Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ برای کسانی که اخبار سیاست را حرفه‌ای‌تر دنبال می‌کنند، سفر قالیباف به استان خوزستان خبری جدی است و به سادگی از کنار نمی‌گذرند. برای آنها نخستین سوال این است که چرا نماینده اول مردم تهران در مجلس یازدهم چرا باید بازدیدهای خود را از استان خوزستان شروع کند؟ نخستین احتمال ممکن این است که قالیباف از موقعیت مجلس برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه بدانیم این احتمال چقدر جدی است، باید به گذشته برگردیم.

از میان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری که فهرست آن‌ها شاید به صد نفر هم برسد، محمدباقر قالیباف و محسن رضایی رکورددار نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هستند و البته قالیباف در این زمینه با حضور در انتخابات مجلس، از رکورد رضایی گذر کرد و به ریاست مجلس رسید.

قالیباف برای ریاست مجلس مسیر پرحاشیه‌ای را پیمود. اصولگرایان برای حمایت از او شرط نامزد نشدن در ۱۴۰۰ را گذاشتند و قالیباف به صراحت این شرط را نپذیرفت و با کادرهایی که سال‌ها ایجاد کرده بود، لابی‌هایش را آغاز کرد و توانست ریاست مجلس را به دست بیاورد. آن زمان در اوج شیوع کرونا، حتی به چند استان هم سفر کرد. او مثل سفر‌های انتخاباتی، می‌دانست تهران نشستن چاره کار نیست و برای پیروزی نیاز به لابی‌های قوی دارد؛ پوتین‌هایش را پوشید و لشکر خود را جمع کرد و نمایندگانی مثل میرسلیم و نادران را به سادگی کنار زد.

حالا قالیباف برای گام دوم سفر‌های خود آماده می‌شود. نخستین هدف سفر او خوزستان است. جایی که در انتخابات ۹۲، رای بسیار کمی به دست آورده بود. رای اصلی خوزستان بین محسن رضایی و روحانی تقسیم شده بود و قالیباف مشهدی که خود را سردار نجات خوزستان معرفی می‌کرد، در این دیار توفیقی به دست نیاورد اما حالا بنا دارد در خوزستان، شهر به شهر برود تا در قامت رئیس مجاس، با مردم در ارتباط باشد.

نکته جالب آنکه تلویزیون ایران برنامه ۲۰:۳۰ را به او اختصاص داد و سفر او را به صورت ویژه پوشش داد تا به این ترتیب تبلیغات سفر هم به کامل‌ترین شکل انجام شود. البته پیش از آن سایت رسمی مجلس شورای اسلامی، به خاطر سفر قالیباف صفحه اول خود را تغییر داده بود و بنری با عنوان عجیب «نظارت میدانی رییس مجلس بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان استان خوزستان» را روی سایت گذاشته بود.

عنوان این رپرتاژ رایگان سایت خانه ملت هم بسیار عجیب بود. یعنی اساسا معلوم نیست بر اساس کدام قانون یا کدام اختیارات، ریاست مجلس می‌تواند بر حوزه‌های انتخابیه سایر نمایندگان نظارت میدانی انجام دهد؟

بیشتر بخوانید: هشت گزینه اصولگرایان برای ریاست جمهوری چه کسانی هستند؟

به گزارش رویداد‌۲۴ بسیاری گمان می‌کنند احمدی نژاد مبدع سفر‌های استانی بوده است. اما قبل از او هم رئیسان جمهور به استان‌های دور و نزدیک سفر می‌کردند. اما آنچه سفر‌های احمدی نژا را مشهور کرد، اصرار او به سفر به همه شهر‌ها بوده است. در این سفر‌ها هم تصمیمات متعددی درباره شهر‌های مختلف اتخاذ می‌شد و هم نامه‌های مردمی جمع‌آوری می‌شد که گفته می‌شد در سفر‌های استانی، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نامه از مردم جمع‌آوری شده بود. حالا قالیباف هم پا در همان مسیر گذاشته. مثلا در سال ۹۸، لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دو بار به خوزستان سفر کرد. یک بار فروردین بعد از سیل خوزستان و یک بار بهمن ماه در دهه فجر. اما هیچ کدام این سر و صدا را نداشتند.

اما حالا قالیباف قصد دارد به سبک احمدی نژاد همه شهر‌های استان سفر کند و از لحظه به لحظه سفر او عکس و فیلم و خبر. رئیس مجلس شورای اسلامی در روز اول سفر خود به خوزستان از شهرستان آبادان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر دیدن می‌کند. در روز دوم سفر به امیدیه، بهبهان، رامهرمز، ایذه و مسجدسلیمان و روز سوم به شوشتر، اندیمشک، احمد فداله و شوش سفر می‌کند و در روز چهارم سفر خود به خوزستان در اهواز و سوسنگرد حضور می‌یابد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از چند ساعت اول سفر قالیباف به خوزستان دو برابر سفر لاریجانی به خوزستان در سایت خانه ملت، خبر روی خروجی رفته است. حتی زیارت شهدای شلمچه و آبادان به صورت مجزا!

تحلیلگران سیاسی معتقدند یکی از شانس‌های لاریجانی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری، کادر وفاداری است که او در استان‌های مختلف دارد؛ به این معنا که اگر لاریجانی بتواند مردمی که به نمایندگان حامی او رای  داده‌اند را جذب کند، بیش از نیمی از دشوارترین مراحل را طی کرده است. حالا قالیباف از همین فرمول استفاده می‌کند و کادرسازی استانی خود را از طریق مجلس به راحتی انجام می‌دهد. روزی که قالیباف شرط حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را نپذیرفت، خوب می‌دانست که چه راهی در پیش دارد. اگر ترامپ برای بار دیگر رییس جمهور آمریکا شود، مناسبات قدرت در ایران حتما به سوی انتخاب یک رییس جمهور نظامی تغییر خواهد کرد؛ در این صورت قالیباف گزینه مناسبی برای حامیان نظریه رییس جمهور نظامی خواهد بود.

همزمان با این سفر قالیباف در پیامی توئیتری نوشت «به یاری خدا، نظارت میدانی از استان خوزستان برای پیگیری حل مشکلات مردم مقاوم و صبور این منطقه آغاز شد. امیدوارم با فهم بدون واسطه مشکلات و به کارگیری توان نمایندگان محترم استان و همکاری مسئولان اجرایی محلی و ملی، بتوانیم برای حل مشکلات مردم، اقدامات ملموس و موثری به انجام رسانیم.» ظاهرا «نظارت میدانی» کلید واژه قالیباف برای سفر‌های انتخاباتی او به شمار می‌رود.

رسانه‌های نزدیک به قالیباف این سفر را در حیطه وعده انتخاباتی او برای ارتباط مستقیم با مردم می‌دانند و تاکید می‌کنند که او در جایگاه رئیس مجلس برای بررسی مشکلات و چاره‌جویی برای حل مشکلات مردم راهی نقاط دور و نزدیک پایتخت خواهد شد و سفر‌های او زمینه انتخاباتی ندارد.

علاوه بر حلقه مشاوران و معاونان قالیباف، مجمع نمایندگان استان‌ها تیمی هستند که او را در این سفر‌ها همراهی می‌کنند. علاوه بر مجمع نمایندگان استانی در این سفر‌ها تیمی به‌عنوان مشاور و معاونان رئیس مجلس با او به بازدید نقاط دور و نزدیک پایتخت می‌روند و این هیات از این جهت حائز اهمیت است که وزنه سیاسی - انتخاباتی این تصمیم جدید رئیس مجلس را مشخص خواهد کرد. شائبه‌ای انتخاباتی که در پی اولین سفر استانی محمدباقر قالیباف از ترکیب تیم همراهش تقویت خواهد شد.

بر سر زبان افتادن نام خوزستان به واسطه اعتصابات مستمر کارگران هفت‌تپه از یک‌سو و بروز و ظهور مشکلاتی، چون ماجرای غیزانیه و اخیرا روستای ابوالفضل از سوی دیگر، موضوعاتی است که بهانه ورود چهره‌های سیاسی داعیه‌دار انتخابات‌۱۴۰۰ به این استان شده است؛ از تیم خودجوش مجلسی‌ها برای پیگیری مشکلات کارگران هفت‌تپه و میدان‌داری مهرداد بذرپاش در قامت ریاست دیوان محاسبات در این ماجرا گرفته تا بلوایی که اختلاف‌نظر پرویز فتاح در رأس بنیاد مستضعفان با اهالی روستای ابوالفضل بر سر مالکیت اراضی آن به پا کرد.

خوزستان اولین مبدا قالیباف بود. به خاطر کرونا، او سخنرانی عمومی در این سفر نخواهد داشت. از این سفر نمی‌توان ارزیابی درستی از مقبولیت قالیباف به دست آورد، اما برنامه سفر‌های بعدی او، بسیاری مسائل را مشخص خواهد کرد. قالیباف معتقد است برای نشستن بر صندلی روحانی «بسیار سفر باید تا ...»

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری محمدباقر قالیباف انتخابات ریاست جمهوری استان خوزستان حالا قالیباف نظارت میدانی سفر قالیباف ریاست مجلس رئیس مجلس سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی در خوزستان

رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان گفت: فروردین سال جاری بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی در محورهای استان خوزستان ثبت شد.

محسن کجباف در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است، بیشترین تردد بین استانی در ایام نوروز مربوط به روز نهم فروردین با ۱۱۴ هزار تردد است.

وی افزود: محور ماهشهر به بندر امام خمینی (ره) با متوسط تردد روزانه ۲۵۸۶۹، آبادان به خرمشهر با متوسط تردد روزانه ۲۵۷۴۲ و شوش به الوان با ۲۲۳۴۳ تردد روزانه به ترتیب پرترددترین محورهای استان در این مدت گزارش شده‌اند، علاوه بر آن بیشترین تردد از اقصی نقاط کشور در استان خوزستان مربوط به پلاک‌های استان تهران، اصفهان و لرستان است.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان با اشاره به اینکه بیشتر مقصد خودروهای پلاک خوزستان به استان‌های لرستان، اصفهان و تهران بود، ادامه داد: ۲۱ درصد خودروهای ورودی به استان به طور میانگین یک تا سه روز در استان ماندگاری داشته‌اند.

کجاف با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی تماس‌ها با سامانه‌ی ۱۴۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تاکید کرد: در مجموع از ابتدای سال جاری تا پایان فروردین، ۵۰ هزار و۲۸۰ مورد تخلف سرعت در محورهای استان ثبت شد که محور اندیمشک به پل زال، بندر امام به اهواز و به باغملک به ایذه شاهد بیشترین ثبت تخلف سرعت بوده‌ایم.

کد خبر 748795

دیگر خبرها

  • با دستور وزارت ورزش، انتخابات کمیسون ورزشکاران تجدید شد
  • ثبت بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی در خوزستان
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • اعلام آمادگی قالیباف ، متکی ، ذوالنوری ، آقاتهرانی ، رسایی و حاجی‌بابایی برای ریاست مجلس
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم؛ همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!