Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@03:14:02 GMT

طرز تهیه سس سویا در منزل

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۷۲۵۲

طرز تهیه سس سویا در منزل

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  سس سویا یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌های جهان است. این سس که از دانه‌های سویا تهیه می‌شود، در آشپزی کشور‌های آسیای جنوب شرقی به ویژه چین و ژاپن کاربرد بسیاری دارد. این سس، سال‌های سال است که برای طعم‌دار کردن غذا‌های مختلف مانند گوشت، ماهی، مرغ و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و مزه شور آن طعم فوق‌العاده‌ای به غذای شما خواهد بخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سس سویا می‌تواند کم رنگ یا حتی پررنگ باشد. نوع پررنگ این سس غلیظ‌تر بوده و طعم و مزه قوی‌تری دارد، اما شوری آن کمتر است. طرز تهیه سس سویا یک فرایند طولانی است و مدت زمان نسبتا زیادی طول می‌کشد تا این سس به عمل آید. بااین‌حال این زمان طولانی ارزش طعم فوق‌العاده این سس را دارد. اگر می‌خواهید این سس را در خانه تهیه کنید، در ادامه همراه باشید تا طرز تهیه سس سویا را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه سس سویا

دانه سویا چهار پیمانه
آرد گندم چهار پیمانه
آب ۸/۳ لیتر
نمک سه و نیم پیمانه
مخمر مطابق دستور

طرز تهیه سس سویا

ابتدا باید دانه‌های سویا را بشویید. اما قبل از خیساندن آن‌ها باید پوسته رویی آن‌ها را کاملا جدا کرده باشید. برای شستن دانه‌های سویا آن‌ها را درون یک ظرف بریزید و با آب سرد بشویید. هنگام شست‌وشو، دانه‌هایی که خرد شده‌اند یا تغییر رنگ داده‌اند را از ظرف خارج کنید.


برای این کار دانه‌های سویا را درون یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن، آب بریزید طوری که دانه‌های سویا کاملا با آب پوشانده شوند. هر چند ساعت یک بار سویا را آبکش کنید و مجددا آب به آن اضافه کنید. این کار را باید حدود ۵ بار در طول شبانه روز انجام دهید.

بعد از اینکه چندین بار آب دانه‌های سویا را عوض کردید، دانه‌های سویا را درون یک قابلمه بریزید و به همراه آب آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید. دانه‌های سویا باید بین ۴ تا ۵ ساعت در همین وضعیت باقی بمانند، طوری که وقتی یک دانه سویا از داخل قابلمه بر می‌دارید بتوانید آن را به راحتی با دست پودر کنید. در صورت تمایل برای این مرحله از کار می‌توانید از زودپز استفاده کنید. در صورت استفاده از زودپز، سویا‌ها را به همراه یک پیمانه آب درون زودپز بریزید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید. هنگامی که زودپز شروع به سوت کشیدن کرد حرارت گاز را کاهش دهید و اجازه دهید تا سویا‌ها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند.

دانه‌های سویا را پس از پخته شدن از قابلمه آبکشی و خارج کنید. سویا‌های پخته شده را به کمک پشت قاشق یا غذاساز به صورت پوره درآورید. در این مرحله باید یک پوره کاملا یکدست به دست آید.

آرد گندم را به پوره سویا اضافه کنید و آن‌ها را با هم مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. می‌توانید آن‌ها را به کمک مخلوط کن با هم مخلوط کنید تا خمیر شما کاملا یکدست شود. اگر خمیر شما هنوز گرم است باید کمی آن را رها کنید تا به دمای محیط برسد و سپس به آن مخمر اضافه کنید. هنگام اضافه کردن مخمر به خمیر، روی بسته آن را مطالعه کنید و با توجه به میزانی که روی بسته ذکر شده است از آن استفاده کنید. این مقدار ممکن است برای هر برند مقدار خاصی باشد.

خمیر به دست آمده را به یک ظرف لبه‌دار منتقل کنید؛ و روی آن را کاملا صاف کنید. سپس به کمک انگشتتان به صورت عمودی شیار‌هایی روی خمیر ایجاد کنید که عمق آن به کف ظرف برسد و تکه‌های خمیر کاملا از هم جدا باشد.

مخلوط به دست آمده را با همان ظرف به مدت دو روز در محلی گرم قرار دهید. این کار باعث می‌شود باکتری‌هایی سبز رنگ روی خمیر شما ایجاد شود که به راحتی می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. بعد از دو روز سه و نیم پیمانه نمک را با ۸/۳ لیتر آب داخل یک دبه بریزید و آن را خوب هم بزنید و خمیرهایتان را به محلول آب نمک منتقل کنید و درب دبه را محکم ببندید. این کار باعث می‌شود تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری شود.

در هفته اول به صورت روزانه درب دبه را باز کنید و با یک قاشق دسته بلند محلول داخل آن را هم بزنید و بعد از اینکه هم زدید دوباره درب دبه را بذارید. از بعد از آن به صورت هفته‌ای یک بار همین کار را به مدت ۶ تا ۱۲ ماه تکرار کنید. حداقل باید ۶ ماه این کار را تکرار کنید تا سس سویا به دست آید، اما برای غلیظ‌تر شدن آن به زمان بیشتری نیاز خواهید داشت.

زمانی که احساس کردید مایع درون دبه به غلظت مورد نظرتان رسیده است یک پارچه توری روی ظرفی گود پهن کنید و مواد داخل دبه را روی آن بریزید تا مایع سس از مواد جامد داخل دبه جدا شود. سس سویای خود را داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. به کمک دماسنج سعی کنید دمای قابلمه را روی ۷۹ درجه سانتی‌گراد نگه دارید و اجازه دهید تا سس سویای شما به مدت ۲۰ دقیقه در این حرارت بماند تا پاستوریزه شود. سس سویای پاستوریزه شده خود را درون بطری بریزید و آن را داخل یخچال نگه‌داری کنید. این سس در صورت نگه داری در بطری با درب بسته تا ۳ سال قابل استفاده خواهد بود.

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش آشپزی طرز تهیه طرز تهیه سس سویا دانه های سویا بریزید و آن قرار دهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۷۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها

حسن نوروزی؛ نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه درشت‌ یکی از رویکردهایی است که طی سال‌های اخیر به‌صورت قاطع در دستورکار دستگاه قضایی کشور قرار گرفته‌است؛ راهبردی که تاکنون با دستاوردهای قابل‌توجهی نیز همراه بوده و نشان‌ داده قوه قضاییه با عزمی جزم در راستای قطع دستان مفسدان اقتصادی از ساختارهای اقتصادی کشور گام برمی‌دارد. بررسی کارنامه دستگاه قضایی در این حوزه نمایانگر گام‌های مهم و مؤثری است که علاوه بر تأثیرهای اساسی آن در سالم‌سازی فضای اقتصادی کشور، افکار عمومی را بیش‌ازپیش به فسادستیزی در ساختارهای مختلف کشور امیدوار می‌کند. در رویکردهای دستگاه قضایی با هدف مبارزه مؤثر با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت، برخی نکات بیشتر به چشم می‌آید که بررسی آنها دربردارنده نکات مهمی است که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

۱- یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این زمینه باید به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، مبارزه پیگیرانه با مفسدان کلان اقتصادی، آن‌هم با شجاعت و درایت است. همین چندی قبل بود که انتشار خبر دستگیری فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه به‌ اتهام برخی مفاسد اقتصادی، نشان داد قوه قضاییه با شجاعت به‌دنبال خشکاندن ریشه‌های فساد، در هرجایی که باشد، است. استمرار چنین رویکردی می‌تواند آثار و تبعات بسیاری در راستای سالم‌سازی فعالیت‌های اقتصادی کشور داشته باشد.

۲- اثبات سیستماتیک‌نبودن مفاسد اقتصادی در کشور، یکی از مهم‌ترین نتایج برخورد قاطع قوه قضاییه با مفسدان دانه‌درشت اقتصادی به‌حساب می‌آید. اگرچه طی سال‌های اخیر برخی جریان‌ها و رسانه‌های معاند تلاش کرده‌اند اینگونه القا کنند که مفاسد اقتصادی در ایران سیستماتیک است، بررسی کارنامه اقدامات دستگاه قضایی در این حوزه خلاف این فضاسازی‌ها را به اثبات رسانده‌است. رسیدگی قاطع به پرونده فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه یکی از نمودهای اثبات این موضوع است. این در حالی است که طی سال‌های گذشته پرونده‌های مهم دیگری نیز از سوی قوه قضاییه به نتیجه رسیده‌است که ثابت می‌کند فساد اقتصادی نه‌تنها در ساختارهای مختلف کشور سیستماتیک نیست، بلکه محاکم قضایی با جدیت به این موارد وارد می‌شوند و تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری می‌کنند. پرونده‌های متعدد رسیدگی به مفاسد دانه‌درشت‌ها طی دهه‌های اخیر اثباتی است بر این ادعا که مفاسد اقتصادی برخلاف برخی فضاسازی‌ها سیستماتیک نیست.

۳- نکته مهم دیگری که از بررسی کارنامه بیش‌از ۴ دهه‌ مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه‌درشت‌ها به‌دست می‌آید، این است که طی این سال‌ها دستگاه قضایی کشور اقدام‌های مؤثری در این زمینه انجام داده‌ و به‌صورت مستمر با دانه‌درشت‌ها برخورد قاطع داشته‌است. در چنین شرایطی اگر گاهی کاستی‌هایی در این زمینه وجود داشته، بیش از هر چیز به‌دلیل پیچیدگی عملکرد مفسدان و متخلفان بوده‌است. با وجود این کارنامه اقدام‌های دستگاه قضایی در این عرصه قابل دفاع است.

۴- بازگرداندن اموال عمومی به بیت‌المال نکته مهم دیگری است که در نتایج پیگیری پرونده‌های مفسدان اقتصادی دانه‌درشت بیش‌ازپیش به‌چشم می‌آید. ایستادگی قوه قضاییه در این زمینه و انجام پیگیری‌های لازم تا رسیدن به نتیجه مطلوب از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از آخرین نمونه‌ها در این زمینه، تسویه بدهی‌های بابک زنجانی است که با بازگرداندن اموال خارج‌ازکشور او به ایران محقق شد.

۵- عدم‌وجود «خط قرمز» از دیگر رویکردهای محسوس در روند مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت از سوی دستگاه قضایی بوده‌است؛ رویکردی که در پرونده‌های مختلف سال‌های اخیر نمود داشته و ثابت کرده است مقام‌های قضایی کشور بدون هیچ‌گونه اغماضی به پرونده‌های اتهامی رسیدگی می‌کنند و فشارهای بیرونی نمی‌تواند در این زمینه خللی وارد آورد. روندها و رویکردهای موجود در این زمینه نشان می‌دهد «عدالت» اصل اساسی مورد توجه دستگاه قضایی است؛ اصلی که نشات‌گرفته از قانون اساسی جمهوری‌اسلامی است.

کد خبر 848497 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهرام جزایری خبر ویژه قوه قضائیه مفاسد اقتصادی مالی بابک زنجانی

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ۸ گروه کالایی در سال ۱۴۰۳+ جزییات
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • طرز تهیه بستنی در خانه + ویدئو | فوت و فن درست کردن بستنی ساده بدون ثعلب و دستگاه | فقط ۱۰ دقیقه وقتتان را می‌گیرد