Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@07:10:45 GMT

انفجار فواره‌های گازی داغ توسط یک سیاهچاله

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۶۶۲۷۴

انفجار فواره‌های گازی داغ توسط یک سیاهچاله

کهکشان‌ها از طریق جاذبه متقابل گردهم جمع می‌شوند و مجموعه‌هایی که به عنوان "خوشه" شناخته می‌شوند را تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، فضای بین کهکشان‌ها کاملاً خالی نیست. بطور استثنایی گاز رقیق در کل یک دسته وجود دارد که با مشاهدات اشعه ایکس قابل شناسایی است. اگر این گازهای درون خوشه‌ای، خنک شود، تحت نیروی جاذبه آن محکم و جامد می‌شوند تا در مرکز خوشه، ستاره تشکیل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، گازهای خنک شده و ستاره‌ها به طور کلی در قلب خوشه ها دیده نمی‌شوند و این نشان می دهد که برخی از مکانیسم‌ها سبب گرمایش گاز درون خوشه‌ای و جلوگیری از تشکیل ستاره می‌شود. یک رقیب احتمالی برای منبع حرارت، فواره های گاز پرسرعت هستند که توسط سیاه چاله‌ای کلان جرم در کهکشان مرکزی تشکیل می‌شوند.

خوشه ققنوس(Phoenix Cluster) غیرمعمول است زیرا نشانه‌هایی از گاز خنک شده متراکم و تشکیل ستارگان عظیم در اطراف کهکشان مرکزی را نشان می‌دهد و این سوال را در ذهن محققان به وجود می‌آورد که آیا کهکشان مرکزی نیز دارای فواره‌های سیاهچاله است یا خیر؟

اخیرا گروهی از محققان به سرپرستی "تاکایا آکاهوری"(Takaya Akahori) از رصدخانه ملی ستاره‌شناسی ژاپن با استفاده از تلسکوپ رادیویی "ATCA "استرالیا به جستجوی فواره‌های سیاهچاله در خوشه کهکشانی ققنوس پرداختند. آنها ساختارهای منطبقی را کشف کردند که از دو طرف مخالف کهکشان مرکزی گسترش یافته بودند.

ستاره شناسان فواره‌های گازی داغ را که توسط یک سیاهچاله در کهکشانی در قلب خوشه کهکشان ققنوس واقع در ۵.۹ میلیارد سال نوری در صورت فلکی ققنوس منفجر و به بیرون رانده شده بود را کشف کردند. مقایسه این دادها با مشاهدات ثبت شده توسط رصدخانه اشعه ایکس چاندرا نشان داد که ساختارهای شناسایی شده توسط ATCA دارای گاز با تراکم کمتری هستند که این نشان می‌دهد که آنها یک جفت فواره قطبی هستند که از یک سیاهچاله در کهکشان منتشر می‌شود. این اولین مطالعه ای است که نشان می‌دهد خنک کننده گاز درون خوشه‌ای و فواره‌های سیاهچاله در جهان دوردست با هم همزیستی می‌کنند.

جزئیات بیشتر کهکشان و فواره‌ها را می توان از طریق مشاهدات با وضوح بالاتر آرایه کیلومتر مربعی(Square Kilometre Array‎) که قرار است مشاهداتش را در اواخر سال ۲۰۲۰ آغاز کند، به دست آورد. آرایه کیلومتر مربعی با نام اختصاری SKA پروژه‌ای شامل چندین رادیو تلسکوپ است که قرار است در استرالیا و آفریقای جنوبی ساخته شود. مجموع مساحت این پروژه در زمان تکمیل آن حدود یک کیلومتر مربع خواهد بود. این آرایه در فرکانس‌های گسترده‌ای کار خواهد کرد.

لینک کوتاه: asriran.com/0037pG

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیاهچاله فضا نشان می دهد فواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۶۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد

به گزارش خیرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد گفت: سطح زیر کشت باغهای انگور این شهرستان حدود ۶۰۰ هکتار است که ۵۴۸ هکتار آن بارور و ۹۲ هکتار نهال است.

سعیدیان افزود: پیش بینی می شود امسال سه هزار و 400 تن انگور از تاکستانهای این شهرستان برداشت شود.

وی، از باغداران خواست نسبت به مبارزه به موقع با بیماری سفیدک سطحی موکه از بیماریهای شایع  در منطقه است، اقدام کنند.

معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد اضافه کرد: همچنین آفت تریپس مو جزو آفاتی است که می‌تواند خسارات زا باشد و باغداران باید در موقع مناسب با آن مبارزه کنند.

سعیدیان، آفت کرم خوشه خوار انگور را یکی دیگر از آفات این محصول دانست که در مرحله دوم سمپاشی، باغداران همزمان با مبارزه با بیماری سفیدک سطحی با آفت خوشه خوار هم مبارزه کنند.

از مجموع ۶۰۰ هکتار از تاکستانهای شهرستان مهاباد ۴۱۷ هکتار آن، انگور دیم و مابقی انگور آبی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • تفکیک امتیازات 5 مربی در تیم خبرساز
  • معرفی پنجمین سرمربی فصل تیم پرحاشیه!
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد