Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@15:55:53 GMT

بی‌ثباتی نرخ ارز مهمترین چالش در تجارت خارجی است

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۲۷۸۵

بی‌ثباتی نرخ ارز مهمترین چالش در تجارت خارجی است

علی‌اکبر کریمی روز پنجشنبه در کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اراک، افرود: ایجاد تعهدات سختگیرانه در مسیر فعالیت فعالان اقتصادی به خصوص صادرکنندگان معضل بزرگی محسوب می‌شود که این مهم‌ نیازمند اصلاح و بازنگری است.

وی ادامه داد: کمیته جهش تولید و بهبود فضای کسب و کار در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی شکل گرفته که در آن مشکلات فعالان اقتصادی  با مدیران مرتبط مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در گذشته کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف و اجاره‌ای بدون اعمال نظارتوجود داشت که این مهم باعث سلب اعتماد از مجموعه فعالان اقتصادی شد و صادرکنندگانی که سال‌ها به‌صورت تخصصی نسبت به رونق اقتصادی فعالیت می‌کردند از شرایط نابسامان گذشته متاثر شدند.

کریمی بیان کرد: امکان تهاتر ارز مورد نیاز در واردات با ارز صادراتی به بانک مرکزی پیشنهاد شده اما تاکنون موافقت آن اعلام نشده است و از نظر بانک مرکزی، هر واحد صادرکننده باید برای واردات کالای مورد نیاز خود ثبت سفارش کند که این مهم عامل مشکلات جدی است.

وی تاکید کرد: در قوانین و مقررات هیچ مشکلی برای صادرکنندگان وجود ندارد و آنچه که باعث بروز چالش‌هایی در مسیر فعالیت این قشر می‌شود صدور بخشنامه‌های متعدد است و تا این رویه اصلاح نشود مشکلات این حوزه همچنان ادامه دارد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز گفت: ساز و کار و زیرساخت لازم برای این مهم در کشور وجود ندارد و تا زمانی که این زیرساخت فراهم نشود، نمی‌توان چنین انتظاری از صادرکنندگان داشت.

بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

برچسب‌ها استان مرکزی تولید داخلی صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی تولید داخلی صادرات غیر نفتی استان مرکزی تولید داخلی صادرات غیر نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند

بانک جهانی در آخرین گزارش خود زیر عنوان «بررسی چالش‌ها: مقابله با رکود اقتصادی و تورم» نگاشته است که حمایت از بخش خصوصی در افغانستان می‌تواند، تا حدی از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری کند.

بانک جهانی گفته است کاهش ۲۶ درصدی رشد تولید ناخالص داخلی و حمایت‌های خارجی، تصویر روشنی را از چشم‌انداز تاریک اقتصادی افغانستان ترسیم می‌کند.

براساس گزارش بانک جهانی، ممکن است چالش‌های ساختاری در بخش خصوصی همراه با کاهش حمایت‌های بین‌المللی مانع هر گونه پیشرفت اقتصادی در افغانستان شود.

برپایه این گزارش، این رکود اقتصادی می‌تواند، سبب افزایش فقر و بیکاری در افغانستان شود، جایی که نیمی از جمعیت آن به‌شدت نیازمند کمک‌های خارجی هستند.

به گفته بانک جهانی، کشاورزی در افغانستان می‌تواند، سبب رشد اقتصاد در کشور شود.

این نهاد بین‌المللی همچنان سرمایه‌گذاری‌ در زیرساخت‌های آبیاری و نیز دسترسی دهقانان به بازارها برای افزایش بهره‌گیری از محصولات زراعتی‌شان را مهم خوانده است.

این در حالی است که دو روز پیش بانک جهانی گفته بود که این نهاد ۸۴ میلیون دلار کمک به افغانستان را به‌منظور مبارزه با بحران‌ اقتصادی و تطبیق پروژه‌های معیشتی در کشور تایید کرده است

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • چالش غرب در رویارویی با بیداری فرهیختگان
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند