Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در گفت وگویی زنده در فضای مجازی عملکرد معاونت امور زنان در دولت دوازدهم را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، معصومه ابتکار پیش از ظهر امروز- سه شنبه- در نشست زنده اینستاگرامی خود، اظهار کرد: توافقنامه‌ای با انجمن حمایت از زندانیان داشته‌ایم که به زودی طرح ارغوان را با آنها آغاز می‌کنیم، این طرح در خصوص زنان زندانی جرایم غیرعمد است که امیدواریم در اسرع وقت اجرایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتکار در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا، در خصوص آخرین وضعیت لایحه تأمین امنیت زنان، تصریح کرد: این لایحه در کمیسیون فرعی لوایح بررسی شده و در کمیسیون اصلی به نیمه راه رسیده است، بیش از بیست جلسه در این کمیسیون برگزار شده که روند و پیشرفت کار خوب بوده است، نگرانی از این بابت نداریم و با جدیت مسئله را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم ظرف یک ماه آینده این لایحه به صحن علنی مجلس برود.

وی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایمنا در خصوص راهکارهای معاونت امور زنان برای پیگیری موضوع تجاوز و چالش‌های پیشرو در قتل محارم، افزود: باید قوه قضائیه به این امر ورود کند، اما لایحه تأمین امنیت زنان می‌تواند راهکار خوبی باشد، همینطور اورژانس اجتماعی یکی از بهترین ساز و کارهای ممکن است، زنان یا دخترانی که خطرات این چنینی تهدیدشان می‌کند می‌توانند مسئله را با اورژانس اجتماعی در میان بگذارند تا اقدامات صحیح صورت بگیرد.

وی در ادامه پاسخ خود در خصوص گزارش‌های مردمی در مورد موضوع تجاوز، افزود: با توجه به گزارش‌های مردمی گزارشی مقدماتی تهیه شده است و آن را به کمیسیون لوایح مجلس تقدیم کرده‌ایم، همین طور در گزارش دیگری که در حال آماده شدن است قصد داریم با افرادی که فکر می‌کنند در این قضیه آسیب دیده‌اند مصاحبه‌ای داشته باشیم و آن را تحت عنوان گزارش به مدیران ذیربط و افراد تصمیم گیر ارجاع دهیم. البته در این مورد قوه قضائیه خیلی خوب ورود کرده و پیگیر موارد صورت گرفته است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در خصوص آفتی که موضوع تجاوز دربرداشته تصریح کرد: اتهام زنی خارج از چارچوب آفت موضوعات پیش آمده است و افراد باید با ارائه اسناد و مدارک ادعای خود را اثبات کنند.

وی در خصوص پرونده رومینا و فرزند کشی گفت: بعد از اتفاق ناگواری که در تالش افتاد لایحه‌ای تحت عنوان تشدید مجازات پدر به قوه قضائیه ارسال شد، پیگیر این لایحه هستیم تا اجرا شود، فقه پویا که از اجتهاد هم بهره می‌گیرد باید در این مسئله ورود کند و انتظارات بیشتری می‌رود تا اقدامات لازم انجام گیرد.

وی در خصوص حکم پدر رومینا گفت: دادستان استان گیلان اعلام کرد اشد مجازات اعمال می‌‎شود اما افکار عمومی انتظار مجازات بیشتری در این خصوص داشت، این اتفاق باعث جریحه‌دار شدن حیثیت ملی ما شده و باید مجازات بیشتر باشد، همانطور که شنیده‌اید مادر رومینا گفته امنیت جانی ندارم و از مسئولان قوه قضائیه انتظار می‌رود در این حکم تجدید نظر کنند تا شاهد این فجایع نباشیم.

تحقق عدالت جنسیتی را در این یک سال باقی مانده پیگیری می‌کنیم

ابتکار در پاسخ به سوال آخر خبرنگار ایمنا در خصوص چرایی نظارت حداقلی بر دفاتر امور زنان در استان‌ها سطح کشور، گفت: این ساختار زیر نظر وزارت کشور و استانداری هاست، ارتباط تنگاتنگی با این سازمان داریم، برنامه‌ها و شاخص‌ها مشخص شده و مدیران کل هیچ بهانه‌ای برای عدم فعالیت ندارند، این شاخص‌ها در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها تصویب شده است و عملکرد آنها رو به بهبود است.

ابتکار در مورد اقدامات صورت گرفته در مورد سیاست‌های افزایش جمعیت گفت: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری الگو قرار گرفته و برنامه‌هایی اجرا شده‌اند، برنامه‌هایی از قبیل گفتگوهای ملی خانواده، کارگاه‌های آموزش قبل و بعد از ازدواج، آموزش‌هایی در خصوص فرزندآوری و افزایش جمعیت و همین طور برنامه مشترک با وزارت ارشاد و اجرای سیاست‌های سینمای دوستدار خانواده از اهم این برنامه‌هاست.

ابتکار در خصوص لایحه تأمین امنیت زنان افزود: این لایحه مخالفانی دارد که معتقدند لایحه تأمین امنیت زنان به خانواده آسیب می‌زند اما ما هیچ قصدی برای آسیب به خانواده و ارزش‌های آن نداریم، فقدان و خلأ قانونی در چارچوب حقوق زنان احساس می‌شود، نگاه ما نگاه برگرفته از دین اسلام است و باید به جوامع دیگر نشان دهیم دین ما همیشه به خانواده و زنان توجه داشته است. گفتنی است دولت از این لایحه حمایت یکپارچه داشته است، قوه قضائیه نیز حمایت کرده و امیدواریم بتوانیم یک قانون در چارچوب تحکیم خانواده تصویب کنیم.

وی در مورد تشکیل وزارتخانه آسیب‌های اجتماعی یا وزارتخانه زنان افزود: به وزارتخانه آسیب‌های اجتماعی اعتقادی ندارم، چرا که هر یک از آسیب‌های اجتماعی زیر مجموعه وزارتخانه‌های دیگر می‌شود. در واقع دیگر دستگاه‌ها متولی این کار هستند و نیازی به آن نیست، در مورد وزارتخانه امور زنان نیز معتقدم معاونت امور زنان و خانواده می‌تواند اقدامات مؤثرتر از یک وزارت خانه را داشته باشد و تأسیس آن نیز لزومی ندارد.

در آخر ابتکار در خصوص فعالیت‌های آخرین سال دولت و معاونت امور خانواده و زنان گفت: بحث تحقق عدالت جنسیتی را در این یک سال باقی مانده پیگیری می‌کنیم، این موضوع موارد دیگر را هم پوشش می‌دهد و از طریق سامانه رصد و پایش موارد را در استان‌ها نیز انجام می‌دهیم.

کد خبر 441923

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری معصومه ابتکار زنان خشونت علیه زنان لایحه امنیت زنان تجاوز فرزندآوری آسيب اجتماعي قتل شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق لایحه تأمین امنیت زنان خبرنگار ایمنا معاونت امور قوه قضائیه امور زنان برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۱۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی

بسیاری از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند هرگز آن را نمی‌پذیرند، زیرا برای آن‌ها اینترنت جزئی از زندگی محسوب می‌شود ولی با وجود این روانشناسان بر این باورند که فرد معتاد به اینترنت دارای نشانه‌هایی است که می‌توان از این طریق به وابستگی فرد به اینترنت پی ببرد.

خبرگزاری ایمنا؛ فرزانه دهقانی، دکترای ارتباطات و رسانه در یادداشتی با موضوع آسیب‌های نوپدید فضای مجازی نوشت:

«گسترش جامعه اطلاعاتی و ارتباطی و نیز شکل شکل‌گیری جهان مجازی در کنار جهان واقعی فرایند زندگی را دستخوش تغییرات زیادی کرده است؛ افزایش تصاعدی ضریب نفوذ اینترنت در ایران و تأثیر استفاده بیش از حد بروی خانواده‌ها، چنانچه به‌صورت برنامه، برنامه‌ریزی و مدیریت نشده در این فضا قرار گیرند خانواده و جامعه را نیز دچار مشکل خواهند کرد، اما قسمت مهم این پژوهش مؤلفه اعتیاد مدرن و آسیب‌های نوپدید که به‌عنوان عنصر اساسی و اصلی است، در واقع استفاده بیش از حد و بیمار گونه از اینترنت که باعث دور شدن فرد از دوستان و خانواده خانواده‌اش شود و اختلالات رفتاری یا شخصیتی را در وی ایجاد کند، اعتیاد به اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی نامیده می‌شود، این اعتیاد که سرآمد همه اعتیادهای رفتاری است رشد روزافزونی پیدا کرده و عوارض ناگواری به همراه دارد. اعتیاد به اینترنت نیز با علائمی همراه است: همچون اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی قراری، تفکرهای وسواسی، کناره کناره‌گیری، اختلالات عاطفی و از هم گسیختگی روابط اجتماعی (علوی و جنتی فرد ،۱۳۹۰، ص .۲۲؛ سهراب زاده ،۱۳۸۹).

استفاده از اینترنت علاوه بر اینکه مزایای تأثیرگذار متعددی بر جوامع دارد ولی از سوی دیگر اثرات منفی از جمله اطلاع رسانی جهت‌دار و غیر منصفانه، نادیده گرفتن هویت ملی و دینی جوامع مختلف، تخریب باورهای اخلاقی، فرهنگی، آداب و سنن پیشرو و شبهه افکنی و تردید پردازی‌های کاذب، تزلزل بنیان خانواده، پوچی گرایی، القای ناهنجاری‌های انسانی، تضییع نیرو و استعدادهای انسانی، مشکلات جسمانی و… از جمله جنبه‌های منفی این شبکه‌های ارتباطی جدید است (علوی وجنتی فرد ،۱۳۹۰).

گسترش فضای مجازی و استفاده بیش از حد در حوزه فردی شامل تغییرات سبک زندگی به منظور گذراندن زمان بیشتر در شبکه و کاهش کلی فعالیت‌های بدنی و بی‌توجهی به سلامت فردی در نتیجه فعالیت اینترنتی، اجتناب از فعالیت‌های مهم زندگی، کمبود خواب و یا تغییر الگوهای خواب برای گذراندن زمان بیشتری در شبکه، کاهش معاشرت و در نتیجه ازدست دادن دوستان، غفلت از خانواده و دوستان، بی‌توجهی به مسئولیت‌های شغلی و شخصی، خشونت بیش از حد، پرخاشگری، تغییر عادت‌های رفتاری، بی توجهی به نظافت شخصی و… در حوزه رابطه فرزندان و والدین نیز تغییراتی به وجود آورده است که از جمله آن به کاهش نقش خانواده به عنوان مرجع، کاهش ارتباط والدین با فرزند، شکاف نسلی به دلیل رشد تکنولوژی، از بین رفتن حریم بین فرزندان و والدین و ایستادن در برابر یکی از والدین یا هر دو را می‌توان نام برد. در بحث ازدواج‌ها نیز مسائلی چون ناپایداری ازدواج‌ها، تغییر الگوی همسرگزینی، نداشتن مهارت‌هایی برای ازدواج ناتوانی والدین برای آموزش به فرزندان، افزایش روابط دختر و پسر در زمان نامزدی بدون عقد، تمایل به دریافت مهریه‌های سنگین، بالا رفتن سن ازدواج و افزایش تنوع‌طلبی جنسی مردان و … را می‌توان اشاره کرد (جعفری و دیگران ،۱۳۹۱؛ منایز ،۲۰۱۵)

بسیاری از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند هرگز آن را نمی‌پذیرند، زیرا برای آن‌ها اینترنت جزئی از زندگی محسوب می‌شود ولی با وجود این روانشناسان از جمله سامسون و کین بر این باورند که فرد معتاد به اینترنت دارای نشانه‌هایی است که می‌توان از این طریق به وابستگی فرد به اینترنت پی ببرد، هرچند که این نشانه‌ها به تنهایی نمی‌توانند معیار مستقل و کاملی برای اعتیاد مجازی به شمار آیند، انجمن روانپزشکان آمریکا (APA ) معیارهایی را مشخص کرده است که فرد باید حداقل ۳ مورد از این معیارها را حداقل به مدت ۱۲ ماه داشته باشد:

۱- زمان پرداختن به امور شخصی خود را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کند؛ از جمله ساعات ضروری برای خواب را در این فضاها سپری می‌کند.

۲- تغییر عادت رفتاری؛ استفاده از اینترنت باعث می‌شود که شخص از سایر فعالیت‌هایی که قبلاً برای او لذت بخش بوده، دست بکشد.

۳- زمانی که باید تکالیف درسی یا کاری انجام دهد، در اینترنت سپری می‌کند. (رابرتس ،۱۳۹۲)

۴- چنانچه ارتباط با شبکه‌های اجتماعی به دلیلی قطع شود، احساس افسردگی، بی قراری و بدخلقی می‌کند.

۵-خسته‌تر و کج خلق تر از زمانی است که اینترنت جزئی از زندگی وی نبود . دامنه تنش‌های عصبی او بالاتر است و از سردردهای عصبی رنج می‌برد .

۶- بیش از حد خشونت نشان می‌دهد و پرخاشگری و قانون شکنی می‌کند.

۷-در زمان دل مشغولی‌های فکری و ذهنی، ساعات متمادی را صرف چک کردن شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند .

۸- هنگامی که فرد دسترسی به شبکه‌های اجتماعی ندارد دائم به استفاده مجدد از آن فکر می‌کند و ذهن خود را مشغول نوع فعالیت‌های موردنظر می‌کند.

۹- روزی چند بار و به‌طور مرتب شبکه‌های اجتماعی و گروه‌ها و کانال‌های خود رابررسی می‌کند.

۱۰-در حین اتصال به شبکه‌های اجتماعی ، زمان خود را از دست می‌دهد و متوجه گذشت زمان نیست.

۱۱- زمان بسیار کوتاهی برای وعده‌های غذایی صرف می‌کند و به علت از بین رفتن وعده‌های غذایی کمبود وزن پیدا می‌کند. (امیدوار و صارمی ،۱۳۸۱)

۱۲- هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساسی آمیخته به خوشنودی و گناه می‌کند

۱۳- ترجیح می‌دهد به اینترنت وصل شود تا اینکه با دوستان یا خانواده باشد. و به عبارتی دیگر به دوستان خانواده و کلیه مسئولیت‌های خود پشت پا می‌زند.

۱۴- روابط جدیدی با افرادی که هنگام ورود به شبکه‌های اجتماعی با آنها آشنا شده، تشکیل می‌دهد و بیشتر مایل است با آنها ارتباط برقرارکند .

۱۵- کمتر از خانه بیرون می‌رود و فعالیت‌های اجتماعی او کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

۱۶- راجع به اینکه چه مدت برخط بوده است یا در مورد میزان ساعات صرف شده در فضای شبکه‌های اجتماعی به خانواده، والدین، همسر و یا رئیس خود دروغ می‌گوید .

۱۷- دیگران از او به علت صرف زمان طولانی در اینترنت ناراحت هستند و مرتب از او گله می‌کنند.

۱۸- در موقعی تنهایی و خلوت و زمانی که کسی در خانه نیست، به سراغ فضا می‌رود.

۱۹- از محدودیت‌های زمانی که برای وی به منظور استفاده از اینترنت تعیین شده است، سرپیچی می‌کند.

۲۰- تمام تلاش‌ها برای محدود ساختن ساعات استفاده از اینترنت بی نتیجه مانده است. (جعفری و دیگران ،۱۳۹۱)

مخاطب ایرانی با رسانه‌های مدرن از قبیل اینترنت و تلفن همراه که مجهز به امکانات پیامک و بلوتوث است نیز مواجه است، سبد فرهنگی خانواده ایرانی دچار تغییرات فراوانی شده است که همگی به نوعی مروج سبک زندگی مدرن است که خاستگاه این نوع سبک زندگی تمدن غربی است و ترویج این شیوه از زندگی، لاجرم تمام مؤلفه‌های معرفتی تمدن غرب را شایع می‌سازد و موجب می‌شود بی‌سامانی در مسائل فرهنگی و اجتماعی در کشور افزایش یابد؛ در این خصوص مدیران و برنامه ریزان و سیاست گذاران اجرایی و کاربردی، لازم است که در راستای کاهش مشکلات ناشی از استفاده شبکه‌های اجتماعی با برگزاری دوره‌ها، جلسات کارگاهی، بازدیدهای علمی و آموزشی و تصویب سیاست‌ها، نظام‌های کنترل کیفی و فنی برنامه‌ریزی‌هایی انجام دهند.»

کد خبر 748386

دیگر خبرها

  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • اسپانیا قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد
  • اسپانیا قصد دارد ۴ کشور دیگر را به رسمیت بشناسد
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است