Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - علی کریمی؛ هفته گذشته با انتشار اطلاعات مربوط به شاخص قیمتی مصرف‌کننده از سوی مرکز آمار، مشخص شد که در مرداد تورم ماهانه خانوار برابر با 3.51 درصد بوده‌است؛ به بیان دیگر، میانگین هزینه خانوار کشور در این ماه نسبت به ماه قبل 3.51 درصد افزایش یافته‌است. این هفته نیز اطلاعات قیمتی به تفکیک استان‌های کشور منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این آمار، استان لرستان با 5.5 درصد، بیش‌ترین تورم ماهانه را در میان استان‌های کشور در مرداد تجربه‌ کرده‌است. پس از آن، استان یزد با 5.36 درصد رکورددار تورم ماهانه در کشور است. در نقطه مقابل استان قم قرار دارد که در این ماه کم‌ترین افزایش قیمت را به ثبت رسانده‌است.

در این زمینه بخوانید

شکاف تورمی دهک‌های درآمدی به بیش‌ترین میزان خود رسید دلیل تفاوت تورم شهری و روستایی افت تورم ماهانه مرداد به ۳.۵درصد

در مرداد ماه تورم ماهانه در این استان برابر با 2.26 درصد بود. همچنین استان مازندران با 2.31 درصد پس از قم کم‌ترین افزایش قیمت را در مرداد ماه تجربه‌کرده‌است. استان تهران نیز با 3.18 درصد جز استان‌هایی بوده که افزایش قیمتی کم‌تر از میانگین کشور داشته‌است. نمودار زیر تورم ماهانه در مرداد را به تفکیک استان نشان می‌دهد:

بر اساس آمار رسمی، پس از جهش تورمی که در تیر به ثبت رسید، در مرداد ماه کمی از روند افزایش ماهانه قیمت‌ها کاسته شد؛ به‌گونه‌ای که میانگین تورم ماهانه در کشور از 5.7 درصد در تیر به 3.51 در مرداد کاهش یافت. اکنون با انتشار تورم ماهانه به تفکیک استانی، مشخص شد که استان اردبیل بیش‌ترین کاهش را در تورم ماهانه به ثبت رسانده‌ و تورم ماهانه مرداد نسبت به ماه قبل بیش از 5.5 واحد درصد کاهش یافته‌است. همچنین استان تهران با 4.97 درصد کاهش در تورم ماهانه پس از استان اردبیل بیش‌ترین کاهش در تورم ماهانه را نشان می‌دهد. هرچند در اکثر استان‌های کشور تورم ماهانه در مرداد با کاهش همراه بوده‌، اما تورم ماهانه در دو استان یزد و خراسان جنوبی افزایش یافته‌است. استان یزد 1.34 درصد و استان خراسان جنوبی0.67 درصد افزایش تورم ماهانه را ثبت کردند. نمودار زیر تغییرات تورم ماهانه را به تفکیک استان در مرداد نشان می‌دهد.  

بررسی روند تغییرات قیمت در 12 ماه منتهی به مرداد امسال نشان می‌دهد، خانوارهای استان‌های هرمزگان و تهران نسبت به سایر استان‌ها بیش‌ترین افزایش را در هزینه‌های زندگی متحمل شده‌اند. تورم سالانه منتهی به مرداد در این دو استان به ترتیب برابر با 31.1 و  28.6 درصد به ثبت رسیده‌است. استان‌های آذربایجان غربی و کردستان نیز در این مدت کم‌ترین تورم سالانه را تجربه‌کرده‌است؛ به‌گونه‌ای که هزینه‌های خانوار در این مدت در این استان‌ها به ترتیب 21.6 و 22.5 درصد افزایش یافته‌است. نمودار زیر تورم 12 ماهه منتهی به مرداد امسال را به تفکیک استان نشان می‌دهد:

 هرچند افزایش سطوح قیمت‌ها تمام خانوارهای کشور را تحت تأثیر قرار داده‌است، اما نیاز به هیچ توضیحی نیست که خانوارهای با سطح درآمدی پایین (دهک‌های پایین درآمدی) بیش‌ترین آسیب را از شرایط تورمی می‌بینند. در این میان می‌توان هزینه‌های خانوار را به دو گروه اصلی تقسیم کرد. گروه اول، خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و گروه دوم، کالاهای غیر خوراکی (همچون مسکن) و خدمات. بر اساس این تقسیم‌بندی، بیش‌ترین بخش هزینه‌ای خانوار با سطح درآمد پایین مربوط به گروه اول یعنی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها است. به بیان دیگر، بخش اصلی هزینه‌های خانوارهای دهک‌های پایین درآمدی صرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها می‌شود. این در حالی است که بیش‌ترین هزینه خانوار دهک‌های بالای درآمدی مربوط به گروه دوم یعنی کالاهای غیرخوراکی و خدمات است. بنابراین هر چقدر تورم مربوط به خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بالاتر باشد، زندگی بر خانوارهای با سطح درآمدی پایین دشوارتر خواهد شد.

با توجه به تفسیر فوق، در ادامه این گزارش به بررسی تورم گروه‌های کالایی اصلی به تفکیک استان‌های کشور می‌پردازیم. هدف از این کار یافتن پاسخی برای این پرسش است که در کدام‌ استان‌های کشور زندگی بر خانوارهای کم‌درآمد در مرداد و در طول یکسال گذشته سخت‌تر گذشته‌است؟

بررسی تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در مرداد به تفکیک استان‌ نشان می‌دهد که استان کهگیلویه و بویراحمد با 7 درصد، بیش‌ترین تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را به ثبت رسانده‌است. در نقطه مقابل استان قم قرار دارد که با یک درصد، کم‌ترین افزایش قیمت را در این گروه کالایی تجربه‌کرده‌است. نمودار زیر تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را به تفکیک استان در مرداد نشان می‌دهد:

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت خانوارهای کم‌درآمد در استان کهگیلویه و بویراحمد سخت‌ترین شرایط را نسبت به سایر استان‌ها در مرداد پشت سر گذاشتند. همچنین در طول 12 ماه منتهی به مرداد، استان هرمزگان با 32 درصد بالاترین تورم را در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها داشته‌است. از سوی دیگر استان گیلان با 17.6 درصد تورم سالانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، از این حیث کم‌ترین تورم را در طول یکسال گذشته به ثبت رسانده‌است. نمودار زیر تورم 12 ماه منتهی به مرداد را در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به تفکیک استان نشان می‌دهد:

بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت هرمزگان بدترین و گیلان بهترین استان از حیث افزایش هزینه زندگی برای خانوارهای کم‌درآمد در طول یکسال گذشته بوده‌است.

بررسی تورم گروه کالایی غیرخوراکی و خدمات به تفکیک استان در مرداد نشان می‌دهد که استان لرستان با 7.1 درصد بیش‌ترین و استان بوشهر با 2.1 درصد کم‌ترین تورم ماهانه را در این گروه کالایی ثبت کرده‌اند. تفسیر ارقام فوق این است که خانوار دهک‌های بالای درآمدی در استان لرستان شرایط سخت‌تری را نسبت به سایر استان‌ها تجربه‌کرده‌اند. در نقطه مقابل نیز این گروه درآمدی در استان بوشهر وضعیت مطلوب‌تری را در مرداد پشت سر گذاشته‌اند. نمودار زیر تورم گروه کالایی غیرخوراکی و آشامیدنی را به تفکیک استان در مرداد نشان می‌دهد:

 بررسی تورم 12 ماه منتهی به مرداد در گروه کالایی غیرخوراکی و خدمات حاکی از این است که استان ایلام با 32.4 بیش‌ترین تورم سالانه را نسبت به سایر استان‌ها تجربه‌کرده‌است. در نقطه مقابل، استان آذربایجان غربی با 23.1 درصد کم‌ترین افزایش قیمت را در این گروه کالایی در یک سال‌گذشته داشته‌است. نمودار زیر تورم 12 ماه منتهی به مرداد را در گروه کالاهای غیر خوراکی و آشامیدنی به تفکیک استان نشان می‌دهد:

پربیننده ترین چرا دلار گران شد؟/ پیش‌بینی قیمت ارز در روزهای آتی اجبار به بانک‌های دولتی برای اعطای وام خرید سهام به شرکت‌های سرمایه‌گذاری/ تحمیل ریسک سفته‌بازان به مردم از طریق تورم آتی ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۶/۱۱ استفاده از سهام عدالت برای خودرودار کردن خانوارهای نیازمند تغییرات جدید در نحوه پرداخت یارانه‌ها

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: علی کریمی تورم علی کریمی هرمزگان استان ها تورم خوراکی خوراکی ها قیمت خوراکی تورم دهک های هزینه ای دهک ها شاخص مصرف تورم مرداد تورم مردادماه قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت خوراکی ها و آشامیدنی ها کم ترین افزایش قیمت نسبت به سایر استان ها ماه منتهی به مرداد تفکیک استان تورم ماهانه تورم ماهانه تجربه کرده استان های کشور نقطه مقابل ثبت رسانده تورم سالانه گروه کالایی بررسی تورم تورم 12 ماه ترین تورم بیش ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۳۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟

به گزارش خبرآنلاین، قیمت دلار در چهارمین روز هفته با روند افزایشی بازگشایی شد و با افزایش‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی به صورت پلکانی بیش از یک کانال صعود را تجربه کرد.

تجارت نیوز در خبری نوشت:در نهایت اسکناس آمریکایی روز سه‌شنبه با افزایش هزار و ۵۰۰ تومانی در میانه کانال دوم کریدور ششم بسته شد.

پیش‌ بینی قیمت دلار از دیدگاه معامله‌گران

معامله‌گران، افزایش تقاضا را دلیل رشد قیمت دلار می‌دانند. برخی نیز معتقدند تنش‌های ایجادشده در بازار طلای پایتخت در خصوص سامانه جامع تجارت، روند تقاضا و در پی آن قیمت در بازار ارز را صعودی کرده است.

ی دو روز اخیر الزام به اجرای سامانه جامع تجارت، اعتراض صنف طلافروشان در پایتخت را به همراه داشته و منجر به نیمه تعطیل شدن بازار طلا در تهران و برخی شهرهای بزرگ شده است. عده‌ای از فعالان بازار ارز می‌گویند این رشد قیمت ناشی از سرازیر شدن بخشی از تقاضای طلا و سکه در بازار ارز است.

در مقابل، عده‌ای دیگر می‌گویند بازارساز عمدا اقدام به کاهش عرضه و افزایش قیمت دلار کرده تا از فرصت پیش‌آمده نوسان‌گیری کند. آنها معتقدند در روزهای آتی، دلار با سیگنال خبری بانک مرکزی به پله‌های پایانی کریدور پنجم سقوط می‌کند.

گفتنی است محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی در مصاحبه با صدا و سیما درباره سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان به گفت‌وگو با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: «در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی برخی منابع ارزی مسدودشده ایران در برخی کشورها صورت پذیرفت که در آینده اطلاع‌رسانی می‌شود.»

ه نظر می‌رسد این سیگنال دلیل برخی فعالان بازار ارز در خصوص پیش‌بینی کاهش قیمت دلار در روزهای آتی و نوسان‌گیری بازارساز است.

قیمت تتر آماده پرش به کانال ۶۳ هزار تومانی شد

قیمت درهم روز سه شنبه با افزایش بیش از ۴۰۰ تومانی بازگشایی شد و به کانال ۱۷ هزار تومانی راه یافت، اما در ادامه معاملات کاهش پلکانی داشت و با رقم ۱۷ هزار و ۸۰ تومان بسته شد. تتر، هزار تومان گران شد و با رقم ۶۲ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد.

قیمت پوند انگلیس نسبت به آخرین معامله روز دوشنبه هزار و ۴۰۰ تومان رشد داشت و روی رقم ۷۸ هزار و ۸۹۰ تومانی ایستاد. یورو با یک پله صعود و رشد هزار و ۴۰۰ تومانی با رقم ۶۷ هزار و ۴۵۰ تومانی بسته شد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار روز سه‌شنبه تغییر قیمت نداشت. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901477

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند