Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@10:30:08 GMT

۲۰ هزار آزمایش کرونا در قزوین انجام‌شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۰۷۱۲

۲۰ هزار آزمایش کرونا در قزوین انجام‌شده است

ایسنا/قزوین سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: آزمایشگاه قزوین به‌عنوان پنجمین استان کشور مورد تأیید قرار گرفت و از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بالغ‌بر ۲۰ هزار آزمایش در استان انجام‌شده است.

پیمان نامدار در ستاد پیشگیری از کرونای استان قزوین که در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری برگزار شد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مقابله با کرونا وضعیت خوبی در پدافند غیرعامل و مدیریت بحران داشت، از روز اول که ویروس کرونا در کشور مشاهده شد بر اساس بررسی صورت گرفته توانستیم با ایجاد یک چرخه پدافند زیستی مراحل مهار بیماری را شکل دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ساختار مدیریتی نیز بر اساس مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا تدوین و در کنار آن کمیته‌های تخصصی شکل گرفت؛ ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در قزوین با ریاست استاندار و جانشینی معاون سیاسی استانداری در دستور کار جدی قرار گرفت و تاکنون این ستاد ۳۱ نشست برگزار کرده که در آن‌ها ۴۶۶ مصوبه به تصویب رسیده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: کمیته دانشگاهی نیز ۳۱ جلسه با ۳۰۹ مصوبه برگزار کرد که ۳۰۲ مصوبه آن اجرایی شده است، در حوزه پیشگیری و شناسایی موارد مشکوک نیز یکی از دستاوردهای نظام سلامتی کشور تشکیل نظام PLC در استان بود که طی آن ۲۱ مرکز غربالگری کرونا در استان قزوین فعالیت خود را آغاز کردند.

وی یادآور شد: قزوین در حوزه تخت‌های بیمارستانی جزو استان‌های محروم کشور است، تخت‌های موجود در بیمارستان‌های استان بیش از ۶۰ سال عمر دارند و تنها بیمارستانی که بعد از انقلاب در حوزه دولتی در مرکز استان تأسیس‌ شده بیمارستان ولایت است، با این شرایط ۴۰۰ تخت بستری برای مبتلایان به کرونا و ۴۰ تخت ویژه در نظر گرفته شد که این میزان در مرحله دوم با توجه به شرایط استان به ۷۵۰ تخت افزایش یافت و ۸۰ تخت ویژه نیز در نظر گرفته شد.

تخصیص ۵۴ میلیارد تومان برای خرید داروهای کرونا 

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، نامدار بیان کرد: یکی از اتفاقات خوب نیز ایجاد بیمارستان صحرایی بود، روزهای اول اسفندماه بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه راه‌اندازی شد که با هجمه‌هایی روبه‌رو شد و می‌گفتند که بیمارستان صحرایی به‌منظور خدمت‌رسانی به بیماران استان‌های دیگر تأسیس‌شده است درحالی‌که این‌طور نبود، درعین‌حال ما این آمادگی را داشتیم که در صورت‌ امکان با استان گیلان همکاری کنیم، تعدادی از مبتلایان از استان‌های دیگر نیز به استان قزوین سفر می‌کردند که در قزوین بستری شدند و خدمات دریافت کردند.

وی تأکید کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوب‌صورت گرفته در استان قزوین واگذاری بیمارستان خیریه رحیمیان الوند به دانشگاه علوم پزشکی بود، این بیمارستان طی سه روز برمدار خدمت قرار گرفت و به یک منطقه ۲۵۰ هزارنفری که پیش از آن بیمارستانی نداشت خدمات ارائه کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: در حوزه آزمایشگاه نیز ما در هفتم اسفند سال گذشته به‌عنوان پنجمین استان کشور بودیم که مورد تأیید قرار گرفتیم و تاکنون بالغ‌بر ۲۰ هزار آزمایش در استان انجام‌شده است.

وی یادآور شد: اسنپ آمبولانس یکی دیگر از اقدامات انجام‌شده در استان قزوین است که در راستای خدمات‌دهی به افراد مبتلابه کرونا ایجادشده است، نقل و انتقالات بین مراکز درمانی زیر نظر این سامانه که تحت مدیریت فوریت‌های پزشکی قزوین است انجام می‌شود.

نامدار یادآور شد: در این مدت و در عرض ۲ ماه ۵۰ تخت ICU  در بیمارستان بوعلی سینا اضافه کردیم تا بتوانیم خدمات بیشتری به مبتلایان به کرونا ارائه دهیم، ایجاد ۳۰ تخت ویژه و امکانات آن در بیمارستان‌ها، تأمین اعتبار ۵۴ میلیارد تومان برای تجهیزات و خرید داروهای موردنیاز کرونا نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در حوزه غذا و دارو نیز اقدامات خوبی صورت گرفت و تا امروز ۸۳ درصد ملزومات شامل ماسک و محلول‌های ضدعفونی‌کننده موردنیاز مردم قزوین در داخل استان با شرایط استاندارد و کیفیت لازم تولیدشده است، در بخش لباس محافظ نیز همین‌طور بوده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: پس از شیوع کرونا ۴۱ مجوز تولید مواد بهداشتی و ضدعفونی‌کننده در استان قزوین صادر شد که به‌واسطه آن توانستیم به ظرفیت ۵۸۰ هزار ماسک در استان برسیم، در حوزه تولید الکل نیز استان قزوین توانست در ۱۲ روز ابتدایی شیوع ویروس کرونا ۴۰۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده تولید و در استان و سایر استان‌ها توزیع کند.

کمک ۶ میلیارد تومانی خیرین به علوم پزشکی قزوین 

وی یادآور شد: در کارگروه اطلاع‌رسانی نیز اصحاب رسانه و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی حمایت‌های خوبی در حوزه آموزش مردم و ارائه هشدارهای لازم به جامعه انجام دادند که برای ما قابل‌تقدیر است، در این راستا اقدامات مختلفی ازجمله تولید محتوا و تهیه کلیپ صورت گرفت.

نامدار اظهار کرد: قرارگاه‌های مردمی نیز در بحث پخت‌وپز غذا و تهیه محصولات بهداشتی، کنترل و غربالگری لازم کمک‌های زیادی کردند، ۲۰۰ دانشجو بدون بازگشایی دانشگاه در امر غربالگری به ما کمک کردند و ۲۰ ایستگاه غربالگری در ورودی و خروجی شهر تأسیس کردیم؛ همچنین این دانشجویان برای پاسخگویی به سؤالات بهداشتی مردم در قالب سامانه ۴۰۳۰ به کمک مرکز ۱۱۵ قزوین آمدند.

وی بیان کرد: ۱۳۰ گروه جهادی برای ضدعفونی کردن معابر و خیابان‌ها و تولید ماسک در استان فعال شدند، در حوزه پرستاری نیز دانشجویان سال آخر پرستاری در مراکز ۱۶ ساعته ما ارائه خدمت کردند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان خاطرنشان کرد: در گروه‌های حوزه علمیه و گروه‌های جهادی نیز ۱۳۰ نفر به‌صورت متناوب به‌عنوان همیار بیمار با ما همکاری کردند، همچنین خیرین در روزهای کرونایی ۶ میلیارد تومان به‌صورت نقدی ما کمک کردند، نقطه قوت ما در این حوزه‌ها هماهنگی و تعامل بین مدیران استانی بود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس من ماسک میزنم سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین استان قزوین انجام شده قرار گرفت صورت گرفت یادآور شد استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۰۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند

 شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در آزمایشگاه‌های کشور، به منظور آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بخش‌های دولتی و خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری شده، به وسیله چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده است، همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن‌ها قابل بررسی و شکایت است.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌هاست و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است که شامل پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران یادآور شد: از زمانی که پذیرش نسخ به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین است که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شودد. بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی طی سال‌های اخیر با هدف افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌ و آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت‌گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی ادامه داد: با وجود این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: برای  حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار می‌گیرند و نتایج این ارزیابی‌ها توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه‌گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد، این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  ۷۰ درصد در تصمیم‌گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف می‌دارند. زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدواریم استادان گرامی هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این‌گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولان فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولان آزمایشگاه‌ها طی دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت‌های تشخیصی، نمونه‌گیری و انجام آزمایش‌ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل تقدیر است.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • پلمب مرکز غیرمجاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد
  • پلمب مرکز غیرمحاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد