Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر کریس آیدون از موسسه مهندسین خدمات ساختمان در مورد نگرانی‌های اساسی در مورد ایمن نگه‌داشتن هوای کلاس به میزان ممکن راهکارایی ارائه کرده است.

میزان خطر کلاس بدون تهویه چقدر است؟

کلاس‌های خفه بدون تهویه در انتقال ویروس بسیار خطرناک‌تر از کلاس‌ها با تهویه مناسب هستند. این کلاس‌ها همیشه خطرناک نبودند اما به دلیل وجود ذرات آلوده در هوا خطرناک شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل است که نیاز به تهویه وجود دارد که هم در مقررات ساختمان و هم در مقررات محل کار اجرا شوند.

چه میزان تهویه ایمن است؟

ما نمی‌دانیم چه میزان تهویه در برابر عوامل بیماری‌زا ایمن است اما می‌دانیم تهویه ضعیف و نامناسب در انتقال عوامل بیماری‌زا نقش دارد. هدف راهنمایی فعلی به حداکثر رساندن ورود هوای آزاد تا حد ممکن است و حداقل باید کلاس‌ها مطابق راهنمای وزارت آموزش‌وپرورش در مورد طراحی تهویه مناسب باشند. بر اساس این راهنما باید میزان تهویه بر اساس متراژ کلاس تنظیم شود اما در بسیاری از مدارس به دلیل عدم آشنایی با این مورد تهویه مناسب انجام نمی‌شود و یا پنجره‌ها در زمستان بسته هستند.

چگونه میزان تهویه مناسب کلاس خود را ارزیابی کنیم؟

شما اغلب می‌توانید هنگام ورود به هر مکانی تهویه مناسب را احساس کنید. به یک اتاق جلسه با تعداد زیادی از مردم فکر کنید. به‌محض ورود، یک گرفتگی ایجاد می‌شود یا کمی بدبو به نظر می‌رسد اما بینی شما به‌سرعت با آن سازگار می‌شود.

در کلاس نیز ممکن است بی‌حالی در دانش آموزان مشاهده شود. معلمان نیز بر این عقیده هستند زمانی که دانش‌آموزان مدت‌زمان زیادی در کلاس باقی می‌مانند در بعدازظهر بسیار بی‌حال‌تر هستند و این مورد احتمالا به این دلیل است که تهویه مناسب نبوده است.

همچنین می‌توانید از حسگرهای مادون‌قرمز دی‌اکسید کربن استفاده کنید که دستیابی به آن‌ها بسیار آسان است.

آیا باز کردن پنجره‌های کلاس ضروری است؟

در بسیاری از کلاس‌ها به دلیل قرار گرفتن پنجره‌ها بالاتر از میزان قابل‌دسترس، باز کردن آن‌ها دشوار است اما باید یک وسیله قابل‌دسترسی برای باز کردن پنجره‌های سطح بالا وجود داشته باشد و این در مقررات ساختمان ذکر شده است.

پنجره‌های قرارگرفته در فضای بالای کلاس برای تهویه هوا مناسب هستند، وقتی آن‌ها را باز می‌کنید، هوای سرد با هوای موجود در اتاق مخلوط می‌شود. بنابراین عملکرد بهتری در پاک‌سازی محیط به دلیل اشغال بیشتر هوا نسبت به پنجره‌های قرارگرفته در فضای پایین‌تر دارد.



آیا باید درب کلاس باز باشد؟

می‌توان درب کلاس را باز گذاشت (البته این امر تاثیری در مقررات مربوط به آتش‌سوزی ندارد)، اما فقط درصورتی‌که هوا را از منطقه‌ای به منطقه دیگر منتقل نکند(توصیه فعلی این است که در صورت امکان از آن جلوگیری کنید).

اگر هوا از کلاس شما از طریق درب وارد کلاس مقابل شده و از پنجره‌ها خارج شود، این مورد ممکن است به معنای انتقال ویروس از یک فضا به فضای دیگر باشد (اگرچه با ویروس کمتری خواهد بود).

استفاده از ماسک در کلاس مفید است؟

ما با یک بیماری تنفسی روبرو هستیم، ویروس از بینی و دهان آزاد می‌شود، بنابراین استفاده از ماسک تا حدی موثر خواهد بود. نتایج تحقیقات نشان داده است که حتی ماسک‌های پارچه‌ای (بیش از ۷۰ درصد) در جلوگیری از ورود قطرات حاوی ویروس به هوا موثر هستند. حتی اگر فقط یک درصد موثر باشند بازهم تعداد انتقال ثانویه در کل جمعیت کاهش می‌یابد.

پوشاندن صورت، رعایت فاصله اجتماعی، تهویه، بهداشت مناسب، آزمایش و ردیابی برای کاهش انتقال احتمالی فقط موارد پیشگیری هستند اما هرگز یک مدرسه نمی‌تواند سناریوی خطر صفر (احتمال وجود هیچ‌گونه آلودگی ویروسی) را ارائه کند.

آیا باید از سیستم تهویه هوا استفاده کرد؟

در مدارس، معمولا سیستم‌هایی را می‌بینیم که هوا را در یک کلاس واحد می‌چرخاند و آن را خنک یا گرم می‌کند، شما می‌توانید از این سیستم‌ها به این شرط که هوا در فضای باز تامین شود، استفاده کنید. این مسئله مهم است.

اثر حرکت هوا به اطراف فضا نیز مفید است زیرا به رقیق شدن منبع کمک می‌کند. بنابراین اگر کسی انتقال‌دهنده ویروس باشد، بار ویروسی بالایی در نزدیکی او وجود خواهد داشت، بنابراین باید فاصله اجتماعی با وی رعایت شود و این میزان ویروس آرام‌آرام با فضا مخلوط می‌شود.

اما اگر بتوانید سرعت مخلوط کردن و رقیق شدن هر یک از آئروسل‌های موجود در هوا را افزایش دهید، مورد خوبی است زیرا تعداد آئروسل‌هایی را که ممکن است شخص دیگری آن ها را تنفس کند کاهش می‌دهید.

با گرمایش کلاس خطری وجود ندارد؟

ساختمان‌ها با تهویه در آن‌ها طراحی می‌شوند و سیستم‌های گرمایشی نیز با فرض وجود تهویه طراحی‌شده‌اند. بنابراین بستن پنجره‌ها برای صرفه‌جویی در هزینه‌های گرمایش و درنتیجه جلوگیری از تهویه، کار اشتباهی است و همیشه کار اشتباهی بوده است. گرمایش با این روش یک محیط داخلی مناسب ایجاد نمی‌کند و می‌تواند بر توانایی‌های شناختی دانش آموزان نیز تاثیر منفی داشته باشد.

بعضی از مدارس هنگام بسته شدن پنجره‌ها از منابع تهویه جایگزین استفاده می‌کنند، به‌عنوان‌مثال مدارس جدید اغلب دارای سیستم تهویه مکانیکی یا ترکیبی هستند و باز کردن پنجره‌ها باعث می‌شود که میزان تهویه بالاتر باشد.

چه نکاتی را معلمان و مدیران باید در مورد تهویه در نظر داشته باشند؟

مقیاس متفاوت خطر وجود دارد. پنجره‌های بسته بسیار خطرناک هستند، اما باکمی باز شدن پنجره‌ها، خطر به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد. سعی کنید افراد را کنار پنجره باز قرار ندهید، زیرا با عبارت "من سردم هست، این پنجره را می‌بندم" تعامل ناخواسته‌ای با دیگران ایجاد می‌شود.

درنهایت، نکته مهم این است که مطمئن شوید سیستم تهویه شما کار می‌کند، خواه باز شدن یک پنجره باشد، یا اطمینان از عملکرد صحیح سیستم مکانیکی یا ترکیبی. اگر راحت است که میزان تهویه را افزایش دهید و هوای بیرون را تا حد ممکن منطقی وارد کنید، باید این روش را تقویت کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویروس کرونا پارسی خبر مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۲۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • احداث ۵ هزار کلاس درس از محل مولدسازی در خراسان رضوی
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • هدفگذاری نوسازی مدارس برای احداث ۲ هزار کلاس درس در اردبیل
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها