Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@10:20:44 GMT

شیفت اقتصاد ونزوئلا از نفت به طلا

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۶۹۷۴۹

شیفت اقتصاد ونزوئلا از نفت به طلا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد،  نرخ کاوش زمین در ونزوئلا برای استخراج طلا افزایش یافته و تجارت این کشور شاهد جابه‌جایی عظیمی از صنعت نفت به طلا است.

این حادثه بزرگ در کشوری رخ داده است که بزرگ‌ترین ذخیره نفتی جهان را دارد و شاهد تعرض تاجران غیرقانونی طلا در محدوده خود بوده ‌است. با توجه به گزارش‌های موجود، تولید نفت خام ونزوئلا از ۴/  ۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۵ به ۳۴/  ۱ میلیون بشکه در روز در انتهای سال ۲۰۱۸ و پس از آن به کمتر از یک میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌هایی که نشان می‌دهد ونزوئلا بحران نفتی عظیمی را تجربه کرده است. سیاست‌گذاری‌های غلط وضعیت تجارت نفت و متعاقبا اوضاع اقتصادی این کشور را متضرر کرده است. اکنون سیاست‌گذاران در این مرحله تصمیم گرفته‌اند که مسیر تجاری ونزوئلا را تغییر دهند.

فروپاشی نفتی ونزوئلا

به گزارش اویل پرایس (oilprice.com) در حالی‌که صنعت نفت تقریبا تهی شده و طلای سیاه ونزوئلا به خاموشی می‌گراید، در این کشور بحران‌زده آمریکای لاتین کالای جدیدی پا به عرصه تجارت نهاده است. اکنون طلا در کشوری که بزرگ‌ترین ذخیره نفت جهان را دارد در حال قرار گرفتن در بالاترین درجه اهمیت است. براساس یک مطالعه جدید در ونزوئلا نرخ کاوش زمین برای استخراج طلا به شکل فزاینده‌ای در حال افزایش است، براساس داده‌های بلومبرگ در حقیقت استخراج از زمین در این کشور طی ۱۷ ماه گذشته سه برابر شده است. این میزان قرار است بعد از ماه آوریل نیز افزایش یابد. دولت ونزوئلا به رهبری نیکلاس مادورو شش رودخانه را برای استخراج طلا علامت‌گذاری کرده‌است. ونزوئلا تا همین اواخر به روی درآمدهای نفتی خود حساب می‌کرد تا بتواند کشور را سرپا نگه دارد. اما مدیریت نادرست‌درآمدهای نفتی، تحریم‌های فلج‌کننده نفت و همه‌گیری ویروس کرونا باعث شد صنعت نفت ونزوئلا که سابقا سودده بوده است روبه فروپاشی نفتی برود.

ورود دولت به استخراج طلا

کاوش طلا در ونزوئلا موضوع جدیدی نیست. مدت‌هاست که ونزوئلا دارای تجارت غیر قانونی طلا است. این تجارت در اختیار گروه‌های خشن و قاچاقچیان جنایتکار بزرگی قرار دارد. به همین سبب موسسات دیده‌بان حقوق بشر و سایر گروه‌های حقوق بشر بر این مساله نظارت جدی دارند و معدن‌های استخراجی بیشماری را تحت کنترل خود قرار داده‌اند. اما اکنون، با توجه به آنکه کسب‌وکار نفت در ونزوئلا به مرور دچار مشکلات بیشتری می‌شود این کشور به‌دنبال آن است که کمی به استخراج طلا از معادن خود مشروعیت جدی‌تری بدهد. البته این «مشروعیت» که مدنظر دولت ونزوئلاست متاسفانه شامل مواردی چون از بین بردن هر گونه مخالفت با استخراج طلا است که در ماه می موجب کشته شدن ۱۳ نفر از مردمان بومی مناطقی شد که معترض به نصب تجهیزات جدید معدن در روردخانه کورا بودند. مجله وال استریت در جولای گزارش داد جت خصوصی خلیفه حفتر، فرمانده ارتش لیبی برای تهیه طلای غیر قانونی به منظور تجارت به ونزوئلا پرواز کرده بود تا بتواند پشتیبانی برای دلار خود بیابد. ضمن آنکه با این عمل می‌توانست ناامیدی ناشی از کاهش درآمدهای نفتی خود را با جایگزینی تجارت طلا التیام بخشد.

تاثیرات طلای ونزوئلا بر جهان

این اقدام دولت ونزوئلا با توجه به آنکه یکی از ذخایر عظیم نفتی دنیا را داراست و روابط تجاری گسترده‌ای را با ایران در زمینه نفت و... دارد می‌تواند بر دنیا و از جمله ایران تاثیر قابل ملاحظه‌ای را بگذارد. در این رابطه رویکرد این کشور به صنعت طلا به مثابه کاستن از وابستگی خود به نفت و فعالیت کمتر در این زمینه و افزایش قیمت نفت است. از طرفی عرضه بیشتر طلا به بازار جهانی می‌تواند اثرات کاهشی بر قیمت طلا بگذارد.

پربیننده ترین ایلان ماسک سومین فرد ثروتمند جهان شد/ روند صعودی سهام تسلا علت پرواز مدیرعامل تحویل انبوه واکسن روسی کرونا از ماه آینده زمان بازگشایی مرزهای مشترک ترکیه با ایران کی فرا می‌رسد؟ روسیه آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است رئیس شورای امنیت از آمریکا حمایت نکرد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت نفت نفت ونزوئلا طلا طلای سیاه اقتصاد ونزوئلا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت استخراج طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۹۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه فوق‌سنگین برای رمز ارزهای غیرمجاز

وزارت نیرو امسال برنامه نقره‌داغ کردن ماینرهای غیرمجاز را به طور جدی در دستور کار دارد، تا جایی که طبق اعلام سخنگوی صنعت برق قرار شده در صورت کشف دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمز ارز، صاحبان دستگاه‌ها از زمانی که مشخص شود به صورت غیرمجاز از برق استفاده کرده‌اند، تا یکصد برابر تعرفه‌های برق مشمول جریمه شوند.

به‌گزارش ایسنا، تاکنون بیش از ۸۰۰۰ مرکز غیرمجاز شناسایی و از این مراکز بیش از ٣٠٠ هزار دستگاه ماینر گردآوری و تحویل مراکز قضایی شده است. آنطور که برآورد شده برای تامین برق این دستگاه‌های غیرمجاز باید نیروگاهی به بزرگی ١١٠٠ مگاوات احداث شود که عدد بالایی است.

درحال حاضر کار رصد، رهگیری و شناسایی ماینرهای غیرمجاز به صورت پیوسته در حال انجام است و آنطور که رجبی مشهدی - مدیرعامل توانیر اعلام کرده براساس قوانین جدید ماینرهای کشف شده، امحا خواهد شد.

وی با توصیه به علاقمندان این کسب و کار برای دریافت مجوزهای لازم، گفت: دارندگان دستگاه‌های مجاز می‌توانند از ساعت ١٢ شب تا ٧ صبح بدون محدودیت نسبت به استخراج اقدام کنند.

در این بین دولت مشوق‌هایی را برای رمزارزهای مجاز درنظر گرفته،  شرکت توانیر از سرمایه گذاری‌های قانونی در این حوزه حمایت کرده و آمادگی دارد تا برق مورد نیاز مراکز استخراج رمز ارز مجاز را با تعرفه‌های مصوب تامین کند. با توجه به آثار هاویینگ، لازم است تا دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های مربوط به حوزه رمز ارز به روزرسانی شود و در این زمینه از نظرات و پیشنهادات کارشناسان و فعالان این حوزه استفاده خواهد شد.

بر اساس دستورالعمل‌های موجود سرمایه‌گذاران می‌توانند با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر در حوزه تولید رمز ارز فعالیت کنند و این مساله می‌تواند به سود رمزارزهای مجاز باشد. این در حالی است که استخراج رمزارز غیرمجاز با استفاده از تعرفه‌های برق یارانه‌ای اعم از تعرفه برق خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری در ایام اوج مصرف باعث افزایش احتمال خاموشی صنایع افت شاخص‌های کیفی برق و احتمال سوختن لوازم الکتریکی همسایگان می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جریمه فوق‌سنگین برای رمز ارزهای غیرمجاز
  • چگونه پاکستانی‌ها از ضایعات الکترونیکی طلا استخراج می‌کنند؟ (فیلم)
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • مراسم معارفه رایزن فرهنگی جدید ایران در ونزوئلا
  • فرار نافرجام از زندان + فیلم
  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟