Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بر ضرورت اصلاح قانون انتخابات تأکید کرد و گفت: قانون انتخابات در مورد شروط نامزدها در حوزه ریاست‌جمهوری حتماً باید تغییر کند تا منطبق بر واقعیت‌های فعلی نظام و کشور باشد.

محمدصادق کوشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به ضرورت‌های اصلاح قانون انتخابات گفت: قانون اساسی در مورد انتخابات به ویژه انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و شوراهای شهر حتماً نیاز به بازنگری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در انتخابات شوراها نظارت بر انتخابات عملاً رها شده و متولی ندارد، افزود:  برگزیدگانی از مجلس بر روند انتخابات شوراها نظارت می‌کنند که سازوکار مشخصی ندارد، از این رو این سؤال مطرح می‌شود که چرا باید انتخابات شوراها علی‌رغم اهمیت وافری که دارد از حوزه نظارت استصوابی شورای نگهبان خارج باشد؟

کوشکی با تأکید بر اینکه حداقل در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها نظارت بر انتخابات شوراها باید زیر نظر شورای نگهبان باشد، ادامه داد:  اکنون نظارت واقعی بر انتخابات شوراها در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها اعمال نمی‌شود که این فاجعه بار است.

نبود نظارت مشکلات جدی رقم می‌زند

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نبود نظارت خیلی وقت‌ها به بروز مشکلات جدی می‌انجامد، گفت: اصلاح قانون انتخابات شوراها با هدف نظارت شورای نگهبان باید انجام شود.

کوشکی با تأکید بر اینکه در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری شروط به‌شدت مبهم و غیرمنطبق با واقعیت هستند، افزود: بر اساس قانون اساسی شاید ٩٠ درصد مردم ایران شرایطی را که یک نامزد ریاست‌‌جمهوری باید داشته باشد، دارند  یا ادعا می‌کنند دارند، از این رو اصلاح قانون انتخابات در این بخش نیز لازم است.

شروط نامزدهای انتخاباتی باید شفاف و دقیق باشد

وی با بیان اینکه شروط نامزدها برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری مشخص، دقیق و دارای سند و مدرک نیست، ادامه داد: شروط نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری باید مستند باشد، قانون انتخابات در مورد شروط نامزدها در حوزه ریاست ‌جمهوری حتماً باید تغییر کرده تا منطبق بر واقعیت‌های فعلی نظام و کشور باشد.

کوشکی با تأکید بر اینکه انتقاد وارده در خصوص شروط نامزدهای انتخاباتی به بحث انتخابات مجلس نیز مربوط می‌شود، افزود:در حوزه مجلس نیز شروط نامزدها و ویژگی‌های آن‌ها برای ورود به عرصه قدرت بسیار ساده بوده که نتیجه آن این است که در هر انتخاباتی ما هزاران نامزد داریم. حتی در انتخابات ریاست‌جمهوری چندهزار نفر ثبت نام می‌کنند که این برای شورای نگهبان و وزارت کشور دردسرساز می‌شود.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه باید شروط نامزدها کامل، دقیق و بدون ابهام باشد تا افراد مشخصی بتوانند نامزد شوند، اضافه کرد: با شفاف شدن شروط،  مردم نیز می‌توانند از بین چند نفر، نامزد دارای صلاحیت را انتخاب کنند.

زیاد بودن نامزدهای انتخاباتی قدرت تصمیم‌گیری را از مردم گرفته است

وی ادامه داد: متاسفانه افزایش شدید و حجم انبوه نامزدها در انتخابات مجلس، شوراها و ریاست‌ جمهوری مردم را فلج کرده و قدرت تصمیم‌گیری را از آن‌ها می‌گیرد.

کوشکی افزود: انتخابات ریاست‌جمهوری به شکل فعلی عملاً باعث می‌شود افرادی که بعضی دارای صلاحیت بوده رد صلاحیت و افرادی که بعضاً فاقد صلاحیت هستند تأیید شوند.

وی با بیان اینکه در هر دوره افرادی را به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری داشته‌ایم که صلاحیت اداره یک واحد کوچک را نیز نداشته اما تایید صلاحیت شدند و بالعکس، گفت: وجود این مسائل به دلیل ابهام در قوانین است. از این رو اصلاح قوانین اساسی و قوانین عمومی در حوزه انتخابات چه ریاست‌جمهوری، چه مجلس و چه شوراها ضروری است.

تعریفی از شروط نامزدهای انتخاباتی وجود ندارد

کوشکی در پاسخ به این سوال که تعریف رجل سیاسی در قانون انتخابات باید چطور باشد، افزود: موضوع رجل سیاسی مثال کوچکی از اشکالات است، ما انبوهی از اشکالات داریم. به طور مثال در انتخابات ریاست‌جمهوری اینکه فرد باید چه حدی از تحصیلات و تجربه را داشته باشد قید نشده است.

وی ادامه داد: اینکه بحث پایبندی به ولایت فقیه وجود ندارد نیز موضوع و ابهام دیگر قانون انتخابات است زیرا سازوکار تشخیص پایبندی به ولایت فقیه دیده نشده است.

کوشکی با بیان اینکه مصداق عدم التزام عملی به اسلام مشخص نیست، گفت: قانونی که ابهام داشته باشد از حوزه قانون بودن خارج شده و به جای اینکه موجب وحدت رویه شود موجب اختلاف خواهد شد.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با تأکید بر ضرورت شفاف شدن شروط نامزدهای انتخاباتی، افزود: بازنگری در قانون انتخابات با هدف شفاف‌سازی امور لازم است.

انتهای پیام/4151/پ

منبع: آنا

کلیدواژه: مجلس قانون انتخابات ریاست جمهوری رجل سیاسی محمد صادق کوشکی شروط نامزدهای انتخابات انتخابات ریاست جمهوری اصلاح قانون انتخابات انتخابات شوراها شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بیانیه جامعه اسلامی مهندسین درخصوص فهرست منتخب برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر منتشر شد.

بسمه تعالی
خدای متعال را شاکریم که علیرغم تمامی جوسازی ها در مایوس کردن ملت ایران از حضور در پای صندوق های رای، مردم بصیر و هوشیار ایران عزیز، چشم طمع دشمنان را کور کردند و دیگر بار حضور خود را در صحنه انتخابات به نمایشی تحسین برانگیز مبدل ساختند.
جامعه اسلامی مهندسین پس از بررسی نفرات راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، و به دنبال مباحث عمیق در شورای مرکزی و هیات اجرایی این تشکل، و ضمن احترام به همه کاندیداهای منتخب برای دور دوم، فهرست زیر را به مردم عزیز حوزه انتخابیه تهران معرفی می نماید.

امید است با حضور پرشور واجدان شرایط در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی و تجدید بیعت با آرمانهای امام راحل عظیم الشان و شهدای گلگون کفن، شاهد انتخاباتی پرشور و دشمن شکن باشیم.

اسامی به ترتیب بالاترین آراء ماخوذه در دور اول عبارتند از:

احمد نادری، سمیه رفیعی، حسین نجابت، عبدالحسین روح الامینی، ابوالقاسم جراره، زهره سادات لاجوردی، علیرضا سلیمی، صالح اسکندری، محمدحسین حسین زاده بحرینی، سمیه گلپور چمرکوهی، علی اصغر پورمحمدی، علی طهرانی مقدم، سیدنظام الدین موسوی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان، غلامحسین رضوانی.

جامعه اسلامی مهندسین
اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

کد خبر 6093609 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • کدام نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه تهران سابقه‌ نمایندگی دارند؟+ جدول
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات