Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، رضا شیوا در رابطه با پیشنهاد ورود خودرو به بورس کالا برای قیمت گذاری و حل مشکل بازار خودرو از این طریق اظهار کرد: یکبار این موضوع در شورای رقابت مطرح شد، اما رای نیاورد، به این دلیل که عرضه خودرو  محدود و تقاضا بالاست، از این رو شاید مانند سایر کالاهایی که وارد بورس کالا می‌شوند نتواند  قیمت کشف شده و پاسخگو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه در بورس منتفی است مگر استدلال قانع کننده بیاورند

وی با بیان این‌که وظیفه شورای رقابت در مورد کالاهای انحصاری تدوین دستورالعمل قیمت منصفانه با در نظر گرفتن تمام شرایط تولید برای مصرف کننده است، افزود: تا زمانی که شورا تشخیص ندهد که خودرو می‌تواند وارد بورس شود این موضوع امکان‌پذیر نیست، چراکه خودرو جزو کالاهای انحصاری بوده و باید شورای رقابت تعیین کند که می‌تواند وارد بورس شود یا خیر؟ که با توجه به طرح و بررسی آن در شورا، فعلا عرضه خودرو در بورس منتفی است مگر این‌که کسانی بیایند استدلال قانع کننده‌ای برای آن بیاورند.

شیوا این را هم گفت که مشکل ما عرضه است و تا هنگامی که این مساله حل نشود با ورود خودرو به بورس و افزایش تقاضا ممکن است قیمت‌هایی برای خودرو کشف شود که بالاتر از بهای تمام شده به اضافه سود منطقی یا دستورالعمل قیمت‌گذاری شورای رقابت باشد، به هرحال تا زمانی که این مشکل وجود دارد، قیمت‌ها نیز بالاتر خواهد رفت.

برای ثبت نام با رباط وارد سیستم می شدند

شیوا در ادامه درباره انتقادات مطرح شده به روش فعلی قیمت‌گذاری و فروش خودرو توضیحاتی ارائه کرد و گفت: ما در روش جدید سعی کرده‌ایم تمامی ابعاد را سنجیده و مدنظر قرار دهیم؛ به طوری که سود منطقی تولیدکننده و هزینه مالی را اعمال کرده و محدودیت تقاضا مورد توجه است، بطوریکه متقاضیان واقعی باشند از این‌رو از روش قرعه‌کشی استفاده کردیم.

رئیس شورای رقابت افزود: گرچه نسبت به قرعه‌کشی انتقاداتی مطرح می‌کنند ولی باید بدانند در این روش دلال‌بازی به حداقل می‌رسد. قبلا برخی برای شرکت در طرح های فروش با رباط وارد سیستم شده یا بعضی ها دسترسی به اینترنت پر سرعت نداشتند در حالی که اکنون اینگونه نیست و افرادی که ثبت نام می‌کنند اغلب از متقاضیان واقعی هستند و به تدریج نیز شرکت کننده در قرعه‌کشی در حال کاهش هستند.

نمی دانم مشکل قرعه کشی کجاست!

وی یادآور شد: من نمی‌دانم مشکل روش فعلی و قرعه کشی کجاست که آن را زیر سوال می برند، در حالی که در این روش  شانس یکسان برای تمامی افراد وجود دارد و وقتی یک کالایی با تعداد محدود باید تقسیم شود قرعه‌کشی بهترین راهکار است که در آن میزان نفوذ و رانت به حداقل خواهد رسید.

 بعد از حواشی بازار خودرو در ابتدای سال جاری و افزایش تند قیمت ها، بار دیگر شورای رقابت که مدت ها به نوعی از تعیین فرمول قیمت گذاری خودرو کنار گذاشته شده بود، طی توافقات صورت گرفته دستورالعمل قیمت گذاری خودروهای ایران خودرو و سایپا را تعیین و افزایش قیمت اعمال شد. همچنین برای کاهش تنش بازار پیش فروش در دستور کار قرار گرفت اما نحوه شرکت در آن متفاوت و بر اساس قرعه کشی صورت می گیرد که این موضوع بارها مورد نقد قرار گرفته است.

از چندی پیش نیز موضوع ورود خودرو به بورس مطرح شده که موافقان و مخالفان خود را داشته و مجلس نیز به آن ورود کرده ولی هنوز به نتیجه نرسیده و شورای رقابت رسما با آن مخالفت کرده است.

پربیننده ترین قیمت پراید امروز۱۳۹۹/۶/۱۰ قیمت روز خودرو (۹۹/۶/۱۱)/ ایجاد تعادل در قیمت با افزایش عرضه قیمت روز چانگان +جدول محصول جدید خودروسازی کارمانیا +تصاویر قیمت روز خودرو (۹۹/۶/۱۰)/ بازار همچنان درگیر نوسان و رکود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شورای رقابت عرضه خودرو بورس کالا خودرو قیمت خودرو واردات واردات خودرو بورس شورای رقابت خرید خودرو رضا شیوا پیش فروش خودرو ثبت نام خودرو عرضه خودرو قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت ورود خودرو به بورس شورای رقابت قیمت گذاری قرعه کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۹۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با کاهش ۵۱۸۶ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۱ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- «غدیس» قراردادی جدید بست: شرکت پاکدیس از انعقاد قرارداد فروش مقدار ۱,۵۰۰ تن کنسانتره سیب فله با تحویل درب کارخانه فروشنده خبر داد.
۲- قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری برای تولید بنزین پتروشیمی:با توجه به افزایش مصرف بنزین حدود ۲.۷ میلیارد دلار با پتروشیمی‌ها قرارداد بسته شده که در سال جاری بخشی از ظرفیت خود را به حوزه تولید بنزین اختصاص دهند.
۳- افزایش سرمایه غچین: گزارش توجیهی هیئت مدیرة به منظور پیشنهادافزایش سرمایه از مبلغ ۲,۱۴۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ ۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال از محل سود انباشته به تصویب هیئت مدیره رسیده.
۴- افزایش سرمایه ۲۲۰۸ درصدی سیمرغ از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها، مورد تائید حسابرس قرار گرفت.
۵- دومین حراج سکه در سال جدید فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با عرضه تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته‌بندی برگزار می‌شود.
۶- خنور یک قدم دیگر به عرضه اولیه نزدیک شد: برگزاری جلسات معارفه سهام شرکت نور ایستا پلاستیک/ نشست اول: دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه / ساعت ۱۰:۰۰،
۷- در پایان معاملات فردا نماد‌های اپال، تکیمیا، سغرب، ثمسکن، ولیز، پسهند، ثاژن، وشهر، دقاضی و بزندگی جهت برگزاری مجمع در روز چهارشنبه متوقف خواهند شد. ۸- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت داروسازی دانا/ درصد افزایش سرمایه: ۲۰۰ درصد/ محل تامین افزایش سرمایه: سود انباشته صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 41 نماد | ارزش صف‌های خرید:  291 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 38 نماد | ارزش صف‌های فروش:  404.2 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 239 هزار و 98 واحد | کاهش 20647 واحدی | معادل منفی 0.91 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 464 هزار و 627 واحد | کاهش 4284 واحدی | معادل منفی 0.91 درصد

شاخص کل هم وزن: 744 هزار و 100 واحد | کاهش 6938 واحدی | معادل منفی 0.92 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 416 هزار و 337 واحد | کاهش 3881 واحدی | معادل منفی 0.92 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 881 هزار و 150 واحد | کاهش 32045 واحدی | معادل منفی 1.10 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 728 هزار و 629 واحد | کاهش 20151 واحدی | معادل منفی 1.15 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 239 هزار و 721 واحد | کاهش 26806 واحدی | معادل منفی 0.63 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۱۷ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  133 هزار و  770 واحد | کاهش 1495 واحدی | معادل منفی 1.11 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 311 هزار و 566 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 39 هزار و 616 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 346 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 155 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فملی ، فولاد ، فارس ،  شپنا ، وبملت ، شبندر ، شستا

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 44 نماد | ارزش صف‌های خرید: 796 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: ثزاگرس ، ثامان ، وایرا

تعداد نماد‌های در صف فروش: 68 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2963 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: ثفارس ، خفولا ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20 میلیون تومان

سرانه فروش: 23.2 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس:  ثزاگرس ، ثامان ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس:  ثفارس ، خفولا ، فنرژی

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وتوس ، دکوثر ، سدشت

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: ثفارس ، کفپارس ، خوساز

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 296 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: کاذر ، وتوس ، درازک

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خودرو ، فملی ، خساپا

نقشه بازار امروز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳     

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • شرایط جدید خرید نقدی و اقساطی پژوپارس اعلام شد ؛ جزئیات، قیمت و زمان تحویل
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • آغاز ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ از فردا / بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • آینده بورس در چند پرده