Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تصمیم واشنگتن برای لغو محدودیت‌های مربوط به صادرات تجهیزات دفاعی غیرکشنده به جمهوری قبرس و واردات آن‌ها از این کشور به مدت یک سال خبر داد؛ تحولی که با انتقاد ترکیه همراه شد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "مورگان اورتگاس" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای تشریح کرد: مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به "نیکوس آناستازیادس" از تصمیم خود مبنی بر چشم‌پوشی موقت از محدودیت‌های صادرات، صادرات مجدد، انتقال مجدد و واردات موقت تجهیزات غیرکشنده دفاعی و خدمات دفاعی کنترل‌شده تحت مقررات بین‌المللی حمل و نقل اسلحه به مقصد یا از مبدأ قبرس برای سال مالی ۲۰۲۱، اطلاع داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پامپئو اوایل امروز نیز از قبرس به عنوان یک شریک کلیدی آمریکا در مدیترانه شرقی تقدیر و اعلام کرد هر دو کشور در حال عمق‌بخشی به همکاری امنیتی خود هستند.

آمریکا به منظور تنش‌زدایی و تشویق یک راه‌حل دیپلماتیک برای درگیری در جزیره، فروش تسلیحات به قبرس را در سال ۱۹۸۷ ممنوع کرد. قبرس از دهه ۱۹۷۰ و زمانی که ترکیه در پاسخ به تلاش برای کودتا توسط ارتش یونان به این جزیره نیرو فرستاد، به طور واقعی به جمهوری قبرس و به قبرس شمالی تقسیم شده است و متعاقباً نزدیک به ۴۰ درصد این جزیره را کنترل می‌کند.

دسامبر گذشته، کنگره آمریکا به برداشتن تحریم‌های تسلیحاتی ۱۹۸۷ رأی داد و این تصمیم در بحبوحه تنش‌های فزاینده‌ای که با تمرینات اکتشافی ترکیه در آب‌های مورد ادعای یونان در اوایل اوت رقم خورد، مصادف شده است. یونان این قلمرو را منطقه اقتصادی انحصاری خود قلمداد می‌کند و نیروهای مسلح خود را به حالت آماده‌باش درآورده و وعده داده که از حقوق حاکمیت خود، با تمام اسباب مورد نیاز، حفاظت می‌کند.

ترکیه محکوم کرد

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اظهار کرد: لغو بخشی از تحریم تسلیحاتی آمریکا بر قبرس، بر جست‌وجوی راه‌هایی برای حل مشکل قبرس تأثیر منفی می‌گذارد و با روح اتحاد سازگار نیست.

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد: "تصمیمی که از سوی ایالات متحده اعلام شده مبنی بر لغو تحریم تسلیحاتی بر دولت قبرس یونانی‌نشین، تساوی و تعادل بین دو گروه مردم در جزیره را از بین می‌برد. این اقدام همچنین تأثیر منقی بر تلاش‌ها برای حل مسئله قبرس می‌گذارد... این اقدام، اتمسفر صلح و ثبات در منطقه را از بین می‌برد و با روح اتحاد، ناسازگار است. "

این وزارت‌خانه همچنین افزود که آنکارا انتظار دارد، آمریکا این تصمیم را مورد بررسی قرار دهد.

بعد اعلام لغو یک ساله محدودیت‌ها در روز سه‌شنبه، نیکوس آناستازیادس، رئیس جمهوری قبرس از برداشته شدن تحریم آمریکا استقبال کرد. وی در پیامی توییتری نوشت: "من از برداشته شدن تحریم تسلیحاتی آمریکا بر تجهیزات دفاعی غیرکشنده، استقبال می‌کنم. تغییر مثبتی که رابطه امنیتی دوطرفه بین قبرس و آمریکا را بیش از پیش، تقویت می‌کند. "

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا تركيه قبرس تحریم تسلیحاتی وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۱۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صدد است تا مسکو را به سوی رقابت تسلیحاتی بکشاند.

بر اساس اعلام این رسانه، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه صادره خود در این ارتباط ادامه داد: ناتو به دنبال کشاندن روسیه به یک رقابت تسلیحاتی است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص اضافه کرد که ناتو با برگزاری رزمایش در نزدیکی مرزهای کشورش، سعی دارد مسکو را تحت فشار قرار داده و پای این کشور را به یک رقابت تسلیحاتی بکشاند تا از این طریق ظرفیت رزمی آن را محدود کند.

وی در ادامه تصریح کرد: آنها در این مسیر هرگز موفق نخواهند شد.

این در حالیست که وی پیشتر رزمایش ناتو در فنلاند که ۲۶ آوریل (دیروز هفتم ادریبهشت ماه) آغاز شد را اقدامی تحریک‌آمیز توصیف کرده بود.

زاخارووا در این خصوص تاکید کرده بود: رزمایش نظامی ناتو در مجاورت مرزهای روسیه ماهیتی تحریک‌آمیز دارد. هدف این رزمایش‌ها اعمال فشار نظامی بر فدراسیون روسیه از طریق نمایش زور و به اصطلاح چنگ و دندان نشان دادن است. این رزمایش‌ها خطر حوداث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهد.

پیش‌تر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آستانه هفتادوپنجمین سال تاسیس این ائتلاف نظامی به سرکردگی آمریکا گفته بود که «هم‌اکنون روسیه و ناتو در وضعیت رویارویی مستقیم قرار دارند.»

گسترش دائمی ناتو به سمت شرق اروپا، به محل مناقشه و استدلال ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه بدل شده است به طوری که او بیش از ۲ سال پیش با اشاره به عدم پایبندی ناتو به وعده‌هایش مبنی بر عدم گسترش به شرق اروپا دستور آغاز عملیات ویژه نظامی مسکو را صادر کرد.

کد خبر 6090224

دیگر خبرها

  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • کنعانی: صدای خرد شدن استخوان‌های صهیونیسم به گوش می‌رسد
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران