Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: همراه شدن عزاداری با کمک‌های مومنانه و وقت شناسی مردم نشان داد که توانسته اند بصیرت لازم را به وسیله الگوبرداری از «امام حسین (ع)» کسب کنند و آن را سر لوحه افکار و اعمال خود قرار دهند رویکرد مردم در محرم امسال بیانگر این حقیقت بود که شعور حسینی در درون ذهن مردم جای گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 09:00 - 13 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۵۲۳۰۸

ناصر حمزه نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون وقایع روز چهاردهم ماه محرم گفت: روز چهاردهم ماه محرم اسرای کربلا پس از حضور در دربار ابن زیاد در بند کشیده شده و زندانی شدند، اسرای کربلا شعور حسینی را در دستور کار خود قرار دادند در این رابطه خطبه حضرت «زینب کبری (ع)» و تلاش‌های ایشان قابل توجه و کاربردی بود، زیرا حقایق مهمی را بازگو کردند، بی‌شک حضرت «زینب کبری (ع)» بخاطر بصیرت شان به عنوان زبان گویای کربلا شناخته می‌شوند ایشان پیام کربلا را به دنیا با زبانی فصیح مخابره کردند و حقایقی که دشمن تلاش داشت آنان را از دید اذهان عمومی پنهان کند را به خوبی آشکار کردند، حضرت «زینب کبری (ع)» یکی از بزرگان صحنه قیام عاشورا بودند.

وی پیرامون الگوبرداری از ابعاد زندگی «امام حسین (ع)» بیان کرد: «امام حسین (ع)» اسوه‌ای ارزنده برای جامعه اسلامی محسوب می‌شوند ایشان در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به عنوان یک الگو نه تنها برای شیعیان که برای تمام مردم دنیا شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

حمزه نژاد به رویکرد سیاسی «امام حسین (ع)» پرداخت و ابراز کرد: «سیدالشهدا (ع)» مقابل ظلم و ستم ایستادند، ایشان با شعار «هیهات منا الذله» اهداف خود را بیان کردند، حتی «امام حسین (ع)» در سخنرانی‌های خود تاکید کرده بودند که مرگ برای من بهتر از پذیرش صلح با یزید است.

وی در همین راستا ادامه داد: «امام حسین (ع)» در تاکیدات خود بیان کرده بودند که اگر حکومتی به دست فاسدی همانند یزید اداره شود آن حکومت به نابودی محکوم می‌شود این کلام «امام حسین (ع)» نشان می‌دهد جامعه چنانچه حاکمی همانند یزید داشته باشد باید آزادیخواهی همانند «سید الشهدا (ع)» نیز داشته باشد تا در مقابل ظلم و تعدی ایستادگی کند.

این کارشناس علوم قرآنی به یاران «امام حسین (ع)» اشاره و بیان کرد: «امام حسین (ع)» با کمک یاران با وفای خود برگ برگ حادثه کربلا را رقم زدند ایشان الگوی ارزنده از سبک زندگی بشر بودند لذا باید این اسوه آزادگی را همواره سرمشق زندگی در نظر داشته باشیم.

حمزه نژاد در همین راستا ابراز کرد: «امام حسین (ع)»یارانی همانند زهیر نصرانی داشتند، آنان به «سید الشهدا (ع)» اقتدا کرده بودند و در رکاب این امام بزرگوار برای ظلم ستیزی جنگیدند پس می‌توان نتیجه گیری کرد فردی همانند «امام حسین (ع)» یک الگو برای تمام مذاهب و تمام مردم جهان هستند که آزادیخواهی را در طول تاریخ بیان می‌کند.

***رحمت الله الواسعه

وی سیره اجتماعی «امام حسین (ع)» را مورد بررسی قرار داد و افزود: زندگی «امام حسین (ع)» سراسر درس است شجاعت است، «سید الشهدا (ع)» در سیره اخلاقی رحمت الله الواسعه بودند ایشان یک نعمت برای مردم جهان هستند که حتی پس از شهادت می‌توان از وجود مبارک ایشان بهره برد.

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون دو بال عزاداری‌های واقعی برای امام سوم شیعیان ابراز کرد: شور حسینی و بصیرت دوبال عزاداری «امام حسین (ع)» بشمار می‌رود. شور حسینی از جمله مهمترین ارکان برای عزاداران است این رکن در قالب‌های متعددی همچون نماز اول وقت و یا همان توجه و احترام به حقوق دیگران است همچنین شور حسینی را باید در مواساتی که امسال با شیوع کرونا شکل گرفته مورد توجه قرار داد. الگو برداری از سیره رفتاری و اخلاقی «امام حسین (ع)» بسیار مهم است مسیری که پیش از این یاران «امام حسین (ع)» آن را پیمودند و «سیدالشهدا (ع)» را به عنوان مراد و الگوی خود قرار دادند.

*** یاران «امام حسین (ع)»

وی بیان کرد: «امام حسین (ع)» یاران خود را بهترین یاران دنیا معرفی کردند و تاکید نمودند که بهترین اصحاب را دارند این بسیار ارزشمند است ما نیز در دعای «امام حسین (ع)» از خدا می‌خواهیم که با ظهور «امام زمان (عج)» ما را در رکاب، حضرت «ولی عصر (عج)» قرار دهد تا همراه ایشان به خون خواهی «سیدالشهدا (ع)» برخیزیم.

حمزه نژاد بصیرت را به عنوان یکی از ارکان مهم عزاداری مورد بررسی قرارداد اظهار کرد: بصیرت در هنگام عزاداری بسیار مهم است و از ارکان هر عزادار «امام حسین (ع)» بشمار می‌رود گریه بر مصائب «امام حسین (ع)» و همچنین عزاداری برای مظلومیتی ایشان قابل تامل و توجه است بینش صحیح و آگاهی از هدف «امام حسین (ع)» و یارانش در مقابله با یزید اهیمت فراوانی دارد و به عنوان رکن دیگر عزاداری حسینی شناخته می‌شود.

وی پیرامون تلاش‌های «امام سجاد (ع)» برای آگاه ساختن جامعه از اهداف قیام «امام حسین (ع)» بیان کرد: «امام سجاد (ع)» نقش تاثیرگذاری بر آگاهی اذهان عمومی داشتند، ایشان غاصبین خلافت و امامت را معرفی کردند و با سخنرانی‌های کوبنده خود جای ظالم و مظلوم را به مردم نشان دادند، خطبه‌های «امام سجاد (ع)» و حضرت «زینب کبری (ع)» پایه‌های حکومت یزید را متزلزل کرد.

***تبیین معارف الهی در قالب دعا

وی بیان کرد: «امام سجاد (ع)» مردم را با واقعیت‌های و در عین حال ماهیت یزید آشنا کردند در عین حال ایشان با تبیین معارف الهی در قالب دعا و روضه خوانی بر «امام حسین (ع)» تلاش بسیاری را در توسعه و گسترش دین انجام دادند همچنین با تربیت شاگردان این مهم را تحکیم بخشیدند.

حمزه نژاد رویکرد خوب عزاداری در سال ۹۹ را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: عزاداران «امام حسین (ع)» به خاطر شیوع بیماری کرونا امسال عزاداری متفاوت و در عین حال پرشور را به اجرا گذاشتند اگرچه تفاوت‌هایی با سال‌های گذشته داشتند اما ابعاد عزاداری حسینی وسیع‌تر و پیامدهایش دیدنی‌تر بود، همراه شدن عزاداری با کمک‌های مومنانه و وقت شناسی مردم نشان داد که توانسته اند بصیرت لازم را به وسیله الگوبرداری از «امام حسین (ع)» کسب کنند و آن را سر لوحه افکار و اعمال خود قرار دهند رویکرد مردم در محرم امسال بیانگر این حقیقت بود که شعور حسینی در درون ذهن مردم جای گرفته لذا با کمک‌های مومنانه تلاش داشتند تا شعور حسینی را گسترش داده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ماه محرم شعور حسینی زینب کبری امام سجاد امام حسین حمزه نژاد خود قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۰۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • سفر حسین حسینی به تبریز با وجود محرومیت
  • (عکس) حسین حسینی به جانشینش در استقلال؛ مطمئنم که می‌درخشی
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • سید حسین حسینی و دانیال اسماعیلی فر بخشیده می‌شوند؟
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟