های آلوده کننده محیط زیست تعطیل شدند و ۱۲ مورد  نیز ما ناچار به پیگیری قضایی شدیم  و موضوع آلودگی محیط زیست به مرجع قضایی ارجاع شده است  که برخی موارد اصلاح شده و واحد های صنعتی به شرایط استاندارد برگشتند.

کشف سلاح و دستگیری شکارچیان غیر مجاز

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس  در ادامه این گفت و گو در زمینه مقابله با شکار و صید غیر قانونی در استان فارس گفت: در سال جاری ۵۲۷ مورد اقدام به شکار و صید غیر مجاز دراستان فارس شناسایی شده است ،  ۶۷۲ نفر صیاد و شکارچی دستگیر شدند و از این افراد ۷۴ قبضه سلاح غیر مجاز کشف شده است ، همچنین  ۷ سلاح جنگی و ۲۶۹ قبضه اسلحه مجوز دار نیز کشف شده است.

تعدادی از گورهای آسیایی از فارس به کرمان رفتند

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس با اشاره به اینکه وضعیت حیات وحش استان فارس ، چند سال پیاپی دچار خشکسالی بوده است گفت: برای  حفاظت از حیات وحش تلاشهای موثر انجام شده است ، گونه شاخص و مهم گور آسیایی در فارس تحت مراقبت است ،  این گونه در معرض انقراض در نی ریز تحت مراقبت است ، گونه گور آسیایی در سایر نقاط جهان منقرض شده و فقط در کشور ما این گونه زندگی می کند ، در کشور ما در دو نقطه پارک ملی خارتوران شاهرود و بهرام گور نی ریز این گونه  زندگی می کند  و از ۱۳۰۰  راس گونه تحت مراقبت   ۱۰۸۳ راس در فارس زندگی می کند.

ظهرابی با بیان اینکه در اثر مهاجرت طبیعی تعدادی از این گونه به کرمان رفته است و در قرق مردمی منصور آباد سکنی کرده گفت:  هنوز گور آسیایی در آنجا وجود دارد و آن را به عنوان محل زندگی جدید پذیرفته است ، امید است جمعیت بیشتری از گور آسیایی در این منطقه  پراکنده شود که نگرانی از انقراض این گونه به حداقل برسد ، این گونه در وضعیت بحرانی و در فهرست سرخ در معرض انقراض قرار دارد.

وی اضافه کرد: گونه دیگر گوزن زرد ایرانی است که در میانکتل ارژن پریشان و در ارسنجان در حال مراقبت است ، جمعیت این گونه به کندی رشد می کند ، ۷۰ فرد از این گونه در فارس شناسایی شده است ، جمعیت آن در حال رشد است ، برای آماده سازی و بازگشت آن به زیستگاه اصلی ۳۰۰ هکتار از منطقه فنس بندی شده اما این منطقه کوچک است و  باید آن را در زیستگاه اصلی اش رها سازی کرد،  با فراهم آمدن امکانات ، ۳ هزار هکتار از جنگلهای ارژن باید برنامه ریزی و حفاظت شود تا برای بازگشت این گونه ارزشمند شرایط مهیا گردد.

طاعون نشخوار کنندگان تحت کنترل است

ظهرابی  همچنین اضافه کرد: ۳۷۳ فرد از گونه های علف خوار بزرگ جثه شناسایی در فارس شده اند که شامل  قوچ جبیر و آهو و سایر علفخواران است ، شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان درشهرستان  بوانات و منطقه توت سیاه برخی حیات وحش را درگیر بیماری کرد ، و با تلاش همکاران ، اقدامات به موقع ، با اخراج دام های اهلی  از منطقه ، ضد عفونی کردن آبشخور ، پایش منطقه ، شناسایی لاشه ها و امحای بهداشتی آن این بیماری در روزهای اول کنترل شد ، تلفات این منطقه در حد ۲ تا ۵ راس بوده است که کل و بز را درگیر کرد ،  بیماری همچنان وجود دارد اما تحت کنترل است. دام ها از منطقه خارج شدند ، واکسیناسیون دام های اهلی اطراف این منطقه از قبل پیگیری و انجام  شده است ، برخی مناطق کشور تا ۹۰درصد تلفات داشتند اما  فارس تلفات  در فارس کمتر از ۱۰ راس داشته است .

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در مورد وضعیت کنونی تالاب ها  نیز گفت: بخش عمده تالاب ها دراین فصل خشک است ، بیشترین آبگیری در هفت برم مشاهده شده که حدود  ۵۶ درصد از تالاب در پایان مرداد آب داشته است  ، تالاب برمشور ممسنی هم  ۲۵ نیز  درصد آب دارد.

 مدیر انجمن میراث ماندگار بختگان پیشتر گفته بود  : گزارش های تایید شده ای حاکی است، فردی با هویت معلوم بر اساس قاعده مستثنیات اراضی ملی،  دارای ۶۸ هکتار زمین در منطقه کر سفید بخش پشتکوه نی ریز بوده است و  اخیرا با استفاده از ویژه خواری اقدام به تملک هفت میلیون متر مربع  از زمین های مرغوب منطقه حفاظت شده بهرام گور کرده است. این مسئله علاوه بر ایجاد واکنش در بین مردم محلی، حساسیت مسوولین شهرستان را نیز بر انگیخته است. 

شهرستان های نی ریز و استهبان در فاصله ۲۱۷ کیلومتری و  ۱۷۴ کیلومتری  شرق شیراز در استان فارس قرار دارند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست نی ریز دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست نی ریز دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس سازمان حفاظت محیط زیست نی ریز دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس گور آسیایی غیر قانونی بهرام گور تصرف شده حیات وحش نی ریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۸۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • رفع تصرف ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است