Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@07:26:13 GMT

بایدها و نبایدهای بهداشتی و آموزشی‌وپرورشی

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۳۰۵۱

بایدها و نبایدهای بهداشتی و آموزشی‌وپرورشی

تا درمان قاطع کرونا، دست به دست هم دهیم به مهر.

به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد نوشت: «به دلیل شیوع ویروس کرونا و احتمال همزمانی با اپیدمی آنفلوآنزا که هر ۱۰ سال یک‌ بار رخ می‌دهد، امسال شروع سال تحصیلی با سال‌های گذشته بسیار متفاوت خواهد بود. وزارت بهداشت در حال تدوین پروتکل‌هایی کامل است تا هر چه بیشتر سلامت فرزندان ما تامین شود و وزارت آموزش و پرورش نیز تمام توان خود را به کار بسته تا با بهینه‌ترین روش‌ها تحصیل و سلامت را توام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال تحصیلی ۱۴۰۰-۹۹ با تقسیم‌بندی مدارس در نقاط سفید، زرد و قرمز آغاز خواهد شد. اهمیت این تقسیم‌بندی بیشتر به جهت رعایت نکات بهداشتی برای تامین سلامت دانش‌آموزان و کادر آموزشی خواهد بود و به‌ طور حتم اولین و مهم‌ترین درسی که فرزندان ما خواهند آموخت همین موضوع است. با توجه به تقسیم‌بندی مناطق، در مناطقی که قرمز اعلام می‌شود تحصیل به شیوه مجازی آغاز خواهد شد که چند نکته در این شرایط قابل تامل است:

- همان‌ طور که برای دورکاری نیاز به محیطی است که به محل کار شبیه‌سازی شده باشد تا تمرکز کامل برقرار باشد، دانش‌آموزان برای تحصیل هم نیازمند محیطی آرام هستند تا یادگیری به بهترین شکل صورت بگیرد.

- توجه به ساعت خواب و بیدار شدن (با این که قرار نیست فرزند ما از منزل خارج شود) صرف صبحانه قبل از شروع ساعت آموزش و استقرار در محلی (مثلا پشت میز تحریر) که قرار است به عنوان محل آموزش از آن استفاده شود به یادگیری و تمرکز کمک بسیاری خواهد کرد.

- حواس‌مان باشد قرار است فرزندان ما درس بخوانند. پس با در دست گرفتن گوشی در تختخواب و چشمانی خواب‌آلود نمی‌شود آموخت.

- نظارت همیشگی اولیا به تحصیل بدون به‌ هم زدن تمرکز، یکی از عوامل مهم به جهت هر چه جدی‌تر برگزار شدن کلاس درس مجازی است.

- به فرزند خود یادآور شویم، معلم چه ببیند و چه نبیند مهم خود دانش‌آموز است که نسبت به یادگیری باید متعهد باشد.

- پس از پایان ساعات تدریس مجازی تکرار و تمرین به یادگیری کمک شایانی خواهد کرد و توجه به این نکته که بازی‌های رایانه‌ای وقت زیادی را از فرزندان خواهد گرفت، بسیار مهم است.

- و نکته‌ای بسیار مهم: معلمین و کادر مدرسه هم افرادی هستند که فرزندان و زندگی خود را دارند، چون تحصیل مجازی شده قرار نیست در تمام ساعات روز پاسخگوی سوالات ما باشند. سوالات خود را یادداشت کنیم و در زمان‌های برنامه‌ریزی شده بپرسیم. همچنین برای گفت‌وگوهای دوستانه و سوالات درسی دانش‌آموزان با هم نیز درست مثل زمانی که در مدرسه حضور داشته‌اند برنامه‌ریزی لازم است.

- نظارت بر برگزاری انجام آزمون‌های مجازی توسط اولیا همراه با خودنظارتی دانش‌آموزان برای مشاهده نتیجه آموزش‌های ارایه شده، جهت تکمیل روند آموزش نیز جزو ضروریات است.

- در مناطق زرد و سفید هم تحصیل مجازی مکمل تحصیل حضوری خواهد بود و علاوه به رعایت موارد بالا باید به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم توجه ویژه داشت.

- از لحظه‌ای که فرزند ما از منزل خارج می‌شود تا زمان بازگشت باید تمام نکات و اصول بهداشتی مورد توجه قرار بگیرد.

- برای فرزند خود دو یا سه ماسک قابل شست‌وشو تهیه کنیم تا در صورت عرق کردن صورت یا نیاز به عوض کردن ماسک، بتواند از آنها استفاده کند و به او بیاموزیم که ماسک استفاده شده را درون یک کیسه قرار دهد تا بعد از بازگشت از مدرسه، نسبت به شست‌وشوی آن اقدام شود.

- همه افرادی که فرزند در سن تحصیل دارند یا به نوعی، روز اول شروع سال تحصیلی در مدرسه حضور داشته‌اند، شاهد دلتنگی بچه‌ها برای دوستان و معلمین خود بوده‌اند. به آنها یادآور شویم همان‌ طور که ما در زندگی کرونایی فعلی با دلتنگی‌ها مواجه هستیم و آن را مدیریت می‌کنیم شما هم باید برای حفظ سلامت خود و دوستان و معلمین خود نسبت به مدیریت و کنترل احساسات‌تان کوشا باشید. دست‌دادن، روبوسی و در آغوش کشیدن و عدم رعایت حداقل فاصله اجتماعی تا پایان کرونا مقدور نیست.

- روز اول شروع سال تحصیلی اولیا دغدغه‌های خود را دارند که این روزها نگرانی‌های کرونایی هم به آنها اضافه شده و قابل درک است اما تجمع در جلوی در واحد آموزشی یا در حیاط مدرسه فقط باعث بالارفتن احتمال انتقال بیماری از مبتلایان بدون علامت خواهد شد. فرزندان خود را به اولیای مدرسه بسپارید و به جهت هماهنگی‌های بعدی از تماس تلفنی استفاده کنید.

- دانش‌آموزانی که از سرویس مدرسه برای رفت و آمد استفاده می‌کنند، در صندلی‌های کنار  هم  ننشینند.

- برای باز و بسته کردن در خودرو حتما از دستکش یا یک کیسه فریزر استفاده کنند.

- تغذیه در مدرسه کمک بسیار زیادی به شادابی و بالابردن روند تحصیل می‌کند و همیشه پدران و مادران توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته‌اند. در این زمان نیز نیازمند توجه ویژه‌تری خواهد بود. برای فرزندان خود خوراکی‌های مقوی و سالم در نظر بگیریم که با اصول بهداشتی بسته‌بندی کرده‌ایم و در اختیارشان گذاشته‌ایم.

به فرزندان خود بیاموزیم

- داشتن بطری آب شخصی که در منزل پر شده نیاز به استفاده از شیرهای آبخوری مدرسه را به حداقل خواهد رساند.

- ما مطمئن هستیم که مواد خوراکی موجود در بوفه مدارس با دقت ضدعفونی شده طبق پروتکل‌های بهداشتی تهیه شده است اما به‌ طور معمول در مدرسه برای پرداخت وجه خوراکی خریداری شده از پول نقد استفاده می‌شود نه کارت بانکی، پس حتی‌المقدور میان‌وعده را در منزل تهیه کنیم.

- تعارف‌نکردن خوراکی‌ها و نخوردن از مواد غذایی دوست و همکلاسی‌های‌مان تا زمان درمان قطعی کروناویروس نشانه ادب بهداشتی دانش‌آموزان خواهد بود.

- در پایان هر کلاس درس شستن دقیق دست جزو ضروریات است که اگر با صابون شخصی همراه باشد بسیار کاربردی‌تر خواهد بود. اگر صابون و مواد ضدعفونی‌کننده شخصی نداشتید برای دست زدن به جاصابونی از یک دستمال کاغذی استفاده شود.

- در استفاده از سرویس‌های بهداشتی حتما توجه کنید که دست‌زدن به شیرآلات و در سرویس، باعث آلوده شدن دست‌های‌تان می‌شود، دقت کنید که اگر نیاز به سرویس بهداشتی بود حتما برای باز و بسته کردن شیرآلات و درها از دستمال کاغذی استفاده کنید و نسبت به شست‌وشوی کامل دست‌ها هم بسیار دقت شود.

- کفش‌ها آلوده‌ترین وسایل همراه ما هستند. اگر نیاز شد به کفش‌های‌مان دست بزنیم (مثلا به جهت بستن بند آن) حتما نسبت به شستن دست‌ها به سرعت اقدام کنیم.

- در کلاس درس رعایت فاصله‌ای که مسئولان مدرسه در نظر گرفته‌اند در تمام ساعت درسی الزامی است. اگر سوالی داشتید از معلم خود بپرسید تا برای‌تان روی تابلوی آموزشی توضیح دهد و از نشستن کنار همکلاسی و سوال و پرسش در فاصله مکانی نزدیک پرهیز کنید.

- عاداتی چون جویدن انتهای مداد و خودکار را باید ترک کرد.

- دست زدن به صورت باعث انتقال آلودگی می‌شود پس باید کنار گذاشته شود.

- کلاس‌های درسی نیاز به تهویه مطلوب دارند که به‌ طور حتم مسئولان مدرسه به آن توجه ویژه دارند تا در طول ساعات درسی هوا ساکن نماند.

و در پایان چند نکته مهم

اولیای مدرسه در زمان حضور دانش‌آموزان تمام توان خود را به جهت کنترل اصول بهداشتی می‌کنند اما شروع این پروسه باید از منزل باشد. اگر کوچک‌ترین بی‌حالی و کسالتی در فرزند خود دیدید، استراحت در منزل و عدم حضور در مدرسه را مقدم بدانید. معلمین عزیز هم هر روز قبل از شروع درس از سلامت دانش‌آموزان اطمینان حاصل کنند و اگر دانش‌آموزی را با کمترین علائم کسالت دیدند نسبت به جداسازی او و در جریان قرار دادن اولیا در سریع‌ترین زمان اقدام کنند. بدیهی است که وجود اتاق یا مکانی که دانش‌آموز تا آمدن اولیا در آنجا بدون مواجهه با بقیه دانش‌آموزان در آن استراحت کند، ضروری است.

تا درمان قاطع کرونا، دست به دست هم دهیم به مهر...»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس بازگشایی مدارس دانش آموزان سال تحصیلی توجه ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۳۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: مدارس تخریبی به آن دسته از مدارسی اطلاق می‌شود که قدمت بالایی داشته و جزو مدارس خطرآفرین دسته‌بندی می‌شوند که حدوداً ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در استان شناسایی شده که عمدتا باید تخریب و بازسازی شوند.

مهدی اسعد ششم اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود حدودا ۱٠ هزار کلاس درس در ۱۸۰۰ فضای آموزشی استان، اظهار کرد: حدوداً ۱۰۰۰ کلاس درس در استان برای احداث و نوسازی مورد نیاز است که ۵۰۰ کلاس درس در قالب تخریب و بازسازی و ۵۰۰ کلاس درس دیگر نیازمند احداث است.

وی گفت: طرح بازنگری شناسنامه فنی فضاهای آموزشی در حال انجام است تا با این برنامه به عدد واقعی در زمینه سرانه فضای آموزشی استان دست یابیم.

وی بیان کرد: در مناطقی همچون منظریه که مسکن ملی احداث شده نیازمند احداث مدارس است که این کار بر عهده اداره کل راه و شهرسازی قرار دارد، از طرفی در وضعیت فعلی تنها سه مدرسه در آن منطقه احداث شده در حالی که ۱۶ مدرسه مورد نیاز است.

معاون اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحث استانداردسازی سیستم گرمایشی در مدارس استان، تصریح کرد: حدوداً ۸۰۰۰ کلاس درس استانداردسازی شده که از این تعداد استانداردسازی حدود ۳۰۰۰ کلاس درس در طول سالیان اخیر انجام و استانداردسازی حدود ۲۰۰۰ کلاس درس  انجام نشده است که امسال در اولویت کاری این اداره کل قرار دارد.

اسعد ادامه داد: البته در قالب طرح شهید عرب با مشارکت بخش حقیقی و حقوقی بناست استانداردسازی مدارس صورت گیرد که ۱۰۰ کلاس درس در قالب این طرح در نظر گرفته شده و در مجموع در سال ۱۴۰۳ باید استانداردسازی ۴۰۰ کلاس درس دیگر استانداردسازی سیستم گرمایشی آنها انجام شود.

وی در خصوص مدارس کانکسی در استان، بیان کرد: در قالب طرح شهید پناهی جمع‌آوری مدارس کانکسی با مشارکت بنیاد برکت و دولت در دستور کار قرار گرفت که حدوداً ۱۹ مدرسه در استان احصا شده که حدود ۱۰ مدرسه در حال احداث است و ۹ مدرسه دیگر به دلیل مشکلات تامین زمین اجرایی نشده است، همچنین مدارس تخریبی به آن دسته از مدارسی اطلاق می‌شود که قدمت بالایی داشته و جزو مدارس خطرآفرین دسته‌بندی می‌شوند که حدوداً ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در استان تشخیص داده شده که باید تخریب و بازسازی شوند.

معاون اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: نیازمندی جدید آموزش و پرورش حدود ۱۰۰ مدرسه با ۵۰۰ کلاس درس است که باید در منظریه، شهرهای لردگان، آلونی، بروجن و فارسان احداث شوند.

وی به اعتبارات مصوب سفر اشاره کرد و افزود: در دور اول سفر حدود ۲۶۰ میلیارد تومان مصوبه وجود داشت که ۱۵۰ میلیارد تومان برای تخریب و بازسازی مدارس، ۶۰ میلیارد تومان توسعه فضاهای کمک آموزشی، ۲۵ میلیارد تومان برای کمک به مدارس نیمه تمام خیرین و ۲۵ میلیارد تومان به منظور سند توسعه شهرستان کوهرنگ و احداث، توسعه و تجهیز مدارس مصوب شد که در مجموع حدود ۶۰ درصد آن تخصیص یافته است، در دور دوم سفر نیز ۶۰۰ میلیارد تومان مصوب شد.

اسعد بیان کرد: این اداره‌کل دارای ۱۰۰ پروژه نیمه تمام بوده که ۸۲ پروژه خیری و مابقی پروژه‌های نیمه تمام دولتی هستند که از کمک خیرین برای تکمیل آنها کمک گرفته می‌شود.

در ادامه محمد صفرزاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد پروژه‌های خیری ۸۲ پروژه شامل ۷۰ مدرسه با ۳۵۱ کلاس درس و ۴۶ هزار متر مربع زیربنا، دو نمازخانه، هشت سالن ورزشی و یک مجتمع آموزشی فرهنگی با مجموعا ۵۸ هزار و ۲۰۰ متر مربع وجود دارد که برای تکمیل فضاها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

وی افزود: برای کمک به مدرسه سازی از گروه‌های جهادی، شورای بانوان، نهادهای دولتی و حاکمیتی و دانش آموز خیری کمک گرفته می‌شود، در صورتی که بخشی از مسئولیت اجتماعی به سمت مدرسه سازی سوق پیدا کند مشکل مدارس در استان حل می‌شود.

صفرزاده با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در کشور به ازای هر دانش آموز ۵.۲۸ متر مربع و سرانه استاندارد ۸.۳۹ مترمربع است، تصریح کرد: میزان سرانه در استان ۸.۲۵ متر مربع است که با سرانه استاندارد کشوری فاصله زیادی نداریم، البته با بازنگری شناسنامه فنی فضای آموزشی سرانه فضای آموزشی در استان مشخص خواهد شد.

به گفته وی، در جشنواره خیرین مدرسه ساز دور گذشته میزان مشارکت و تعهد خیرین ۶۴ میلیارد تومان بود که حدوداً ۵۰ میلیارد تومان آن محقق شد، از طرفی عمده مبالغی که از محل خیرین تامین می‌شود از خارج از استان بوده که لازم است میزان مشارکت مردم استان افزایش یابد،  بنابراین می‌توان گفت باید فرهنگ چند خیری به منظور تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آموزشی در استان نهادینه شود.

در ادامه علی‌مردان مردانی، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مجمع خیرین استان فعالیت حدوداً ۲۵ ساله دارد که به طور رسمی از سال ۹۵ مجوز فعالیت را دریافت کرده است، وظیفه اصلی مجمع توسعه و ترویج فرهنگ خیری است، البته جذب کمک‌های افراد نیک اندیش و خیر در خصوص مدرسه سازی، تجهیز مدارس و کمک به دانش‌آموزان نیازمند از دیگر وظایف این مجمع است.

وی با اشاره به وجود ۸۲ طرح خیری نیمه تمام فعال در استان، گفت:۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح‌های خیری مورد نیاز بوده که امید است بخشی از این اعتبار در بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان که ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، تامین شود.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی در شهر جدید سهند افتتاح شد
  • تقدیر از ۱۲۰ فعال نماز بخش جرقویه علیا
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • ساخت ۸۲ طرح خیری در چهارمحال و بختیاری
  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی برای مدرسه غیرانتفاعی متخلف
  • ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است/اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان