Web Analytics Made Easy - Statcounter

زخم حفاری ها بر معابر کلانشهر زاهدان که در سایه بی تدبیری ها به شکلی سرطان گونه در حال رشد است، گویا قرار نیست مرهمی پیدا کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سال هاست معضل معابر ناهموار و زخم های ناشی از کنده کاری های شرکت های خدمات رسان در مرکز پهناورترین استان کشور صدای مردم را درآوده و از ابتدای امسال به دلیل حفاری های شرکت گاز در اکثر مناطق، وضعیتی وخیم تر به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
دردی کهنه که همیشه از سوی رسانه ها به مسئولان امر گوشزد شده، اما نه تنها التیام نیافته بلکه همچون توموری بدبخیم روز به روز مهیب تر شده است، عدم هماهنگی بین دستگاه های متولی و شخم زنی شرکت گاز در بیشتر معابر شهر گلایه هایی است که این روزها از سوی مردم مطرح می شود و توجه جدی مسئولان امر را طلب می  کند.
 
حفاری های رها شده
 
یکی از این خیابان ها که ساکنانش از وضعیت آسفالت آن و حفاری های ترمیم نشده به شدت گلایه دارند، خرمشهر است، علی زارع، از ساکنان این خیابان به خبرنگار ما گفت: مدتی است که شرکت گاز این خیابان را حفاری کرده و زخم آن بر آسفالت هنوز ترمیم نشده است، بارها با شهرداری در این باره تماس گرفته ایم اما اقدامی انجام نشده است.
 
وی ادامه داد: مدت هاست که این مشکل در همه معابر زاهدان دیده می شود و به معضلی جدی برای شهروندان تبدیل شده، چراکه هم خودروهایشان به دلیل حفاری ها آسیب می بیند و هم چهره نازیبایی به شهر داده است و از سویی با هر بار باد شاهد گرد و غبار زیادی هستیم.

این شهروند اضافه کرد: کاش شهرداری اول برای آسفالت معابری که مدت هاست به حال خود رها شده اقدام کند و پس از آن به سوی خیابان هایی که برود که قرار است توسط شرکت گاز حفاری شود، اما در بسیاری از معابر مشاهده می کنیم که بعد از آسفالت برای کنده کاری اقدام می شود.
 
مدیریت ضعیف و عدم ناهماهنگی
 
مهدی براهویی، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی گفت: متاسفانه به دلیل بی تدبیری مسئولان امر، شاهد کنده کاری های پی در پی شرکت گاز در همه معابر زاهدان و رها شدن حفاری ها به حال خود هستیم، در حالی که می توان با مدیریت و به صورت مرحله ای گازکشی معابر و در فاصله کوتاهی ترمیم حفاری ها را انجام داد، اما گاهی یکسال از کنده کاری ها می گذرد و اقدامی برای پر کردن آن انجام نمی شود.
 
وی با بیان این که شرکت گاز دم از انجام کار ضربتی می زند، اما قرار نیست آسیب های آن متوجه مردم شود، اضافه کرد: با هر بار عبور از این حفاری ها خودروهایی که قیمت آن سر به فلک کشیده است آسیب می بیند، اما انگار کسی به فکر خسارتی که به مردم وارد می شود، نیست و مرهمی برای تسریع ترمیم زخم های خیابان ها وجود ندارد.
 
این شهروند اضافه کرد: البته آسفالت برخی معابر امسال شروع شده و در حال انجام است، اما فاجعه زمانی رخ می دهد که به دلیل عدم هماهنگی شرکت گاز و شهرداری بعد از آسفالت برخی معابر، این شرکت اقدام به حفاری می کند و در واقع سرمایه ها این گونه هدر می رود.
 
شخم زنی شرکت گار در همه معابر
 
جمشید میری، معاون فنی و عمرانی شهرداری زاهدان نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: در خصوص ترمیم حفاری های گاز اقدام های لازم در حال انجام است و از آنجایی که پروژه کوچک نیست مشمول زمان می شود، چراکه شرکت گاز به یک باره تمام شهر را شخم زده است و لوله گذاری می‌کند.
 
وی ادامه داد: به منظور نوسازی آسفالت معابر و ترمیم حفاری ها همزمان شعله 6 کارخانه آسفالت را روشن نگه داشتیم، به هر حال انجام کار با کیفیت، زمان می برد و از سویی باید ابتدا خرابی ها ترمیم، سپس لکه گیری و بعد از آن آسفالت شود.
 
به گفته این مقام مسئول، مردم از وضعیت شهر گلایه دارند که در واقع حق طبیعی شان است که از معابر صاف و  قابل عبور و مرور برخوردار شوند، اما متاسفانه برخی شرکت های خدمات رسان از  جمله گاز کار با تاخیر انجام می دهند و ما نمی توانیم مردم را معطل نگه داریم، بنابراین با در نظر گرفتن مسائل فنی برای آسفالت اقدام کنیم.
 
وی اضافه کرد: در این راستا فقط یک لایه آسفالت را انجام می دهیم و منتظر می مانیم تا شرکت گاز علمک ها را نصب کند تا کنده کاری های بعدی را که به این منظور انجام می شود بازسازی و برای ریختن لایه دوم آسفالت اقدام کنیم.
 
میری تصریح کرد: گاهی مردم گلایه دارند که آسفالت بی کیفیتی انجام شده اما اگر هر دو لایه را همزمان بریزیم، شرکت گاز ممکن است اقدام به حفاری مجدد کند و پولی برای لایه سوم باقی نمی ماند، گاهی شاید این شرکت بخواهد یکسال بعد برای علمک گذاری اقدام کند که نمی توان مردم را معطل گذاشت و شایسته نیست خودروهای مردم که شاید تنها سرمایه شان باشد در چاله های شهر تخریب شود.
 
ترمیم حفاری ها؛ تکلیف شرکت گاز
 

رضا پنجابی، مدیرعامل شرکت گاز نیز در این خصوص گفت: این شرکت وظیفه دارد وقتی محلی را تخریب می کند، برای ترمیم آن نیز اقدام کند که این مهم را به شهرداری واگذار کردیم و باید هزینه آن را بپردازیم، چراکه در زمینه نوار حفاری و تخریب روکش آسفالت به منظور گازکشی، قانون به این شرکت تکلیف کرده است که برای ترمیم آن اقدام کند.
 
وی در خصوص عدم هماهنگی ها بیان کرد: شهرداری ممکن است برای برخی معابر طرح بهسازی داشته باشد و اعتباراتی را از مراجع خودشان برای آسفالت برخی معابر بگیرد که البته در خصوص حفاری ها جلسات هفتگی به منظور هماهنگی برگزار می شود.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: قسمت هایی که تخریب کردیم، تحویل شهرداری دادیم و خلف وعده ای در این باره صورت نگرفته است، استانداردها را با مسئولان ترمیم حفاری ها بستیم تا در فاصله زمانی مشخصی در این رابطه اقدام شود که البته از آنجایی که پس از تست شبکه ها، جهت تامین گاز و انشعاب گذاری اقدام می شود، ترمیم حفاری ها زمان می برد.
 
به گفته وی، اگر همدلی در متولیان امر و مردم به وجود نمی آمد، شاید کار شبکه گذاری در این کلانشهر به صورت ضربتی انجام نمی شد و هشت تا 10 سال زمان می برد، اما بار چند ساله را در یک سال و نیم متحمل شدیم و روند ترمیم معابر نیز به خوبی در حال پیشرفت است.
 
وقفه های جزئی ماهیت کار است
 
پنجابی تصریح کرد: اگر گاهی وقفه جزئی را مشاهده می کنیم، به دلیل ماهیت کار است که در کارگروه رفع موانع گازرسانی با تیم های کارشناسی شهرداری این مشکلات مطرح، رفع و کار تسریع شده است که البته حجم کار بالاست و به طور قطع تعارض هایی را به همراه خواهد داشت که با تعامل آن را رفع کردیم، چراکه هدف همه خدمات رسانی به جامعه و آسایش شهروندان است.
 
وی با بیان این که گاز رسانی به سیستان و بلوچستان و به ویژه زاهدان از دغدغه های نظام و دستاوردهای دولت است، گفت: کار بزرگی در حال انجام بوده و باید بپذیریم که جراحی با خون ریزی همراه است اگر این را قبول کنیم خیلی از چالش های دیگر حل می شود.
 
با توجه به اهمیت موضوع، دغدغه های جدی مردم و برخی صحبت های ضد و نقیض مسئولان امر در این رابطه، مقرر شد میزگردی با حضور مدیرعامل شرکت گاز با مسئولان  شهرداری در دفتر پایگاه خبری تحلیلی عصرهامون برگزار در این خصوص مفصل تر بحث و چاره اندیشی  شود.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: ترمیم حفاری ها کنده کاری ها مسئولان امر برخی معابر حال انجام شرکت گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۳۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟

حسام اسلامی که این روزها برای نمایش مستند تازه‌اش «رویاباف و قاضی» به تورنتوی کانادا رفته تا فیلمش را روی پرده و همراه با تماشاگران جشنواره «هات‌داکس» ببیند، درباره ایده اولیه این مستند به خبرنگار مهر گفت: برای من موضوع حفاری و جستجوی اجناس باارزش قدیمی جذاب بود. در مراحل تحقیق، متوجه شدم مازندران، به طور ویژه سوادکوه یکی از بالاترین آمار قضایی مربوط به حفاری های غیرمجاز را دارد. این پرونده‌ها، فقط به حفاری ختم نمی‌شود، گاهی جرایم دیگر مثل قتل هم در این مسیر رخ می‌دهد یا ریزش چاه یا محل حفاری، باعث مرگ جستجوگر و حفار شده است. درگیری‌های بین حفارها هم خودش ماجرایی است. این پرونده‌ها و این حفاری‌ها، ایده ساخت «رویاباف و قاضی» شد.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به نقش پررنگ طبیعت در فیلم گفت: لوکیشن آن منطقه با طبیعت بکر و چشم نواز، بخش دیگری از جذابیت این ماجرا برای من بود. حفاری، گاهی در شهر یا منطقه مسکونی رخ می‌دهد، گاهی در دل طبیعت. طبیعت در چنین حفاری‌هایی یک شخصیت است و هویت دارد. طبیعت با دادن نشانه‌های اغلب مبهم، حفارها را گمراه، ترغیب یا سردرگم می‌کند. افرادی که در طبیعت دنبال گنج می‌گردند، هر سنگ، شی یا درختی برایشان معنا دارد و فکر می‌کنند، اینها نشانه هستند و باید بهشان توجه کرد.

اسلامی در پاسخ به این سوال که «رویاباف و قاضی» درباره مردم و رویاهایشان است، گفت: ما درباره یک موقعیت انسانی صحبت می‌کنیم که ریشه‌ای دیرینه و تاریخی دارد. ما تمدنی باستانی داریم، این رویا و تمایل، برای دستیابی به گنج و میراث و ثروت گذشتگان در بسیاری از ما وجود داشته است. در ادبیات کلاسیک ما، داستان‌های بسیاری با این مضمون وجود دارد. وقتی درباره امروز حرف می زنیم، این تمایل و رویا، تشدید می‌شود. هر چه شرایط اقتصادی سخت‌تر می‌شود، گرایش به این رویا بیشتر می‌شود. مردم فکر می‌کنند، روی زمین نمی‌شود به این خواسته رسید اما زیر زمین می‌شود، آن را دنبال کرد.

کارگردان مستند «پروژه ازدواج» درباره شخصیت خانم قاضی در مستند «رویاباف و قاضی» گفت: من نمی‌دانستم در سیستم قضایی، قاضی خانم داریم. مجوزهای لازم برای فیلمبرداری در منطقه را گرفتیم، روز اول، متوجه شدم قاضی پرونده های میراث فرهنگی یک خانم است. ایشان بسیار مسلط بود، برای اولین بار در طی سال‌های کارم، با چنین شخصیتی مواجه شدم که این قدر مقابل دوربین راحت بود و خیلی سریع، با حضور ما در دفترش، کنار آمد. در یک فضای مردانه و سختگیر قضایی، همه با احترام به خانم قاضی نگاه می‌کردند و ایشان محل رجوع و بسیار دقیق و حرفه‌ای بود. این نکته برایم جذاب بود.

اسلامی با توجه به نمایش مستند «رویاباف و قاضی» در جشنواره‌های «هات‌داکس»، «ایدفا» و «تروفالس» و واکنش تماشاگران به حضور شخصیت قاضی خانم گفت: برای مخاطبان جالب بود که در ایران قاضی خانم فعالیت می‌کند، آنها تحت تاثیر فیلم و این شخصیت بودند. هم مخاطبان ایرانی خارج از کشور و هم تماشاگران خارجی، درباره این شخصیت سوال می‌پرسیدند و یکی از نکات جذاب فیلم، برایشان حضور، اقتدار و تسلط او بر کارش بود. به نظرم، فهم جامعه ایرانی و مسایل اجتماعی آن ساده نیست و با یک جمله و کلمه نمی‌شود درباره رخدادها، شخصیت‌ها و موقعیت‌ها صحبت کرد.

کارگردان «متهمین دایره بیستم» در پایان درباره لحن و فضای فیلم تازه‌اش «رویاباف و قاضی» گفت: یکی از جذابیت‌های فیلم برای تماشاگران در جشنواره‌هایی که «رویاباف و قاضی» در آن روی پرده رفت، لحن طنزآمیز و فضای آن بود. موضوع اجتماعی و حال و هوای شخصیت‌ها جدی و گاه تلخ است، اما فیلم از نظر مخاطبان سرخوش و طنازانه است. لحن طنز فیلم را می‌گرفتند، آن را دوست داشتند و در تمام نمایش‌ها، واکنش نشان می‌دادند. امیدوارم در ایران هم، مخاطب با فیلم ارتباط برقرار کند. «رویاباف و قاضی» پر از حس‌های متفاوت و رنگارنگ است، نه لزوما شکست و تلخی.

مستند «رویاباف و قاضی» فیلم تازه حسام اسلامی، روایتی است از تلاش مردم منطقه سوادکوه برای یافتن گنج. «رویاباف و قاضی» دوشنبه ۱۰ و پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در جشنواره «هات داکس» کانادا روی پرده رفت و از آن استقبال شد.

«رویاباف و قاضی» آبان ۱۴۰۲ در جشنواره «ایدفا» به عنوان تنها فیلم ایرانی تولید شده در ایران، نمایش داده شد، این مستند پس از آن در جشنواره «تروفالس» میسوری آمریکا روی پرده رفت و اکران در «هات داکس» سومین حضور بین‌المللی این مستند است.

این مستند، به زودی در جشنواره ژان روش پاریس و میلینیوم ورشو، نمایش داده خواهد شد.

عوامل مستند «رویاباف و قاضی» عبارتند از کارگردان: حسام اسلامی، فیلمبردار: حامد حسینی سنگری، تدوین: افسانه سالاری، صداگذار: مهرشاد ملکوتی، موسیقی: یونس اسکندری، تهیه‌کننده: حسام اسلامی.

حسام اسلامی، پیشتر مستندهای «محاکمه مصدق»، «پروژه ازدواج»، «متهمین دایره بیستم» و ... را کارگردانی کرده است.

کد خبر 6094478 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • تشکیل ۱۰ پرونده برای واحد صنفی متخلف در زاهدان
  • آزمون حفظ قرآن در سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی
  • اجرای عملیات آسفالت‌ریزی در محله ۳۸ منظریه
  • بسیج سازندگی پارسال ۴ هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد کرد
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • آسفالت معابر کرمان شتاب می‌گیرد/ آغاز به کار طرح «جهاد آسفالت»
  • آسفالت معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد