Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@14:18:06 GMT

روش خشک کردن آلوی قرمز با پوست

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۹۸۹۹

روش خشک کردن آلوی قرمز با پوست

میوه آلو نه تنها دارای رنگ‌های متنوعی (قرمز، زرد، سیاه و ارغوانی) است، بلکه از نظر شکل ظاهری و اندازه نیز تنوع زیادی دارد. این میوه بومی قاره آسیا است و نوع زرد آن پرآب‌تر از سایر نمونه‌های دیگر آن است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است.

این میوه تابستانی پر آب به دلیل خواص فراوانی که دارد، برای مصارف غیر فصلی و ماندگاری بیشتر، آن را خشک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر آلو را در خانه خشک کنید، علاوه بر اینکه از سلامت آن اطمینان پیدا می‌کنید بلکه در هزینه‌ها نیز صرفه جویی خواهید کرد، ولی خشک کردن این میوه مانند سایر میوه‌ها به آسانی انجام نمی‌شود و نیاز به تکنیک‌های خاصی دارد.

توجه داشته باشید؛ تیزاب خاصیت قلیایی دارد و هیچ گونه آسیب و صدمه‌ای به بدن وارد نمی‌کند، این را نیز بدانید که با قرار دادن آلو‌ها در معرض نور خورشید محلول تیزاب در اثر حرارت بخار شده از بین می‌رود و در انتهاهیچ اثری از آن روی آلو‌ها باقی نمی‌ماند.

اولین مشکل در خشک کردن آلوی قرمز پوست ضخیم آن است، زیرا پس از خشک شدن ضخامت پوست آن بیشتر شده و به راحتی از آلو جدا نمی‌شود. به همین دلیل اولین قدم در تهیه‌ی آلو خشک جدا کردن پوست آن از میوه است.

پس اولین اقدام برای خشک کردن آلوی قرمز این است که بدون اینکه به بافت آن آسیب برسانید پوست میوه را جدا کنید. برای این کار باید در مرحله اول آلو‌های تازه را داخل آب جوش بریزید و بعد از اینکه‌ی کمی در آب جوش قرار دادید و بافت آلو‌ها نرم و لطیف شد، آن‌ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا حرارت آن کم شود در این حالت پوست آلو‌ها کمی جمع می‌شوند و به راحتی از میوه جدا شده و آسیبی به بافت میوه نخواهد زد.

نکته‌ی مهم این است که دقت داشته باشید، برای خشک کردن آلو و یا هر میوه‌ی دیگر باید یک محیط استریل و تمیز داشته و از سلامت فضایی که برای خشک کردن انتخاب می‌کنید مطمئن باشید.

خواص درمانی آلو

- پیشگیری از سرطان‌: آلوی تازه یا آلوی خشک به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های فراوان مانع از ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شود و با مصرف آلو چه به صورت تازه و یا خشک می‌توانید تا حد زیادی از بروز سرطان در بدن جلوگیری کنید.

- درمان بیماری‌های قلبی-عروقی: افرادی که مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند می‌توانند با قرار دادن آلو در رژیم غذایی خود به درمان مشکلات قلبی و عروقی خود تا کمک زیادی نمایند.

- تنظیم فشار خون بالا: با مصرف آلو می‌توانید تا حد زیادی به کنترل و تنظیم فشار خون بالا کمک کنید و با پایین آمدن فشار خون از بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کنید.

- پیشگیری از افزایش قند خون: افرادی که دچار قند خون بالایی هستند می‌توانند با مصرف روزانه آلو تا حد چشمگیری از بروز این بیماری پیشگیری نمایند.

- رفع مشکلات گوارشی: یکی از خصوصیات بارز آلو مسهل بودن آن است، به همین دلیل مصرف این میوه می‌تواند به دستگاه گوارش و هضم غذا کمک کند، و افرادی که از ناراحتی‌های گوارشی و معده رنج می‌برند با مصرف آلو می‌توانند به بهتر شدن هضم غذا کمک کنند.

- رفع گرفتگی گلو: برای افرادی که مشکل تنفس داشته و یا از ناراحتی گلو رنج می‌برند، می‌توانند به راحتی با مصرف آلو (آلوی تازه یا آلوی خشک) گرفتگی گلو و صدای خود را درمان کنند.

- درمان کلسترول بالا: مصرف آلو کمک زیادی به درمان افرادی که از کلسترول بالا رنج می‌برند، می‌نماید. این افراد در اثر اضافه وزن و چربی‌های اضافی بدن دچار بیماری کلسترول شده که مصرف آلو تازه و یا خشک شده می‌تواند در رفع چربی خون موثر باشد.

خشک کردن آلو

آلو را پس از خشک شدن، در خورشت استفاده می‌کنند، انواع آلو را می‌توان در خانه با تکنیک‌های مختلف خشک کرده و در تهیه انواع خورشت از آن استفاده می‌کنند.

البته آلوی قرمز و سیاه برای خشک کردن نیازی به پوست کندن ندارند و این میوه‌ها را بعد از شتستن می‌توانید زیر نور آفتاب به راحتی خشک کنید تا آماده مصرف شوند.

روش‌های مختلف خشک کردن آلو

آلو‌ها معمولاً به صورت تازه مصرف می‌شوند، ولی آلو‌های خشک شده از قدیم در امور آشپزی و پخت انواع خورش‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. برخی مواقع نیز با تهیه آلو به صورت کمپوت و یا مربا می‌توان از خواص این میوه بی نظیر در تهیه انواع کیک و دسر بهره برد.

آلوی قرمز به روش‌های متنوعی خشک می‌شود. روش‌های خشک کردن میوه‌هایی مانند آلو که برای انواع غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد، متفاوت است و با توجه به نوع استفاده از انواع آن برای غذا‌هایی مانند خورشت می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد.

- خشک کردن آلوی قرمز به روش آفتابی: یکی از روش‌هایی که می‌توانید آلو را خشک کنید این است که بعد از شستشوی کامل آن‌ها، آلو‌ها را روی یک سطح صاف و یا سینی بزرگ قرار داده و در معرض تابش نور خورشید قرار دهید، ولی مراقب باشید که گردوخاک روی آن‌ها نشیند.

البته این روش معایبی نیز دارد از جمله اینکه رنگ آلو‌ها کدر و قهوه‌ای تیره می‌شود و ممکن از شیره آن نیز از بین برود، زیرا در اثر تابش شدید نور خورشید درصد رطوبت آن بسیار کم می‌شود.

میوه آلو نه تنها دارای رنگ‌های متنوعی (قرمز، زرد، سیاه و ارغوانی) است، بلکه از نظر شکل ظاهری و اندازه نیز تنوع زیادی دارد. این میوه بومی قاره آسیا است و نوع زرد آن پرآب‌تر از سایر نمونه‌های دیگر آن است.

- خشک کردن آلوی قرمز با دستگاه خشک کن: عالی‌ترین و بهترین روش برای خشک کردن آلو از طریق دستگاه‌های خشک کن میوه است، این نمونه از دستگاه میوه خشک کن در سایز‌های مختلفی موجود است که البته از دیگر قابلیت‌های این دستگاه؛ اینکه مجهز به تنظیم درجه دما می‌باشد و بسته به نوع و میزان دما می‌توان آلو‌ها را خشک کرد.

- خشک کردن آلوی قرمز به روش دودی: برای خشک کردن آلو به روش دودی بهتر است، آلو‌های که خیلی رسیده هستند را پوست بگیرید. سپس بر روی قفسه‌های چوپی قرار دهید.

این روش خشک کردن البته روشی صنعتی است و در کارخانه‌های تولید میوه خشک از این روش استفاده می‌شود به این صورت که برای خشک کردن آلو یک محفظه‌ای وجود دارد که برای چیدن سبد‌های آلو از آن استفاده می‌شود، برای خشک کردن میوه مقداری از گوگرد را آتش می‌زنند.

سپس دود آن را به مدت نیم ساعت در کنار آلو‌ها قرار می‌دهند در مرحله‌ی بعدی آلو‌ها را از محفظه بیرون آورده و در معرض نور خورشید قرار می‌دهند تا کاملاً خشک شود. با این تکنیک آلو‌های خشک شده، رنگ بهتری داشته و شیره دارتر هستند. آلو‌هایی که با روش گوگرد خشک می‌شوند بسیار پرطرفدار هستند.

- خشک کردن آلوی قرمز به روش تیزابی: روش تیزابی یکی دیگر از روش‌های خشک کردن آلو است، در این روش می‌توانید مقداری آب و پودر کربنات پتاسیم خوراکی را همراه با روغن سبزه ترکیب کرده، این مواد محلولی از تیزاب به وجود می‌آید. سپس آلو‌ها را در این محلول ریخته و خشک می‌کنیم.

البته در این روش پوست آلو‌ها در اثر ماندن در محلول تیزاب نازک می‌شود و باعث و می‌شود منافذ بسیار کوچکی در پوست آلو‌ها به وجود آید این عمل باعث خشک شدن آلو‌ها می‌شود، بعد از اینکه آلو‌ها را از این مواد خارج کردن برای خشک کردن نهایی آن‌ها را در معرض نور خورشید قرار می‌دهیم تا کاملا خشک شوند.

نکته مهم: البته توجه داشته باشید؛ تیزاب خاصیت قلیایی دارد و هیچ گونه آسیب و صدمه‌ای به بدن وارد نمی‌کند، این را نیز بدانید که با قرار دادن آلو‌ها در معرض نور خورشید محلول تیزاب در اثر حرارت بخار شده از بین می‌رود و در انتهاهیچ اثری از آن روی آلو‌ها باقی نمی‌ماند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خشک کردن میوه خواص آلو خانه داری سبک زندگی پارسی خبر معرض نور خورشید مصرف آلو آلو ها ی دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۹۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میان وعده هایی سالم برای کودکان

بنا به این گزارش، همان‌گونه که خوردن وعده‌های غذایی سالم و مغذی برای رشد و تکامل کودکان توصیه می‌شود، استفاده از نوشیدنی‌های مفید نیز مستثنی نیست. اکثر کودکان عاشق نوشیدنی‌های شیرین و رنگارنگی هستند که چیزی جز شکر و اسانس نیستند. حال چگونه خانواده‌ها می‌توانند سالم‌ترین نوشیدنی‌ها را برای کودک خود انتخاب کنند.

دکتر سمیرا ابراهیم‌اف متخصص تغذیه درباره اهمیت نوشیدن مایعات برای کودکان می‌گوید: 

بچه‌ها باید آن قدر مایعات در طول روز استفاده کنند که همیشه رنگ ادرار روشنی داشته باشند. به غیر از ادرار اول صبح، که رنگ‌اش فرق می‌کند نباید رنگ آن تیره باشد. می‌توان از آب خالص یا نوشیدنی‌های سالم دیگری برای آن‌ها استفاده کرد. آب میوه‌ طبیعی یا بهتر از آن اسموتی‌ها هستند، که در آن میوه را با کل پوست‌اش در مخلوط کن می‌ریزند و به صورت مایع در می‌آورند. از اسموتی‌ها می‌توان هم به عنوان منبعی از مایعات استفاده کرد و هم فیبر می‌رساند. نوشیدنی‌های سنتی مانند شربت خاکشیر را هم داریم که دانه‌های آن می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش بچه‌ها کمک کند این به شرطی است که با شیرینی خیلی کم درست شود. این نوشیدنی می‌تواند به بچه‌هایی که در محیط‌های باز بازی می‌کنند و ساعت‌های طولانی بیرون هستند، کمک کند.

وی درباره مصرف آب میوه‌ها و نوشیدنی‌های دیگر موجود در بازار برای کودکان گفت:
نوشیدنی‌های صنعتی موجود در بازار چند نوع هستند.  یک سری از آب میوه‌ها قسمت عمده‌شان شکر و مقداری اسانس است که سالم نیستند اما آب میوه‌های صنعتی  که روی آن‌ها صد درصد طبیعی قید شده است، مشکلی ندارند.
نوعی دیگراز نوشیدنی‌ها بر پایه لبنیات هستند که هر چه لبنیات در آن‌ها ساده‌تر باشد یعنی شیر ساده باشد. خیلی بهتر است. برای بچه‌هایی که اصلا شیر نمی‌خورند اگر بتوانید شیر را در خانه طعم دار کنید و به آن‌ها بدهید، خیلی خوب است. قاعدتا شیرهای طعم‌دار بیرون مخصوصا شیرکاکائوها چون شیرینی خیلی زیادی دارند. انتخاب خوبی نیستد. ولی گهگاه استفاده از آن مشکلی ندارد.

این متخصص تغذیه درباره خوردن بستنی و این‌که محدودیتی باید برای دادن آن به بچه‌ها داشته باشیم می‌گوید:  

 بستنی‌های یخی چیزی جز آب، شکر و اسانس نیستد. این نوع بستنی‌ها برای زمانی است که فرد احساس تشنگی زیادی کند در این صورت می توان از بستنی یخی فقط به عنوان یک مزه استفاده کرد. نباید جای ثابت در رژیم غذایی بچه‌ها به خاطر رنگ‌هایی که به آن اضافه می‌شود داشته باشد.
 بستنی‌هایی هم که بر پایه شیر هستند به هر حال درصد چربی بالایی و شکر زیادی دارند بنابراین آزاد بودن بچه در استفاده از هر تعداد از آن‌ها، قابل قبول نیست. چون اگر بچه مستعد پر وزنی باشد خوردن بستنی باعث می‌شود که کالری اضافه بگیرد و چاق شود. اگر هم بچه بدغذا باشد و انتخاب‌های محدودی داشته باشد با خوردن بستنی سیر می‌شود و همان چند انتخاب محدود را هم که قبلا داشت الان دیگر ندارد.
به بستنی باید به عنوان یک میان نگاه کرد و هر روز استفاده نشود. مگر این که کمبود وزن در بچه خیلی زیاد باشد که بخواهیم با خوردن بستنی جبران‌ کنیم. ولی به هر حال بهتر است در فاصله غذاها خورده شود. مثلا 2 ساعت بعد از وعده اصلی، تا به آن کالری اضافه نشود و جلوی دریافت وعده بعدی را نگیرد.

ابراهیم‌اف در پاسخ به سوالی درباره این که، اهمیت کدام یک از گروه‌های لبنی بیشتر است، گفت:

هر کدام از گروه‌های لبنیات خاصیت خاص خودشان را دارند. ترکیبات‌شان در مقادیر مشخص تقریبا شبیه همدیگر است. توصیه می‌شود از همه این گروه‌ها استفاده کنند. اگر شیر نمی‌تواند بخورد. می‌توان از آن در غذاها به صورت فرنی، شیر برنج، ماست، دوغ کم نمک، کشک استفاده کرد.

وی در پایان در باره مضرات نوشابه بر رشد کودکان می‌گوید:

 این نوشیدنی‌ باعث سیری کاذب در بچه‌ها می‌شود چرا که به دلیل داشتن قند، قند خون آن‌ها را بالا می‌برد، در نتیجه میلی به غذا پیدا نمی‌کنند. این قند همچنین باعث خرابی دندان در کودکان نیز می‌شود. گازی هم که در نوشابه وجود دارد ممکن است برای بعضی از بچه‌ها مشکلات گوارشی ایجاد کند. نوشابه مانع از جذب کلسیم  نیز می‌شود بنابراین می‌تواند در رشد بچه‌ها اختلال ایجاد کند. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اثر هنری با پوست هندوانه! (فیلم)
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • میان وعده هایی سالم برای کودکان