Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@18:07:38 GMT

نخستین تولید گوجه ارگانیک گلپایگان به بار نشست

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۲۵۷۶

نخستین تولید گوجه ارگانیک گلپایگان به بار نشست

تولید گوجه ارگانیک با تلفیقی از دو آفت کش طبیعی در سطح ۶ هکتار از زمین های زراعی شهرستان گلپایگان انجام شد و محصول آن به زودی وارد بازار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان،  گوجه ارگانیک با استفاده از آفت کش های طبیعی برای اولین بار در شهرستان گلپایگان تولید شد.

«حمیدرضا دلاور» با یادآوری اینکه وظیفه اصلی جهاد  کشاورزی تولید غذای سالم است، گفت: صیفی جات با روش های سابق نیاز به سمپاشی چند باره دارند از این رو روش های تلفیقی با هدف کاهش سم پاشی ها و حذف باقی مانده سموم روی محصولات تازه خوری مثل خیار، گوجه، سیب زمینی و پیاز استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره بهبود تولیدات گیاهی اداره جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان با تشریح اینکه  «پروانه توتا» و «کرم هلیوتیس» دو آفت گوجه فرنگی که در این طرح با استفاده از ترکیب بیولوژیک بی تی و زنبور براکن  مهار شد، بیان کرد: تله ها نصب شد و اطلاعات زمان بندی روی نمودار بررسی شد تا رفتار زنبور  شناسایی شد تا با آفت به درستی برخورد شود.

افزایش 30 درصدی تولید

«یاسر چلنگر» با بیان اینکه این مزرعه گوجه در تمام مراحل کاشت تا برداشت زیر نظر کارشناسان کشاورزی  انجام شده است، گفت: روش کنترل بیولوژیک و  زنبور براکن، در واقع استفاده طبیعت علیه طبیعت  که با تله گذاری، پیک آفت، شمارش های منظم و پایش و مانیتورینگ بر اساس نوع آفت است

کارشناس شرکت برگ سبز با بیان اینکه این طرح ۱۳ سال در استان اصفهان و برای اولین بار در گلپایگان اجرا می شود،بیان کرد: زنبور براکن روی باور کرم هلیوتیس تخم گذاری می کند و و پس از ۴ روز، ضمن از بین رفتن آفت، ۸ زنبور جدید تولید شده است

وی به تولید زنبور براکن در آزمایشگاه شرکت اشاره کرد و افزود: این زنبور روی محصولات چغندر و ذرت نیز می توانند استفاده شود و عمر حشره بین ۱۴ تا ۲۰ روز عمر می کند که نیاز به غذا و بقا ضمن از بین بردن آفت، زنبور را به صورت تصاعدی افزایش می دهد.

چلنگر با مطرح کرد این که زنبور براکن خاصیت زمستان گذرانی دارد و سال آینده نیاز به استفاده زنبور نیست، تاکید کرد: هر ماده شیمیایی، گیاه را ضعیف می کند و استفاده از روش های بیولوژیک، سبب رشد طبیعی گیاه بدون آسیب رساندن به محیط زیست می شود

این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه استفاده از این روش  افزایش حدود ۳۰ درصدی در گلخانه ها دارد، اظهار کرد: قیمت بالای سموم و هزینه چند باره کارگر و سم پاشی استفاده از این روش را برای کشاورز مقرون به صرفه می کند.

6 هکتار پایلوت طرح در گلپایگان

«حسین شریف» با بیان اینکه ۱۶۰ هکتار زیر کشت محصولات صیفی دارد، استفاده از این روش های نوین در از بین بردن آفت ها اظهار رضایت کرد و گفت: ۳۰ هکتار گوجه کشت کرده است و در شش هکتار آن، به صورت پایلوت طرح مبارزه بیولوژیک اجرا کرده است که انتظار افزایش تولید ۲۰ تا ۳۰ درصدی در آنها می رود.

این کشاورز نمونه با یادآوری اینکه سال گذشته با برداشت ۲۴۳ تن در هکتار رکورد تولید گوجه را در کشور شکسته است، بیان کرد: ۳۰ هکتار محصول خود را به تولید هندوانه اختصاص داده که با استفاده از پیوند نشا هندوانه بر پایه کدو، یک سوم افزایش تولید و کاهش ۳۰ درصدی آب را به دنبال داشته است./

پایان پیام/563

منبع: شبستان

کلیدواژه: گوجه ارگانیک اداره جهاد کشاورزی گلپایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش دما و رسیدن محصول به انبوه، قیمت میوه های نوبرانه طی یک ماه اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.

او قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان، طالبی ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ را هزارتومان اعلام کرد و افزود: برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی ها باید عرضه شود.

یاوری ادامه داد: قیمت گوجه سبز در ابتدای فصل یک‌میلیون تومان بود که با افزایش عرضه روند کاهشی به خود گرفته است و پیش بینی می شود که با افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت، بازار به ثبات برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۵۰ تن گوجه سبز، ۲۰۰تن توت فرنگی، ۳۰۰ تن طالبی و جانا و ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هندوانه در میدان مرکزی خبر داد.

او گفت: قیمت صیفی جات نظیر هندوانه، ملون و جانا توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد چراکه کمتر از ۱۰ هزارتومان از تولیدکننده خریداری می شود که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری استان
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!
  • ۲۰ ناهار سبک و فوری برای روز‌های بی‌حوصلگی