Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-02@04:19:28 GMT

مسئولیت مهد‌های کودک باید مشخص شود

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۵۶۲۴

مسئولیت مهد‌های کودک باید مشخص شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تکلیف مدیریت مهد‌های کودک باید مشخص شود و یک دستگاه باید این مسئولیت را بپذیرد و پاسخگوی تمام مسائل مربوط به آن‌ها باشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره صحبت‌های امروز مقام معظم رهبری در خصوص وضعیت نامناسب مهدهای کودک در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در اجلاسی که با مدیران و روسای آموزش‌وپرورش داشتند، اشاره‌ای به وضعیت فعلی مهد‌های کودک و پیش‌دبستانی‌ها کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ایشان در صحبت‌هایشان از رها بودن مهد‌های کودک به دلیل اختلافات بین دستگاه‌های مختلف اظهار تأسف کردند، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند وضعیت مهد‌های کودک خوب نیست و نباید نگاهمان به این مراکز، تنها به عنوان مراکز خدماتی باشد، چراکه مهدهای کودک مراکز آموزشی و پرورشی هستند. همچنین ایشان از نفوذ دشمن در مجموعه‌های آموزشی و پرورشی ابراز نگرانی کردند و به نفوذ دشمن از طریق سند ۲۰۳۰ نیز اشاره کردند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: طبق تبصره ۲ ماده ۲ قانون تأسیس مدارس و مراکز آموزش‌وپرورش غیردولتی؛ تعیین شاخص‌های آموزشی، تهیه محتوا و نظارت بر مهد‌های کودک از حیث آموزشی با وزارت آموزش‌وپرورش و موضوع صدور مجوز و ارائه برنامه با سازمان بهزیستی است، البته آیین‌نامه اجرایی این ماده قانونی مصوب شده و تقسیم وظیفه صورت گرفته است.

قبادی دانا با بیان اینکه اختلاف‌نظری بین بهزیستی و وزارت آموزش‌وپرورش بود که مقام معظم رهبری به این موضوع اشاره کردند، افزود: تکلیف مدیریت مهد‌های کودک باید مشخص شود و یک دستگاه باید این مسئولیت را بپذیرد و پاسخگوی تمام مسائل مربوط به آن‌ها باشد.

وی ادامه داد: صدور مجوز و ارائه برنامه بر عهده سازمان بهزیستی است و در این میان چالشی بین دو دستگاه بهزیستی و وزارت آموزش‌وپرورش وجود دارد که متأسفانه به مهد‌های به عنوان دستگاهی خدماتی نگاه می‌شود و تعرفه مصوب برای شهریه را سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در وزارت صمت مشخص می‌کند، اما اگر به مهدهای کودک به عنوان مرکز آموزشی و پرورشی نگاه شود، این اتفاق نمی‌افتد، به همین دلیل مدیریت مهدهای کودک نیاز به یک بازنگری دارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۷ درصد کودکان زیر ۶ سال در مهد‌های کودک حضور دارند، گفت: ۶۶۱ هزار کودک هستند که در قالب ۵ هزار و ۶۰۰ مهدکودک شهری و ۷ هزار و ۲۰۰ مهدکودک روستایی و هزار و ۵۰۰ مهدکودک در حاشیه شهر‌ها حضور دارند و همچنین ۵۷ هزار مربی مهدکودک مشغول فعالیت هستند.

قبادی دانا با بیان اینکه سازمان بهزیستی پیشنهادات خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه یک دستگاه باید متولی نظارت بر مهد‌های کودک باشد، اعلام کرده است، گفت: اگر آموزش‌وپرورش بپذیرد که متولی اصلی مدیریت مهد‌های کودک است، سازمان بهزیستی وظیفه صدور مجوز‌ها و ارائه برنامه را به آموزش‌وپرورش می‌سپارد و این وزارتخانه علاوه بر خدماتی که پیش از این در خصوص مهدهای کودک انجام داده است، باید وظیفه صدور مجوز و ارائه برنامه را نیز بر عهده بگیرد تا بتوانیم یک متولی در خصوص مهد‌های کودک داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی اگر متولی مهدهای کودک شود، برنامه‌هایی را در نظر دارد، افزود: ما طرح خود را برای تحول بنیادین مهد‌های کودک به عنوان کانون‌های فرهنگی_تربیتی برای رشد و تعالی همه‌جانبه کودکان به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده‌ایم و این نیازمند توانمندسازی و ایجاد شایستگی در ارکان مهدکودک است و برای جلوگیری از تداخل مسئولیت و ایجاد وحدت آمادگی داریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اگر هم تشخیص داده شود مدیریت مهدهای کودک به‌طور کامل به آموزش‌وپرورش و هر دستگاهی داده شود، ما این را می‌پذیریم، گفت: طرح تحول بنیادین مهدهای کودک را که به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کردیم مبتنی بر ارتقای شایستگی مهد‌های کودک و تبدیل آن‌ها به مرکز رشد و تعالی همه‌جانبه کودکان است، در این طرح تسهیل رشد و تحول اولیه کودک در همه ابعاد بر اساس معیار‌های ایرانی و اسلامی، ایجاد و تأمین محیط امن و عاطفی و حمایتی برای نگهداری از کودکان، افزایش مشارکت پویا و همه‌جانبه کودک و پرورش کامل استعداد‌های کودک که نیاز به محیط برانگیزنده دارد، در دستور کار قرار گرفته است.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: حمایت از خانواده‌هایی که فرزندانشان در سن مهدکودک هستند به خصوص خانواده‌های کم درآمد و پرجمعیت در این طرح دیده شده است و همچنین توجه به سیاست‌های ابلاغی جمعیتی مقام معظم رهبری، موضوع فرزندآوری و حمایت از خانواده‌ها برای اینکه بتوانند فرزندان خود را به مهد‌های کودک بسپارند را نیز در این طرح بنیادین در نظر گرفته‌ایم.

 

منبع: آنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی وحید قبادی دانا مهد های کودک رئیس سازمان بهزیستی کشور مقام معظم رهبری ارائه برنامه آموزش وپرورش مهد های کودک مهدهای کودک قبادی دانا مدیریت مهد صدور مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۵۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش۱۵۳ مدرسه و ۳۰۰ فضای ورزشی در شهرستان‌های استان تهران

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران از افزوده شدن بیش از ۳۰۰ فضای ورزشی جدید و ساخت ۱۵۳ مدرسه در ۲ سال گذشته در شهرستان‌های استان تهران خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، آیین "سپاس معلم" عصر امروز با حضور اعضای شورای اداری استان تهران در اداره کل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران برگزار شد.

مسعود بهرامی با اشاره به اینکه این مراسم در آغاز هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم و در راستای ارج نهادن به مقام معلم برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مصادیق معلمی خودساخته و در مسیر الهی "معلم شهید مرتضی مطهری" است که این شهید بزرگوار حقیقتاً انسانی بزرگ و برجسته بوده است.

وی افزود: زندگی و تلاش مخلصانه و مؤمنانه شهید مطهری موجب شد که با بصیرت کامل در میدان علم و فرهنگ بدرخشد و خداوند با شهادت این معلم والا مقام اراده کرد تا نام او را زنده نگاه دارد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران در ادامه گفت: مدرسه و آموزش‌وپرورش اصلی‌ترین مجرای نهادینه شدن مفاهیم اسلامی و انقلابی در جامعه است و در این نهاد معلم و مربی در تحقق این هدف نقش اساسی و بی‌بدیل دارد.

بهرامی با اشاره به نقش این اداره در زمینه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و غیره تاکید کرد: باید همه ظرفیت‌های خود را پای کار بیاوریم زیرا راه علاج مشکلات کشور در مدرسه است و باید به مدرسه برگردیم.

وی ادامه داد: تاکنون با همراهی شما مسئولین دستگاه‌های اجرایی و عزم و اراده آهنین همکاران ارزشمندم در گستره آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران و حمایت استاندار محترم و دیگر ارکان استان اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران ابراز داشت: این اقدامات شامل طرح ابتکاری استانی و کیفیت‌بخشی به عملکرد مدیریت مدرسه است که در این راستا برای نخستین بار میانگین نمرات امتحانات نهایی به‌عنوان مرجع برنامه‌های آموزشی در مدارس دولتی استان بالاتر از میانگین کشوری قرار گرفت.

بهرامی در پایان خاطرنشان کرد: تربیت و تأمین بیش از 5 هزار معلم، دبیر، هنرآموز و مربی در دو سال گذشته، اخذ سهمیه 5776 نفری در سال جاری برای جذب و به‌کارگیری معلم و مربی بومی استان، عملی کردن شعار هر مدرسه یک مهارت با افزایش 8 درصدی سهم رشته‌های هنرستانی، ارتقای 17 رتبه‌ای سوادآموزی در سال گذشته، افزوده شدن بیش از 300 فضای ورزشی جدید در دو سال گذشته، تمهیدات و مقدمات برای ساخت 153 مدرسه از سوی اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس با همکاری خیرین از اهم اقدامات آموزشی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • معلم، نویدبخش آینده روشن
  • آموزش، نقطه مشترک بین ارتش و آموزش وپرورش است 
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • ۲ معلم لرستانی برگزیده کشوری شدند
  • افزایش۱۵۳ مدرسه و ۳۰۰ فضای ورزشی در شهرستان‌های استان تهران
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری
  • آزمون استخدامی آموزش وپرورش استان در۴۵ حوزه امتحانی برگزار می شود
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل بررسی شد